Beauty

Vintner’s Daughterin uusi teholiemi

Beauty | 16.1.2020 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Vintner’s Daughterin uusi hoitoneste perustuu fermentoituihin kasviuutteisiin. Etikan hajuinen liemi on koukuttavan tehokas – ja kallis.

En ole koskaan liittynyt Vintner’s Daughterin kulttikasvoöljyn hypettäjiin. Eipä sillä, että tuote ei olisi laadukas ja tehokas, mutta sen hintalappu on vain mielestäni aivan liian korkea. Siitä huolimatta öljyseerumilla on vannoutunut käyttäjäkuntansa, jotka ylistävät tuotetta maasta taivaaseen.

Öljyseerumi oli pitkään sarjan ainoa tuote, joten voitte uskoa, mikä kuhina kosmetiikkamaailmassa alkoi käydä, kun brändi ilmoitti lanseeraavansa toisen tuotteensa: Active Treatment Essence hoitonesteen. Suomeen tämän uutuuden rantautumista saatiin tuttuun tapaan odotella niin pitkään ettei kärsivällisyyteni riittänyt siihen ja päädyin tilaamaan tuotteen Lontooseen jo kesällä Net-A-Porterista.

Innostuin tuotteesta puhtaasti sen raaka-aineluettelon perusteella, joka vaikutti kerrassaan lupaavalta. INCI-listasta löytyy lukuisia tehokkaaksi tunnettuja kasviuutteita kuin myös niasiiniamidia (eli B3-vitamiinia) sekä omenasiiderietikkaa, joka toimii kenties maailman tunnetuimman kulttikasvoveden, P50:n avainraaka-aineena. Koska rakastuin viime vuoden puolella P50:iin, Vintnerin uusi teholiemi kiinnosti erityisen paljon.

Halpaa ei tämäkään luksus ole: 50 ml pulloon pakattu etikan hajuinen litku maksaa 245 euroa. Hintaa on lähes mahdoton perustella millään muulla, kuin brändillä, mutta ei ole epäilystäkään, etteikö tämäkin tuote nousisi seerumia vastaavaan kulttimaineeseen – tai jopa suurempaan. Pakko nimittäin tunnustaa, että vaikka tuote onkin törkeän hintainen, maksaisin sen ehkä toisenkin kerran, niin loistavaa kamaa tämä on.

Tuote on tehotiivistettä, joka ei sisällä puhdistettua vettä. Sen sijaan siitä löytyy aloe vera -mehua sekä 13 tehokkuudestaan tunnettua kasviuutetta, joiden tehoa ja imeytyvyyttä on parannettu fermentoinnilla. Mainittakoon kasveista ainakin kaikkien kosmetiikkanörttien tuntema gotu kola sekä ginkbo biloba, nokkonen, acerola-marja, italianolkikukka, voikukka ja lakritsinjuuri, jotka korjaavat, siloittavat ja rauhoittavat ihoa. Lisäksi tuote sisältää omenasiiderietikkaa, maitohappoa, glukonolaktonia, omena-uutetta, papaiinia ja bromelaiinia, eli suorastaan timanttisen cocktailin AHA-, ja PHA-happoja sekä entsyymejä, jotka elvyttävät solutoimintaa, kosteuttavat ihoa syvältä, kuorivat hellävaraisesti, kirkastavat ja tasoittavat ihon väriä, pehmittävät juonteita, ylläpitävät ihon optimaalista pH-tasapainoa sekä parantavat aineiden imeytymistä.

Teholiemi on käytännössä yhtä tehokas kuin teoriassa eikä sillä tarvitse lotrata: vajaa pipetillinen riittää mainiosti kasvoille ja kaulalle. Tuote kannattaa ehdottomasti imeyttää iholle käsin taputtelemalla, jotta sitä ei mene hukkaan. Vintner’s Daughter toki ehdottaa parhaiden tulosten saamiseksi, että tämän jälkeen iholle levitetään heidän omaa öljyseerumia, mutta siihen voi yhdistää mainiosti reilusti huokeamman kasvoöljyn, kuten jonkun Urangin kolmesta öljyseerumista, Whamisan kasvoöljyn, Frantsilan Garden Trilogy Anti-Pollution Facial Serumin tai uuden edullisen suosikkini: Pure Papayan Rejuvenating Glow Oilin.

Miten vertaisin Vinterin uutuutta P50:iin? Mielestäni tuote on hieman hellävaraisempi, mutta tehoaineidensa puolesta se kyllä päihittää P50:n. Ihosta tulee todellakin mehukkaan kosteutettu, kuulas ja terveen näköinen.

Jos uutukainen kiinnostaa, suosittelen tilaamaan sen Liinun Organic Beautysta, josta löytyy myös monia muita luksusluonnonkosmetiikan todellisia helmiä sekä Yin Your Skin® gua sha välineet. Vaikka tuote on kallis, niin jos rakennat ihonhoitorutiinisi laadukkaasta puhdistusöljystä, tästä teholiemestä, jostain edellä mainituista öljyistä sekä säännöllisestä kosmeettisesta gua shasta, niin takaan, että ihosi tulee loistamaan, etkä tarvitse tällöin montaa eri tuotetta. Houkuttelevaa, eikö totta?

Joko olette ehtineet testaamaan uutuutta?

Vintner’s Daughter Active Treatment Essence, 245 €/50 ml, liinun.fi

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,