Cheap & Chic

Luonnonkosmetiikkaa opiskelijakukkarolle

Cheap & Chic | 22.8.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Tämä postaus on yksi blogihistoriani toivotuin: opiskelijakukkarolle sopivat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin. Olen kyllä koonnut Cheap & Chic -kategoriaan monta kattavaa listaa edullisista tuotteista, mutta silti näitä vinkkejä kysytään jatkuvasti. Tietenkin uusia tuotteita ja sarjoja tulee markkinoille myös melko tiuhaan tahtiin, joten suosituksia saa päivittää tasaisin väliajoin ja aina joku keksii kysyä edullisista tuotteista jollain uudella kulmalla.

Tästä postauksesta (tai listauksesta) tulee todella pitkä, joten en mene tuotteiden esittelyssä syvälliselle raaka-ainetasolle. Pelkästään sopivien tuotteiden etsimiseen House of Organicin valikoimasta kului aikaa neljä tuntia. Olen syynännyt joka ikisen valitsemani tuotteen INCI-listat todella tarkkaan ja tämän jälkeen vielä kokeillut tuotteet varmistuakseni raaka-aineiden lisäksi käytännön toimivuudesta ja käyttömukavuudesta.

Törmäsin muutamaan haasteeseen kootessani purkkikandidaatteja listalle: superlaadukasta kasvovettä, seerumia, ihoöljyä ja kosteusvoidetta on erittäin vaikea löytää edullisesti. Toki edullisia tuotteita löytyy, mutta pelkkä hinta ei riitä valintaperusteeksi, vaan tuotteen pitää oikeasti olla iholle eduksi.

Kokosin siis listan sillä ajatuksella, että jos minun pitäisi valita omaan käyttööni edulliset tuotteet, joita myös aidosti käyttäisin pitääkseni ihon hyvässä kunnossa, niin mitä valitsisin. Eli koko tämän jutun kärki on se, että tuotteiden pitää olla hyviä ja olen arvioinut niitä monelta eri kantilta.

Koska noiden mainitsemieni kasvoveden, seerumin, ihoöljyn ja kosteusvoiteen löytyminen todella edullisesti on vaikeaa, rupesin pohtimaan seuraavia seikkoja:

1. Ovatko ihmiset valmiita sijoittamaan tiettyihin, ns. pakollisiin tuotteisiin enemmän rahaa ja jättämään täydentävät tuotteet pois ihonhoitorutiinista? Eli vähemmän purkkeja, mutta enemmän laatua. Vai onko tärkeämpää, että jokainen tuote on mahdollisimman edullinen ja hoitavuudesta ollaan valmiita tinkimään?

2. Onko tärkeämpää, että kertaostoksen loppusumma on pieni, vai ollaanko valmiita maksamaan enemmän isoista ja riittoisista pakkauksista? Tietenkin iso pakkaus tulee aina edullisemmaksi, mutta muistan kyllä omilta opiskeluajoiltani, että joskus kassavarannot olivat niin pienet, että oli pakko valita suhteessa kalliimmaksi tuleva pienempi pakkaus.

Näihin kysymyksiin tuskin on vain yhtä oikeaa vastausta, sen huomasin jo aiheen pohjalta tekemässäni gallupissa Facebookin puolella. Kuluttajilla on myös melko erilaiset käsitykset laadukkaista tuotteista, mikä on ymmärrettävää, jos ei ole alan ammattilainen. Päädyin siihen, että kokosin vinkkejä mahdollisimman eri tyyppisille kuluttajille; niille, jotka sijoittavat mieluummin pariin kalliimpaan tuotteeseen ja pihistelevät muissa, sekä niille, jotka arvostavat pienempää kertaostosta. Otin lisäksi huomioon pakkauskoot ja suosin myös tuotteita, joissa ne olivat reilun kokoisia. Lisäksi kokosin vinkkejä kosmetiikkaminimalistille: mitkä tuotteet ovat kaikista tärkeimmät?

Toivottavasti tästä listasta hyötyvät mahdollisimman monipuolisesti erilaiset kuluttajat. Lista ei suinkaan voi olla täydellinen, koska joku järki tässä pituudessa pitää säilyttää. Tuotteet on myöskin valittu House of Organicin valikoimasta, joka luonnollisesti rajaa pois joitakin brändejä. Ehdotin kuitenkin juuri heille tätä yhteistyötä sen vuoksi, että House Of Organicissa on kattavin valikoima edullisia ja keskihintaisia tuotteita sekä useasti erilaisia kampanjoita ja tarjouksia.

Listalla on paljon vaihtoehtoja, mutta tein aivan jutun loppuun vielä erikseen listan, miten minä kokoaisin kasvotuotteeni näistä vaihtoehdoista.

IHONHOITO

Puhdistusaine

Suosittelen ihon puhdistamiseen yleensä ainoastaan puhdistusmaitoja tai -öljyjä. Laadukasta puhdistusöljyä on kuitenkin vaikea valmistaa edullisesti, koska aidot kasviöljyt ovat kalliita raaka-aineita. Siksi listalla on vain puhdistusmaito. Geeli- ja vaahtoputsarit ovat myös edullisempia valmistaa, mutta niitä en yleensä suosittele liian voimakkaan pesevyyden vuoksi. Avrililta löytyy edullinen puhdistusöljy, mutta pienessä pakkauskoossa. Puhdistusmaidon lisäksi listalta löytyy kaksi misellivettä niiden ystäville, myöskin mahdollisimman hellävaraisia.

Cattier puhdistusmaito, 14,90 €/200 ml

Hellävarainen, erittäin miedon tuoksuinen ja ajaa asiansa moitteettomasti. Reilun kokoinen ja riittoisa. Jos pitää valita tämän ja Avrilin puhdistusöljyn välillä, on valintani tämä.

Mossa Misellivesi, 12,90 €/200 ml

Todella ihana vadelman tuoksu ja loistavasti toimiva tuote, joka ei sisällä liikaa pinta-aktiivisia aineita, kuten joillain misellivesillä on tapana, jolloin ne kuivattavat ihoa.

