Beauty

Korealaisen ihonhoitorutiinin oikea järjestys

Beauty | 16.5.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Olen lukenut mielenkiinnolla läpi vastauksianne Inken purkkinurkan synttäriarvontaan: niiden perusteella voi päätellä, että vuosien saarnaus kasvoveden tärkeydestä on mennyt perille. Korealainen ihonhoito on myös vienyt mukanaan ja kasvoveden levityksessä on siirrytty pumpulista käsin taputteluun ja 7 Skin Methodiin. En voi muuta kuin hurrata, sillä näinkin simppeleillä perusasioilla on todella suuri merkitys ihon kunnolle. Jos 7 Skin Method ei ole sinulle vielä tuttu, siitä löytyy kattava postaus ja tutorial-video täältä.

Uskon vahvasti, että korealainen ihonhoito ei ole mikään ohimenevä trendi, vaan se on tullut yhtä vahvasti jäädäkseen kuin luonnonkosmetiikkakin. Syy on yksinkertainen: korealainen ihonhoitorutiini toimii oikeasti. Se muuttaa ihon kunnon. Teidän lukijoiden useat kommentit puhuvat myös tämän puolesta, sillä moni teistä on saanut kokea ensimmäistä kertaa elämässään ihonhoitotuotteiden tehon. Uskon vahvasti, että korealaisen ihonhoidon suosio Suomessa perustuu juuri tähän; käytännöllisinä ihmisinä haluamme ongelmaan mahdollisimman tehokkaan ja selkeästi havaittavan ratkaisun. Moni saattaa myös löytää ihonhoitorutiinin nautinnon vasta sen kautta, kun ihossa alkaa oikeasti näkyä muutoksia.

Korealainen ihonhoito on tullut tunnetuksi monivaiheisesta rutiinista, missä iholle kerrostetaan jopa kymmenen (tai enemmän!) tuotetta. Ymmärrettävistä syistä tämä saattaa kalskahtaa suomalaisen korvaan työläältä ja homma tyssää jo alkumetreille. Siksi ajattelin raottaa hieman tätä mystiikan verhoa kertomalla, että ei sitä korealaistakaan ihonhoitorutiinia tarvitse kirjaimellisesti noudattaa askel askeleelta saavuttaakseen tuloksia. Järkevä soveltaminen on aina sallittua ja sitä korealaiset itsekin tekevät. Kymmenen vaiheen ihonhoitorutiini on ns. advanced-tason rutiini, johon ei aina ole aikaa ja tarvetta. Kuulenko nyt helpotuksen huokauksia ruudun siltä puolen?

Tehdäänpä pieni kertaus siitä mitä kaikkea korealaiseen monivaiheiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu Whamisan tuotteilla ja missä järjestyksessä tuotteet levitetään silloin, kun rutiini tehdään pisimmällä mahdollisella tavalla Whamisan tapaan. Postauksen lopusta löytyy vielä tutorial-video koko ihonhoitorutiiniin.

1. Kaksoispuhdistus vaihe 1: öljypuhdistus

Ota öljyä pari painallusta kämmenille ja levitä se kuiville kasvoille ja kaulalle. Hiero öljyä huolellisesti ihoon pyörivin liikkein noin minuutin ajan. Öljyllä voi poistaa myös silmämeikin.

Jos ihosi on kuiva ja herkkä tai sillä esiintyy pintakuivuutta, jätä seuraava vaihe välistä ja poista öljy vedellä tai kostealla musliiniliinalla. Jos jatkat seuraavaan vaiheeseen, älä huuhdo öljyä pois.

Cleansing Oil, 31,90 €

2. Kaksoispuhdistus vaihe 2: vesiliukoinen puhdistus (puhdistusvoide tai -geeli)

Jos ihosi on öljyrasvainen, voit tehdä kaksoispuhdistuksen. Tämä vaihe sopii myös normaalille ja sekaiholle silloin tällöin käytettynä syväpuhdistukseen.

Levitä puhdistusvoidetta tai -geeliä pieni nokare kasvoille ja kaulalle öljyn päälle. Vaahdota putsari kostein sormin ja pyörittele kasvot sekä kaula huolellisesti läpi. Huuhdo iho puhtaaksi vedellä.

Cleansing Cream, 31,90 €

Foaming Gel, 24,90 €

3. Kuorinta 

Korealaiset kuorinnat ovat rakeettomia hedelmähappo- tai entsyymikuorintoja. Whamisan kuorintalaput ovat mietoja hedelmähappokuorintoja, jotka kirkastavat ihoa, stimuloivat ihosolujen uusiutumista ja kosteuttavat. Aine on imeytetty lappuun, jonka avulla se levitetään iholle.

