Cheap & Chic

Mehukas iho, edulliset tuotteet

Cheap & Chic | 19.1.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, postaus sisältää alekoodin

Mehukkaan kostea ja täyteläinen iho on aina IN. Kahlasin luonnonkosmetiikkaviidakon läpi löytääkseni tuotteet, joilla sen saavuttaa edullisesti.

Kymmenen vuoden aktiivisen kasvovedellä lotraamisen puolesta puhumisen jälkeen voin sanoa saavuttaneeni erävoiton. Vaikuttaa nimittäin siltä, että suurimmalle osalle ihmisistä ei tarvitse enää vääntää rautalangasta, miksi vesikosteus on ihonhoidossa megatärkeää ja miksi laadukas kasvoöljy on superfoodia iholle. Varsinkin korealaisen ihonhoidon myötä kosteutuksen tärkeyden ymmärrys on ottanut suuren harppauksen ja nykyään tavoitellaan ennenkaikkea mehevän kosteaa ihoa kasvovesiä ja hoitonesteitä kerrostamalla.

Luonnonkosmetiikkaviidakosta löytyy tätä nykyä tuotteita niin hinnan kuin laadunkin puolesta laidasta laitaan, joten maallikosta tuntuu varmasti välillä siltä, kuin purnukka-apajilla suunnistaisi täysin sokkona, mikäli ei osaa tulkita tuotteiden raaka-aineluetteloita. Siksipä en maltakaan olla tässä välissä vinkkaamatta Kuulaan kaunis -kirjastani, josta löytyy ihonhoitotuotteiden ostajan opas sekä erittäin selkeät vinkit, miten voit arvioida tuotteiden voidepohjaa ja raaka-aineluetteloita. Jos purnukoiden sisältö yhtään mietityttää, suosittelen lämpimästi tutustumaan perusasioihin, jotta et ole ainoastaan tuotteita myyvän tahon (tai minun blogini) varassa, vaan osaisit itsekin hahmottaa tuotteiden sisältöä.

Edullisten ja keskihintaa alempien tuotteiden markkinat ovat laadultaan kaikista värikkäimmät ja hyvin usein luonnonkosmetiikassa voi sanoa, että hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä – mutta ei aina! Siinä missä luksusluonnonkosmetiikassa voi tulla joskus vastaan todellisia ylilyöntejä, näkee edullisissa tuotteissa välillä surkeaa sisältöä ja laatua, sillä hinta saadaan helposti alas korvaamalla kokonaisia kasviraaka-aineita (eli aitoja kasviuutteita, kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja eteerisiä öljyjä) ns. täyteaineilla, kuten esteriöljyillä. Luonnonkosmetiikan valmistaminen onkin todellista tasapainoilua hinnan, hoitavuuden ja laadun suhteen.

Pienen alustuksen jälkeen takaisin mehukkaaseen ihoon. Se ei vaadi kalliita tuotteita, mutta tulokset voivat mennä metsään, jos ei tiedä, mitä kannattaa ostaa ja millainen ihonhoitorutiinista kannattaa rakentaa. Siispä kahlasin teidän iloksenne (ja omaksi ilokseni, koska innostun suunnattomasti löytäessäni jotain todella hyvää ja edullista) House of Organicin valikoimaa läpi ja poimin sieltä testiin edullisia tuotteita, joilla saa rakennettua mehukkaan ihon ihonhoitorutiinin. Tuotteet ovat Cheap & Chic -kategoriaa eli max. 25 € hintaisia muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Sain nimittäin toiveen Genuine Beauty Awardsien vuoden parhaimpien Cheap & Chic -tuotteiden yhteydessä, että voisiko hintarajaa nostaa 30 euroon, jolloin tarjolla olisi enemmän vaihtoehtoja. Olen tarkoituksella halunnut pitää kategorian hinnan mahdollisimman alhaisena, mutta tein nyt poikkeuksen muutaman tuotteen kohdalla, jonka ansiosta laatua sai upgreidattua kompromissien sijasta. Jos tavoitteena on toimivat tuotteet säästöbudjetilla, mikään ei ota päähän niin paljon kuin maksaa vähän tuotteesta, joka ei ole mistään kotoisin, kun maksamalla hitusen enemmän oikeasti hyvästä tuotteesta. Postauksen lopusta löydät alekoodin, jolla saat 15 % alennuksen House of Organicin verkkokaupasta.