Dabba Deepwater Cleansing Misellivesi, 22,50 €/150 ml

Joukon hoitavin ja itse asiassa aivan loistava kattaus iholle hyödyllisiä aineita, mikä näkyy myös hinnassa (silti erittäin kohtuullinen ja todella hyvä hinta-laatusuhde). Dabban tuotteet ovat hyviä, mutta niiden heikko lenkki on tuoksu. Kasvivesissä ja -uutteissa on usein hyvin erikoiset ja ei niin miellyttävät tuoksut ja mielestäni tuotteet kaipaisivat joko eteerisiä öljyjä tai hajusteen.

Kasvovesi

Kasvoveden laadun suhteen olen melkolailla ehdoton, koska se on ihon tärkein kastelija. Pelkät kukkaisvedet eivät kyllä nykyisen ihonhoitoymmärrykseni mukaan vaan riitä iholle. Mukaan pitää pakata myös humektantteja ja aktiivisia aineita. Suosin myös mielelläni alkoholittomia kasvovesiä, mutta sen suhteen en ole ehdoton; joskus kasvovesi voi sisältää alkoholiin uutettua kasviuutetta, jolloin alkoholi pitää myös merkitä INCI-listaan. Määrä on myöskin oleellinen ja alkoholi haihtuu hyvin nopeasti, joten ihonhoitorutiinin kokonaisuuden huomioiden en pidä sitä iholle vahingollisena aineena – mutta en myöskään hyödyllisenä.

Levitä kasvovesi AINA käsillä taputellen, ei pumpulilla. Tällöin myöskin maksimoit kasvoveden riittoisuuden – ero on huima pumpuliin verrattuna! Levitä kasvovettä 2-7 kerrosta, jotta saat kosteutettua ihon tehokkaasti.

Mossa Youth Defence Antioxidants Radiance Toner, 11,90 €/200 ml

Mossa ei ole suosikkisarjani mitä tulee esim. kasvovoiteisiin ja ihoöljyyn, mutta kasvovedet ovat erinomaisia hinta-laatusuhteeltaan. Pidän myös kovasti Mossan tuoksumaailmasta, vaikka se ei olekaan aromaterapeuttinen (eli tuoksut eivät tule kokonaisista eteerisistä öljyistä, vaan niiden komponenteista). Vaihtoehdoista löytyy myös hiemaan kalliimpi Anti-Blemish Clarifying Toner.

Madara Balancing Toner, 17,50 €/200 ml

Madaran kaikki kolme kasvovettä ovat loistavia nykyisillä, uudistuneilla raaka-aineilla. Balancing Toner on eniten minun mieleeni, mutta vaihtoehdoista löytyy myös Comforting Toner ja Clarifying Toner. Kosteuttavimmat ovat kaksi ensin mainittua.

Neal’s Yard Remedies Palmarosa Toner, 24,00 €/200 ml

Loistokasvovesi etenkin epäpuhtaalle, helposti tukkeutuvalle ja rasvaiselle iholle. Superhyvä hinta-laatusuhde ja ihanan aromaterapeuttinen tuoksu. Jos ihosi on epäpuhdas, suosittelen mieluummin tätä kasvovettä kuin edellä mainittua Mossaa tai Madaraa. Neal’sin Frankkukasvovesi on myös legendaarisen hyvä, se sopii ikääntyvälle iholle.

Whamisa Deep Rich Toner, 41,80 €/120 ml

Jos suinkin raaskit, niin sijoita johonkin Whamisan kolmesta hoitonesteestä, sillä nämä ovat next level kosteutusta ja hoitoa iholle ja voit mielihyvin skipata seerumin käytön. Deep Rich Tonerin lisäksi vaihtoehdoista löytyy myös Original Toner ja Refresh Toner, valitse omalle ihotyypillesi sopiva vaihtoehto.

Kuorinta

Kuorinnoissa suosin rakeettomia entsyymi- tai hedelmähappokuorintoja, mitä on vaikea löytää kovin edullisena. Jos suuresti täytyy pihistellä, suosittelen kuitenkin skippaamaan kuorinnan ja panostamaan mieluummin laadukkaaseen kasvoveteen ja ihoöljyyn.

Madara AHA Brightening Peel Mask, 23,90 €/60 ml

Näistä kahdesta vaihtoehdosta tehokkaampi hedelmähappoihin perustuva kuorinta. Omalla ihollani pistelee pikkuisen, mutta ei aiheuta punoitusta. On melko mieto, mutta kuitenkin sellainen, että vaikutuksen näkee.

Evolve Miracle Mask, 27,90 €/60 ml

Hedelmähappoihin ja entsyymeihin perustuva kuorinta, joka on niin mieto, että se sopii myös herkälle iholle (muista kuitenkin aina tiedostaa, että herkät ihot ovat hyvin erilaisia keskenään, joten tuote ei suinkaan sovi kaikille herkkäihoisille). Usein hedelmähappokuorinnat ovat liian vahvoja herkemmälle iholle, mutta mietoina pitoisuuksia iho kuitenkin hyötyisi niistä, joten tässä on siis loistava vaihtoehto. Omalla ihollani saan pitää tätä suositellun viiden minuutin sijasta vartin, jotta huomaan vaikutukset.

Naamio

Naamio ei välttämättä ole tuote, johon opiskelijan tulee käytettyä rahaa. Cattierin savinaamiot ovat klassikoita ja niissä on loistava hinta-laatusuhde sekä reilun kokoiset putelit. Näitä käytän mielelläni luksusnaamioiden ohella. Omat tuubini muuten kaipasivat ravistusta ennen naamion tursottamista ulos, sillä koostumus ei ollut pysynyt stabiilina. Myös Avrililta löytyy varteen otettava naamioyllättäjä.

Cattier Pink Clay Savinaamio, 9,50 €/100 ml

Herkän ihon naamio, jonka erikoisuutena on herkälle iholle sopiva vaaleanpunainen savi.

Cattier Yellow Clay Savinaamio, 9,50 €/100 ml

Kuivan ihon naamio, jonka erikoisuus tulee keltaisesta savesta, hamamelisvedestä ja geraniumin eteerisestä

Cattier Green Clay Savinaamio, 9,50 €/100 ml

Rasvaisen ihon naamio, joka sisältää vihreää savea ja rutkasi minttua.

Avril Puhdistava Kasvonaamio, 9,90 €/50 ml

Cattieriin verrattuna tämä naamio on tuplahintainen, mutta myös loistava vaihtoehto, sillä naamiossa on mielenkiintoinen kattaus aktiivisia aineita.

Seerumi

Ollakseni rehellinen: jos et voi sijoittaa seerumiin 30-40 euroa, kannattaa jättää seerumi ostamatta ja panostaa enemmän kasvoveden ja ihoöljyn laatuun. Selkeästi parhaat edulliset seerumit löytyvät Dabbalta ja Evolvelta.

Dabba Deepwater Hydration Booster, 39,90 €/30 ml.

Loistava superkosteuttaja, jonka kelpuutaan top shelfilleni monien luksukkaiden seerumien joukkoon. Ja tässä ei ole sitä dabbamaisen häiritsevää tuoksuakaan. Deepwater seerumeista löytyy vaihtoehdot myös ikääntyvälle iholle ja pigmenttiläiskille.

Evolve Rainforest Rescue, 29,50 €/30 ml

Evolven kahdesta seerumista tämä epäpuhtaan ihon seerumi on suosikkini ja mainio tuote sekin ehkäisemään ihon tukkeutumista. Rauhoittaa myöskin orastavat näppylän alut omalla ihollani.

Kosteusvoide

Monelle on absurdi ajatus olla käyttämättä kosteusvoidetta. Mutta jos minun pitäisi tosissani pihistellä, olisi kosteusvoide yksi ensimmäisistä tuotteista, jonka skippaisin. Sen sijaan panostaisin erittäin hyvään kasvoveteen, jota kerrostaisin iholle useita kerroksia sekä todella laadukkaaseen ihoöljyyn tai balmiin (mutta jos kasvovesi on esim. pelkkää ruusuvettä, on kosteusvoide silloin ehdottomasti tarpeen!). Ja jos pitäisi tehdä valinta seerumin ja kosteusvoiteen välillä, panostaisin mieluummin seerumiin. Kosteusvoiteen skippaaminen voi olla monelle vieras ajatus eikä sen pois jättäminen myöskään sovi kaikille ja kaikkina vuodenaikoina ja lisäksi sen voi skipata vain, jos muut tuotteet ovat niin hyviä, ettei iho jää aliravituksi tai vaille kosteutta. Etsin siis kolme edullista kosteusvoidetta, joissa on hinta-laatusuhde kohdallaan.

Cattier Anti-Wrinkle Treatment, 22,90 €/50 ml

Cattierin voiteissa on hyvät koostumukset, vaikkakin tässä on heti toiseena aineena Caprylic/Capric Tryglyceride, joka määritellään ihoa pehmentäväksi aineeksi, emollientiksi, mutta se ei tee iholle mitään, paitsi ehkäisee kosteutta haihtumasta iholta ja tuo sileän skinfeelin. Mutta muuten voiteessa on hyvät aktiiviaineet ja laadukas koostumus, vaikka kompromissilla tämän listalle otinkin.

Flow Bilberry Facial Cream, 28,90 €/30 ml

Flown mustikkavoide on aivan loistava kaikin puolin, raaka-aineista kevyeen koostumukseen – tosin pakkauskoko on 30 ml, mikä tekee siitä joukon kalleimman.

Neal’s Yard Remedies Rehydrating Rose Daily Moisture, 35,90 €/100 ml

Tämän kolmikon timantti ja myös edullisin, sillä pakkaus on 100 ml, eli tuplat normaaliin kosteusvoidekokoon verrattuna. Lisäksi timanttia on myös kevyt koostumus, loistava kosteutusteho ja raaka-aineet. Yksi parhaimmista tuotteista Neal’s Yardilta.

Ihoöljy

Laadukas ihoöljy on must have tuote, myös opiskelijalla. Valitse öljy, joka sisältää ainoastaan kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja tässä saakin olla tarkkana edullisia tuotteita metsästäessä, sillä monet edulliset merkit lantraavat öljynsä esteriöljyillä, joilla ei ole ihonhoidon kannalta mitään virkaa, mutta hintalapun puolesta kylläkin.

Avril Jojobaöljy, 20,90 €/100 ml

Jos mahdollista, niin kannattaa suosia usean eri kasviöljyn cocktailia. Ne toki maksavat enemmän, joten yksittäiset aidot kasviöljyt ovat hyvä vaihtoehto. Jojobaöljy on yksi parhaista kasviöljyistä (tai oikeaoppisesti se on nestemäinen vaha), sillä sen rasvahappokoostumus on lähes identtinen sebumin eli ihotalin kanssa ja se imeytyy nopeasti sekä tasapainottaa talineritystä. Tässä Avrilin luomujojobaöljyssä on reilu 100 ml pakkaus ja erityismaininta spraysta, jolla se annostellaan.

Dabba Uudistava Koivu & Maitohorsma Kasvoöljy, 24,90 €/30 ml

Kertakaikkiaan timanttinen sisältö. Miinusta vaan tuoksusta, joka on dabbamainen, mutta ei taatusti keinotekoinen.

Bybi Babe Balm, 36,90 €/60 ml

Hintavampi vaihtoehto, mutta pakkauskoko on 60 ml ja tämähän on balmi, ei nestemäistä öljyä, eli tuote on erittäin riittoisa. Koko sisältö on täyttä kultaa ja balmi toimii moneen eri käyttötarkoitukseen sekä ihoöljyn korvaajana. Tuoksu on niin maagisen herkullinen, että tätä tekisi mieli lipoa iholta.

Meikkipohja

Rajasin meikit tämän jutun ulkopuolelle, mutta meikkipohjan otin mukaan, koska sitä käyttävät melkein kaikki.

Mossa Skin Perfector BB-voide, 16,90 €/50 ml

Täydellinen meikkipohja niille, jotka kaipaavat vain kevyttä tasoitusta ja sävyä iholle. Tämä tuote ei kalpene monien kalliimpienkaan rinnalla.

Lavera Nude Effect Make-Up Fluid, 20,90 €/30 ml

Lavera valmistaa parhaat edullisemman pään meikit. Tämä meikkivoide on todella kevyt ja luonnollinen ja jättää iholle mattapinnan.

VARTALONHOITO

Pesuaine

Organic Shop Suihkugeelit, 4,50 €/280 ml

Perushyvät suihkugeelit joissa riittää herkullisia tuoksuvaihtoehtoja. Itse kokeilin passionhedelmää, joka oli aidon passionhedelmän tuoksuinen.