Levitä kuorinta-aine kasvoille, kaulalle ja tarvittaessa myös niskaan ja korvien taakse (erityisesti, jos näille alueille tulee tukkeumia tai epäpuhtauksia) ja anna kuorinnan vaikuttaa noin 5-10 minuuttia. Huuhtele iho puhtaaksi vedellä tai poista kuorinta kostealla liinalla.

Whamisan hedelmähappokuorinnat ovat niin mietoja, että niitä voi käyttää 2-3 kertaa viikossa. Kesällä hedelmähappokuorinnasta on kuitenkin hyvä pitää taukoa.

Fruits Peeling Finger Mitt sekaiholle, 29,90 €

Seeds Peeling Finger Mitt rasvaiselle iholle, 29,90 €

Flowers Peeling Finger Mitt, normaalille ja kuivalle iholle, 29,90 €

4. Hoitoneste/kasvosuihke

Tämä on ihonhoitorutiinin tärkein vaihe eli vuorossa on ihon vesikosteutus aka nesteytys kasvovedellä, josta tässä yhteydessä tulisi käyttää nimeä hoitoneste, sillä Whamisan kasvovedet ovat sellaisia tehopommeja, että ne korvaavat seeruminkin käytön. Hoitonesteet ovat myös koostumukseltaan ”paksumpia” kuin kasvovedet tavallisesti.

Tässä hommassa motto kuuluu more is more ja hoitonestettä levitetäänkin iholle jopa seitsemän kerrosta, josta tulee siis kuuluisan 7 Skin Methodin nimi. Heivaa pumpulit ja ota käyttöön kädet – maksimoit sillä kosteutustehon eikä hoitonestettä mene hukkaan pumpulin sisään, joten metodi on myöskin kustannustehokas.

Metodi toimii sitten, että hoitonestettä otetaan kämmenelle kerrallaan pari tippaa, kädet hierotaan yhteen ja kämmenet asetetaan sitten kasvoille. Hoitoneste taputellaan ja painellaan rauhallisesti kasvoille ja kaulalle, kunnes se on imeytynyt kokonaan, sitten on seuraavan kerroksen vuoro. Kerroksia imeytetään kahdesta seitsemään – eli seitsemän kerrosta ei ole suinkaan tarpeen joka ikinen aamu ja ilta. Juju piileekin myös siinä, että opit tunnustelemaan mikä on ihollesi sopiva määrä. Mutta sanotaan nyt kuitenkin, että kerta kiellon päälle ei ole pahitteeksi. Videolta näet tarkat ohjeet ja aiheesta löytyy kokonaan oma postaus täältä, missä on myöskin kattavat vinkit oikean hoitonesteen valintaan.

Hoitonesteet:

Deep Rich Toner kuivalle iholle, 41,90 €

Original Toner normaalille ja sekaiholle, 41,90 €

Refresh Toner rasvaiselle ja sekaiholle, 41,90 €

Hoitonesteiden lisäksi Whamisalta löytyy myös kaksi kasvosuihketta, joita voi käyttää ihan samaan tapaan 7 Skin Methodin mukaisesti. Suihkuta kasvosuihketta kasvoille ja kaulalle muutama suihkaus, aseta kämmenet kasvoille ja imeytä neste ihoon painellen ja taputellen. Suihkeita voi myös käyttää meikin päälle kiinnittäjänä ja pitkin päivää ihon virkistäjänä ja kosteuttajana.

Kasvosuihkeet:

Damask Rose Petal Mist kuivalle ja ikääntyvälle iholle (pigmenttiläiskille hyvä), 31,90 €

Olive Leaf Mist kaikille ihotyypeille ja stressaantuneelle iholle, 31,90 €

5. Sheet mask

Sheet mask on seerumi, ei varsinaisesti naamio eikä sitä huuhdota pois iholta, kuten naamioille tavallisesti tehdään. Naamio-nimitys tulee sheetistä eli silmien, nenän ja suun aukolla varustetusta kankaan palasta (joka on Whamisan tapauksessa joko kelp-levää tai aloe verasta valmistettua liivatteelta näyttävää hydrogeeliä). Se muodostaa iholle okklusiivin, mikä ehkäisee seerumin sisältämää kosteutta haihtumasta pois parantaen kosteutustehoa ja aktiivisten aineiden imeytymistä. Tällä tavoin seerumistakin saadaan kaikki tehot irti (korealaiset todellakin ovat kosmetiikkainsinöörejä!)

Sheet maskia käytetään tehokuurina 2-3 kertaa viikossa kuukauden ajan, jonka jälkeen siitä voi pitää taukoa. Tavaksi voi myös ottaa sheet maskin käytön kerran viikossa – ihon kunnon ja tarpeiden mukaan mennään siis tässäkin. Sheet mask on lisäksi erinomainen tapa saada ekstrakosteutta ihoon esimerkiksi auringonoton tai pakkasella ulkoilun jälkeen, tai lentokoneessa.

Fruits Sheet Mask kaikille ihotyypeille (kirkastava), 9,90 €

Seeds Sheet Mask kaikille ihotyypeille (pigmenttiläiskille, kiinteyttävä), 9,90 €

Flowers Sheet Mask normaalille ja kuivalle iholle, 9,90 €

Kelp Mask tuhkimonaamio ikääntyvälle ja stressaantuneelle iholle, 14,90 €

6. Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoide on välttämättömyystuote, aamuin illoin. Ota voidetta pieni nokare nimettömille sormille, jaa voide tasaisesti kummallekin nimettömälle ja taputtele sekä sivele voide sitten nimettömillä sormilla alaluomille ja kulmaluun alle silmän sisänurkasta ulkonurkkaan, kunnes se on täysin imeytynyt. Levitä silmänympärysvoidetta myös huulille.

Whamisa Eye Essence, 41,90 €

7. Kosteusemulsio

Nyt alkaa jännä vaihe; ihon kosteutus kosteusemulsiolla ja/tai voiteella. Tässä kohtaa olen katsonut parhaaksi hieman soveltaa Whamisan ohjeistusta tuotteiden levitysjärjestyksestä. Whamisa neuvoo levittämään lasipulloihin pakatun lotion kosteusemulsion iholle ensin ja kosteusvoiteen sen päälle. Minä taaskin sanon, että järjestys riippuu siitä, millaisen tuotekombon valitset. Ihonhoitotuotteiden levitysjärjestys etenee aina ohuimmasta paksuimpaan. Whamisan Water Cream kosteusvoide on kuitenkin mielestäni koostumukseltaan ohuempi kuin kumpikaan Whamisan kahdesta kosteusemulsioista eli lotioneista. Tai no, jos ihan tarkkoja ollaan niin ehkä Original Lotion on lähes yhtä ohut kuin Water Cream, mutta empiirinen tutkimukseni on osoittanut Water Creamin solahtavan sutjakammin ihoon, joten minun näkemykseni mukaan näiden kahden tuotteen yhdistelmässä kannattaa levittää Water Cream ensin ja Original Lotion vasta sen jälkeen. Sama koskee tietenkin Water Creamin ja täyteläisemmän Double Rich Lotionin yhdistelmää, joka on nimensä mukaisesti tuplasti täyteläisempi kuin Lotion Original. Olipa järjestys mikä tahansa, suurta virhettä ei voi kuitenkaan tapahtua, jos olet ensin taputellut kiltisti iholle monta kerrosta hoitonestettä.

Kosteusemulsio (lotion) on siis hyvin ohutta kosteusvoidetta, jonka tarkoitus on tuoda iholle vielä lisää kosteutta, mutta se sisältää lisäksi ravitsevia kasviöljyjä, joiden omega-rasvahapot ovat mm. solukalvojen tärkeitä rakennusaineita ja lisäksi öljyt ehkäisevät iholta kosteuden haihtumista ja suojaavat ihoa.

Original Lotion normaalille ja sekaiholle, 38,90 €

Double Rich Lotion normaalille ja kuivalle iholle, 38,90 €

8. Kosteusvoide

Sitten on kosteusvoiteen vuoro, jonka tarkoitus on lukita kosteus ja ravinteet ihoon, jatkaa ihon kosteuttamista ja suojata ihoa. Whamisalla on kaksi kosteusvoidetta: edellä mainittu Water Cream sekä täyteläisempi Nourishing Cream. Siinä missä Deep Rich Toner on Glow Recipen perustajien Graalin malja, on Water Cream minun. En yksinkertaisesti tiedä kosteuttavampaa voidetta, joka vieläpä samalla kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Water Cream on nimensä mukaisesti koostumukseltaan vesimäisen ohutta voidetta, mikä tekee siitä todellisen gamechangerin meidän Suomen rutikuivaan ilmastoon. Voiteen koostumus muistuttaa itseasiassa enemmän seerumia kuin voidetta. Ja juuri tämän seitinohuen koostumuksen ansiosta olen sitä mieltä, että tämä voide olisi hyvä levittää iholle ennen kosteusemulsioita – sitä voisi ajatella ehkä seerumin korvaajana?

Nourishing Cream on puolestaan täydellinen täyteläinen voide olematta paksu tai tukkiva. Tämä voide ehkäisee Whamisan voiteista kaikista tehokkaimmin kosteuden haihtumista iholta, joten se on erinomainen viimeistelyvoide suojaamaan ihoa kylmällä ja tuulisella säällä. Lisäksi se on loistava yövoide. Nourishing Creamin kanssa pätee sääntö, että emulsio ensin ja voide sitten.

Nyt kuuluu tietenkin kysymys onko pakko käyttää molempia, siis sekä emulsiota että voidetta ja kumpi on tärkeämpi? Missään nimessä ei ole pakko käyttää molempia. Valitse sopiva kombo ihon kunnon ja ulkoisten olosuhteiden (säätekijät) mukaan. Jos iho on pintakuiva tai ilma on kuivaa (pakkanen, tuuli, voimakas aurinko kuivassa ilmassa/tuulessa), on molemmat putelit tarpeen. Ja toki jos haluat panostaa ihon kuntoon parhaalla mahdollisella tavalla. Ei liene tarpeen mainita kumpaan porukkaan itse kuulun. Minun mielestäni Water Cream on tuote, jolle kaikkien tulisi antaa mahdollisuus, sen kosteutusteho on niin hämmästyttävä, eli nimeän sen näistä tärkeimmäksi. Tätä ei moni kuivaihoinen haluaisi uskoa, ettäkö pitäisi vesimäisen ohutta tuotetta iholle levittää, mutta suosittelen kokeilemaan mitä tapahtuu. Päälle toki joko seuraava vaihe tai vielä täyteläinen emulsio/voide, sillä kosteus pitää saada myös pysymään ihossa.

Eli rautalangasta väännettynä homma menisi näin:

 1. Water Cream
 2. Original Lotion/Double Rich Lotion

tai

 1. Water Cream
 2. Original Lotion/Double Rich Lotion
 3. Nourishing Cream

Water Cream kaikille ihotyypeille (erityisesti normaali, rasvainen sekaiho ja pintakuiva iho), 38,90 €

Nourishing Cream kaikille ihotyypeille (erityisesti normaali ja kuiva iho), 38,90 €

9. Ihoöljy

Tätä steppiä ei voi ohittaa millään syyllä, koska laadukas ihoöljy niin tärkeä ihon paikkaaja, rakentaja, pehmittäjä ja parantaja. Whamisan tapauksessa se levitetään viimeisenä, koska se on koostumukseltaan ns. täyteläisin. Jos ihonhoitorutiinista löytyisi joku supertäyteläinen kosteusvoide tai esimerkiksi suojavoide, levitettäisiin öljy puolestaan ennen sitä. Eli koostumuksia on hyvä oppia tunnustelemaan näitä levityspäätöksiä tehdessä. Ota ihoöljyä muutama tippa kämmenille, hiero kädet yhteen ja imeytä öljy ihoon kevyesti sivellen ja hieroen. Tässä vaiheessa advanced ihonhoitajat tekevät tietenkin itselleen kasvohieronnan (ohjeet videolla).

Organic Flowers Facial Oil, 46,90 €

10. Aurinkosuoja/auringolta suojaava meikkipohja

Viimeisenä iholle levitetään aurinkosuoja tai esimerkiksi aurinkosuojakertoimen sisältävä meikkipohja. Aurinkosuoja on tarpeen vain kesällä, mutta muina vuodenaikoina iho on hyvä suojata esimerkiksi kevyellä meikkipohjalla, koska me suomalaiset olemme alttiita paitsi pintakuivuudelle (joka toimii ponnahduslautana monille iho-ongelmille ja ihon rupsahtamiselle) myös couperosalle eli katkenneille pintaverisuonille. Lopuksi saankin paljastaa teille ilouutisia, nimittäin Whamisan aurinkosuojakertoimen sisältävät BB-voiteet tulevat myyntiin Suomeen kesäkuussa!

Nyt kun koko korealainen ihonhoitorutiini Whamisan tapaan on käyty läpi askel askeleelta, poimitaan ne vaiheet, joiden lintsaamisesta pitäisi saada jälki-istuntoa. Tärkeimmät vaiheet ovat:

1. Öljypuhdistus

2. Hoitoneste 7 Skin Methodilla

3. Silmänympärysvoide

4. Kosteusvoide

5. Ihoöljy

Kappas, näin meidän kymmenvaiheinen ihonhoitorutiinimme lyheni  puolella! Ei vaikuta enää lainkaan työläältä, vai mitä?

Entä pitääkö kaikki vaiheet sitten toistaa aamuin illoin? Vastaus on ei. Omasta mielestäni puhdistusaineiden käyttö on tarpeen aamuisin vain öljyrasvaiselle iholle ja aknelle. Nyt täytyy kuitenkin huomioida, että kun kasvovettä ei pyyhitä iholle, vaan kerrostetaan käsin, iho pitää pyyhkiä jollain puhtaaksi aamuisin niiden tuotteiden rippeistä, jotka eivät ole imeytyneet yön aikana. Tämän ratkaisee Whamisan rutiinissa sarjan oma misellivesi, joka tulee myyntiin alkusyksystä (minä tilasin omani jo Jenkeistä), mutta yhtä hyvin toimii myös kasvosuihkeen suihkutus pumpuliin ja ihon pyyhkäisy sillä. Öljypuhdistuskaan ei ole kielletty, mutta oman näkemykseni mukaan se on suurimmalle osalle vähän liikaa. Pelkkä vedellä huljautuskin toimii ihan hyvin.

Jos haluat sukeltaa yksityiskohtaisemmin Whamisan tuotteiden ominaisuuksiin ja eri ihotyyppien hoitoon Whamisalla, suosittelen tutustumaan myös muihin sarjasta tekemiini postauksiin. Löydät kaikki Whamisa-postaukset täältä.

Noniin, kertokaapas minkälainen on teidän korealainen ihonhoitorutiini a’la Whamisa? Kuulisin myös edelleen todella mielelläni ihonne Whamisa-tarinoita, niitä on ollut mukava lukea!

Video Arttu Mustonen

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

25 kommenttia artikkeliin “Korealaisen ihonhoitorutiinin oikea järjestys”

 1. S.H

  Kiitos taas whamisapläjäyksestä! Olen kokeillut niin monia eri sarjoja ja tuotteita että en olisi uskonut että Whamisa jäisi käyttöön ja suosikiksi. Omistan oman kuvaukseni mukaan 30-vuotiaan ”sekoihon” eli välillä rasvainen, välillä kuiva, reagoi herkäsi stressiin, muodostaa syviä epäpuhtauksia ja joskus (harvoin) on aivan täydellinen. Mitään kaavaa en ole saanut ihoni reagointiin, paitsi hormonikierto ja jotkin ruoka-aineet. Whamisa on kaikenkaikkiaan tasapainottanut kasvojani, se on tasaisempi ja kuulaampi. Kuivuutta eikä rasvaisuutta ole enää lainkaan. Edelleen kipeitä epäpuhtauksia tulee kyllä, mutta ne lähtevät nopeammin pois.
  Miksi kesällä kannattaa pitää taukoa kuorintalapuista? Auringon takia? Tuntuu että ne toimivat minulla parhaiten epäpuhtauksien ehkäisyssä.
  Löysin aikaisemmin whamisa aiheisia postauksia kaivellessani jostain ulkomaalaisesta blogista vinkin että creamia ja lotionia voi myös joskus sekoittaa toisiinsa ja lyhentää rutiiniin käytettävää aikaa. Tämän neuvon oli siis antanut whamisan liikkeessä työskentelevä myyjä. Toiminut silloin tällöin myös omilla kasvoilla ihan hyvin. Mitä mieltä? 🙂

  • Joo auringon vuoksi on hyvä pitää taukoa. Toki jos ei oleskele auringossa niin sitten on aivan ok. Ja siis, myöskään näitä mun ohjeita ei tartte noudattaa kirjaimellisesti: tottakai voit myös sekoittaa creamia ja lotionia keskenään 🙂

 2. Janita

  En käytä päivisin meikin alla öljyä. Voiko esim käyttää logonan ruususeerumia ja sitten joko Purelta tai whamisalta joku kosteuttava kasvovoide pintakuivalle iholle ennen meikkivoidetta? Mikä sopisi Puren healthy foundation meikkivoiteen alle. Mitä kasvovoidetta suosittelisit, jotain tehokosteuttavaa? 🙂 Mulla on punoittava iho ja hieman couperosaa poskipäissä. Sopiiko whamisan kasvovedet ja sheet maskit kaikille ihotyypeille?

 3. Maria

  Entäs se Sebum Treatment? Onko se tarpeellinen rasvoittuvalle, epäpuhtaalle iholle? Tuleeko ennen water creamia, vai voiko sillä korvata water creamin?

 4. Heili

  Hei taas Katja!

  Kiitos, tämä postaus tuli tarpeeseen sillä monesti olen miettinyt miten iltatoimia voisi yksinkertaistaa. Mulla on nyt seuraava rutiini menossa:
  1. Whamisan öljypuhdistus / Oh My Cream puhdistusmaito
  2. Josh Rosebrook Hydrating Accelerator ( pari kerrosta)
  3. Whamisa Refresh Toner 7 kerrosta
  4. Whamisa Water Cream
  5. True Botanicals Eye Serum
  6. True Botanicals Clear ihoöljy
  7. True Botanicals Renew seerumi. Tämän he itse suosittelevat laitettavaksi öljyn päälle. Tähän sekoitan muutaman kerran viikossa heidän jauhemaista C vitamiini Boosteria tai Antioxidant Boosteria.

  Aamuisin:
  1: Acorelle misellilivesi
  2: Whamisa Refresh Toner
  3: De Mamiel SPF 30 Exhalen Nectar

  En tiedä riittääkö mielestäsi aamutoimeni mutta näin iho pysyy kauniina ja Exhale ei rullaannu.

  Kun Josh Rosebrookin kasvovesi loppuu, tilauksessa on True Botanicalsin kasvovedet, Renew ja Calm. Sain diagnoosin alkavasta Rosaceasta ja yritän rauhoittaa ihoa. Nyt se on tosi hyvä. Mutta ne laser käsittelyt ( päädyin Tilkkaan Leenan luokse uusintaan kun eivät Siluetissa saaneet verisuonia tuhottua nenänpielistä. Leena tuhosi ne!!! ) ärsyttivät niin että sain ruusufinnin oireita.

  True Botanicalsilla on ihan oma linjansa ”Calm” Rosacealle. Joten seuraava öljy on se. Ja aion kokeilla myös True Botanicalsin SPF päivävoidetta. Sen pitäisi jättää iho vähemmän kiiltäväksi kuin De Mamiel.

  Mulla on siis tippunut käytännössä kaikki muut sarjat paitsi Whamisa ja True Botanicals. Ja nämä on molemmat aivan unelmia!!!

  Acorelle misellilivesi on ollut todella hyvä mutta aion kokeilla Whamisaa seuraavaksi.

  Näiden lisäksi käytän vielä kulmakarvojen alueelle Acorellen seerumia mitä suosittelit. Vielä on varmaan turhan aikaista sanoa tuloksista mutta ihon alle kasvavien ja tulehdusten määrä on vähentynyt! 🙂

  Että näin. Ja voin vain ihmetellä miten kimmoisa ja heleä mun iho on.. kiitos sulle!!! <3

  • Hienoa Heili että olet löytänyt täydelliset tuotteet itsellesi! Vaikea kuvitella miten sun iho voisi olla vielä kimmoisampi ja heleämpi 😀 Ja hyvä kun päädyit Tilkkaan, Siluetin laite ei ole samaa mallia 🙂 Mutta harmi että iho ärtyi noin pahasti, toivottavasti se rauhoittuu pian.

   • Heili

    Rauhoittui jo. 😉

    Ja jatkossa käyn kaikki toimenpiteet teettämässä Leenalla Tilkassa! Tiedoksi vain että nyt kun ovat osa Pihlajalinnaa koko hinnasto on mennyt uusiksi ja on paljon edullisempaa kuin esim Siluetti.

    Ja todella, elän kuin uutta nuoruutta… Hehkun! 😀

    Kiitos blogistasi ja kaikista neuvoistasi!

    <3

 5. Taika

  Tiedätkö, onko noista Whamisan kuorinnoista olemassa tai ehkä tulossa laputtomia versioita? Olen alkanut vierastaa kaikkea, mistä syntyy ylimääräistä jätettä, ja levittäisin tuotteen mieluummin sormin kuin lapuilla.

  • Jätteen välttäminen on tietenkin hieno ajatus, mutta oikeasti nämä laput eivät ole ongelma eikä mikään 🙂 Mittakaavaan asiat! Juuri tovi sitten Outi Pyy kirjoitti aivan tajuttoman hyvän postauksen Facebookiinsa siitä että on se sama kun me täällä pähkäillään minkä pussin kaupassa valitsee, meillä on tajuttoman edistyksellinen kierrätysjärjestelmä.

 6. piu

  Tykkään kaksoispuhdistuksesta. Mitä suosittele Whamisa öljypuhdistuksen kaveriksi? Whamisan puhdistusvoide tai – geeli kuulostaa liian tujulta kuivalle ikäiholleni. Sheet maskeista jää paljon seerumia pakettiin ja olen lääppinyt ne maskin jälkeen kaikki iholle. Misellivesittä jään kyllä odottamaan ilolla. Mamielin aurinkosuoja on ihana, toivotaan että whamisa yltää samalle tasolle jälleen tässäkin. Voiteet täytyy nyt myös ottaa käyttöön. Onkohan whamisalla myös vartalonhoitotuotteita?

 7. Tiina

  Hei Katja! Tämä postaus tuli kuin tilauksesta. Otin muutama viikko sitten käyttöön Whamisalta useamman tuotteen. Ja mitä kävi? Ihoni on kuivempi kuin koskaan. Jopa kosmetologi, jonka kasvohoidossa kävin, kummasteli kuivuutta. Käytössäni on kasvovesi, lotion, voide, öljy ja kasvosuihke, ja nimenomaan kuivalle iholle tarkoitetut versiot useimmista tuotteista. Ihoni reagoi kasvoveden kerrostamiseen punoituksella, kuumotuksella ja suun ympärillä kirvelyllä. Melko pian tuotteiden levityksen jälkeen iho alkoi kiristää ja muuttui silmin nähden kuivaksi. Kasvosuihkeen suihkuttelukaan ei auttanut. Aikaisemmin olen käyttänyt muita luonnonkosmetiikan tuotteita mm. NYRiä, Logonaa ja Madaraa, eikä tällaista kuivumista ole tapahtunut minkään muun sarjan kanssa näin radikaalisti. Päinvastoin esim NYR oli pelastus viime talvena. Oletko kuullut tällaisesta reaktiosta ennen? Entä osaatko arvata mistä voisi olla kyse? Kannattaakohan kokeiluja jatkaa vai luovuttaa purkit kavereille? Kiitos loistavasta blogista, jonka myötä oman kosmetiikkakaappini sisältö on vaihtunut lähes pelkästään luonnonkosmetiikan tuotteisiin.

  Tiina

  • Ulpu

   Whamisahan on hyvin aktivoiva sarja fermentoinnin ja maitohapon takia, joten ihosi saattaa reagoida näihin. Tuotteet saattavat olla liian tehokkaita ihollesi, jos punoitus ja ärsyttävyys vaan jatkuu (käytön alussa punoitus on normaalia).

 8. Ellen

  Minä käytän tuota Deep Rich Toneria ja olen ihmetellyt, miksi ihoni aivan huutaa lisää tuotteita iholle, ihoa ihan kiristää seitsemännen kerroksen jälkeen. Ei olekaan kosteutettu olo. Jos käytän muita hoitonesteitä tai kasvovesiä pärjään jokusen hetken ilman lisätuotteita, mutta tosiaan Deep Richin jälkeen tuntuu ihoa kiristävän. Pullo on puolessa välissä ja käytän hoitonestettä 3-4 viikossa aamuisin. Muita Whamisan tuotteita ei ole käytössä ja olen miettinyt kosteusvoiteen hankkimista. Olen vasta hiljakseen opettelemassa tätä ihonhoitorutiinia.

 9. susami

  Itsellä käytössä Whamisanin Original kasvovesi ja lotion. Olen tykännyt kovasti tuotteista. Kasvovesi tuo tosiaan terveen hehkun kasvoille ja tykkään lotionin koostumuksesta. Tykkään aamuisin oikaista rutiineissa ja sekoitan kasvoöljyn lotionin joukkoon. Muut tuotteet ovat muilta merkeiltä. Seerumi Luen, kasvoöljy Dabbalta sekä puhdistuksessa Avrilin puhdistusöljy ja Mossan puhdistusgeeli. Aamuisin käytän puhdistuksessa Avrilin misellivettä.

  Olen käyttänyt puhdistuksen apuna konjac-sientä. Oletko niistä mitä mieltä? Olisiko musliiniliina parempi? Entä pitääkö liinaa tai konjac-sientä puhdistaa vai riittääkö pelkkä vesihuuhtelu?

  • Musliiniliina on konjaccia hygienisempi ja kyllä, liina pitää aina pestä kunnolla. Käytä saippuaa ja vettä ja heitä pesukoneeseen ainakin kerran viikossa. Liinoja kannattaa olla useampi just sen takia 🙂

 10. Henna

  Mun Whamisa-rutiini menee tällä hetkellä näin:

  1. Öljypuhdistus (musliiniliinan kanssa)
  2. Refresh Toner
  3. Sebum Treatment
  4. Water Cream
  5. Original Lotion

  Minulla on epäpuhtauksiin taipuvainen ja rasvoittuva iho. En ole nyt hankkinut öljyä koska se tuntuisi olevan näiden jälkeen vähän liikaa (vaikka tiedetään, öljy on tärkeä!). Kunhan tuo Original Lotion loppuu, kokeilen varmaan korvata sen kokonaan öljyllä. Kiinnostaisi myös kokeilla kaksoispuhdistusta tuolla Cleansing Creamilla.

  Whamisan tuotteilla iho on ollut todella hyvässä kunnossa. Yksittäisiä näppyjä saattaa tulla silloin tällöin, mutta ne rauhoittuvat paljon nopeammin kuin aikaisemmin! Nenänpää alkaa kyllä edelleen kiiltää päivän aikana, mutta en tiedä onko asialle muuta tehtävissä kuin puuterointi.

 11. Enni

  Hyvä kirjoitus, kiitos! Paljon juuri niitä asioita, mitä olen miettinyt. Minulla on sekaiho, t-alueelle tulee helposti mustapäitä ja etenkin talvella pintakuivuu helposti. Poskien alue puolestaan on melko ohut ja punoittaa helposti myös esimerkiksi liikunnan tai saunan jälkeen. Innostuin Whamisasta aikaisempien kirjoituksiesi johdosta, ja rutiinini menee näin:

  1. Aamulla: suihkutettava ruusuvesi ja pyyhkäisy vanulapulla.
  Illalla: Patykan öljy ja Madaran puhdistusmaito (Madaran tilalle seuraavaksi jotain muuta?)
  2. Whamisan deep rich toneria 3-4 kerrosta yleensä
  3. E&T silmänympärysvoide
  4. Whamisa sebum treatment t-alueelle
  5. Whamisa water cream
  6. Whamisa organic flowers facial oil

  Kuorintana Flowers peeling Whamisalta ja satunnaisesti kuorintana/naamiona Mia Höydön Helmi. Myös Lumenen Harmony turvenaamiota käytän noin kerran parissa viikossa.

  Tämä kommenttini tulee aika myöhässä postaukseesi, mutta olen kiitollinen jos ehdit kommentoida rutiiniani ja vinkata jos kannattaisi tehdä jotain toisin.

  • Järjestys on ihan oikea, joten sen puolesta en muuttaisi mitään ja muutenkin tuotteet kuulostavat hyvälle – jatka ihmeessä niillä jos tuntuvat voimivan. Whamisan puhdistusöljyä tosin suosittelen kokeilemaan, se on huippu!

   • Enni

    Tämä tulee onnettoman myöhässä, mutta katsotaan ehditkö vastaamaan… 🙂
    Mulla on siis toi Whamisan öljt, mutta peilikaapista löytyy myös Supermoodin Youth Glo Radiance Oil. Mitä eroa näillä kahdella öljyllä on? Onko eroa milloin kannattaa käyttää tms?
    Kiitos jos ehdit selventämään asiaa! 🙂

   • Whamisa ehdottomasti parempi, koska se sisältää öljyjen lisäksi myös fermentoituja uutteita 🙂 Whamisassa on myöskin paremmat kasviöljyt.

 12. essi

  Hei, monet ovat sanoneet että whamisa allergisoi helposti eikä sovi herkälle iholle. Oletko samaa mieltä? Oon kuullut todella paljon kokemuksia tästä ja mikä olis vaihtoehtoinen merkki whamisalle jos se ei toimi?

  • Whamisa on erittäin tehokas sarja ja tehoaineet aktivoivia, tämä voi olla liikaa herkkäihoiselle tai iholle, jolla on bakteerikanta epätasapainossa. Herkemmän ihon kannattaa aloittaa sarjaan tutustuminen pikkuhiljaa tai valita tuotteet joltain toiselta sarjalta. 100% Pure on K-beautysta vahvasti inspiroitunut sarja, jota voin lämpimästi suositella.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>