Mehukkaan ihon kulmakivet ovat kasvovesi/hoitoneste, kosteuttava seerumi, kasvoöljy, kosteuttava naamio sekä ohut kosteusvoide. Puhdistusaineeksi suosittelen puhdistusöljyä, puhdistusmaitoa tai -hyytelöä, jotka eivät pese liian voimakkaasti ja vie siten koko pohjaa siltä, mitä tavoitellaan. Hyviä puhdistusaineita löydät mm. Cheap & Chic -kategoriasta.

Kasvovesi

Perussääntö kasvoveden tai hoitonesteen levityksessä: heivaa pumpulit ja levitä tuote käsin taputellen, jotta sitä ei kulu hukkaan. Kerrosta ainetta kasvoille ja kaulalle 2-7 kerrosta, jotta saat juotettua kosteutta kunnolla ihon kaikkiin kerroksiin. Jos tuotteesi on suihkemuodossa, suihkuta sitä iholle ja imeytä se sitten taputtelemalla, älä siis jää odottamaan, että se imeytyy itsestään – se ei imeydy kunnolla, vaan haihtuu. Suihketta voi annostella myös suoraan käsiin ja taputella sen sitten iholle. Jos et osaa arvoida kuinka paljon nestettä ihosi tarvitsee, neuvoisin, että kerta kiellon päälle. Mieluummin enemmän kuin vähemmän. Kasvovesissä lempiaineeni ovat AHA-, BHA- ja PHA-hapot, miedolla pitoisuudella.

Pulpe de Vie Singing in the Rain: Pulpe de Vie kutsuu tätä tuotetta seerumisuihkeeksi, joka viittaa sen sisältämien aktiiviaineiden määrään. Noin kympin maksavaksi tuotteeksi sen sisältö onkin loistava: INCI:stä löytyy mm. ruusu-, hamamelis-, melissa- ja viikunavesiä, jotka tuovat mukavasti lisätehoa edulliselle tuotteelle. Lisäksi se sisältää mustaherukkauutetta, jossa on runsaasti antioksidantteja sekä hyaluronihappoa ja saccharide isomeratea, joka on iholle kosteutta sitova aine. Tuotteen tuoksu on kuin tuoreista viikunoista eli sen verran makea, että jotkut voivat kokea sen ällöksi, itse pidän. Tämä on mielestäni nuorelle ja alle 30-vuotiaalle iholle loistava tuote ja se toimii hyvin myös meikin päälle suihkittuna, jos päivän aikana kaipaa freesausta. Tuote jättää iholle hieman nahkean pinnan, joka on tyypillistä kosteutta sitoville aineille. Nahkeutta voi välttää jättämällä ihon viimeisen kerroksen jälkeen aavistuksen kosteahkoksi ennen seerumin levittämistä.

Evolve Daily Defence Mist: tämä saattaa olla paras testaamani edullinen kasvovesi, joka tekee ihon muutamalla kerroksella ihanan täyteläiseksi ja sileäksi. Tuote sisältää kosteuttavia ruusu- ja appelsiininkukkavesiä, ilmansaasteilta suojaavia moringa- ja kaktusviikunauutteita sekä iholle kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Tämä tuote sopii kaikille ihotyypeille.

