Cheap & Chic

Luonnonkosmetiikkaa opiskelijakukkarolle

Cheap & Chic | 22.8.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Tämä postaus on yksi blogihistoriani toivotuin: opiskelijakukkarolle sopivat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin. Olen kyllä koonnut Cheap & Chic -kategoriaan monta kattavaa listaa edullisista tuotteista, mutta silti näitä vinkkejä kysytään jatkuvasti. Tietenkin uusia tuotteita ja sarjoja tulee markkinoille myös melko tiuhaan tahtiin, joten suosituksia saa päivittää tasaisin väliajoin ja aina joku keksii kysyä edullisista tuotteista jollain uudella kulmalla.

Tästä postauksesta (tai listauksesta) tulee todella pitkä, joten en mene tuotteiden esittelyssä syvälliselle raaka-ainetasolle. Pelkästään sopivien tuotteiden etsimiseen House of Organicin valikoimasta kului aikaa neljä tuntia. Olen syynännyt joka ikisen valitsemani tuotteen INCI-listat todella tarkkaan ja tämän jälkeen vielä kokeillut tuotteet varmistuakseni raaka-aineiden lisäksi käytännön toimivuudesta ja käyttömukavuudesta.

Törmäsin muutamaan haasteeseen kootessani purkkikandidaatteja listalle: superlaadukasta kasvovettä, seerumia, ihoöljyä ja kosteusvoidetta on erittäin vaikea löytää edullisesti. Toki edullisia tuotteita löytyy, mutta pelkkä hinta ei riitä valintaperusteeksi, vaan tuotteen pitää oikeasti olla iholle eduksi.

Kokosin siis listan sillä ajatuksella, että jos minun pitäisi valita omaan käyttööni edulliset tuotteet, joita myös aidosti käyttäisin pitääkseni ihon hyvässä kunnossa, niin mitä valitsisin. Eli koko tämän jutun kärki on se, että tuotteiden pitää olla hyviä ja olen arvioinut niitä monelta eri kantilta.

Koska noiden mainitsemieni kasvoveden, seerumin, ihoöljyn ja kosteusvoiteen löytyminen todella edullisesti on vaikeaa, rupesin pohtimaan seuraavia seikkoja:

1. Ovatko ihmiset valmiita sijoittamaan tiettyihin, ns. pakollisiin tuotteisiin enemmän rahaa ja jättämään täydentävät tuotteet pois ihonhoitorutiinista? Eli vähemmän purkkeja, mutta enemmän laatua. Vai onko tärkeämpää, että jokainen tuote on mahdollisimman edullinen ja hoitavuudesta ollaan valmiita tinkimään?

2. Onko tärkeämpää, että kertaostoksen loppusumma on pieni, vai ollaanko valmiita maksamaan enemmän isoista ja riittoisista pakkauksista? Tietenkin iso pakkaus tulee aina edullisemmaksi, mutta muistan kyllä omilta opiskeluajoiltani, että joskus kassavarannot olivat niin pienet, että oli pakko valita suhteessa kalliimmaksi tuleva pienempi pakkaus.

Näihin kysymyksiin tuskin on vain yhtä oikeaa vastausta, sen huomasin jo aiheen pohjalta tekemässäni gallupissa Facebookin puolella. Kuluttajilla on myös melko erilaiset käsitykset laadukkaista tuotteista, mikä on ymmärrettävää, jos ei ole alan ammattilainen. Päädyin siihen, että kokosin vinkkejä mahdollisimman eri tyyppisille kuluttajille; niille, jotka sijoittavat mieluummin pariin kalliimpaan tuotteeseen ja pihistelevät muissa, sekä niille, jotka arvostavat pienempää kertaostosta. Otin lisäksi huomioon pakkauskoot ja suosin myös tuotteita, joissa ne olivat reilun kokoisia. Lisäksi kokosin vinkkejä kosmetiikkaminimalistille: mitkä tuotteet ovat kaikista tärkeimmät?

Toivottavasti tästä listasta hyötyvät mahdollisimman monipuolisesti erilaiset kuluttajat. Lista ei suinkaan voi olla täydellinen, koska joku järki tässä pituudessa pitää säilyttää. Tuotteet on myöskin valittu House of Organicin valikoimasta, joka luonnollisesti rajaa pois joitakin brändejä. Ehdotin kuitenkin juuri heille tätä yhteistyötä sen vuoksi, että House Of Organicissa on kattavin valikoima edullisia ja keskihintaisia tuotteita sekä useasti erilaisia kampanjoita ja tarjouksia.

Listalla on paljon vaihtoehtoja, mutta tein aivan jutun loppuun vielä erikseen listan, miten minä kokoaisin kasvotuotteeni näistä vaihtoehdoista.

IHONHOITO

Puhdistusaine

Suosittelen ihon puhdistamiseen yleensä ainoastaan puhdistusmaitoja tai -öljyjä. Laadukasta puhdistusöljyä on kuitenkin vaikea valmistaa edullisesti, koska aidot kasviöljyt ovat kalliita raaka-aineita. Siksi listalla on vain puhdistusmaito. Geeli- ja vaahtoputsarit ovat myös edullisempia valmistaa, mutta niitä en yleensä suosittele liian voimakkaan pesevyyden vuoksi. Avrililta löytyy edullinen puhdistusöljy, mutta pienessä pakkauskoossa. Puhdistusmaidon lisäksi listalta löytyy kaksi misellivettä niiden ystäville, myöskin mahdollisimman hellävaraisia.

Cattier puhdistusmaito, 14,90 €/200 ml

Hellävarainen, erittäin miedon tuoksuinen ja ajaa asiansa moitteettomasti. Reilun kokoinen ja riittoisa. Jos pitää valita tämän ja Avrilin puhdistusöljyn välillä, on valintani tämä.

Mossa Misellivesi, 12,90 €/200 ml

Todella ihana vadelman tuoksu ja loistavasti toimiva tuote, joka ei sisällä liikaa pinta-aktiivisia aineita, kuten joillain misellivesillä on tapana, jolloin ne kuivattavat ihoa.

Dabba Deepwater Cleansing Misellivesi, 22,50 €/150 ml

Joukon hoitavin ja itse asiassa aivan loistava kattaus iholle hyödyllisiä aineita, mikä näkyy myös hinnassa (silti erittäin kohtuullinen ja todella hyvä hinta-laatusuhde). Dabban tuotteet ovat hyviä, mutta niiden heikko lenkki on tuoksu. Kasvivesissä ja -uutteissa on usein hyvin erikoiset ja ei niin miellyttävät tuoksut ja mielestäni tuotteet kaipaisivat joko eteerisiä öljyjä tai hajusteen.

Kasvovesi

Kasvoveden laadun suhteen olen melkolailla ehdoton, koska se on ihon tärkein kastelija. Pelkät kukkaisvedet eivät kyllä nykyisen ihonhoitoymmärrykseni mukaan vaan riitä iholle. Mukaan pitää pakata myös humektantteja ja aktiivisia aineita. Suosin myös mielelläni alkoholittomia kasvovesiä, mutta sen suhteen en ole ehdoton; joskus kasvovesi voi sisältää alkoholiin uutettua kasviuutetta, jolloin alkoholi pitää myös merkitä INCI-listaan. Määrä on myöskin oleellinen ja alkoholi haihtuu hyvin nopeasti, joten ihonhoitorutiinin kokonaisuuden huomioiden en pidä sitä iholle vahingollisena aineena – mutta en myöskään hyödyllisenä.

Levitä kasvovesi AINA käsillä taputellen, ei pumpulilla. Tällöin myöskin maksimoit kasvoveden riittoisuuden – ero on huima pumpuliin verrattuna! Levitä kasvovettä 2-7 kerrosta, jotta saat kosteutettua ihon tehokkaasti.

Mossa Youth Defence Antioxidants Radiance Toner, 11,90 €/200 ml

Mossa ei ole suosikkisarjani mitä tulee esim. kasvovoiteisiin ja ihoöljyyn, mutta kasvovedet ovat erinomaisia hinta-laatusuhteeltaan. Pidän myös kovasti Mossan tuoksumaailmasta, vaikka se ei olekaan aromaterapeuttinen (eli tuoksut eivät tule kokonaisista eteerisistä öljyistä, vaan niiden komponenteista). Vaihtoehdoista löytyy myös hiemaan kalliimpi Anti-Blemish Clarifying Toner.

Madara Balancing Toner, 17,50 €/200 ml

Madaran kaikki kolme kasvovettä ovat loistavia nykyisillä, uudistuneilla raaka-aineilla. Balancing Toner on eniten minun mieleeni, mutta vaihtoehdoista löytyy myös Comforting Toner ja Clarifying Toner. Kosteuttavimmat ovat kaksi ensin mainittua.

Neal’s Yard Remedies Palmarosa Toner, 24,00 €/200 ml

Loistokasvovesi etenkin epäpuhtaalle, helposti tukkeutuvalle ja rasvaiselle iholle. Superhyvä hinta-laatusuhde ja ihanan aromaterapeuttinen tuoksu. Jos ihosi on epäpuhdas, suosittelen mieluummin tätä kasvovettä kuin edellä mainittua Mossaa tai Madaraa. Neal’sin Frankkukasvovesi on myös legendaarisen hyvä, se sopii ikääntyvälle iholle.

Whamisa Deep Rich Toner, 41,80 €/120 ml

Jos suinkin raaskit, niin sijoita johonkin Whamisan kolmesta hoitonesteestä, sillä nämä ovat next level kosteutusta ja hoitoa iholle ja voit mielihyvin skipata seerumin käytön. Deep Rich Tonerin lisäksi vaihtoehdoista löytyy myös Original Toner ja Refresh Toner, valitse omalle ihotyypillesi sopiva vaihtoehto.

Kuorinta

Kuorinnoissa suosin rakeettomia entsyymi- tai hedelmähappokuorintoja, mitä on vaikea löytää kovin edullisena. Jos suuresti täytyy pihistellä, suosittelen kuitenkin skippaamaan kuorinnan ja panostamaan mieluummin laadukkaaseen kasvoveteen ja ihoöljyyn.

Madara AHA Brightening Peel Mask, 23,90 €/60 ml

Näistä kahdesta vaihtoehdosta tehokkaampi hedelmähappoihin perustuva kuorinta. Omalla ihollani pistelee pikkuisen, mutta ei aiheuta punoitusta. On melko mieto, mutta kuitenkin sellainen, että vaikutuksen näkee.

Evolve Miracle Mask, 27,90 €/60 ml

Hedelmähappoihin ja entsyymeihin perustuva kuorinta, joka on niin mieto, että se sopii myös herkälle iholle (muista kuitenkin aina tiedostaa, että herkät ihot ovat hyvin erilaisia keskenään, joten tuote ei suinkaan sovi kaikille herkkäihoisille). Usein hedelmähappokuorinnat ovat liian vahvoja herkemmälle iholle, mutta mietoina pitoisuuksia iho kuitenkin hyötyisi niistä, joten tässä on siis loistava vaihtoehto. Omalla ihollani saan pitää tätä suositellun viiden minuutin sijasta vartin, jotta huomaan vaikutukset.

Naamio

Naamio ei välttämättä ole tuote, johon opiskelijan tulee käytettyä rahaa. Cattierin savinaamiot ovat klassikoita ja niissä on loistava hinta-laatusuhde sekä reilun kokoiset putelit. Näitä käytän mielelläni luksusnaamioiden ohella. Omat tuubini muuten kaipasivat ravistusta ennen naamion tursottamista ulos, sillä koostumus ei ollut pysynyt stabiilina. Myös Avrililta löytyy varteen otettava naamioyllättäjä.

Cattier Pink Clay Savinaamio, 9,50 €/100 ml

Herkän ihon naamio, jonka erikoisuutena on herkälle iholle sopiva vaaleanpunainen savi.

Cattier Yellow Clay Savinaamio, 9,50 €/100 ml

Kuivan ihon naamio, jonka erikoisuus tulee keltaisesta savesta, hamamelisvedestä ja geraniumin eteerisestä

Cattier Green Clay Savinaamio, 9,50 €/100 ml

Rasvaisen ihon naamio, joka sisältää vihreää savea ja rutkasi minttua.

Avril Puhdistava Kasvonaamio, 9,90 €/50 ml

Cattieriin verrattuna tämä naamio on tuplahintainen, mutta myös loistava vaihtoehto, sillä naamiossa on mielenkiintoinen kattaus aktiivisia aineita.

Seerumi

Ollakseni rehellinen: jos et voi sijoittaa seerumiin 30-40 euroa, kannattaa jättää seerumi ostamatta ja panostaa enemmän kasvoveden ja ihoöljyn laatuun. Selkeästi parhaat edulliset seerumit löytyvät Dabbalta ja Evolvelta.

Dabba Deepwater Hydration Booster, 39,90 €/30 ml.

Loistava superkosteuttaja, jonka kelpuutaan top shelfilleni monien luksukkaiden seerumien joukkoon. Ja tässä ei ole sitä dabbamaisen häiritsevää tuoksuakaan. Deepwater seerumeista löytyy vaihtoehdot myös ikääntyvälle iholle ja pigmenttiläiskille.

Evolve Rainforest Rescue, 29,50 €/30 ml

Evolven kahdesta seerumista tämä epäpuhtaan ihon seerumi on suosikkini ja mainio tuote sekin ehkäisemään ihon tukkeutumista. Rauhoittaa myöskin orastavat näppylän alut omalla ihollani.

Kosteusvoide

Monelle on absurdi ajatus olla käyttämättä kosteusvoidetta. Mutta jos minun pitäisi tosissani pihistellä, olisi kosteusvoide yksi ensimmäisistä tuotteista, jonka skippaisin. Sen sijaan panostaisin erittäin hyvään kasvoveteen, jota kerrostaisin iholle useita kerroksia sekä todella laadukkaaseen ihoöljyyn tai balmiin (mutta jos kasvovesi on esim. pelkkää ruusuvettä, on kosteusvoide silloin ehdottomasti tarpeen!). Ja jos pitäisi tehdä valinta seerumin ja kosteusvoiteen välillä, panostaisin mieluummin seerumiin. Kosteusvoiteen skippaaminen voi olla monelle vieras ajatus eikä sen pois jättäminen myöskään sovi kaikille ja kaikkina vuodenaikoina ja lisäksi sen voi skipata vain, jos muut tuotteet ovat niin hyviä, ettei iho jää aliravituksi tai vaille kosteutta. Etsin siis kolme edullista kosteusvoidetta, joissa on hinta-laatusuhde kohdallaan.

Cattier Anti-Wrinkle Treatment, 22,90 €/50 ml

Cattierin voiteissa on hyvät koostumukset, vaikkakin tässä on heti toiseena aineena Caprylic/Capric Tryglyceride, joka määritellään ihoa pehmentäväksi aineeksi, emollientiksi, mutta se ei tee iholle mitään, paitsi ehkäisee kosteutta haihtumasta iholta ja tuo sileän skinfeelin. Mutta muuten voiteessa on hyvät aktiiviaineet ja laadukas koostumus, vaikka kompromissilla tämän listalle otinkin.

Flow Bilberry Facial Cream, 28,90 €/30 ml

Flown mustikkavoide on aivan loistava kaikin puolin, raaka-aineista kevyeen koostumukseen – tosin pakkauskoko on 30 ml, mikä tekee siitä joukon kalleimman.

Neal’s Yard Remedies Rehydrating Rose Daily Moisture, 35,90 €/100 ml

Tämän kolmikon timantti ja myös edullisin, sillä pakkaus on 100 ml, eli tuplat normaaliin kosteusvoidekokoon verrattuna. Lisäksi timanttia on myös kevyt koostumus, loistava kosteutusteho ja raaka-aineet. Yksi parhaimmista tuotteista Neal’s Yardilta.

Ihoöljy

Laadukas ihoöljy on must have tuote, myös opiskelijalla. Valitse öljy, joka sisältää ainoastaan kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja tässä saakin olla tarkkana edullisia tuotteita metsästäessä, sillä monet edulliset merkit lantraavat öljynsä esteriöljyillä, joilla ei ole ihonhoidon kannalta mitään virkaa, mutta hintalapun puolesta kylläkin.

Avril Jojobaöljy, 20,90 €/100 ml

Jos mahdollista, niin kannattaa suosia usean eri kasviöljyn cocktailia. Ne toki maksavat enemmän, joten yksittäiset aidot kasviöljyt ovat hyvä vaihtoehto. Jojobaöljy on yksi parhaista kasviöljyistä (tai oikeaoppisesti se on nestemäinen vaha), sillä sen rasvahappokoostumus on lähes identtinen sebumin eli ihotalin kanssa ja se imeytyy nopeasti sekä tasapainottaa talineritystä. Tässä Avrilin luomujojobaöljyssä on reilu 100 ml pakkaus ja erityismaininta spraysta, jolla se annostellaan.

Dabba Uudistava Koivu & Maitohorsma Kasvoöljy, 24,90 €/30 ml

Kertakaikkiaan timanttinen sisältö. Miinusta vaan tuoksusta, joka on dabbamainen, mutta ei taatusti keinotekoinen.

Bybi Babe Balm, 36,90 €/60 ml

Hintavampi vaihtoehto, mutta pakkauskoko on 60 ml ja tämähän on balmi, ei nestemäistä öljyä, eli tuote on erittäin riittoisa. Koko sisältö on täyttä kultaa ja balmi toimii moneen eri käyttötarkoitukseen sekä ihoöljyn korvaajana. Tuoksu on niin maagisen herkullinen, että tätä tekisi mieli lipoa iholta.

Meikkipohja

Rajasin meikit tämän jutun ulkopuolelle, mutta meikkipohjan otin mukaan, koska sitä käyttävät melkein kaikki.

Mossa Skin Perfector BB-voide, 16,90 €/50 ml

Täydellinen meikkipohja niille, jotka kaipaavat vain kevyttä tasoitusta ja sävyä iholle. Tämä tuote ei kalpene monien kalliimpienkaan rinnalla.

Lavera Nude Effect Make-Up Fluid, 20,90 €/30 ml

Lavera valmistaa parhaat edullisemman pään meikit. Tämä meikkivoide on todella kevyt ja luonnollinen ja jättää iholle mattapinnan.

VARTALONHOITO

Pesuaine

Organic Shop Suihkugeelit, 4,50 €/280 ml

Perushyvät suihkugeelit joissa riittää herkullisia tuoksuvaihtoehtoja. Itse kokeilin passionhedelmää, joka oli aidon passionhedelmän tuoksuinen.

Avril Palasaippuat, 4,90 €/100 g

Kokeilin vadelma-saippuaa, joka tuoksuu vadelmaveneille. Sopivan hellävarainen. Tuoksuista löytyy myös Provencen minttu ja appelsiininkukka, mutta en usko niiden vetävän vertoja tälle herkkutuoksulle. Avrililta löytyy myös puolen litran suihkugeelit, jotka maksavat 9,90 €. Ne olivat unohtuneet testipaketistani, mutta Caramel, Päärynä ja Sitruunankuori kuulostavat siltä, että ne pääsevät testiin seuraavaksi.

Dr. Bronner’s Kastillesaippua, 15,90 €/473 ml

Jos haluat olla todella ekologinen ja säästäväinen, Dr. Bronner’s on ihan ykkönen. Sarjan legendaariset nestemäiset saippuat ovat maagista tavaraa! Kannattaa hankkia iso, melkein puolen litran pullo (saatavilla on myös pienempiä 237 ml pulloja) ja annostella sitä kotona pienempiin pulloihin eri käyttötarkoituksiin. Tämä saippua pesee nimittäin mitä vaan ja vieläpä hellävaraisesti. Saippualla sanotaan olevan yli 18 käyttötarkoitusta ja sillä voi tosiaankin pestä mitä vaan vartalosta hampaisiin, lemmikkieläimiin, tiskeihin ja lattioihin. Tuoksuvaihtoehtoja on useita, mutta oma suosikkini on tällä hetkellä karvasmanteli.

Vartalovoide

Pakko mainita, että tästä listasta puuttuu Dr. Bronnersin vartalovoiteet, koska ne tulivat myyntiin vasta tätä juttua jo kirjoittaessani. En siis voi vannoa niiden olevan hyviä, mutta uskaltaisin olettaa näin. Yksi puteli maksaa 15,90 € ja on 237 ml, esimerkiksi limen tuoksu kuulostaa herkulliselta.

Cattier Sheabutter-Geranium Body Milk, 17,50 €/500 ml

Loistava perusvartalovoide isossa puolen litran pumppupullossa. Mieto tuoksu.

Vartaloöljy

Laadukkaan vartaloöljyn löytyminen edullisesti on myöskin vaikeaa kylmäpuristettujen öljyjen hinnan vuoksi.

Dabba Calming Body Oil, 22,90 €/100 ml

Laadukas vartaloöljy, jossa on todella mieto tuoksu.

HIUSTENHOITO

Shampoo

Jostain syystä lähes kaikille edullisille shampoille on yhteistä se, että ne sisältävät sulfaatteja, jotka ainakin itselläni saavat hiuspohjan kutiamaan pitkäaikaisessa käytössä. Poikkeuksen muodostaa ayurvedinen hiustenhoitosarja Khadi, jonka shampoot ovat sulfaatittomia.

Organic Shop Shampoot, 4,50 €/280 ml

Tästä ei kyllä luonnonkosmetiikan shampoo enää halpene. Pesevyyttä on riittävästi ja tuoksut on ihanat. Minä kokeilin kiiltoa tuovaa shampoota, josta ei löytynyt moitittavaa.

Mossa Vitamin Moisture Shampoo, 11,90 €/300 ml

Mansikantuoksuinen shampoo, joka pesee erinomaisesti ja vaahtoaa reilusti (vaikka vaahdollahan ei ole mitään tekemistä pesutehon kanssa).

Khadi Rose Shampoo, 17,50 €/210 ml

Sulfaatiton, hellävaraisesti pesevä shampoo, joka tuoksuu Intian Basaarille. Khadilta löytyy shampoita erilaisille hiuspohjille ja hiuksille, myös jauhemaisessa muodossa.

Attitude Super Leaves Kosteuttava Shampoo, 12,90 €/473 ml 

Pesee hyvin, vaahtoaa reippaasti ja jättää hiukset ihanan pehmeiksi eikä vedä niitä supertakkuun. Tämä oli testijoukon suosikki! Tosin tuote ei taida mennä aivan täysin läpi eurooppalaisista luonnonkosmetikan sertifikaateista (Attitude on kanadalainen brändi), mutta mitään minun mielestäni vältettävää se ei sisällä. Jätin Attituden hoitoaineen kokonaan testaamatta, koska sen sisältämä kvatti (hiuksia siloittava aine, mitä ilman on mahdoton valmistaa hoitoainetta, joka selvittää hiukset ja tekee niistä kiiltävät) ei ole ainakaan toistaiseksi eurooppalaisissa sertifikaateissa sallittu, vaikka se onkin kasviperäinen (ja monet luonnolliset jenkkimerkit käyttävät sitä). Vaihtoehdoista löytyi kuitenkin täysin sertifioidut hoitoaineet, joten valitsin mukaan ne. Attituden hoitoaine jäi kuitenkin kaivelemaan ja raaka-aineluettelon perusteella uskon sen olevan hyvä.

Hoitoaine

Edullisista hoitoaineista löytyy hyviä vaihtoehtoja niukasti. Tämän listan hoitoaineissa toteutui kaksi tärkeintä asiaa: auttoivat hiusten selvittämisessä eikä hiukset jääneet lähmäiseksi tai latteiksi, vaan niistä tuli kiiltävät ja pehmeät.

Organic Shop Hoitoaineet, 4,50 €/280 ml

Kokeilin kiiltoa tuovaa hoitoainetta, joka auttoi selvittämään takut ja hiuksista tuli kiiltävät ja ilmavat.

Mossa Vitamin Moisture Hoitoaine, 11,90 €/200 ml

Auttaa selvittämään takut ja hiuksista tulee pehmeät ja kiiltävät. Hinta-laatu kohdallaan, vaikka hitusen enemmän toivoisin selvitystehoa superpitkille ja paksuille hiuksilleni.

Oma pihistelylistani

Jos minun pitäisi valita listalta kasvojen hoitoon mahdollisimman minimalistinen kokoelma, siinä olisi Cattierin puhdistusmaito (iltaisin), Mossan misellivesi (aamuisin), Whamisan Deep Rich Toner ja Bybin Babe Balm. Jos saisin ottaa mukaan seerumin, ottaisin Dabban. Ja jos myöhemmin joukkoon liittyisi kosteusvoide, olisi valintani Neal’s Yardin ruusuvoide.

Toivottavasti tästä listasta sekä pihistelyvinkeistä oli hyötyä. Omasta mielestäni ja etenkin nämä tuotteet testattuani voin kyllä sanoa, että ihonhoidon ei tarvitse olla kallista ja se voi olla myös luksusta ja puhdasta nautintoa tuhlaamatta kuitenkaan purkkeihin suuria summia. Jakakaa kokemuksianne kommenttiboksiin muidenkin hyödyksi ja iloksi!

Alekoodi

House of Organic tarjoaa 15 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla BACKTOSCHOOL18.

Ps. House of Organicin valikoimaan juuri tullut uusi markettihintainen luonnonkosmetiikkasarja Alviana. En ole vielä ehtinyt tutustua siihen, koska sain siitä vinkin juuri ennen tämän postauksen julkaisua, mutta tämä sarja varmasti kiinnostaa teitä!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,