Cheap & Chic

Uutisia herkkäihoisille

Cheap & Chic | 26.1.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert

Herkkäihoiset kuulolle, teidän toiveisiinne on vastattu: Novexpertin huippusuosittu magnesium-suihke, joka on pelastanut monen herkkäihoisen hipiän, on saapunut takaisin myyntiin!

Kirjoitin ensimmäisen kerran Novexpertistä tismalleen kaksi vuotta sitten, jolloin esittelin sarjan herkälle iholle kehitetyn Magnesium-tuotelinjan. Moni herkkäihoinen on löytänyt tuotteista avun oikuttelevalle iholle, mukaan lukien aikuisiän akne, perioraalidermatiitti, rosacea ja atopia. Tuotelinjan erikoisuus on magnesium-suihke, johon käytetty vesi on isotonista vettä, mikä tarkoittaa vettä, jossa on samanlainen konsentraatio mineraaleja kuin ihmisen kudoksessa olevassa vedessä. Toisin sanoen: se on paras mahdollinen ihon kosteuttaja!

Magnesium-suihkeesta tuli nopeasti monen herkkäihoisen ihmetuote ja ihon pelastaja, joka kirjaimellisesti lensi hyllystä, sillä tuote ei ole edes kallis, vain 7,90 € ja pakkauskoko on 150 ml. Suureksi harmitukseksi raaka-ainetoimittajalle tuli kuitenkin niin suuria toimitusvaikeuksia, että suihkeen valmistaminen jouduttiin lopettamaan ja sen tulevaisuus oli vaakalaudalla pitkään. Olen saanut parin vuoden ajan lukuisia kyselyitä tuleeko tuote takaisin, johon olen voinut vastata vain että toivotaan. Nyt toiveisiin on vihdoin vastattu ja suihketta on jälleen saatavilla!

Tehdäänpä siis uusi katsaus Magnesium-tuotteisiin, mutta otetaan nyt ensin valokeilaan tuo maaginen suihke.

Blogin tarkkasilmäisimmät lukijat varmasti muistavatkin, että olen viime aikoina nostanut siellä täällä esille mineraalien tärkeyden iholle. Ne ovat niin keholle kuin ihollekin vieläkin tärkeämpiä kuin vitamiinit, joihin kosmetiikan raaka-aineet yleensä keskittyvät. Mineraalit osallistuvat joka ikiseen biologiseen reaktioon ihossa ja ne vaikuttavat mm. kollageenin, elastiinin sekä vitamiinien syntyyn ja siten sidekudoksen rakenteeseen ja toimintaan. Mineraalit kuljettavat nesteitä sidekudoksessa ja parantavat niiden kosteuspitoisuutta – ne ovat avain mehevän kosteaan ihoon.

Magnesium Mist sisältää runsaasti mineraaleja, etenkin kalsiumia ja magnesiumia, joiden yhteenlaskettu määrä tuotteessa on 2550 mg (Avènen lähdevesisuihkeessa vastaava määrä on 77 mg, Vichyllä 177 ja La  Roche Posaylla 144 mg).

Iho tarvitsee mineraaleja enemmän kuin vitamiineja.

Magnesium on iholle kunnon antistressiaine. Se ehkäisee allergisia reaktioita, rauhoittaa tulehduksia ja ärsytyksiä, parantaa pintaverenkiertoa ja solujen aineenvaihduntaa sekä toimii antioksidanttina. Lisäksi magnesium voi parantaa fibroblastisolujen toimintaa yhdessä kalsiumin kanssa, joka on tärkeää arpien ja ikääntyvän ihon hoidossa.

Magnesium Mist sisältää isotonista vettä ja Kuolleenmeren suoloja. Magnesiumin ja kalsiumin lisäksi siinä on kaliumia, natriumia, piitä ja manganeesiä, jotka parantavat solujen kosteuspitoisuutta, aineenvaihduntaa, solumuodostusta ja vahvistavat sidekudosta.

Magnesium Mistiä voi käyttää tavallisen kasvoveden tapaan, meikin kiinnittäjänä, saastesuojana ja lisäämään kosteutta ihoon päivän aikana. Muistathan aina taputella nesteen ihoon, kun olet suihkuttanut sitä kasvoille ja kaulalle, jotta saat todella imeytettyä sen.

Sitten katsaus Magnesium-linjan muihin tuotteisiin, jotka eivät sisällä Novexpertin tavoin lainkaan eteerisiä öljyjä tai allergeeneiksi luokiteltavia hajustekomponentteja eivätkä säilöntäaineita. Novexpert on kehittänyt patentoidun menetelmän tuotteiden säilymiseen vapaina haitallisista mikrobeista ilman säilöntäaineita, jonka myös Ranskan terveysviranomaiset ovat tutkineet. Magnesium-tuotteet sopivat herkälle, kosteusköyhälle ja erittäin kuivalle iholle, karhealle iholle, herkälle aknelle, rosacealle, POD:lle, psoriasikselle, ja atopialle sekä tasapainottamaan ihoa esimerkiksi voimakkaiden lääkekuurien aikana. Tuotteiden teho perustuu hydrolipidikalvon ja ihon bakteerikannan vahvistamiseen sekä ihon hermotoiminnan eli tulehdusten, allergisten reaktioiden ja herkkyyden rauhoittamiseen.

Kaikki Magnesium-linjan tuotteet ovat edullisia ja menevät Cheap & Chic -kategoriaan.

Ensimmäisenä käsittelyyn Milky Cleanser puhdistusmaito. Kuten tiedättekin, olen ensisijaisesti öljyputsareiden ystävä. Puhdistusmaidot ja erilaiset öljyihin perustuvat jelly-putsarit tulevat itselleni kakkosena. Puhdistusmaito sopii loistavasti puhdistusöljyn kaveriksi kaksoispuhdistukseen, mutta kaikille puhdistusöljyt eivät kuitenkaan sovi, etenkin juuri silloin, jos iho on todella herkkä ja tulehtunut. Tällöin puhdistusmaito on hellempi ratkaisu, koska se liukuu iholla kevyemmin eikä muutoinkaan vaikuta ihoon liikaa, vaan ainoastaan puhdistaa ihon lempeästi. Oleellista on se ettei puhdistusmaito vaadi minkäänlaista hankaamista sen poistamiseen, vaan se huuhtoutuu helposti pelkällä vedellä.

Magnesium-linjan puhdistusmaito on kategoriassaan täyttä priimaa. Koostumus on kermainen ja silkkinen. Se on erittäin hellävarainen, puhdistaa meikit hyvin ja huuhtoutuu helposti jättäen ihon pehmeäksi. Suosittelen tuotetta lämpimästi kaikille herkkäihoisille.

Usein herkkäihoisen on vaikea löytää kuorintaa ja naamiota, koska herkän ihon hoidossa kannattaa noudattaa less is more -periaatetta. Toisekseen herkkiä ihoja on niin monia erilaisia, että kaikille sopivaa kuorintaa ja naamiota on vaikea valmistaa. Uskallan kuitenkin väittää, että Magnesium-linjan Detox Mask sopii suurimmalle osalle herkkäihoisista. Kuorinnan kohdalla täytyy olla varovaisempi.

Detox Mask on kermainen naamio, joka sisältää vaaleanpunaista ja valkoista savea, fytiinihappoa, prebiootteja, probiootteja, magnesiumia ja E-vitamiinia. Sana detox voi hieman hämätä. Kyseessä ei siis ole mikään rasvaisen ja epäpuhtaan ihon voimakkaasti puhdistava naamio, vaan sana detox viittaa ennemminkin ihon aineenvaihdunnan parantamiseen, ilmasta tulevien raskasmetallien, bakteerien ja allergeenien puhdistamiseen ja vapaiden radikaalien neutraloimiseen. Naamio rauhoittaa ihoa todella tehokkaasti ja tekee ihosta ihanan pehmeän. Itselläni se toimii loistavasti lentomatkustamisen tai stressaavan päivän jälkeen, jolloin ihoa kiristää. Detox Mask on siis tärppituote herkälle, ärtyneelle, punoittavalle ja stressaantuneelle iholle.

Mainitsin, että Magnesium-linjan Velvety Scrub kuorinnan kohdalla pitää olla varovaisempi (tai tiedostavampi), koska se sisältää mekaanisesti kuorivia rakeita, jotka voivat ärsyttää tulehtunutta ja punoittavaa ihoa sekä finnejä. Rakeet ovat kuitenkin hellävaraisia ja niitä on viidessä eri koossa: kahta eri kokoista bambu-piioksidia, jotka toimivat pehmeänä mikro- ja makrokuorintana iholle, sekä jojobarakeita kolmessa koossa, joista kaksi pienempää kokoa viimeistelee makrokuorivaa vaikutusta ja suurin koko toimii ikään kuin ilmatyynyinä pehmentäen mekaanisesti kuorivaa vaikutusta. Velvety Scrub sopii kaikille niille herkkäihoisille, joiden iholla ei ole tulehdusta tai näppyjä. Muutamat näpyt eivät haittaa, koska ne voi kiertää.

Magnesium-linjassa on kaksi kosteusvoidetta kahdella eri koostumuksella: Velvety Hydro-Biotic Cream kuivalle iholle ja Velvety Hydro-Biotic Fluid normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Itse rakastan fluidia sen täydellisen ohuen koostumuksen vuoksi, mutta ei täyteläisempääkään versiota voi paksuksi kutsua. Molemmat voiteet siis imeytyvät ja levittyvät hyvin sekä jättävät kevyen tunteen iholle. Vaikuttavina aineina toimivat leväuute (mineraaleja!!), sodium PCA, hyaluronihappo, magnesium, prebiootit, probiootit ja polysakkaridit. Voiteet vahvistavat ihon hydrolipidikalvoa ja bakteerikantaa sekä kosteuttavat, rauhoittavat ja suojaavat ihoa. Voit myös yhdistää niihin Novexpertin huippukasvoöljyn, Omega-boosterin, joka on tärppituote iholle varsinkin talviaikaan.

Viimeisenä on pakko mainita Novexpertin uusimmasta tuotteesta, joka tuli sarjan hyaluronihappo-linjaan, The Repulp Gel geelivoide. Se on janoisen ihon tehokosteuttaja ja koostumukseltaan niin vesimäisen ohutta, että sitä voi mainiosti kerrostaa hieman täyteläisemmän kosteusvoiteen kanssa, jos iho kaipaa lisäkosteutta. Geelivoide sisältää runsaasti superkosteuttavia aineita: hyaluronihappoa, leväuutetta, polysakkarideja ja trehaloosia. Tämä on ehdottomasti uusi suosikkini Novexpertiltä ja se sopii mainiosti myös herkälle iholle.

Toivottavasti nämä vinkit olivat hyödyllisiä niille, joiden iho oikuttelee!

Millaisia kokemuksia sinulla on Novexpertin Magnesium-tuotteista magnesium-suihkeesta?

Lue kaikki kirjoitukseni Novexpertista täältä.

Kuvat Katja Kokko

Lähde: Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

Avainsanat: , , , , , , , , ,