Evolve Liquid Radiance Glycolic Toner: rakastuin tähän Evolven uutuuskasvoveteen välittömästi jo pelkän INCI:n perusteella eikä todellisuus osoittautunut yhtään sen heikommaksi. Tämä kasvovesi sisältää pehmittävää appelsiininkukkavettä, BHA-happoa sisältävää pajunkuoriuutetta sekä AHA-happoja sisältäviä kasviuutteita, jotka heleyttävät, pehmittävät ja kosteuttavat ihoa. Happopitoisuudet ovat niin matalat, että tuotetta ei voi sanoa kuorivaksi, vaan juurikin kosteuttavaksi, pH-tasapainoa ylläpitäväksi ja heleyttäväksi. Jos tavoittelee todella mehukasta ihoa, salaisuus ei ole hyaluroniahappoa sisältävissä tuotteissa (kuten saattaisi kuvitella), vaan nimenomaan miedossa pitoisuudessa AHA-happoja! Hyaluronihappo on puolestaan loistava lisä siihen rinnalle. Tämä kasvovesi sopii samealle, ryppyiselle ja elinvoimaisuutta kaipaavalle iholle sekä iholle, joka on pintakuiva, minkä vuoksi aineet eivät meinaa imeytyä kunnolla.

Seerumi

Seerumia metsästäessä saa olla tarkkana, jos suuntaa edullisten tuotteiden viidakkoon. Kullan arvoinen neuvo: valitse yksinkertaisen INCI-listan tuote, niin vältyt suuremmalla todennäköisyydellä siltä, että tuote sisältää maksimaalisesti täyteaineita ja minimaalisesti aktiiviaineita. Hyaluronihappoa sisältävä seerumi on lähes pomminvarma valinta mehukkaaseen ihoon, mutta sen kanssa on tärkeää muistaa lotrata ensin kasvovedellä sekä käytettävä ohutta kosteusvoidetta ja kasvoöljyä, etenkin kuivassa ja kylmässä ilmastossa. Hyaluronihapon lisäksi on olemassa toki muitakin hyviä kosteuttavia aineita, kuten sakkarideja ja mineraalipitoisia merileviä.

You & Oil Hyaluronihappo shotti: You & Oil on kiinnostanut kovasti siitä saakka, kun se saapui Suomeen. Shoteiksi nimetyt tuotteet ovat raaka-aineiltaan yksinkertaisia, jonka ansiosta niillä voi terästää käyttämiään tuotteita, eri shotteja voi sekoitella keskenään tai käyttää sellaisenaan. Shotit ovat edullisia, mutta kannattaa pistää kuitenkin merkille niiden pieni pakkauskoko. Hyaluronihapposhotti kosteuttaa ja on mainio perustuote kaikille ihotyypeille. Se sisältää lisäksi rosmariinivettä, jonka vuoksi tuoksu on raikas ja virkistävä.

You & Oil Polysakkaridit shotti: tämä shotti sisältää hyaluronihapon lisäksi karrageenia, joka on Irish Moss -levästä valmistettu, iholle kosteutta sitova polysakkaridi. Jos tuumit kumman tuotteen valitsisit, tämän vai hyaluronihapposhotin, niin tämä sopii paremmin kuivalle, ohuelle ja hauraalle iholle.

You & Oil Happi shotti: happishotin tehoaineet ovat ruskolevä, joka sisältää runsaasti mineraaleja, etenkin jodia, sekä C- ja E-vitamiineja. Malvauute pehmittää ja kirkastaa ihoa. Happishotti sopii kaikille ihotyypeille, mutta etenkin kuivalle, samealle ja ikääntyvälle iholle.

Evolve Hyaluronic Serum: valitsin mukaan Evolven klassikkoseerumin, vaikka sen hinta on 35 euron hujakoilla. Pakkauskoko on kuitenkin riittoisat 30 ml ja sen hinta-laatusuhde on kohdallaan. Tehoaineista löytyy hyaluronihapon lisäksi antioksidantteja sisältävää granaattiomenauutetta, ruusuvettä sekä aloe veraa. Tämä on loistava perusseerumi kaikille ihotyypeille.

Kosteuttava naamio

Ihonhoidossa päivittäiset perustuotteet ovat toki tärkeimmät, mutta silloin tällöin ihon kuntoa kannattaa buustata kosteuttavalla naamiolla ja varsinkin talvella naamio kannattaa ottaa viikottaiseksi rutiiniksi. Itse hemmottelen ihoani naamiolla lauantaiaamuisin.

