Beauty

Ihonhoitorutiinini nyt

Beauty | 29.5.2020 | Katja Kokko

Postauksen tuotteet on saatu blogin kautta

Ihonhoitorutiinini on tällä hetkellä omalla mittapuullani minimalistinen, sillä tuotteet ovat niin tehokkaat, että laatu korvaa määrän.

Pitkästä aikaa palan halusta hehkuttaa tämän hetkistä ihonhoitorutiiniani, josta olen todella innoissani. Ihoni on super mehevässä kunnossa, kiitos tietenkin säännöllisen gua shan, mutta nyt menee pisteet myös aivan huipuille tuotteille!

Ihonhoitorutiinini on tällä hetkellä omalla mittapuullani minimalistinen, sillä tuotteet ovat niin tehokkaat, että laatu korvaa määrän. Instastoorejani seuraavat saattavatkin muistaa, että valittelin taannoin ihoni muuttuneen pintakuivaksi, kiristäväksi ja yhtä kokoa liian pieneksi, kun tulimme Lontoosta Suomeen. Kuiva ja tuulinen ilma ryysti ihoni vesivarannot aivan tyhjiin. Tiesin, että on yksi puteli, joka korjaisi tilanteen nopeasti: Vintner’s Daughterin Active Treatment Essence, josta kirjoitin tyhjentävän analyysin alkuvuodesta, voit lukea sen täältä.

Tiesin, että tujauksen omenasiideretikkaa ja fermentoituja kasviuutteita sisältävä teholiemi elvyttäisi tilanteen, sillä mieto happopitoisuus kosteuttaa, pehmittää ja kirkastaa ihoa sekä elvyttää ihon toimintoja. Ihoni alkoikin mehevöityä ihan silmissä vain parin päivän aikana. Kuorintoja en käytä lainkaan, en ole itse asiassa käyttänyt pitkään aikaan, sillä miedon happopitoisuuden tuote ajaa asian lempeämmin ja pitkäkestoisemmin.

Vintnerin essence ei kaipaa seurakseen mitään seerumeita, eli seerumi ei kuulu tällä hetkellä ihonhoitorutiiniini lainkaan. Käytän essencen kaverina Kypriksen uutta Puff of Love kosteusvoidetta, joka on myös sisällöltään sitä luokkaa, että siinä voisi sanoa olevan seerumivoidetta. Rakastuin voiteeseen jo viime talvena Liinu’n Organic Beautyn Karoliinalta saamani näytteen perusteella, mutta nyt kun olen yhdistänyt sen Vintneriin, ovat tulokset ihan hämmästyttävät! Tämän voiteen kanssa vähemmän on enemmän, sillä sitä ei tarvitse kuin pienen nokareen parin essence-kerroksen päälle.

Olemme käyneet Karoliinan kanssa intohimoisia keskusteluja voiteesta, sillä sen koostumuskin on niin uniikki, että analysoitavaa riittää. Sanoisin, että koostumus on ”ohut paksu voide”. Se on nimittäin täyteläinen ja samettinen, ei lainkaan juoksevaa. Samaan aikaan se ei kuitenkaan ole paksu, tuhti tai rasvainen, vaan levittyy iholle silkkisen kevyesti. Voiteesta jää iholle napakka, pehmeä ja sileä pinta, lähes huomaamaton huntu, joka ehkäisee kosteutta haihtumasta pois iholta.

Voiteen huumaava tuoksu on peräisin jasmiinivahasta, jota syntyy kun jasmiinin kukista valmistetaan absoluuttia. Usein tällaisia kukkaisvahoja käytetään esimerkiksi voidemaisissa parfyymeissä, mutta se on ylellinen lisä myös kosteusvoiteisiin toimimaan okklusiivina, eli kosteuden haihtumista ehkäisevänä aineena. Kypriksen tuotteet tunnetaankin ylellisinä ja niistä voi sanoa, että sitä ne myös ovat aidosti jokaista pisaraa myöten – ei pelkissä mielikuvissa tai mainospuheissa.

Voiteen hoitavista kasviöljyistä mainittakoon hamppuöljy ja baobaböljy, jotka sisältävät runsaasti omega-3- ja -6-rasvahappoja ja antioksidantteja. Lisäksi voide sisältää skvalaania. Tämä kolmen emollientin kombo on optimaalinen ihon oman sebumin kannalta (hamppuöljyn rasvahappokoostumus on lähellä sebumin koostumusta ja sebum sisältää skvalaanille sukua olevaa skvaleenia), sillä se tasapainottaa ihon sebumin tuotantoa, lievittää tulehduksia ja ärsytyksiä, vahvistaa solukalvoja, edistää solujen uusiutumista, korjaa arpia ja ihovaurioita sekä liiallisen UV-säteilyn ja ulkoisten stressitekijöiden aiheuttamia vaurioita.

Tehoaineista löytyy lisäksi probioottista uutetta, joka tasapainottaa ihon bakteerikantaa, rakkoköynnösuutetta, joka rauhoittaa tulehduksia, punoitusta ja kutinaa, gotu kolan vaikuttavina aineina tunnettuja asiaticosidea, madecassic-happoa ja asiatic-happoa, jotka toimivat tehokkaasti esimerkiksi arpien, ryppyjen ja ihottumien hoidossa hoidossa, antioksidanteistaan kuuluisaa pakurikääpää sekä tehokasta antioksidanttia glutationia. Näistä kahdesta jälkimmäisestä on varmastikin peräisin myös voiteen sahraminkeltainen väri.

Puff of Love sopii kaikille ihotyypeille päivä- ja yövoiteeksi. Pieni nokare riittää kasvoille ja kaulalle. Pihtailisin sen käytössä dekolteen iholla voiteen hinnan vuoksi, mutta toisaalta ainakin itselläni dekoltee kaipaa tehohoitoa, sillä ikääntymisen merkit näkyvät siinä herkästi, joten käytän voidetta myös dekolteella tehotuotteena muutamana iltana viikossa.

Puff of Love on unelmien kosteusvoide vaativalle käyttäjälle, joka on valmis panostamaan laatuun. Se ei kaipaa seurakseen kallista seerumia, jos hoitoneste on tarpeeksi laadukas. Täyteläisen koostumuksensa ansiosta lisään voiteen päälle vain pienen nokareen kasvoöljyä, tällä hetkellä Absolutionin Addictionia.

Hoitonesteen, kosteusvoiteen ja kasvoöljynokareen lisäksi käytän silmänympärysvoidetta, sillä omassa rutiinissani laadukas silmänympärysvoide on aina kuulunut välttämättömiin tuotteisiin. Sain Karoliinalta Puff of Loven lisäksi Kypriksen uuden iltakäyttöön tarkoitettuun Ad Astra silmänympärysvoiteen, jota käytän myös huulille, nasolabiaalijuonteisiin, sibelius-ryppyyn ja otsaryppyihin. Vaikka tuote on tarkoitettu iltakäyttöön, sitä voi käyttää aivan hyvin myös aamuisin. Itse vaihtelen aamuisin Ad Astran ja Whamisan silmänympärysvoiteen kanssa.

Voide on koostumukseltaan täyteläistä, juuri sopivaa iltakäyttöön. Se kosteuttaa, tasoittaa juonteita ja kirkastaa silmänympärysihoa – aamulla peilistä katsovat astetta levänneemmät silmät. Voide sopii aikuiselle, väsyneelle ja ulkoisista tai sisäisistä stressitekijöistä kärsineelle iholle sekä kuivalle iholle. Muistutan tässä välissä, että silmänympärysvoidetta levitetään kulmaluulle sekä alaluomelle kevyesti, ei liikkuvalle luomelle. Käytä levittämiseen nimetöntä sormea, joka on hellävarainen ohuelle silmänympäysiholle.

Ad Astran tehoaineista löytyy napakoittavia peptidejä, skvalaania ja oliiviöljyn saippuoimattomia osia (supertehokasta rypyille ja ehkäisevät veltostumista), kirkastavaa kofeiinia, kosteuttavaa valkohytykkäsientä, suojaavaa ja kosteuttavaa punalevää, vahvistavia keramideja, saasteilta suojavaa ectoinia sekä samoja gotu kolan vaikuttavia komponentteja kuin Puff of Love voidekin. Raaka-ainetietäjät tietävät, että tässä on tiukka cocktail tehokkaita aineita ikääntyvälle iholle.

Karoliina tutustutti minut vuosi sitten ylellisten silmänympärysvoiteiden maailmaan In Fioren ylistetyn Vis Clairin myötä, jonka käytin hartaudella loppuun viimeistä pisaraa myöten. Siihen verrattuna Ad Astra on täyteläisempi ja mikseipä näitä kahta voisi vuorotella aamuin illoin.

Vintnerin teholiemen ja Kypriksen Puff of Loven sekä Ad Astran kombolla saan hämmästellä ihoani joka aamu. Iho on kuulas, täyteläinen, todella sileä, napakka ja hehkuvan värinen – aivan kuin siihen olisi sytytetty valot päälle. Meikkivoiteelle ei ole oikeasti tarvetta, mutta freesaan ihoa silti pienellä nokareella meikkipohjaa. Sain Karoliinalta myös näytteen Kypriksen Cerulean Maskista, jota olen raaka-aineiden perusteella kuolannut jo pitkään, mutta naamion hinta pistää pohtimaan sen hankintaa. Kertakäyttöisen näytteen perusteella tässä voisi olla potentiaalinen sijoitus jossain sopivassa saumassa, kun tulee tarve superkosteutukselle – keskikesällä tai loppukesästä voisi olla optimaali ajoitus. Kenties synttärilahja itselleni?

Nyt kun kesä on vihdoin alkanut ja UV-säteily on voimakkaimmillaan, suojaan ihoa myös aurinkosuojakertoimella, sillä ulkona tulee oleskeltua enemmän. Sipaisen iholle aamuisin De Mamielin Exhale Daily Nectaria, jossa on SPF30. Ihan teelusikallista sitä ei kuitenkaan tule levitettyä, jolloin suojakerroinkaan ei toteudu kolmellakympillä, mutta levitän voiteen päälle vielä hieman Essen SPF:llä varustettua meikkivoidetta. De Mamielin voide on todella hoitava, joka on harvinaista SPF-tuotteille ja lisäksi siihen on lisättyä sävyä sen verran, ettei se tee kasvoista valkoisia eikä koostumus myöskään tahmaa ihoa. Voiteessa on niin erinomainen koostumus, että se luo täydellisen pohjustuksen meikille. Ja erityismaininta vielä voiteen huumaavan ihanalle tuoksulle, joka on ominaista kaikille De Mamielin tuoksuille. Tuoksut ovat ainakin puoli nautintoa De Mamielin kohdalla!

Ihonhoito ei koskaan lakkaa olemasta itselleni maadoittava ja nautinnollinen arkirutiini, jolla hoidan itseäni ihosta ytimeen asti. Hyvillä tuotteilla, intentiolla ja kosketuksella saa aikaan maagisia tuloksia.

Millaisia ihonhoitorutiineja teillä on tällä hetkellä? Oletteko kokeilleet Vintnerin ja Kypriksen uutuuksia?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,