Beauty

Korealaisen ihonhoitorutiinin oikea järjestys

Beauty | 16.5.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Olen lukenut mielenkiinnolla läpi vastauksianne Inken purkkinurkan synttäriarvontaan: niiden perusteella voi päätellä, että vuosien saarnaus kasvoveden tärkeydestä on mennyt perille. Korealainen ihonhoito on myös vienyt mukanaan ja kasvoveden levityksessä on siirrytty pumpulista käsin taputteluun ja 7 Skin Methodiin. En voi muuta kuin hurrata, sillä näinkin simppeleillä perusasioilla on todella suuri merkitys ihon kunnolle. Jos 7 Skin Method ei ole sinulle vielä tuttu, siitä löytyy kattava postaus ja tutorial-video täältä.

Uskon vahvasti, että korealainen ihonhoito ei ole mikään ohimenevä trendi, vaan se on tullut yhtä vahvasti jäädäkseen kuin luonnonkosmetiikkakin. Syy on yksinkertainen: korealainen ihonhoitorutiini toimii oikeasti. Se muuttaa ihon kunnon. Teidän lukijoiden useat kommentit puhuvat myös tämän puolesta, sillä moni teistä on saanut kokea ensimmäistä kertaa elämässään ihonhoitotuotteiden tehon. Uskon vahvasti, että korealaisen ihonhoidon suosio Suomessa perustuu juuri tähän; käytännöllisinä ihmisinä haluamme ongelmaan mahdollisimman tehokkaan ja selkeästi havaittavan ratkaisun. Moni saattaa myös löytää ihonhoitorutiinin nautinnon vasta sen kautta, kun ihossa alkaa oikeasti näkyä muutoksia.

Korealainen ihonhoito on tullut tunnetuksi monivaiheisesta rutiinista, missä iholle kerrostetaan jopa kymmenen (tai enemmän!) tuotetta. Ymmärrettävistä syistä tämä saattaa kalskahtaa suomalaisen korvaan työläältä ja homma tyssää jo alkumetreille. Siksi ajattelin raottaa hieman tätä mystiikan verhoa kertomalla, että ei sitä korealaistakaan ihonhoitorutiinia tarvitse kirjaimellisesti noudattaa askel askeleelta saavuttaakseen tuloksia. Järkevä soveltaminen on aina sallittua ja sitä korealaiset itsekin tekevät. Kymmenen vaiheen ihonhoitorutiini on ns. advanced-tason rutiini, johon ei aina ole aikaa ja tarvetta. Kuulenko nyt helpotuksen huokauksia ruudun siltä puolen?

Tehdäänpä pieni kertaus siitä mitä kaikkea korealaiseen monivaiheiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu Whamisan tuotteilla ja missä järjestyksessä tuotteet levitetään silloin, kun rutiini tehdään pisimmällä mahdollisella tavalla Whamisan tapaan. Postauksen lopusta löytyy vielä tutorial-video koko ihonhoitorutiiniin.

1. Kaksoispuhdistus vaihe 1: öljypuhdistus

Ota öljyä pari painallusta kämmenille ja levitä se kuiville kasvoille ja kaulalle. Hiero öljyä huolellisesti ihoon pyörivin liikkein noin minuutin ajan. Öljyllä voi poistaa myös silmämeikin.

Jos ihosi on kuiva ja herkkä tai sillä esiintyy pintakuivuutta, jätä seuraava vaihe välistä ja poista öljy vedellä tai kostealla musliiniliinalla. Jos jatkat seuraavaan vaiheeseen, älä huuhdo öljyä pois.

Cleansing Oil, 31,90 €

2. Kaksoispuhdistus vaihe 2: vesiliukoinen puhdistus (puhdistusvoide tai -geeli)

Jos ihosi on öljyrasvainen, voit tehdä kaksoispuhdistuksen. Tämä vaihe sopii myös normaalille ja sekaiholle silloin tällöin käytettynä syväpuhdistukseen.

Levitä puhdistusvoidetta tai -geeliä pieni nokare kasvoille ja kaulalle öljyn päälle. Vaahdota putsari kostein sormin ja pyörittele kasvot sekä kaula huolellisesti läpi. Huuhdo iho puhtaaksi vedellä.

Cleansing Cream, 31,90 €

Foaming Gel, 24,90 €

3. Kuorinta 

Korealaiset kuorinnat ovat rakeettomia hedelmähappo- tai entsyymikuorintoja. Whamisan kuorintalaput ovat mietoja hedelmähappokuorintoja, jotka kirkastavat ihoa, stimuloivat ihosolujen uusiutumista ja kosteuttavat. Aine on imeytetty lappuun, jonka avulla se levitetään iholle.

Levitä kuorinta-aine kasvoille, kaulalle ja tarvittaessa myös niskaan ja korvien taakse (erityisesti, jos näille alueille tulee tukkeumia tai epäpuhtauksia) ja anna kuorinnan vaikuttaa noin 5-10 minuuttia. Huuhtele iho puhtaaksi vedellä tai poista kuorinta kostealla liinalla.

Whamisan hedelmähappokuorinnat ovat niin mietoja, että niitä voi käyttää 2-3 kertaa viikossa. Kesällä hedelmähappokuorinnasta on kuitenkin hyvä pitää taukoa.

Fruits Peeling Finger Mitt sekaiholle, 29,90 €

Seeds Peeling Finger Mitt rasvaiselle iholle, 29,90 €

Flowers Peeling Finger Mitt, normaalille ja kuivalle iholle, 29,90 €

4. Hoitoneste/kasvosuihke

Tämä on ihonhoitorutiinin tärkein vaihe eli vuorossa on ihon vesikosteutus aka nesteytys kasvovedellä, josta tässä yhteydessä tulisi käyttää nimeä hoitoneste, sillä Whamisan kasvovedet ovat sellaisia tehopommeja, että ne korvaavat seeruminkin käytön. Hoitonesteet ovat myös koostumukseltaan ”paksumpia” kuin kasvovedet tavallisesti.

Tässä hommassa motto kuuluu more is more ja hoitonestettä levitetäänkin iholle jopa seitsemän kerrosta, josta tulee siis kuuluisan 7 Skin Methodin nimi. Heivaa pumpulit ja ota käyttöön kädet – maksimoit sillä kosteutustehon eikä hoitonestettä mene hukkaan pumpulin sisään, joten metodi on myöskin kustannustehokas.

Metodi toimii sitten, että hoitonestettä otetaan kämmenelle kerrallaan pari tippaa, kädet hierotaan yhteen ja kämmenet asetetaan sitten kasvoille. Hoitoneste taputellaan ja painellaan rauhallisesti kasvoille ja kaulalle, kunnes se on imeytynyt kokonaan, sitten on seuraavan kerroksen vuoro. Kerroksia imeytetään kahdesta seitsemään – eli seitsemän kerrosta ei ole suinkaan tarpeen joka ikinen aamu ja ilta. Juju piileekin myös siinä, että opit tunnustelemaan mikä on ihollesi sopiva määrä. Mutta sanotaan nyt kuitenkin, että kerta kiellon päälle ei ole pahitteeksi. Videolta näet tarkat ohjeet ja aiheesta löytyy kokonaan oma postaus täältä, missä on myöskin kattavat vinkit oikean hoitonesteen valintaan.

Hoitonesteet:

Deep Rich Toner kuivalle iholle, 41,90 €

Original Toner normaalille ja sekaiholle, 41,90 €

Refresh Toner rasvaiselle ja sekaiholle, 41,90 €

Hoitonesteiden lisäksi Whamisalta löytyy myös kaksi kasvosuihketta, joita voi käyttää ihan samaan tapaan 7 Skin Methodin mukaisesti. Suihkuta kasvosuihketta kasvoille ja kaulalle muutama suihkaus, aseta kämmenet kasvoille ja imeytä neste ihoon painellen ja taputellen. Suihkeita voi myös käyttää meikin päälle kiinnittäjänä ja pitkin päivää ihon virkistäjänä ja kosteuttajana.

Kasvosuihkeet:

Damask Rose Petal Mist kuivalle ja ikääntyvälle iholle (pigmenttiläiskille hyvä), 31,90 €

Olive Leaf Mist kaikille ihotyypeille ja stressaantuneelle iholle, 31,90 €

5. Sheet mask

Sheet mask on seerumi, ei varsinaisesti naamio eikä sitä huuhdota pois iholta, kuten naamioille tavallisesti tehdään. Naamio-nimitys tulee sheetistä eli silmien, nenän ja suun aukolla varustetusta kankaan palasta (joka on Whamisan tapauksessa joko kelp-levää tai aloe verasta valmistettua liivatteelta näyttävää hydrogeeliä). Se muodostaa iholle okklusiivin, mikä ehkäisee seerumin sisältämää kosteutta haihtumasta pois parantaen kosteutustehoa ja aktiivisten aineiden imeytymistä. Tällä tavoin seerumistakin saadaan kaikki tehot irti (korealaiset todellakin ovat kosmetiikkainsinöörejä!)

Sheet maskia käytetään tehokuurina 2-3 kertaa viikossa kuukauden ajan, jonka jälkeen siitä voi pitää taukoa. Tavaksi voi myös ottaa sheet maskin käytön kerran viikossa – ihon kunnon ja tarpeiden mukaan mennään siis tässäkin. Sheet mask on lisäksi erinomainen tapa saada ekstrakosteutta ihoon esimerkiksi auringonoton tai pakkasella ulkoilun jälkeen, tai lentokoneessa.

Fruits Sheet Mask kaikille ihotyypeille (kirkastava), 9,90 €

Seeds Sheet Mask kaikille ihotyypeille (pigmenttiläiskille, kiinteyttävä), 9,90 €

Flowers Sheet Mask normaalille ja kuivalle iholle, 9,90 €

Kelp Mask tuhkimonaamio ikääntyvälle ja stressaantuneelle iholle, 14,90 €

6. Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoide on välttämättömyystuote, aamuin illoin. Ota voidetta pieni nokare nimettömille sormille, jaa voide tasaisesti kummallekin nimettömälle ja taputtele sekä sivele voide sitten nimettömillä sormilla alaluomille ja kulmaluun alle silmän sisänurkasta ulkonurkkaan, kunnes se on täysin imeytynyt. Levitä silmänympärysvoidetta myös huulille.

Whamisa Eye Essence, 41,90 €

7. Kosteusemulsio

Nyt alkaa jännä vaihe; ihon kosteutus kosteusemulsiolla ja/tai voiteella. Tässä kohtaa olen katsonut parhaaksi hieman soveltaa Whamisan ohjeistusta tuotteiden levitysjärjestyksestä. Whamisa neuvoo levittämään lasipulloihin pakatun lotion kosteusemulsion iholle ensin ja kosteusvoiteen sen päälle. Minä taaskin sanon, että järjestys riippuu siitä, millaisen tuotekombon valitset. Ihonhoitotuotteiden levitysjärjestys etenee aina ohuimmasta paksuimpaan. Whamisan Water Cream kosteusvoide on kuitenkin mielestäni koostumukseltaan ohuempi kuin kumpikaan Whamisan kahdesta kosteusemulsioista eli lotioneista. Tai no, jos ihan tarkkoja ollaan niin ehkä Original Lotion on lähes yhtä ohut kuin Water Cream, mutta empiirinen tutkimukseni on osoittanut Water Creamin solahtavan sutjakammin ihoon, joten minun näkemykseni mukaan näiden kahden tuotteen yhdistelmässä kannattaa levittää Water Cream ensin ja Original Lotion vasta sen jälkeen. Sama koskee tietenkin Water Creamin ja täyteläisemmän Double Rich Lotionin yhdistelmää, joka on nimensä mukaisesti tuplasti täyteläisempi kuin Lotion Original. Olipa järjestys mikä tahansa, suurta virhettä ei voi kuitenkaan tapahtua, jos olet ensin taputellut kiltisti iholle monta kerrosta hoitonestettä.

Kosteusemulsio (lotion) on siis hyvin ohutta kosteusvoidetta, jonka tarkoitus on tuoda iholle vielä lisää kosteutta, mutta se sisältää lisäksi ravitsevia kasviöljyjä, joiden omega-rasvahapot ovat mm. solukalvojen tärkeitä rakennusaineita ja lisäksi öljyt ehkäisevät iholta kosteuden haihtumista ja suojaavat ihoa.

Original Lotion normaalille ja sekaiholle, 38,90 €

Double Rich Lotion normaalille ja kuivalle iholle, 38,90 €

8. Kosteusvoide

Sitten on kosteusvoiteen vuoro, jonka tarkoitus on lukita kosteus ja ravinteet ihoon, jatkaa ihon kosteuttamista ja suojata ihoa. Whamisalla on kaksi kosteusvoidetta: edellä mainittu Water Cream sekä täyteläisempi Nourishing Cream. Siinä missä Deep Rich Toner on Glow Recipen perustajien Graalin malja, on Water Cream minun. En yksinkertaisesti tiedä kosteuttavampaa voidetta, joka vieläpä samalla kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Water Cream on nimensä mukaisesti koostumukseltaan vesimäisen ohutta voidetta, mikä tekee siitä todellisen gamechangerin meidän Suomen rutikuivaan ilmastoon. Voiteen koostumus muistuttaa itseasiassa enemmän seerumia kuin voidetta. Ja juuri tämän seitinohuen koostumuksen ansiosta olen sitä mieltä, että tämä voide olisi hyvä levittää iholle ennen kosteusemulsioita – sitä voisi ajatella ehkä seerumin korvaajana?

Nourishing Cream on puolestaan täydellinen täyteläinen voide olematta paksu tai tukkiva. Tämä voide ehkäisee Whamisan voiteista kaikista tehokkaimmin kosteuden haihtumista iholta, joten se on erinomainen viimeistelyvoide suojaamaan ihoa kylmällä ja tuulisella säällä. Lisäksi se on loistava yövoide. Nourishing Creamin kanssa pätee sääntö, että emulsio ensin ja voide sitten.

Nyt kuuluu tietenkin kysymys onko pakko käyttää molempia, siis sekä emulsiota että voidetta ja kumpi on tärkeämpi? Missään nimessä ei ole pakko käyttää molempia. Valitse sopiva kombo ihon kunnon ja ulkoisten olosuhteiden (säätekijät) mukaan. Jos iho on pintakuiva tai ilma on kuivaa (pakkanen, tuuli, voimakas aurinko kuivassa ilmassa/tuulessa), on molemmat putelit tarpeen. Ja toki jos haluat panostaa ihon kuntoon parhaalla mahdollisella tavalla. Ei liene tarpeen mainita kumpaan porukkaan itse kuulun. Minun mielestäni Water Cream on tuote, jolle kaikkien tulisi antaa mahdollisuus, sen kosteutusteho on niin hämmästyttävä, eli nimeän sen näistä tärkeimmäksi. Tätä ei moni kuivaihoinen haluaisi uskoa, ettäkö pitäisi vesimäisen ohutta tuotetta iholle levittää, mutta suosittelen kokeilemaan mitä tapahtuu. Päälle toki joko seuraava vaihe tai vielä täyteläinen emulsio/voide, sillä kosteus pitää saada myös pysymään ihossa.

Eli rautalangasta väännettynä homma menisi näin:

  1. Water Cream
  2. Original Lotion/Double Rich Lotion

tai

  1. Water Cream
  2. Original Lotion/Double Rich Lotion
  3. Nourishing Cream

Water Cream kaikille ihotyypeille (erityisesti normaali, rasvainen sekaiho ja pintakuiva iho), 38,90 €

Nourishing Cream kaikille ihotyypeille (erityisesti normaali ja kuiva iho), 38,90 €

9. Ihoöljy

Tätä steppiä ei voi ohittaa millään syyllä, koska laadukas ihoöljy niin tärkeä ihon paikkaaja, rakentaja, pehmittäjä ja parantaja. Whamisan tapauksessa se levitetään viimeisenä, koska se on koostumukseltaan ns. täyteläisin. Jos ihonhoitorutiinista löytyisi joku supertäyteläinen kosteusvoide tai esimerkiksi suojavoide, levitettäisiin öljy puolestaan ennen sitä. Eli koostumuksia on hyvä oppia tunnustelemaan näitä levityspäätöksiä tehdessä. Ota ihoöljyä muutama tippa kämmenille, hiero kädet yhteen ja imeytä öljy ihoon kevyesti sivellen ja hieroen. Tässä vaiheessa advanced ihonhoitajat tekevät tietenkin itselleen kasvohieronnan (ohjeet videolla).

Organic Flowers Facial Oil, 46,90 €

10. Aurinkosuoja/auringolta suojaava meikkipohja

Viimeisenä iholle levitetään aurinkosuoja tai esimerkiksi aurinkosuojakertoimen sisältävä meikkipohja. Aurinkosuoja on tarpeen vain kesällä, mutta muina vuodenaikoina iho on hyvä suojata esimerkiksi kevyellä meikkipohjalla, koska me suomalaiset olemme alttiita paitsi pintakuivuudelle (joka toimii ponnahduslautana monille iho-ongelmille ja ihon rupsahtamiselle) myös couperosalle eli katkenneille pintaverisuonille. Lopuksi saankin paljastaa teille ilouutisia, nimittäin Whamisan aurinkosuojakertoimen sisältävät BB-voiteet tulevat myyntiin Suomeen kesäkuussa!

Nyt kun koko korealainen ihonhoitorutiini Whamisan tapaan on käyty läpi askel askeleelta, poimitaan ne vaiheet, joiden lintsaamisesta pitäisi saada jälki-istuntoa. Tärkeimmät vaiheet ovat:

1. Öljypuhdistus

2. Hoitoneste 7 Skin Methodilla

3. Silmänympärysvoide

4. Kosteusvoide

5. Ihoöljy

Kappas, näin meidän kymmenvaiheinen ihonhoitorutiinimme lyheni  puolella! Ei vaikuta enää lainkaan työläältä, vai mitä?

Entä pitääkö kaikki vaiheet sitten toistaa aamuin illoin? Vastaus on ei. Omasta mielestäni puhdistusaineiden käyttö on tarpeen aamuisin vain öljyrasvaiselle iholle ja aknelle. Nyt täytyy kuitenkin huomioida, että kun kasvovettä ei pyyhitä iholle, vaan kerrostetaan käsin, iho pitää pyyhkiä jollain puhtaaksi aamuisin niiden tuotteiden rippeistä, jotka eivät ole imeytyneet yön aikana. Tämän ratkaisee Whamisan rutiinissa sarjan oma misellivesi, joka tulee myyntiin alkusyksystä (minä tilasin omani jo Jenkeistä), mutta yhtä hyvin toimii myös kasvosuihkeen suihkutus pumpuliin ja ihon pyyhkäisy sillä. Öljypuhdistuskaan ei ole kielletty, mutta oman näkemykseni mukaan se on suurimmalle osalle vähän liikaa. Pelkkä vedellä huljautuskin toimii ihan hyvin.

Jos haluat sukeltaa yksityiskohtaisemmin Whamisan tuotteiden ominaisuuksiin ja eri ihotyyppien hoitoon Whamisalla, suosittelen tutustumaan myös muihin sarjasta tekemiini postauksiin. Löydät kaikki Whamisa-postaukset täältä.

Noniin, kertokaapas minkälainen on teidän korealainen ihonhoitorutiini a’la Whamisa? Kuulisin myös edelleen todella mielelläni ihonne Whamisa-tarinoita, niitä on ollut mukava lukea!

Video Arttu Mustonen

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , ,