Beauty

Loppukesän sheet mask -haaste

Beauty | 19.8.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Loppukesä on juuri nyt parhaimmillaan. Lämpötilat ovat laskeneet läkähdyttävän ihanasta helleaallosta ja ilma on selkeästi kuivempaa ja raikkaampaa. Ihon vesivarannot ovat myös laskeneet, minkä todellakin tuntee nahoissaan. En ole todellakaan valmis luopumaan siitä upeasta hehkusta ja mehukkaasta, kosteutta tihkuvasta ihosta, joka tuli kesän aikana hankittua – kuivuva ja viilentyvä ilma haastavat ihoa väkisinkin. Nyt on siis aika kastella ihoa! Siksi päätin pyöräyttää käyntiin loppukesän ihonkasteluprojektin viikon mittaisen sheet mask -haasteen muodossa: joka päivä sheet mask, viikon ajan. Raportoin tuntemuksista Instastooreissa. Oletteko mukana? Postatkaa Instaan omat Hannibal Lecter -kuvanne hashtagilla #whamisasheetmaskhaaste.

Parhaat sheet maskit löytyy tietenkin korealaiselta Whamisalta. Miksi? Koska ne ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja ladattu aivan täyteen supertehokkaita ja fermentoituja aineita, jotka nesteyttävät ja kirkastavat ihoa näkyvästi.

Jos sheet maskit ovat uusi tuttavuus, niin otetaan pieni kertaus niiden hyödyistä ja käytöstä. Postauksen lopusta löytyy myös havainnollistava sheet mask for beginners -video.

Mitä sheet maskit ovat?

Sheet maskia ei pestä pois iholta ja periaatteessa se ei ole naamio lainkaan – ainakaan sellainen mihin me olemme tottuneet. Sheet maskin tehoaine on seerumia tai essenceä, eli hoitonestettä ja naamio nimitys tulee ”sheetistä”, jonka avulla seerumi/hoitoneste saadaan imeytymään ihoon paremmin. ”Sheet” on esimerkiksi ohuesta kankaasta tai hyytelömäisestä hydrogeelistä valmistettu naamari, jossa on silmän, nenän ja suut aukot. Sheet maskit ovat yksittäispakattuja ja naamio on pakkauksessaan valmiiksi tehoaineen ympäröimänä. Sheet maskin voi siis sanoa olevan keino imeyttää haluttu tehoaine paremmin ihoon.

Miten sheet maskeja käytetään?

Sheet maskilla voi hyvin korvata tavallisen seerumin käytön tai sitä voi käyttää tehotuotteena seerumin lisäksi. Sheetin avulla tehoainetta saadaan imeytettyä ihoon suurempi määrä ja lisäksi se kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Esimerkiksi Whamisan valikoimassa ei ole seerumia lainkaan, koska sarjan hoitonesteet ovat niin tehokkaita, että käyttämällä niitä 7 Skin Methodin mukaisesti, iho saa superkosteutuksen lisäksi runsaasti kirkastavia ja hoitavia tehoaineita. Tällöin seerumille ei välttämättä ole tarvetta päivittäin. Sheet maskilla voi sen sijaan ottaa iholle tehohoitoja pari kertaa viikossa tai kunnon tehokuurin käyttämällä sheet maskia päivittäin esimerkiksi viikon tai kuukauden ajan.

Jos käytät ihonhoitorutiinissa seerumia erikseen, sheet mask laitetaan iholle seerumin levittämisen jälkeen. Jos puolestaan et käytä seerumia, sheet maskin vuoro on kasvoveden jälkeen. Irrota sheet mask pakkauksestaan (se on usein kahtena kappaleena kasvojen ylä- ja alaosalle erikseen, mikä helpottaa naamion asettelua kasvoille). Jos käytät hydrogeelinaamiota, käsittele sitä hellävaraisesti, sillä naamio voi repeytyä helposti. Aseta naamio kasvoille ja anna sen vaikuttaa 15-20 minuuttia. Vaikutusaikana huomaat etenkin Whamisan naamioiden kanssa, että sheet alkaa ohentua iholla ja myös sillä on kosteuttavia vaikutuksia. Älä kuitenkaan annan naamion vaikuttaa liian pitkään tai kuivahtaa iholle, jotta se ei ala imeä kosteutta ihosta itseensä.

Poista naamio iholta vaikutusajan jälkeen ja taputtele imeytymätön seerumi ihoon. Whamisan sheet maskit voi heittää käytön jälkeen biojätteeseen. Sheet maskin jälkeen voit jatkaa ihonhoitorutiinia normaalisti kosteusvoiteella ja ihoöljyllä. Katso ohjeet täydelliseen korealaiseen ihonhoitorutiiniin täältä.

Kuinka usein sheet maskia voi käyttää?

Kunnon advanced ihonhoitorutiinia harjoittavat käyttävät sheet maskia päivittäin, mutta vähempikin riittää, esimerkiksi kaksi kertaa viikossa. Lisäksi viikon tai kuukauden mittaiset sheet mask -päivässä tehokuurit tekevät iholle todella hyvää erityisesti vuodenaikojen taitekohdassa, kun säätilojen vaihtuminen asettaa iholle haasteita. Myös lentomatkustamisen jälkeen sheet mask on ehdoton tuote elvyttämään voimakkaasta ilmastoinnista kärsinyttä ihoa ja ennen juhlia sheet mask on puolestaan täydellinen tuhkimotuote.

Miten valitsen oikeanlaisen sheet maskin?

Whamisalta löytyy neljä erilaista sheet maskia, joista kolme on hydrogeelinaamiota ja yksi aidosta kelp-merilevästä valmistettu naamio. Hydrogeelinaamiot on valmistettu aloe verasta ja carob-kumista, jonka ansiosta ne ovat kasassa pysyvää hyytelöimäistä ainetta. Lisäksi tuohon hyytelöön, josta sheet on valmistettu, on sekoitettu kunkin naamion yksilöllisiä tehoaineita. Sheetin lisäksi pakkaus sisältää hoitonestettä, joiden tehoaineet on jokaisella naamiolla myöskin yksilölliset. Kelp-naamion sheet on puolestaan valmistettu 100 % kelp-levästä, joka on täynnä mineraaleja, antioksidantteja ja klorofylliä ja pakkaus sisältää myös tehokkaan hoitonesteen.

Millään Whamisan sheet maskilla ei voi oikein mennä vikaan, joten ns. väärää naamiota on lähes mahdoton valita. Kelp-naamio on kuitenkin sen verran aktivoiva, että herkkäihoiselle en sitä suosittele. Lisäksi on syytä tiedostaa, että fermentoidut raaka-aineet ovat hyvin tehokkaita ja jos iho on herkkä tai se ei ole tottunut tehokkaisiin ja aktivoiviin tuotteisiin, iho voi reagoida punoittamalla tai ärtyä.

Kaikkien naamioiden tehoaineet on fermentoituja ja yksittäiset kasvit vaihtelevat naamion vaikutusten mukaan. Tässä vinkkejä sopivan naamion valintaan (tai sitten voit kokeilla niitä kaikkia!):

Pigmenttiläiskät, kosteusköyhä, samea, veltostunut iho: Organic Flowers Sheet Mask

Tämän naamion teholiemen fermentoidut kasvit ovat aloe vera, lootuksen kukka, voikukanjuuri ja krysanteemi – kaikki muuten hangbang-kasveja eli Perinteisen Korealaisen Lääketieteen käyttämiä yrttejä. Ne rauhoittavat punoitusta ja ärsytyksiä, kirkastavat ihoa ja parantavat ihon mikroverenkiertoa. Lisäksi naamiossa on fermentoimatonta krysanteemin uutetta, ruusujuurta, parsakaali ja bisabololia. Mainittakoon, että tämä naamio voi olla potentiaalinen joidenkin rosacea-ihojen ja couperosan hoitoon, herkkyydestä riippuen.

Pigmenttiläiskät, arvet, samea, tukkeutunut, epäpuhdas, veltostunut iho: Organic Fruits Sheet Mask

Hedelmänaamion fermentoidut tehoaineet ovat omenaa, yuzua (sitrushedelmä), kiiviä, banaania, vadelmaa ja tomaattia – eli hedelmähappoja, vitamiineja ja antioksidantteja. Tämä naamio on potentiaalinen tehohoito arpien, pigmenttiläiskien ja epäpuhtaan ihon hoitoon.

Kosteusköyhä, karhea, ryppyinen, veltostunut iho: Organic Seeds Sheet Mask

Siemennaamion fermentoidut tehoaineet ovat ohransiemeniä, riisiä, kauranjyviä, adsukipapua, soijapapua ja seesaminsiemeniä. Tämän naamion erikoisuus on sen ryppyjä siloittava ja ihon elastisuutta parantava vaikutus.

Samea, kuiva, veltostunut, turvonnut, eloton iho, laajentuneet ihohuokoset: Kelp Facial Mask Pack

Se mitä tämä naamio ei tee, sitä ei kaivata! Naamiossa on runsaasti kelp-levää sekä mielenkiintoisia kasviuutteita: sahapalmua, ginseng-juurta, sarviapilaa, nattoa eli fermentoitua soijapapua, siperiannukulaa, kiinalaista jamssia, gotu kolaa, bambunversoa, chlorellaa, kauraa, yuzua ja royal jellyä. Suurin osa uutteista on myöskin hangbang-kasveja, joiden käyttö korealaisessa kosmetiikassa on suosittua ja niiden tehokkaat vaikutukset tunnetaan kautta historian. Vaikka naamio on todella aktivoiva, se sisältää myös rauhoittavia aineita, kuten ratamoa ja bisabololia. Naamio on pakattu täyteen vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja aminohappoja. Vaikutukset ovat hämmästyttävän monipuoliset ja myös välittömästi havaittavissa. Naamion tehot on kliinisesti testattu Kyung Hee Universityssä, skin life engineering -laboratoriossa.

Loppukesän sheet mask -haaste:

Tarvitset: 2x Kelp-naamio, 2x Fruits naamio, 2x Flowers naamio, 1x Seeds naamio

Maanantai: täräytetään viikko käyntiin megaglowlla eli Kelp-naamiolla. Jos maanantaina oli vähän nihkeät energiat, viimeistään nyt on luvassa voimaantuminen uuteen viikkoon!

Tiistai: tänään tehdään ihon ulkoruokinta Organic Fruits naamiolla.

Keskiviikko: keskiviikkokirkastuksen, -siloituksen ja -kiinteytyksen vuoro Organic Seeds sheet maskilla.

Torstai: takana on kolme päivää tehokirkastusta, joten nyt nesteytetään ja kohotetaan juonteita Organic Flowers naamiolla.

Perjantai: työviikon jälkeen ruokitaan ihoa hedelmäsalaatticocktaililla korealaisittain eli perjantai-illan naamio on Organic Fruits!

Lauantai: tämä on jälleen Kelp-naamio päivä! Käytä tuhkimonaamio juuri ennen lauantai-illan rientoja tai hemmottele itseäsi naamion superhehkulla Netflixin äärellä (sarjasuositus vaikutusajaksi: Mr. Sunshine, jonka tapahtumat sijoittuvat Joseoniin, Koreaan. Tosin siinä on vaarana se, että naamio unohtuu liian pitkäksi aikaa kasvoille!). Yksi lempitapojani Kelp-naamion käyttöön on myöskin lauantaiaamu. Mikään ei ole ihanampaa kuin aloittaa viikonloppu kirkastavalla facelift -kasvohoidolla!

Sunnuntai: Kelp-naamion kosteutustehojen luvataan säivytän 72 tuntia, mutta mehän varmistellaan hehkun säilyminen pitkälle ensi viikkoon asti, joten sunnuntai-iltana suoritetaan viikon viimeinen ihon tehokastelu Organic Flowers sheet maskilla. Iho on maanantai-aamuna kosteutta tihkuvan täyteläinen ja liftattu!

Kuinka usein käytätte sheet maskeja? Raportoikaa loppukesän sheet mask -haasteen tulokset kommentteihin!

Kuvat Katja Kokko & Kirsikka Simberg

Video Arttu Mustonen

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

20 kommenttia artikkeliin “Loppukesän sheet mask -haaste”

 1. piu

  Apua…olen käyttänyt naamioita ja pitänyt niitä ilmeisesti liian kauan iholla. Ne ovat niin ihanan tuntuisia ja olen ajatellut, että kaikki tehot irti. Eli olen ottanut iholta pois vasta, kun naamio on tuntunut kuivakkaalta. Ja lopuksi vielä sutinut kaiken ylimääräisen pakkauksesta dekolteelle.
  Olen kokeillut kaikkia naamioita ja kaikki ovat tehokkaita sekä hyviä. Pakko saada lisää!

 2. SannaK

  Hei, Oletko kokeillut 100% puren uusia sheet maskeja? Kokeilin Whamisan maskeja kun ne tuli Suomeen, mutta ainut vika niissä oli musta jotenkin vähän oudot mittasuhteet suu-, nenä- ja silmäaukoille.. Orgaidin sheet maskit sai muistaakseni asettumaan paremmin oikeille kohdille…

 3. Sanni

  Hei, miten Whamisan vegaanisuus kokonaisuudessaan, ja erityisesti kiinnostavassa BB-voiteessa? Ja kiitos muuten mielettömästi tästä sheet-tietopaketista, mutta erityisesti viime päivien NEIL’s- ja Frantsila- postauksista; niistä kiitos lisää, sillä molemmat on niin käsittämättömän innostavia brändejä!

 4. Ulpu

  Täytyy myöntää, etten ole sheet maskeja käyttänyt kuin kerran. Yhden Whamisan naamion naamion käytin viime syksynä, mutta en innostunut, se taisi olla ne mittasuhteet (ja harjoittelun puute), etten saanut sitä kunnolla asettumaan kasvoille. Tuota Kelpiä täytyisi kyllä joskus kokeilla ja katsoa mitä se tekee omalle iholle.

  Terkut Espanjasta!

 5. emma

  Oon kerran kokeillu Whamisan merilevänaamioo. Tietenkin just ennen juhliin lähtöä… Se ei ollu liian aktivoiva (ei punotusta eikä kuumotusta). Mun ongelma oli se, et naama jäi ihan ylettömän tahmaseks 🙁 Odottelin poistamisen jälkeen tovin, mut ku mitään ei tapahtunu (aineet ei imeytyny), ni oli pakko pestä naama. Googlailin, mut en löytäny, et kellään olis ollu samaa ongelmaa. Onko mulle sattunu joku maanantai-kappale tai mistä toi voi johtuu? Kaikki arvaukset on tervetulleita 🙂

  • Eihän se aine sinne ihon sisään suinkaan sujahda ja sheetissä on todellakin runsaasti hoitonestettä. Eli poistamisen jälkeen se pitää taputella ihoon. Kun vaikutusaika on tarpeeksi pitkä, se kyllä ehtii imeytyä jo mukavasti silloin, mutta kyllä mikä tahansa sheet mask vaatii vielä viimeistelyn sillä, että imeytymätön hoitoneste taputellaan ihoon.

  • Miia

   Huomasin kanssa saman kun ekaa kertaa eilen kokeilin naamiota. En sitten tiedä oliko liian vähän aikaa kasvoilla mutta kun koko ajan vaan valui niin en jaksanut enää nostella joten otin sen pois. Oli pakko pyyhkiä paperilla ylimääräinen aine pois kun ei taputtelemallakaan imeytynyt. Lisäksi iho punoitti hetken aikaa silmien alapuolella mutta se kyllä hävisi nopeasti.

 6. Janita

  Olisi kiva nähdä sun meikkauksesta videota esim youtubeen? Vaikkapa sun tämänhetkisestä pohjameikistä? Mitä tuotteita käytät siihen jne.
  Onko Frantsilan ravitseva kasvovoide hyvä ainesosien puolesta? Etsin jotain suht edullista, mutta kuitenkin hoitavaa voidetta. Mulla alkanut nyt ilmojen viileämisen alettua iho kuivua. Olen kesän käyttänyt absolutionin kevyttä kasvovoidetta, nyt tuntuu ettei se kosteuta tarpeeksi vaikka alle laittaisin Logonan ruususeerumin. Ja iltaisin käytän vielä Höydön öljyseerumia.

  • Joo, se ravitseva voide on ainesosien puolesta aivan loistava, vaikka koostumus on liian kuivakka. Täyteläisempi voide ei kuitenkaan pelkästään auta kuivuuteen, vaan kosteuden lisääminen – ja siihen esim. sheet mask kuuri on loistava.

   • Janita

    Okei, kiitos vasatauksesta. 🙂 Mitä tarkoitit liian kuivalla? Eli hyvä ainesosien puolesta muttei käytössä kuitenkaan hyvä kun tekee kuivan pinnan iholle vai…?

 7. Inka

  Hei! Aihetta liipaten. Melkein kaikissa Whamisan tuotteissa on hajusteena limoneenia. Näin juuri Yleltä dokumentin, jossa kerrottiin tutkimuksista, jossa sen on todettu muodostavan formaldehydiä reagoidessaan ilman kanssa (toki aerosolina mm pesuaineissa, mutta miksi ei reagoisi yhtä lailla voidemuodossa?). Ja nyt kovasti mietityttää uskaltaako tuotteita enää käyttää! Osaisitko kertoa asiasta lisää.

  • Lähes kaikista luonnonkosmetiikan tuotteista, joissa on käytetty eteerisiä öljyjä löytyy limoneenia, koska se on luonnollisesti esiintyvä komponentti kymmenissä eri eteerissä öljyissä – limoneenia ei siis luonnonkosmetiikassa ”käytetä” hajusteena tai ”lisätä” tuotteeseen erikseen, vaan EU lainsäädäntö vaatii, että jos tuote sisältää eteeristä öljyä, missä limoneenia esiintyy osana luonnollista kokonaisuutta, täytyy limoneeni merkitä INCI-listaan, koska se on yksi 26:sta hajustekomponentista, jotka aiheuttavat yleisimmin allergiaa ja tällöin limoneeni-allergiset osaavat välttää tuotetta. Näille kaikille 26:lle hajustekomponentille on myöskin ns. turvarajat, kuinka paljon tuote saa niitä sisältää ärsytysriskin vuoksi.

   Tuo dokumentti koski varmasti synteettistä limoneenia. Kun limoneeni hapettuu, sillä voi olla esim. ihoa ärsyttäviä vaikutuksia, sen vuoksi dokumentti koski varmasti aerosoli-tuotteita, jotka on myöskin kielletty luonnonkosmetiikassa. Aerosolituotteessa hapettuminen tapahtuu tietenkin aivan eri tavalla kuin emulsiosta. Luonnonkosmetiikka-tuotteet, joiden INCI:stä tuo limonene löytyy ovat turvallisia, jollei sinulla ole todettu niille allergiaa. Sen sijaan suosittelen välttämättään synteettistä kosmetiikkaa, jossa voidaan käyttää hajusteena synteettistä limoneenia – kun näitä komponentteja eristetään luonnollisesta, aidosta kokonaisuudesta ja valmistetaan synteettisesti, menetetään kokonaisen eteerisen öljyn terapeuttinen ja ihoa hoitava vaikutus ja tilalle voi tulla haitallisia vaikutuksia.

 8. EvaDo

  Haha, osallistuisin muuten mutta Whamisa tuntuu olevan liian aktiivinen iholleni. Pod ei innostunut yhtään hommasta. 😀 Osa sarjasta tuoksuu tosi kivalle, toiset tuoksut ovat vähän liikaa esim kasvovoiteista ei kumpikaan käynyt liian voimakkaan tuoksun takia.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>