Pulpe de Vie Moji Detox: yksittäispakatut sheet maskit eivät toki tule pitkässä juoksussa edulliseksi, mutta jos kaipaat iholle nopeaa pikkurahan tehokosteutusta, löytyy Pulpe de Vien valikoimasta erinomaiset ja edulliset harsonaamiot. Moji Detox virkistää ja kirkastaa stressaantunutta ihoa. Se sisältää porkkanavettä, melonivettä, melissavettä ja glukonolaktonia. Tuoksu on mehevän meloninen.

Antipodes Aura Manuka Honey naamio: tämä naamio maksaa lähemmäs 35 euroa, mutta hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan. Kermainen, vaniljan ja mandariinin tuoksuinen naamio sisältää manukahunajaa, jonka ansiosta tämä tuote on ihan yliveto. Manukahunajassa on runsaasti mineraaleja, B-vitamiineja ja antibakteerista metyyliglyoksaalia. Manukahunaja rauhoittaa tehokkaasti erilaisia tulehduksia ja punoitusta sekä tasapainottaa ihon pH:ta. Naamio on rauhoittava, kosteuttava ja pehmittävä ja se sopii hyvin kaikille ihotyypeille. Tosin öljyrasvainen iho ei tästä erityisesti hyödy.

Evolve Radiant Glow Mask: Evolven rakastettu suklaanaamio oli pakko ottaa mukaan edullisten naamioiden timanttina, sillä vaikka se sisältääkin mekaanisesti kuorivia rakeita, se on ehdottomasti parhaimmillaan naamion tavoin käytettynä, mielellään lämmön kanssa, kuten höyryssä tai saunassa. Runsaasti raaka-kaakaota sisältävä naamio kosteuttaa, kirkastaa ja pehmittää ihoa. Sopii kaikille ihotyypeille, mutta jos iholla on tulehduksia, kipeitä epäpuhtauksia tai iho on herkkä ja ohut, rakeita ei saa hieroa iholle lainkaan.

Kasvoöljy

Muista tämä kasvoöljyä valitessa: valitse öljy, joka sisältää vain aitoja kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Edulliset kasvoöljyt sisältävät usein esteriöljyjä, eli hajotettuja kasviöljyjä, jotka on johdettu toiseksi aineeksi. Silloin niistä menetetään omega-rasvahapot, vitamiinit ja mineraalit, eli kaikki ne tärkeät aineet, jotka ravitsevat ja hoitavat ihoa. Yksittäiset kylmäpuristetut öljyt ovat lähes aina edullisempia, kuin useamman öljyn cocktailit, joita on usein terästetty vielä eteeristen öljyjen hoitavilla vaikutuksilla tai öljyuutteilla.

You & Oil Flavonoidi shotti: tämä shotti sisältää kolmea lempiöljyäni: viinirypäleen-, passionhedelmän- ja vesimeloninsiemenöljyjä. Niissä on runsaasti omega-rasvahappoja, flavonoideja ja E-vitamiinia, jotka vahvistavat solukalvoja ja ihon suojabarriääriä sekä uudistavat ihoa.

Bybi Beauty Strawberry Booster: Bybin mansikkabuusteri sisältää pelkästään kylmäpuristettua mansikansiemenöljyä ja se tuoksuu tuoreilta mansikoilta, joka on harvinaista: yleensä siemenöljyt eivät todellakaan tuoksu kasvilta, josta ne ovat lähtöisin. Mansikkabuusteri sopii loistavasti kaikille ihotyypeille. Se on erinomainen tuote nuorelle iholle, mutta myös ikääntyvä iho rakastaa sen sisältämiä omegoita ja antioksidanttista ellagiinihappoa.

Pure Papaya Glow Oil: tästä tuli testin myötä uusi suosikkiöljyni edullisista tuotteista. Kolmekymppiä maksava öljy sisältää jojobaöljyä ja papaijansiemenöljyä. Se tuoksuu papaijalle, imeytyy nopeasti, tekee ihosta silkkisen ja superkuulaan. Sopii mainiosti kaikille ihotyypeille.

Antipodes Divine Face Oil: Antipodesin öljy maksaa myös kolmekymppiä, mutta se on pakkauskooltaan joukon suurin, 30 ml. Tämän kohdalla voidaan puhua jo astetta ylellisemmästä ja tehokkaammasta tuotteesta, sillä avokado-, jojoba-, macadamia- ja ruusunmarjaöljyjen seosta on tehostettu veriappelsiinin, ylang ylangin ja jasmiinin eteerisillä öljyillä, jotka tekevät tuoksusta tuotteen nimen mukaisesti jumalaisen. Tämä öljy vahvistaa solukalvoja, ihon suojabarriääriä, siloittaa juonteita, heleyttää ihoa ja pehmittää ihoa. Tuote sopii loistavasti etenkin ikääntyvälle, kuivalle ja samealle iholle.

Kosteusvoide

Hyvän kosteusvoiteen löytäminen edullisesti on lähes salatiedettä, mutta ei mahdotonta. Usein myös kosteusvoiteista löytyy jos jonkinlaista täyteainetta ja laadukkaan voiteen tunnistaminen vaatii hieman enemmän taitoja INCI-listojen tulkitsemiseen. Mehevää kosteutta tavoitellessa kannattaa valita ohut kosteusvoide. Nyrkkisääntö tuotteiden levitysjärjestykseen: jos voide on ohutta, se levitetään ennen öljyä ja jos voide on täyteläisempi, se tulee öljyn päälle. Öljyjen koostumukset vaihtelevat myös niiden rasvahappokoostumusten mukaan, mutta yleensä näppituntumalla oppii tunnistamaan, mikä järjestys toimii parhaiten. Suurta vahinkoa ei kuitenkaan voi saada aikaan, kunhan kasvovedet ja seerumit on levittänyt iholle ensin – ja öljyn sekä kosteusvoiteen voi myös aina sekoittaa keskenään.

Weleda Iris Day Cream: Weledan voide on joukon täyteläisin, mutta ei paksu. Valitsin mukaan myös yhden aavistuksen täyteläisemmän voiteen, joka saattaa olla tarpeen kuivassa ja kylmässä ilmastossa, varsinkin nuorelle, ohuelle ja hauraalle iholle. Voide sisältää iiriksenjuurta, jolla on erinomainen kosteudensitomiskyky ja se tuoksuu kevyen kukkaiselle, joka kuitenkin haihtuu iholta nopeasti. Tässä voiteessa (kuten kaikissa Weledan tuotteissa) on timanttinen hinta-laatusuhde.

JOIK Moisturising Day Cream: huikein kosteusvoidelöytö, mitä olen aikoihin tehnyt ja tästä tuli kyllä joukon suosikki. Vain aavistuksen yli 25 euroa maksavassa voiteessa on loistavat tehoaineet, kuten tyrniöljyä, ruusunmarjaöljyä, lakritsinjuuriuutetta ja kosteuttavia humektantteja. Koostumus on todella ohut ja superkosteuttava, voide imeytyy täydellisesti ja jättää ihon sileäksi. Kaikille ihotyypeille sopiva kirkastava voide.

Neal’s Yard Remedies Rehydrating Daily Moisture: Neal’s Yard Remediesin lasipulloihin pakatut voiteet ovat klassikoita. Noin 35 euroa maksava voide on kooltaan 100 ml, eli tuote on todella edullinen. Tämä voide on koostumukseltaan ohut janoisen ihon elvyttäjä ja sisältää ruusu-uutetta, hyaluronihappoa, kehäkukkauutetta sekä sitruunan, ylang ylangin, geraniumin ja ruusun eteerisiä öljyjä. Tuoksu on hennon ruusuinen ja raikas, ei yhtään mummo-ruusu.

Toivottavasti löydät uusia suosikkeja näistä tuotteista!

Alekoodi

Saat koodilla mehukasiho 15 % alennuksen House of Organicin koko valikoiman normaalihintaisista tuotteista.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , ,