Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: maskintehostaja kotikauneushoitolaan

Inken purkkinurkka | 30.5.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke on aina kuulolla, kun kikkaileva ihonhoito kutsuu.

Urang-naamiot saatu testiin.

Tämän päivän vinkki on tavallaan vähän next level, mutta pysyhän kuulolla, jos kotikauneushoitolahommat kiinnostavat! Tänään nimittäin otetaan kaikki ilo irti harsonaamiosta, viimeistä pisaraa myöten.

Sheet maskeissahan ei enää – ainakaan tämän blogin lukijoille! – ole sinänsä mitään uutta: eivätköhän nuo teholiemiä ja superkosteutusta kasvoille imeyttävät harsonaamiot ole hurmanneet myös teidät muullakin kuin kiistämättömällä sunnuntaiselfiepotentiaalillaan.

Moni onkin jo keksinyt, että sheet maskin vaikutusta (tai ainakin vaikutusaikaa) voi tehostaa jaderullailemalla naamion päältä – ja jos vaikka haluaa erityisesti poistaa kasvoilta pientä pöhötystä, voi sekä naamion että rullan viilentää jääkaapissa ennen käyttöä. Toimiihan tämäkin ja miksei kannattaisi napata kahta kärpästä samalla iskulla: naamio ja kevyt kasvohieronta samalla kertaahan on aivan jättipotti, etenkin jos ei halua montaa tuntia rituaaleilleen sillä kertaa pyhittää.

Mutta tähänpä hommaan minulla olisi tarjota teille täräyttävä vinkki – kirjaimellisesti! Sain mieheni äidiltä jouluna aivan uskomattoman osuvan yllätyslahjan, olimme juuri tällaista nimittäin Katjan kanssa Purkkinurkan juttuidislistalla roikuttaneet jo hetken aikaa. Onneksi odotin, riemu oli nimittäin ihan huipussaan kun ylläri oli kerrassaan odottamaton ja kerrassaan mieluisa!

Joulupukki siis kiikutti minulle tällaisen Energy Beauty Bar -kasvohierontalaitteen: vähän kuulakärkikynää suuremman, paristokäyttöisen vempeleen, jonka päässä kiinni on T-kirjaimen kaltaisesti poikittain oleva, 24K kullalla päällystetty hierontapötkylä. Kun virta kytketään päälle, alkaa vempele surista ja täristä – mutta täältä nauruni lomasta vannon ja vakuutan, että tämä oikeasti on kasvoille tarkoitettu hoitoväline!

Itse tuumasin, että siinä missä gua shat ja jaderullat ovat mielestäni parhaimmillaan ihan vain öljytylle iholle käytettynä, tämä väline on hauskimmillaan juurikin harsonaamion päällä suristeltuna. Kaikki Katjan hommia pidempään seuranneet varmasti ovatkin jo vakuuttuneita, että kaikenlainen väkivallaton ja tavoitteellinen hieronta on hyväksi kasvoille, joten miksei tämäkin – vaikka tehokkaampiakin hoitomuotoja ja -välineitä takuulla on tarjolla. Tähän nimenomaiseen käyttöön tämä on kuitenkin mielestäni se paras: tällä voi nimittäin hieroa naamion päältä ilman, että naamio lähtee mukaan, repeytyy tai hommaan tarvitsisi enempiä edes keskittyä! Hoituu siis myös telkkaria katsellessa, vink vink.

Käyttöohjeet kertovat Energy Beauty Barin värähtelevän noin 6000-7000 kertaa minuutissa, ja tämä teho puolestaan auttaa aktivoimaan ihon pintaverenkiertoa ja heleyttämään ihoa sekä ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Värinän kerrotaan myös tehostavan hoitavien aineiden imeytymistä ihoon. Suositusten mukainen käyttö on kolme minuuttia päivässä, eli ihan koko naamion vaikutusaikaa ei varmaankaan tarvitse tai kannata tällä kuienkaan kasvoja täristytellä. Oman kepakkoni tulisi käyttöohjeen mukaan olla vesitiivis, mutta pelaan varman päälle ja puhdistan vempeleen misellivedellä ja pumpulilapulla pyyhkimällä sekä talouspaperilla kuivaamalla.

Surisuttaja ei varmasti tee pahaa millekään harsonaamiolle, mutta nappasin tämän jutun tiimoilta testiin kaksi kovin kehuttua ja suht tuoretta tapausta. Jos samasta pussista löytyy korealaista kosmetiikkaa ja luonnonkosmetiikkaa, eihän näillä voi kuin onnistua!

Itse en ole valitettavasti Urangin muita tuotteita ehtinyt käytössä testailemaan, mutta tämä kiehtova sarja on ehdottomasti to do -listallani. Urangin harsonaamiot ainakin kertatestin perusteella lupailevat hyvää, ja monihan on sarjan jo mahtavaksi todennutkin. Vaaleanpunainen naamio, Urang Love Rose x Hibiscus Sheet Mask on kirkastava ja kosteuttava, turkoosi naamio, Urang Love Cica x Opuntia Sheet Mask puolestaan rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Omalla ihollani on ollut meneillään hieman kiukkuiset viikot, olisi tehnyt siis mieli käyttää molemmat vaikka kerralla ja päällekkäin.

Näissä sheet maskeissa on varmasti montakin jujua, mutta näkyvin löytyy pakkauksesta, joka on suunniteltu säilyttämään naamio mahdollisimman tuoreena. Sydämen tai V-kirjaimen muotoisen pakkauksen toisesta sakarasta löytyy naamio, toisesta hoitoneste. Pakkaus repäistään keskeltä auki ja neste imeytetään naamioon pussin toisessa puolikkaassa vasta juuri ennen käyttöä. En ole ihan satavarma, miten tämä mekanismi pitää tuotteen tuoreempana, kun tosi tiukassa pussissa ovat nuo valmiiksi hoitonesteeseen dipatut sheetit luokseni löytäneet nekin, mutta ehkä tässä joku juju voi olla! Ainakin tuo sekoitusmenetelmä oli suunniteltu paljon helpommaksi kuin miltä se kirjoitettuna kuulostaa – pisaraakaan ei mennyt mulla ohi tai hukkaan!

Vaaleanpunaisen pussin ruusu-hibiscusnaamio sisältää hyarulonihappoa kolmessa eri koossa, eli tämä tuote on varsinainen kosteutuspommi kasvoille. Erityisesti tätä naamiota suositellaan iholle, joka on kosteusköyhä, samea, eloton, pigmentoitunut tai ikääntyvä. Turkoosin sydämen sisältä löytyy rohtosammakonputkea, joka nopeuttaa pienten ihovaurioiden paranemista: aktivoi kollageenin tuotantoa, häivyttää arpia, rauhoittaa epäpuhtauksia ja herkkää ihoa. Mukana on myös opuntiaa, joka pehmentää ja täyteläistää ihoa, sekä kamomillaa ja kehäkukkaa, jotka rauhoittavat, jos ihoa kiukuttaa. Sanoisin siis, että parempi varata kaappiin molemmat: vaikka oma ihoni on pääosin aivan hiton tyytyväinen, vuodenaikojen vaihdokset ja muut kasaantuvat sattumukset (kuten esim. viini, juusto, suklaa, hormonit, väsy, stressi) saavat toisinaan huutamaan juurikin tällaisia pussukoita ensiapuun. Vaaleanpunainen naamio oli kerrassaan ihana ja todella kosteuttava, mutta turkoosi onnistui tekemään ihan todellisen, silminnähtävän eron ihon väriin ja sen tasaisuuteen – mutta tämä naamio tosin sai aloittaakin pahemmista lähtökohdista!

Urangin naamiot olisivat varmasti huipputehokkaita ilman ylimääräisiä vempeleitäkin, mutta jos minun on mahdollista tiristää niistä vielä ekstratehoja irti tällaisella kikkailulla, niin miksipä ei! Värinä kasvoilla myös tuntuu hauskalta ja iho tuntuu ja näyttää hoidon sekä naamion jälkeen tooooodella paljon lähtötilannetta freesimmältä. Naamioita suosittelen kaikille ja tätä vempelettä naamioiden kaveriksi heille, jotka haluavat kokeilla vähän kaikenlaista – tai sitten heille, jotka haluavat kokeilla kasvohieronnan iloja matalimmalla mahdollisella opiskelukynnyksellä.

Ensin siis repäistään naamion pussit erilleen ja sekoitetaan seerumi harsoon, jonka jälkeen harso asetellaan puhdistetuille kasvoille. Itse olen todennut, että naamion kannattaa antaa vaikuttaa muutamia minuutteja ennen kuin sen päältä alkaa hieroa suristimella tai jaderullallakaan – enimmät seerumit saavat humpsahtaa ihoon ensin, jonka jälkeen loppuja voi tirisytellä ihoon apuvälineiden jeesillä. On myös huomattavasti siistimpää puuhaa, ettei ihan litimärkää maskia ala enempiä hinkutella, pienellä odotuksella säästyt myös turhalta sotkulta! Suristimen käytössä kannattaa muistaa samat liikeradat kuin gua shassa tai missä tahansa kasvohieronnassa: hellät, mutta määrätietoiset otteet ja kasvojen keskeltä ulkoreunoja kohden suuntautuvat liikkeet ovat tässä hommassa kaiken a ja o.

En valitettavasti osaa sanoa, mistä oma Energy Beauty Bar -vempeleeni on peräisin, mutta Amazonin syövereistä näitä löytyy joka lähtöön ja kaikissa hintaluokissa. Ilokseni voin ilmoittaa, että hirmuisen kalliita nämä eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti ole, parillakympillä saa nimittäin jo varsin toimivan pelin tähän tarkoitukseen. Ja tokihan tätä voi muutenkin ihonhoidossa käyttää kuin sheet maskien kaverina, vaikka kyllähän esimerkiksi gua sha on tehokkuudessaan ihan omaa luokkaansa. Kivaa pikaliftausta, iloista mieltä ja taatusti täydet tehot naamiosta tällä varmasti saa! Miksiköhän naamiobrändit eivät ole vielä hoksanneet lanseerata tällaista tehostinta valikoimansa jatkoksi, vai olenko nyt missannut jotain?

Kikkakolmoset jakoon – oletko keksinyt virityksiä,
joiden avulla asioita saa vietyä uusille tasoille?

Avainsanat: