Beauty

Loppukesän sheet mask -haaste

Beauty | 19.8.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Loppukesä on juuri nyt parhaimmillaan. Lämpötilat ovat laskeneet läkähdyttävän ihanasta helleaallosta ja ilma on selkeästi kuivempaa ja raikkaampaa. Ihon vesivarannot ovat myös laskeneet, minkä todellakin tuntee nahoissaan. En ole todellakaan valmis luopumaan siitä upeasta hehkusta ja mehukkaasta, kosteutta tihkuvasta ihosta, joka tuli kesän aikana hankittua – kuivuva ja viilentyvä ilma haastavat ihoa väkisinkin. Nyt on siis aika kastella ihoa! Siksi päätin pyöräyttää käyntiin loppukesän ihonkasteluprojektin viikon mittaisen sheet mask -haasteen muodossa: joka päivä sheet mask, viikon ajan. Raportoin tuntemuksista Instastooreissa. Oletteko mukana? Postatkaa Instaan omat Hannibal Lecter -kuvanne hashtagilla #whamisasheetmaskhaaste.

Parhaat sheet maskit löytyy tietenkin korealaiselta Whamisalta. Miksi? Koska ne ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja ladattu aivan täyteen supertehokkaita ja fermentoituja aineita, jotka nesteyttävät ja kirkastavat ihoa näkyvästi.

Jos sheet maskit ovat uusi tuttavuus, niin otetaan pieni kertaus niiden hyödyistä ja käytöstä. Postauksen lopusta löytyy myös havainnollistava sheet mask for beginners -video.

Mitä sheet maskit ovat?

Sheet maskia ei pestä pois iholta ja periaatteessa se ei ole naamio lainkaan – ainakaan sellainen mihin me olemme tottuneet. Sheet maskin tehoaine on seerumia tai essenceä, eli hoitonestettä ja naamio nimitys tulee ”sheetistä”, jonka avulla seerumi/hoitoneste saadaan imeytymään ihoon paremmin. ”Sheet” on esimerkiksi ohuesta kankaasta tai hyytelömäisestä hydrogeelistä valmistettu naamari, jossa on silmän, nenän ja suut aukot. Sheet maskit ovat yksittäispakattuja ja naamio on pakkauksessaan valmiiksi tehoaineen ympäröimänä. Sheet maskin voi siis sanoa olevan keino imeyttää haluttu tehoaine paremmin ihoon.

Miten sheet maskeja käytetään?

Sheet maskilla voi hyvin korvata tavallisen seerumin käytön tai sitä voi käyttää tehotuotteena seerumin lisäksi. Sheetin avulla tehoainetta saadaan imeytettyä ihoon suurempi määrä ja lisäksi se kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Esimerkiksi Whamisan valikoimassa ei ole seerumia lainkaan, koska sarjan hoitonesteet ovat niin tehokkaita, että käyttämällä niitä 7 Skin Methodin mukaisesti, iho saa superkosteutuksen lisäksi runsaasti kirkastavia ja hoitavia tehoaineita. Tällöin seerumille ei välttämättä ole tarvetta päivittäin. Sheet maskilla voi sen sijaan ottaa iholle tehohoitoja pari kertaa viikossa tai kunnon tehokuurin käyttämällä sheet maskia päivittäin esimerkiksi viikon tai kuukauden ajan.

Jos käytät ihonhoitorutiinissa seerumia erikseen, sheet mask laitetaan iholle seerumin levittämisen jälkeen. Jos puolestaan et käytä seerumia, sheet maskin vuoro on kasvoveden jälkeen. Irrota sheet mask pakkauksestaan (se on usein kahtena kappaleena kasvojen ylä- ja alaosalle erikseen, mikä helpottaa naamion asettelua kasvoille). Jos käytät hydrogeelinaamiota, käsittele sitä hellävaraisesti, sillä naamio voi repeytyä helposti. Aseta naamio kasvoille ja anna sen vaikuttaa 15-20 minuuttia. Vaikutusaikana huomaat etenkin Whamisan naamioiden kanssa, että sheet alkaa ohentua iholla ja myös sillä on kosteuttavia vaikutuksia. Älä kuitenkaan annan naamion vaikuttaa liian pitkään tai kuivahtaa iholle, jotta se ei ala imeä kosteutta ihosta itseensä.

Poista naamio iholta vaikutusajan jälkeen ja taputtele imeytymätön seerumi ihoon. Whamisan sheet maskit voi heittää käytön jälkeen biojätteeseen. Sheet maskin jälkeen voit jatkaa ihonhoitorutiinia normaalisti kosteusvoiteella ja ihoöljyllä. Katso ohjeet täydelliseen korealaiseen ihonhoitorutiiniin täältä.

Kuinka usein sheet maskia voi käyttää?

Kunnon advanced ihonhoitorutiinia harjoittavat käyttävät sheet maskia päivittäin, mutta vähempikin riittää, esimerkiksi kaksi kertaa viikossa. Lisäksi viikon tai kuukauden mittaiset sheet mask -päivässä tehokuurit tekevät iholle todella hyvää erityisesti vuodenaikojen taitekohdassa, kun säätilojen vaihtuminen asettaa iholle haasteita. Myös lentomatkustamisen jälkeen sheet mask on ehdoton tuote elvyttämään voimakkaasta ilmastoinnista kärsinyttä ihoa ja ennen juhlia sheet mask on puolestaan täydellinen tuhkimotuote.

Miten valitsen oikeanlaisen sheet maskin?

Whamisalta löytyy neljä erilaista sheet maskia, joista kolme on hydrogeelinaamiota ja yksi aidosta kelp-merilevästä valmistettu naamio. Hydrogeelinaamiot on valmistettu aloe verasta ja carob-kumista, jonka ansiosta ne ovat kasassa pysyvää hyytelöimäistä ainetta. Lisäksi tuohon hyytelöön, josta sheet on valmistettu, on sekoitettu kunkin naamion yksilöllisiä tehoaineita. Sheetin lisäksi pakkaus sisältää hoitonestettä, joiden tehoaineet on jokaisella naamiolla myöskin yksilölliset. Kelp-naamion sheet on puolestaan valmistettu 100 % kelp-levästä, joka on täynnä mineraaleja, antioksidantteja ja klorofylliä ja pakkaus sisältää myös tehokkaan hoitonesteen.

Millään Whamisan sheet maskilla ei voi oikein mennä vikaan, joten ns. väärää naamiota on lähes mahdoton valita. Kelp-naamio on kuitenkin sen verran aktivoiva, että herkkäihoiselle en sitä suosittele. Lisäksi on syytä tiedostaa, että fermentoidut raaka-aineet ovat hyvin tehokkaita ja jos iho on herkkä tai se ei ole tottunut tehokkaisiin ja aktivoiviin tuotteisiin, iho voi reagoida punoittamalla tai ärtyä.

Kaikkien naamioiden tehoaineet on fermentoituja ja yksittäiset kasvit vaihtelevat naamion vaikutusten mukaan. Tässä vinkkejä sopivan naamion valintaan (tai sitten voit kokeilla niitä kaikkia!):

Pigmenttiläiskät, kosteusköyhä, samea, veltostunut iho: Organic Flowers Sheet Mask

Tämän naamion teholiemen fermentoidut kasvit ovat aloe vera, lootuksen kukka, voikukanjuuri ja krysanteemi – kaikki muuten hangbang-kasveja eli Perinteisen Korealaisen Lääketieteen käyttämiä yrttejä. Ne rauhoittavat punoitusta ja ärsytyksiä, kirkastavat ihoa ja parantavat ihon mikroverenkiertoa. Lisäksi naamiossa on fermentoimatonta krysanteemin uutetta, ruusujuurta, parsakaali ja bisabololia. Mainittakoon, että tämä naamio voi olla potentiaalinen joidenkin rosacea-ihojen ja couperosan hoitoon, herkkyydestä riippuen.

Pigmenttiläiskät, arvet, samea, tukkeutunut, epäpuhdas, veltostunut iho: Organic Fruits Sheet Mask

Hedelmänaamion fermentoidut tehoaineet ovat omenaa, yuzua (sitrushedelmä), kiiviä, banaania, vadelmaa ja tomaattia – eli hedelmähappoja, vitamiineja ja antioksidantteja. Tämä naamio on potentiaalinen tehohoito arpien, pigmenttiläiskien ja epäpuhtaan ihon hoitoon.

Kosteusköyhä, karhea, ryppyinen, veltostunut iho: Organic Seeds Sheet Mask

Siemennaamion fermentoidut tehoaineet ovat ohransiemeniä, riisiä, kauranjyviä, adsukipapua, soijapapua ja seesaminsiemeniä. Tämän naamion erikoisuus on sen ryppyjä siloittava ja ihon elastisuutta parantava vaikutus.

Samea, kuiva, veltostunut, turvonnut, eloton iho, laajentuneet ihohuokoset: Kelp Facial Mask Pack

Se mitä tämä naamio ei tee, sitä ei kaivata! Naamiossa on runsaasti kelp-levää sekä mielenkiintoisia kasviuutteita: sahapalmua, ginseng-juurta, sarviapilaa, nattoa eli fermentoitua soijapapua, siperiannukulaa, kiinalaista jamssia, gotu kolaa, bambunversoa, chlorellaa, kauraa, yuzua ja royal jellyä. Suurin osa uutteista on myöskin hangbang-kasveja, joiden käyttö korealaisessa kosmetiikassa on suosittua ja niiden tehokkaat vaikutukset tunnetaan kautta historian. Vaikka naamio on todella aktivoiva, se sisältää myös rauhoittavia aineita, kuten ratamoa ja bisabololia. Naamio on pakattu täyteen vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja aminohappoja. Vaikutukset ovat hämmästyttävän monipuoliset ja myös välittömästi havaittavissa. Naamion tehot on kliinisesti testattu Kyung Hee Universityssä, skin life engineering -laboratoriossa.

Loppukesän sheet mask -haaste:

Tarvitset: 2x Kelp-naamio, 2x Fruits naamio, 2x Flowers naamio, 1x Seeds naamio

Maanantai: täräytetään viikko käyntiin megaglowlla eli Kelp-naamiolla. Jos maanantaina oli vähän nihkeät energiat, viimeistään nyt on luvassa voimaantuminen uuteen viikkoon!

Tiistai: tänään tehdään ihon ulkoruokinta Organic Fruits naamiolla.

Keskiviikko: keskiviikkokirkastuksen, -siloituksen ja -kiinteytyksen vuoro Organic Seeds sheet maskilla.

Torstai: takana on kolme päivää tehokirkastusta, joten nyt nesteytetään ja kohotetaan juonteita Organic Flowers naamiolla.

Perjantai: työviikon jälkeen ruokitaan ihoa hedelmäsalaatticocktaililla korealaisittain eli perjantai-illan naamio on Organic Fruits!

Lauantai: tämä on jälleen Kelp-naamio päivä! Käytä tuhkimonaamio juuri ennen lauantai-illan rientoja tai hemmottele itseäsi naamion superhehkulla Netflixin äärellä (sarjasuositus vaikutusajaksi: Mr. Sunshine, jonka tapahtumat sijoittuvat Joseoniin, Koreaan. Tosin siinä on vaarana se, että naamio unohtuu liian pitkäksi aikaa kasvoille!). Yksi lempitapojani Kelp-naamion käyttöön on myöskin lauantaiaamu. Mikään ei ole ihanampaa kuin aloittaa viikonloppu kirkastavalla facelift -kasvohoidolla!

Sunnuntai: Kelp-naamion kosteutustehojen luvataan säivytän 72 tuntia, mutta mehän varmistellaan hehkun säilyminen pitkälle ensi viikkoon asti, joten sunnuntai-iltana suoritetaan viikon viimeinen ihon tehokastelu Organic Flowers sheet maskilla. Iho on maanantai-aamuna kosteutta tihkuvan täyteläinen ja liftattu!

Kuinka usein käytätte sheet maskeja? Raportoikaa loppukesän sheet mask -haasteen tulokset kommentteihin!

Kuvat Katja Kokko & Kirsikka Simberg

Video Arttu Mustonen

Avainsanat: , , , , ,