Avril Palasaippuat, 4,90 €/100 g

Kokeilin vadelma-saippuaa, joka tuoksuu vadelmaveneille. Sopivan hellävarainen. Tuoksuista löytyy myös Provencen minttu ja appelsiininkukka, mutta en usko niiden vetävän vertoja tälle herkkutuoksulle. Avrililta löytyy myös puolen litran suihkugeelit, jotka maksavat 9,90 €. Ne olivat unohtuneet testipaketistani, mutta Caramel, Päärynä ja Sitruunankuori kuulostavat siltä, että ne pääsevät testiin seuraavaksi.

Dr. Bronner’s Kastillesaippua, 15,90 €/473 ml

Jos haluat olla todella ekologinen ja säästäväinen, Dr. Bronner’s on ihan ykkönen. Sarjan legendaariset nestemäiset saippuat ovat maagista tavaraa! Kannattaa hankkia iso, melkein puolen litran pullo (saatavilla on myös pienempiä 237 ml pulloja) ja annostella sitä kotona pienempiin pulloihin eri käyttötarkoituksiin. Tämä saippua pesee nimittäin mitä vaan ja vieläpä hellävaraisesti. Saippualla sanotaan olevan yli 18 käyttötarkoitusta ja sillä voi tosiaankin pestä mitä vaan vartalosta hampaisiin, lemmikkieläimiin, tiskeihin ja lattioihin. Tuoksuvaihtoehtoja on useita, mutta oma suosikkini on tällä hetkellä karvasmanteli.

Vartalovoide

Pakko mainita, että tästä listasta puuttuu Dr. Bronnersin vartalovoiteet, koska ne tulivat myyntiin vasta tätä juttua jo kirjoittaessani. En siis voi vannoa niiden olevan hyviä, mutta uskaltaisin olettaa näin. Yksi puteli maksaa 15,90 € ja on 237 ml, esimerkiksi limen tuoksu kuulostaa herkulliselta.

Cattier Sheabutter-Geranium Body Milk, 17,50 €/500 ml

Loistava perusvartalovoide isossa puolen litran pumppupullossa. Mieto tuoksu.

Vartaloöljy

Laadukkaan vartaloöljyn löytyminen edullisesti on myöskin vaikeaa kylmäpuristettujen öljyjen hinnan vuoksi.

Dabba Calming Body Oil, 22,90 €/100 ml

Laadukas vartaloöljy, jossa on todella mieto tuoksu.

HIUSTENHOITO

Shampoo

Jostain syystä lähes kaikille edullisille shampoille on yhteistä se, että ne sisältävät sulfaatteja, jotka ainakin itselläni saavat hiuspohjan kutiamaan pitkäaikaisessa käytössä. Poikkeuksen muodostaa ayurvedinen hiustenhoitosarja Khadi, jonka shampoot ovat sulfaatittomia.

Organic Shop Shampoot, 4,50 €/280 ml

Tästä ei kyllä luonnonkosmetiikan shampoo enää halpene. Pesevyyttä on riittävästi ja tuoksut on ihanat. Minä kokeilin kiiltoa tuovaa shampoota, josta ei löytynyt moitittavaa.

Mossa Vitamin Moisture Shampoo, 11,90 €/300 ml

Mansikantuoksuinen shampoo, joka pesee erinomaisesti ja vaahtoaa reilusti (vaikka vaahdollahan ei ole mitään tekemistä pesutehon kanssa).

Khadi Rose Shampoo, 17,50 €/210 ml

Sulfaatiton, hellävaraisesti pesevä shampoo, joka tuoksuu Intian Basaarille. Khadilta löytyy shampoita erilaisille hiuspohjille ja hiuksille, myös jauhemaisessa muodossa.

Attitude Super Leaves Kosteuttava Shampoo, 12,90 €/473 ml 

Pesee hyvin, vaahtoaa reippaasti ja jättää hiukset ihanan pehmeiksi eikä vedä niitä supertakkuun. Tämä oli testijoukon suosikki! Tosin tuote ei taida mennä aivan täysin läpi eurooppalaisista luonnonkosmetikan sertifikaateista (Attitude on kanadalainen brändi), mutta mitään minun mielestäni vältettävää se ei sisällä. Jätin Attituden hoitoaineen kokonaan testaamatta, koska sen sisältämä kvatti (hiuksia siloittava aine, mitä ilman on mahdoton valmistaa hoitoainetta, joka selvittää hiukset ja tekee niistä kiiltävät) ei ole ainakaan toistaiseksi eurooppalaisissa sertifikaateissa sallittu, vaikka se onkin kasviperäinen (ja monet luonnolliset jenkkimerkit käyttävät sitä). Vaihtoehdoista löytyi kuitenkin täysin sertifioidut hoitoaineet, joten valitsin mukaan ne. Attituden hoitoaine jäi kuitenkin kaivelemaan ja raaka-aineluettelon perusteella uskon sen olevan hyvä.

Hoitoaine

Edullisista hoitoaineista löytyy hyviä vaihtoehtoja niukasti. Tämän listan hoitoaineissa toteutui kaksi tärkeintä asiaa: auttoivat hiusten selvittämisessä eikä hiukset jääneet lähmäiseksi tai latteiksi, vaan niistä tuli kiiltävät ja pehmeät.

Organic Shop Hoitoaineet, 4,50 €/280 ml

Kokeilin kiiltoa tuovaa hoitoainetta, joka auttoi selvittämään takut ja hiuksista tuli kiiltävät ja ilmavat.

Mossa Vitamin Moisture Hoitoaine, 11,90 €/200 ml

Auttaa selvittämään takut ja hiuksista tulee pehmeät ja kiiltävät. Hinta-laatu kohdallaan, vaikka hitusen enemmän toivoisin selvitystehoa superpitkille ja paksuille hiuksilleni.

Oma pihistelylistani

Jos minun pitäisi valita listalta kasvojen hoitoon mahdollisimman minimalistinen kokoelma, siinä olisi Cattierin puhdistusmaito (iltaisin), Mossan misellivesi (aamuisin), Whamisan Deep Rich Toner ja Bybin Babe Balm. Jos saisin ottaa mukaan seerumin, ottaisin Dabban. Ja jos myöhemmin joukkoon liittyisi kosteusvoide, olisi valintani Neal’s Yardin ruusuvoide.

Toivottavasti tästä listasta sekä pihistelyvinkeistä oli hyötyä. Omasta mielestäni ja etenkin nämä tuotteet testattuani voin kyllä sanoa, että ihonhoidon ei tarvitse olla kallista ja se voi olla myös luksusta ja puhdasta nautintoa tuhlaamatta kuitenkaan purkkeihin suuria summia. Jakakaa kokemuksianne kommenttiboksiin muidenkin hyödyksi ja iloksi!

Alekoodi

House of Organic tarjoaa 15 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla BACKTOSCHOOL18.

Ps. House of Organicin valikoimaan juuri tullut uusi markettihintainen luonnonkosmetiikkasarja Alviana. En ole vielä ehtinyt tutustua siihen, koska sain siitä vinkin juuri ennen tämän postauksen julkaisua, mutta tämä sarja varmasti kiinnostaa teitä!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,

Cheap & Chic

45 kommenttia artikkeliin “Luonnonkosmetiikkaa opiskelijakukkarolle”

 1. Ihan superlista, just nyt kiinnostaa hoitava mutta minimalistinen kattaus ihon hoidossa, Bybin balmi lähtee kokeiluun heti 🙂
  Mä muistelin että jossain kohtaa hehkutit Melvitan Extraordinary Water -kasvovesiseerumia, mitä oot mieltä, kilpaileeko edes jonkin verran ton whamisan kanssa? Mun herkkis iho ei kestä whamisaa vielä ja mietin, että olisko toi hyvä korvaaja sille?

 2. Jossy

  Täytyy lukea ajan kanssa, etsiskelen teinille ekoja kasvonhoitotuotteita. Muistaakseni joskus kirjoitit Avrilin kasvoveden olevan huippu hinta-laatusuhteeltaan. Listallasi sitä ei ollut kuitenkaan? Oliko tähän joku erityinen syy?

 3. Salla

  Kiitos vinkeistä! Oma ihonhoitorutiinini on ollut jotenkin vähän silppua kun olen ostanut vähän sitä ja tätä eikä omat taidot ole riittäneet inci-listojen syynäykseen… Lopputulos on sitten ollut kallis ja ei kauhean toimiva 🙁

  Pikavinkkinä vielä kaikille: Bybin babe balm näyttäisi olevan tänään House of Organicin kantiskeskiviikon tarjouksessa 17e! Meni tilaukseen 🙂

 4. Heidi

  Hei, kiitos kiinnostavasta listasta! Muistelin myös sun kehuneen LUÉ by Jean Seon seerumia ja puhdistusta, eikös siinä olisi edullinen seerumi ainakin? Entä YA naturaen kasvovesi?

 5. Salla H.

  Kiitos vinkeistä! Välillä on ihan pakko pihistellä eikä tuolloin ainakaan hutiostoksiin ole varaa.
  NYRin Frankincense kasvovesi sopii ainakin omalle pihistelylistalleni. Tuote on todella riittoisaa, vaikka sitä kerrostankin aamuin illoin. Olen kaatanut kasvoveden tyhjään Essen kasvovesipulloon ja siitä on kätevä annostella kämmenen kautta kasvoille. NYRin omasta pullosta lorahtaisi varmaankin liikaa. Tuotteessa on ihana tuoksu ja jättää todella kosteutetun tunteen iholle. Voisin kuvitella, että toimisi hyvin pelkän öljyn tai balmin kanssa.

  • Hei NYR:llä on kasvovesiin spray-päitä, pyysin Miksua (maahantuoja) tilaamaan niitä, että asiakas voisi ostaa sen erikseen halutessaan! Frankku kasvovesi on superhyvä, mutta syystä tai toisesta en löytänyt sitä House of Organicista ja muistaakseni sillä on hintaa vähän enemmän, tosin nyt puhutaan parista eurosta.

   • Salla H.

    Pulloon sopivat spraypäät on loistava juttu! Ei tarvisi läträtä kasvovettä pullosta toiseen. Aina siinä jokunen tippa valuu hukkaan. Frankkukasvovesi on 31e/200ml ja kestää ainakin omassa käytössä pitkään. Monet edullisemmat kasvovedet on kuitenkin usein 100 millin pulloissa ja loppupeleissä hinta onkin tämän kanssa sama. Tuote näytti olevan House of Organicissa nyt alessa ja loppu varastosta.

   • Noniin, no mutta, listalla siis! Kuten kaikki NYR:n kasvovedet, mutta eritoten juuri Palmarosa ja Frankku on ne parhaat. Täytyykin laittaa sinne viestiä että muistavat tilata lisää!

 6. MKS

  Mä toivoisin postausta hajusteettomista ihonhoitotuotteista. En varmaan kuitenkaan ole ainoa hajusteallerginen (tulee ihottumaa ym, kosketusallergia). Näissä luonnonkosmetiikan jutuissa kun tuntuu olevan kaikissa hajusteita… Kivahan näitä on ihailla mutta ei pysty itselle hankkimaan.

 7. Ninni

  Hei kiitoksia tästä! Olen tullut hintavimmissakin ostoksissani usein ”huijatuksi.” On niin vaikea ymmärtää mitä tuotteet oikeasti sisältävät ilman sen syvällisempää tietoa raaka-aineluetteloista yms. On erityisen ärsyttävää tajuta vasta jälkikäteen heittäneensä rahat ihan hukkaan. Itse haluaisin panostaa niihin muutamaan laadukkaaseen tuotteeseen kymmenien hyödyttömien purnukoiden sijasta. Luotan siis sinuun,ja Cattier puhdistusmaito ainakin taitaa löytää tiensä meikäläisen kosmetiikkalaukkuun 🙂

 8. Listalta puuttuu ehdottomasti paras kasvoöljy… Mossan vitamin cocktail kasvoöljy on hinta-laatusuhteeltaan lyömätön ja jättää ihon upean heleäksi.

  • Kerroin jutussa, että Mossan ihoöljy ja kasvovoiteet eivät pääse listalleni. Ihoöljyistä kirjoitin: ”Valitse öljy, joka sisältää ainoastaan kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja tässä saakin olla tarkkana edullisia tuotteita metsästäessä, sillä monet edulliset merkit lantraavat öljynsä esteriöljyillä, joilla ei ole ihonhoidon kannalta mitään virkaa, mutta hintalapun puolesta kylläkin.” Mossan öljyn INCI on tämmöinen:

   Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, DECYL COCOATE, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Oil Extract*, DIHEPTYL SUCCINATE, Rosa Canina (Rosehip) Fruit Extract*, Aroma, Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Oil Extract *, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil*, Tocopherol (Vitamin E), Prunus Dulcis (Almond) Kernel Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil*, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Prunus Domestica (Plum) Seed Oil, CAPRYLOYL GLYCERIN/SEBACIC ACID COPOLYMER, Limonene**, Citral**, Linalool**, Citronellol**, Geraniol**. Tämä on hyvä esimerkki öljystä, jossa aitoja kasviöljyjä on korvattu esteriöljyillä (heti incissä tokana), joilla ei ole ihoa hoitavia vaikutuksia, mutta saadaan hintaa alas ja sileää skinfeeliä (vähän kuin vaahto puhdistustuotteissa = tuntuu kivalta, mutta ei mitään tekemistä pesutehon kanssa).

   • Kristiina

    Hei!

    Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Minulla olisi hankintalistalla uusi kasvovesi sekä seerumi ja/tai ihoöljy. Omaan rasvaisen ihon, jossa on nyt viime aikoina ilmennyt aika paljon talineritystä (näpyiksi ne puhkeavat näin 34-vuotiaana enää harvoin). Varsinkin talvisin pintakuivuus on ongelma..

    Tarvitsisin siis tuotteita, jotka sekä vaikuttaisi tuohon talineritykseen että kosteuttaisivat ihoa. Mitä suosittelisit? Toimisiko esim tuo Neil Yard Remediesin kasvovesi ja Dabban seerumi yhdessä? Tai jos haluan edullisempaa: Mossan kasvovesi ja Evolven seerumi?

    Bybin Babe Balm kuulostaa kyllä myös hyvälle, mutta jos sillä haluaa korvata seerumin pitäisi kai kasvoveden olla tosi hoitava? Voiko sitä muuten käyttää myös kasvojen puhdistamiseen?

   • Ottaisin ton NYR:n Palmarosa kasvoveden ja Evolven seerumin. Babe Balmin tilalle puolestaan Dabban öljy tai jojobaöljy. Babe Balmia en itse tuhlaisi kasvojen puhdistamiseen 😀

 9. Elisa

  Mielenkiintoinen lista, mutta mitä kasvovettä tai hoitonestettä suosittelisit herkälle, mahdollisesti PODista kärsivälle iholle jos budjetti on n. 30e?

 10. Pinja

  Mossan kasvovesi lähti kokeiluun. Itse en ole ikinä oikein kasvovedestä perustanut, mutta oon kuullut siitä kosteuttajana niin paljon hyvää, että pakko kokeilla nyt. Itse olen opiskelijana korvannut erilliset kuorinta-aineet bambuliinalla ja kesäisin olen käyttänyt satunnaisesti myös pehmeää ecotoolsin kasvoharjaa, jonka jostain sokokselta mukaani nappasin.

 11. Eden

  Mulla on todella pieni 800 euron (!) kuukausibudjetti, jolla pitää kattaa ihan kaikki asumisesta syömiseen, harrastuksiin ja laskuihin. Voin taloudellisista syistä käyttää ainoastaan hammastahnaa, Olivia-oliiviöljysaippuaa kasvojen, kropan ja hiusten puhdistamiseen, Meine Base -suolaa kasvojen ja kropan kuorimiseen sekä Egyptian Magic -rasvaa kasvojen ja ihottumakohtien kosteuttamiseen. Saan omien ostosteni lisäksi yleensä synttäri- ja joululahjaksi vuodessa yhteensä kolme-neljä pulloa seerumia; olen yleensä pyytänyt Kypriksen Antioxidant Dewta ja Moonlight Catalystia. Hinta-laatusuhteeltaan parempiakin seerumeja varmaan olisi, mutta olen järjettömän tykästynyt Kypriksen tuotteiden ihotuntumaan, imeytyvyyteen ja vaikutuksiin niiden viehättävien pakkausten lisäksi. Kamuilta saan usein tuliaisina ja pieninä muistamisina kasvonaamoita Koreasta ja vartalovoiteita. Kropan iho pysyy kunnossa lähinnä päivittäisellä kuivaharjauksella ja niillä lahjusrasvoilla. Tällä pärjää.

  Olen käytännössä järkeillyt, että käytän vain välttämättömimpiä tuotteita ja maksan mieluummin siitä yhdestä erinomaisesta tuotteesta (Egyptian Magicin isommasta pakkauksesta) enemmän useamman edullisen tuotteen sijaan. Kun kunkin tuotteen tarkka kulutus on tiedossa, on helppo laittaa sivuun oikea summa rahaa (~12€) joka kuukausi. Tällöin ei tarvitse ostaa pienempiä, kalliimpia pakkauksia. Odottelen silti innolla aikaa, jolloin voin lotrata kasvovesillä. Tästä yksinkertaisesta kosmetiikkarepertuaarista tuskin tulen kuitenkaan luopumaan tulevaisuudessakaan, kun meikkaamattomuuteen sekä ihonhoidon ja hiustenpesun helppouteen on ehtinyt jo tottua.

 12. Anki

  Oikeanlaisen ihonhoidon aloittelija täällä Onko sulla vinkata jotain hyvää postausta siitä, miten näitä edellämainittuja tuotteita kannattaisi käyttää? Miten levittää? Missä järkestyksessä? Kuinka usein? Ajattelin koostaa näistä tuotteista sellaisen essentials-listan ja lähteä sillä liikkeelle.

 13. Ani

  Kiitos postauksesta! Kokeillaan saisiko sinulta vinkkejä. 🙂
  Olin kevään vaihdossa Keski-Euroopassa ja kun heinäkuun alussa palasin Suomeen ihon kunto huononi kenties stressin tai ihan vain muutoksen seurauksena. Vuosien mittaan on tullut kokeiltua erilaisia ihonhoitotuotteita, mutta viime aikoina ihonhoito oli jäänyt vähemmälle.

  Liekö tämä jotain hormonaalisen aknen tapaista. Minulla on näppylöitä lähinnä leukaperissä ja kaulalla. Murrosiässäkään en muista, että olisi näin pahana ollut, ikää on nyt 27v. Tämä ei toki lähelläkään aknen laajuutta, mutta jostain leuan/posken kohdasta saattaisi jopa aknelta näyttää.

  Jonkun verran yritin vaihtaa ruokavaliota, mutta en kuitenkaan viittinyt kovin pitkään jatkaa tontonton -ruokavaliota kun en ole siitä sen enempää kenenkään ammattilaisen kanssa keskustellut. Gluteenia, maitoa ja sokeria olen kuitenkin pyrkinyt vähentämään. Lisäksi maitohappoja ja kalaöljyä lisäravinteina käytössä.

  Olen pyrkinyt etsimään tietoa luonnonkosmetiikasta ja hommasin sekalaisen seurakunnan ehkä juuri tällaisia ”opiskelijbudjetin” ihonhoitotuotteita. Luulen, että jonkun verran tuotteiden käyttö on auttanut, mutta toisaalta edelleen on ihonalaisia punaisia isojakin patteja, myös ”valkopäisiä” finnejä ja lisäksi niitä valkoisia pikku näppyjä (ilmeisesti riittämätön kosteutus) on tullut paljon nyt lisää! Luulen, että nenältä mustapäät on ehkä pienentyneet, mutta suun ympäristöön niitä on ilmaantunut lisää.

  Minulla on käytössä
  – Putsari: Valkoinen Lanka: lakka-tyrni puhdistusgeeli (kirjoitustesi perusteella olen miettinyt, onko liian vahva), jota käytän iltaisin
  – Kasvovesi: Madara: clarifying toner (onkohan tarpeeksi kosteuttava)
  – Kuorinta: Madara: Brightening AHA peel mask (pari krt viikossa)
  – Naamio: Madara: Ultra purifying MUD mask (pari krt viikossa kuorintanaamion jälkeen)
  – Kosteusvoide: Lavera; Pore refining moisturising fluid. Mitä sanot tämän laadusta? Halvimpia taitaa olla ja olenkin miettinyt jääkö vähän iholle kiristämään. Viime viikkoina olen käyttänyt vain aamuisin.
  -Lisäksi olen nyt käyttänyt myös Laveran peitepuikkoa (with hazel extract) päivisin peittämään pahimpaa punoitusta.
  -Eteerisistä öljyistä laventelia ja teepuuta olen käyttänyt suoraan näppykohtiin

  Antaisitko osalle näistä tuotteista jatkoaikaa? Toki en ole edes kovin montaa viikkoa kerennyt näitä kaikkia käyttää. Kirjoitustesi perusteella kuitenkin seerumi ja ihoöljy voisivat olla varteenotettavia lisätuotteita. Tyhmä kysymys vain miten ihoöljyä käytetään? Ennen kosteusvoidetta ja mahdollisen seerumin jälkeen?

  Olisikohan näissä mainitsemissasi tuotteissa varteenotettavia vaihtoehtoja?

  Onko sinulla vinkata jotain kauneushoitolaa pk-seudulta?

  Kiitos superisti jos jaksat vastata minulle! <3

 14. Olisikohan jotain tuhdisti kosteuttavaa bb-voidetta, josta löytyisi vaalea keltapohjainen sävy? Minulla on Avrilin, eikä se kosteuta tarpeeksi ja kosteusvoide saa sen rullaamaan. Kesällä toimi täydellisesti sävytetty aurinkorasva, nyt vaan jo liian tumma. Vaihtoehtona bb:n alle soveltuva pintakuivan sekaihon kosteusvoide, onko sellaista?

 15. ellas

  Hei!Itse vuoden alusta ”hurahtanut”luonnonkosmetiikkaan ja yleisestikkin luonnollisiin tuotteisiin,enkä edes ajattele vaihtavani(voisikaan)enään muuhun.Alvianan tuotteet mielettömiä ja erittäin edullisia,nyt toistamiseen olen tilannut lisää kokeiltavaksi.Tuotteet ihanan tuoksuisia,riittoisia,sanoinkuvaamattomia,ainakin omasta mieletäni.Alvianan puhdistugeelikin muituttaa hieman eri hintatasoisen Comfort zonen tuotteita(tuoksullaan)yllätyin positiivisesti!Tuotteiden ulkoasuun ei nyt kannattaisi osan kuluttajia tuijottaa,vaan ennenkaikkea sisältöön.Ehdoton suosikkisarja!

 16. Moikka!

  Aivan ihania vinkkejä, jotka saivat kiinnostuksen luonnonkosmetiikkaa kohtaan kasvamaan jälleen!
  Olen itsekin vaihtamassa kasvojen puhdistus- ja ihonhoitotuotteita luonnollisempiin ja kysyisinkin postauksen tuotteista, että suosittelisitko nuorelle, epäpuhtaalle sekaiholleni kasvovedeksi ennemmin Neal´s Yard Remedies Palmarosa Toneria vai WHAMISA Toner Refreshiä? Ymmärsin että Mossa ja Madara kannattaisi ainakin hylätä ja panostaa ennemmin jompaan kumpaan noista, jos mahdollista..
  Kävisikö kasvojen puhdistukseen kuitenkin Mossan misellivesi vai suosittelisitko mieluummin ykkösenä jotain toista tuotetta iholleni? Myös Evolven Rainforest Rescue seerumia mietin, mutta jos kasvovetenä on Whamisa, niin tätä ei välttämättä tarvitsisi?…

  Kiitoksia vinkeistä ja neuvoistasi. <3

  • Molemmat ovat loistavia, mutta Whamisa on mielestäni vieläkin tehokkaampi. Putsariksi kannattaa nottaa puhdistusmaito. Jos haluat oikein pihistellä, jätä seerumi pois ja panosta sen sijaan kasvoöljyyn.

 17. Minna

  Kiitos aivan mahtavista vinkeistä luonnonmukaiseen ihonhoitoon 🙂 Whamisan tuotteet odottaa kaapissa testausta, kunhan entiset on käytetty loppuun.
  Oletko tehnyt postausta teini-ikäisille sopivista ihonhoitotuotteista? Se kiinnostaisi kovasti. Ja onko tässä postauksessa olevat tuotteet nuorellekin iholle sopivia?

 18. Reetta

  Kiitos Katja taas kerran loistavasta postauksesta! Olen siirtynyt luon.kosmeen pikkuhiljaa ja oppaanani on ollut blogisi. Tosi harvoja hutiostoksia on vastaan tullut
  Toivoisin vastaavaa kirjoitusta hinta-laatusuhteeltaan timanttisista meikeista, jotka ei kalpene normikosmetiikalle kestossa ja peittavyydessa.
  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

 19. Hei nyt ihan puhdas kiitos-viesti; ostin suosituksestasi Cattierin puhdistusmaidon ja Evolven rainforest rescue- seerumin ja RAKASTAN ! Mulla siis akne iho jota on vuosiakausia vaivannut POD. Ja siksi uusien tuotteiden osto aina jännittää. Mutta mun iho tykkäs tosta puhdistusmaidosta paljon enemmän kuin Olivia Kleinin vastaavasta ja evolven seerumi selkeästi tepsii tukkeumiin, mutta ei nosta podia esiin eikä kuivata. Vitsit !! Kiitos ! <3

 20. Olga

  Moikka! Luin tämän postauksen vasta, kiitos taas mahtavista ja vähän edullisemmista vinkeistä 🙂 mun iho on joka talvi kuivemmassa ja kuivemmassa kunnossa ja vasta nyt parin vuoden sisällä olen tajunnut, että oon vuosia varmasti käyttänyt ihan vääriä tuotteita…kuorinut liikaa mun jo valmiiksi punakkaa ja herkkää ihoa ja lintsannut kunnon kosteutuksesta. Mulla on tosi pintakuiva, herkkä ja couperosaan taipuvainen iho ja nyt kun nää ekat kylmät säät tuli, tilanne on jokseenkin taas karmea :O ihossa myös näppyjä ja pieniä mustapäitä, mutta silti kiristää ja varsinkin punoittaa, juonteitakin on. Olen 30v. Ostin juuri yhden lähivuosien suosikeistani, Providan Hamamelis puhdistusmaidon. Tykkään siitä ja sen tuntumasta, mutta en ole varma sopiiko se täysin minulle. Voiteena on milloin mitäkin, tällä hetkellä Argitalin kosteuttava voide. Mulla on myös laventeli -ja ruusuvesi, Weledan skin food, Khadin hibiskus ihoöljy ja joskus käytän myös ihan kookosöljyä. Usein käytän näitä vähän päällekäin kaikkia 😀 varsinkin öisin. Jotain seerumeitakin on joskus ollut. Päivällä iho kiiltää ja punoittaa. Punoitus pahenee iltaa kohti. Aamulla taas kiristää puhdistuksen jälkeen. Sorry tää hirvee sepustus, mutta…mitä ehkä suosittelisit? Kiitos, jos vain suinkin jaksat suositella jotakin <3 oon lueskellut sun postauksia pitkään, mutta en ole ennen kommentoinut mitään. Kiitos vielä lukuisista hyvistä jutuista ja hei, sä oot muuten tainnut meikata mut mun 25v synttäreille 😉 Joliessa 5 vuotta sitten. Mukavaa syksyä!

 21. Katja

  Hei!

  Jossain kommentissa mainittiin, että Madara kannattaisi unohtaa. Miksi? Olen vasta-alkaja näissä luonnonkosmetiikkajutuissa. Ensin ostin Mossan mustikka(?)kasvoveden, josta en tykännyt. Madaran Balancing toner tuntuu paljon kosteuttavammalta ja muutenkin mukavammalta. Olin ajatellut nyt ostaa saman sarjan yö- ja päivävoiteen, mutta tuo kommentti pisti mietityttämään koko Madara-sarjan.

  Sinä hehkutat noita öljyjä. En harrasta hirveästi meikkaamista (arkena ripsari, puuteri ja korkeintaan aavistus poskipunaa; jos panostan, laitan kevyen meikkivoiteen alle tasoittamaan ihon sävyä). Minulla on kai aika perus sekaiho. Öljyistä minulla ei ole kokemusta. Miten niitä käytetään ja voiko niillä todella korvata yö- ja päivävoiteen?

  • Madara on ihan hyvä perussarja ja etenkin kasvovedet on hyviä. Öljyseerumit, seerumit ja voiteet eivät yllä huippuluokkaan, siksi ei kuulu omiin suosikkeihin. Sopivat varmasti iholle, jolla ei ole mitään erityistä ongelmaa. Suosittelen muuten lukemaan joko uuden kirjani Kuulaan kaunis tai osallistumaan Re-Start verkkovalmennuksen Iho-osioon, niistä saat kaiken tämän perustiedon ihonhoitoon 🙂

 22. Hei!

  Olen aloittelija luonnonkosmetiikka-asioissa ja olen kokenut tiedon etsimisen ja tuotteiden valitsemisen todella työlääksi. Kaipasin sivustoa, missä olisi pelkästään kokemuksia tuotteista, ettei tarvitsisi ostaa niin mahdottoman montaa purkkia ennen kuin löytää sen mieluisan. Tai ainakaan todeta tuotteita ihan huteiksi muutaman käyttökerran jälkeen. Avainsanana blogissani on tuo kohtuullinen hinta, jonkun kalliimman tuotteenkin voin hankkia silloin tällöin, mutta lähtökohtaisesti etsin niitä edullisemman pään tuotteita.

  Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan osoitteessa http://luonnonkosmetiikkakokeiluja.blogspot.com ! Toivottavasti sinne kertyy ajan kanssa kokemuspankki, jonka avulla voimme välttää ainakin turhimmat hutiostokset.

  Ilmoitathan Katja, jos et pidä siitä, että sivullasi mainostetaan toista blogia. Korostan, että Katja ei ole missään tekemisissä oman blogini kanssa, koin vain tämän postauksen sopivan erityisen hyvin oman blogini aihepiiriin.

  P.s. Kokemukset ovat tietysti aina hyvin subjektiivisia, joten toivonkin, että mahdollisimman moni kertoisi omiaan kommenttilaatikossa. Näin voi muodostua kattavampi kuva siitä, miten tuote _yleensä_ toimii.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>