Beauty

Whamisa 7 Skin Method: ihonhoidon mullistava taika

Beauty | 18.3.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa

Jos minun pitäisi nimetä jokin yksittäinen ihonhoidon mullistava taika, vastaisin hetkeäkään epäröimättä Whamisan 7 Skin Method. On yksinkertaisesti uskomatonta mitä se on saanut aikaan kaltaiselleni jo entuudestaan kasvovedellä autuaana lotraavalle henkilölle. Enkä suinkaan ole yksin näiden tuntojeni kanssa, sillä saan jatkuvasti palautetta Whamisan hoitonesteiden mullistaneen ihon kunnon. Oikeasti, jos haluat ihon, joka ei tarvitse meikkiä, niin tällä metodilla ja Whamisan ihonhoitorutiinilla se on jopa mahdollista. Postasin Instagramiini perjantaina kuvan ihostani aamuisen ihonhoitorutiinin jälkeen Whamisalla. Kuvaa ei ole käsitelty mitenkään eikä minulla ole siinä meikkiä. Uskallan sanoa, että iho näyttää minusta täydelliseltä eikä tarvitse meikkiä.

Iho tarvitsee kosteutta ja rasvoja ja etenkin reilun nesteytyksen tarve korostuu meillä Suomessa, koska ilma on kuivaa ympäri vuoden ja 12 kuukaudesta noin seitsemän kuukautta todella kuivaa. Kun siihen lisätään tuuli ja pakkanen niin paksuimmankin ihon vesivarannot on pian ryystetty tyhjiin ja jäljelle jää kiristävä ja ryppyinen iho.

Uskallan kuitenkin väittää, että suurimmalla osalla ikääntymisen merkit ja ihon sameus ovat korostuneet juuri ihon alentuneen kosteuspitoisuuden vuoksi. Ihosta yksinkertaisesti tulee elottoman värinen ja juonteet syvenevät, kun siitä puuttuu kosteutta. Olen käynyt viimeisen kuukauden ajan viikottain sekä akupunktiossa että kiropraktikolla. Tehän tiedätte sen hoitopöydässä olevan pään reiän, jossa on suojapaperi? Kun siinä on maannut kolme varttia ja nousee ylös, iho on vanhentunut sen kolmen vartin aikana melkein 10 vuotta, koska suojapaperi imee ihosta kosteutta ja rasvaa, minkä seurauksena ihosta tulee samea, kiristävä ja ryppyinen. Sama efekti tapahtuu tuulisella säällä tai kovalla pakkasella ulkoillessa, jos ihoa ei ole suojannut todella hyvin. Valtaosa hoitaa sitten rutikuivan pohjoisen ilmastomme kuivattamaa ihoa vain paksummalla kosteusvoiteella, mutta skippaa sen kaikista tärkeimmän ihon nesteyttäjän eli kasvoveden – ja tämä ei toki tuo kuin hetkellisen helpotuksen tunteen. Sanonkin, että instant anti-age ihonhoitokikka nro 1 on kasvoveden runsas käyttö 7 Skin Methodin mukaisesti. Kun vielä valitset Whamisan kasvoveden niin avot!

Whamisan kasvovedet ovat paljon enemmän kuin vain kasvovettä, mieluummin käyttäisin niistä nimeä hoitoneste. Ne eivät sisällä lainkaan puhdistettua vettä, vaan se on korvattu luomualoella, joka kosteuttaa, korjaa ja uudistaa ihoa. Tehoaineet ovat fermentoituja eli maitohappokäytettyjä. Prosessi synnyttää mm. maitohappoa ja peptidejä. Maitohappo kosteuttaa ja elvyttää ihoa sekä pitää ihon pH:n happamana, joka tarjoaa suotuisan kasvuympäristön hyville bakteereille – mm. niille, jotka tuottavat ihossa luonnostaan maitohappoa ja hyaluronihappoa, eli ihon omia kosteuttajia. Peptidit puolestaan vahvistavat kollageenia, ihon tukiverkkoa. Lisäksi fermentoinnin ansiosta aineiden antioksidanttipitoisuudet kasvavat ja aineet pilkkoutuvat pienemmiksi osasiksi, jolloin niiden imeytyminen parantuu. Hoitonesteissä ei ole mitään turhia aineita iholle, vaan ne ovat kunnon tehotiivisteitä.

Nippelitietona kerrottakoon, että fermentoidut raaka-aineet ovat Koreassa niin kutsuttuja hangbang-aineita, joka tarkoittaa perinteisen Korealaisen Lääketieteen mukaisia yrttejä, jotka ovat usein juurikin fermentoituja. Korealainen Lääketiede on hyvin lähellä Kiinalaista Lääketiedettä. Tyypillisiä hangbang-yrttejä ovat mm. gotu kola, lootus, ginkgo biloba ja goji-marja.

Blogiani tiiviisti seuraaville 7 Skin Method on jo tuttu juttu, mutta varmasti valtaosalle kyse on ihan uudesta jutusta, joten kokosin tähän postaukseen tarkat ohjeet miten kasvovettä tulisi käyttää. Teimme metodista lisäksi videon, jotta tämä tulisi havainnollistettua nyt mahdollisimman tarkasti.

7 Skin Method by Whamisa

1. Hoitonestettä imeytetään ihoon seitsemän ohutta kerrosta. Iho ottaa nesteen paremmin vastaan vähän kerrallaan ja kosteutus on kaikista tehokkain, kun nestettä kerrostetaan iholle. (Mietin rutikuivaa kukkaruukkua: jos kaadat siihen runsaasti vettä kerrallaan, vesi ei imeydy heti, mutta vähän kerrallaan kaadettuna se sujahtaa multaan nopeasti.)

2. Kasvojen täytyy olla puhtaat ja kuivat ennen metodin aloittamista. Ota hoitonestettä kämmenillä pari tippaa, hiero kämmenet yhteen ja aseta ne kasvoille niin että tunnet ihon lämpenevän käsien alla. Taputtele sitten neste kasvoille ja kaulalle rauhallisesti. Hoitonestettä ei siis levitetä pumpulilla, koska tällöin sen pyyhkii helposti pois iholta ja tuotetta menee hukkaan. Käsin levitettynä kasvovesi kestää paljon kauemmin ja iho hyötyy siitä paremmin.

3. Imeytä seuraava kerros vasta kun edellinen on kokonaan imeytynyt. Huomaat kerrosten välissä miten iho alkaa tuntua koko ajan paremmalta.

4. Hoitonestettä ei tarvitse välttämättä levittää seitsemää kerrosta joka ikinen aamu ja ilta. Ota se rutiiniksi esim. neljänä iltana viikossa, muulloin 2-3 kerrosta voi riittää aivan hyvin. Opettele kuulostelemaan ihosi kuntoa ja tarpeita. Jos ulkona on tuulinen sää ja kova pakkanen, kannattaa ehdottomasti levittää seitsemän kerrosta.

5. Ihonhoito aamuisin: puhdista kasvot misellivedellä tai suihkuta Whamisan jompaa kumpaa kasvosuihketta (kerron niistä tuonnempana lisää) pumpuliin ja pyyhi iho sillä. Voit myös puhdistaa kasvot Whamisan puhdistusöljyllä. Aloita hoitonesteen kerrostus vasta tämän jälkeen. Iho ei ole likainen yön jälkeen, mutta on hyvä pyyhkäistä pois ihonhoitotuotteiden rippeet, jotka eivät ole imeytyneet. Jenkeissä Whamisalla on myynnissä myös misellivesi, toivokaamme sormet ristissä, että saisimme sen myös Suomeen!

6. Lopuksi tärkein vinkki: ylläpidä rutiinia! Huomaat kyllä jo ensimmäisen kerran tai viimeistään muutaman kerran metodin tehtyäsi muutoksen ihossa, mutta valitettavasti tulos ei ole pysyvä, jos sitä ei ylläpidä. Aivan kuten ei fyysinenkään kunto pysy yllä ilman säännöllistä treeniä ja kehoakin pitää ravita jatkuvasti. Iho on kuin sieni: se ottaa vastaan hoitotuotteet ja aktiiviset aineet, kun se on kosteutettu. Pintakuiva iho on puolestaan pinnastaan kuin kova kilpi, johon on vaikea imeyttää kosteutta ja hoitavia aineita eivätkä kuona-aineetkaan pääse poistumaan yhtä tehokkaasti – ihon normaalit toiminnot siis häiriintyvät kosteuden puutteesta. Tämän vuoksi myös ihonhoitorutiineja tulee ylläpitää, jotta iho pysyy hehkuvana ja nuorekkaana.

Jatka 7 Skin Methodin jälkeen ihonhoitoa korealaisen ihonhoitorutiinin mukaan, johon löydät ohjeet täältä.

Näin valitset itsellesi sopivan hoitonesteen Whamisalta:

Kuiva iho, herkkä ja ärtynyt iho, ohut iho, ikääntynyt iho

Deep Rich Toner

Tämä on hoitonesteistä täyteläisin ja hellävaraisin. Deep Rich Toner sisältää myös hitusen argan- ja avokadoöljyjä toisin kuin kaksi muuta hoitonestettä, jotka ovat täysin öljyttömiä. Mistään isoista öljymääristä ei kuitenkaan puhuta, sillä 93,9 % tuotteesta on aloe veraa – Whamisahan merkitsee pakkauksiin aktiiviaineiden pitoisuudet, joka on todella ihailtavan läpinäkyvää, sillä kukaan muu ei sarja tietääkseni tee moista. Fermentoidut voikukka, krysanteemi ja lumpeenkukka sekä kaurauute ja parsakaaliuute rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa. Hoitoneste sisältää myös mielenkiintoista ”sientä” (Galactomyces Ferment Filtrate), joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti, auttaa vahvistamaan ihon suojabarriääriä sekä ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. (Inke uudelleennimesi tämän aineen galaksimysiiniksi ja sanoi että se on peräisin joltain toiselta galaksilta avaruudesta, jonka ansiosta tehot ovat kuin toiselta planeetalta. Että ei mikään ihme kun tulokset ovatkin niin mullistavia. Lienee tämän galaksimysiinin ansiota.)

Normaali iho, sekaiho

Original Toner

Tämä hoitoneste sopii normaalille iholle ja sekaiholle, joka on pintakuiva ja etenkin talvella tämä on sekaiholle hyvä valinta. Tuotteen perusraaka-aineet noudattelevat samaa kaavaa kuin täyteläisemmässä Deep Richissä: aloe vera, fermentoidut krysanteemi, voikukka ja lumpeenkukka sekä parsakaali ja galaksiuute galactomyces ovat tässäkin tuotteessa merkittävässä roolissa. Lisähöysteen hoitonesteelle tuovat vihreän teen lehtien uute, ruusujuuri, riisiuute ja kurkku, jotka kirkastavat ja tasoittavat ihon väriä, sisältävät runsaasti antioksidantteja, kosteuttavat ja vahvistavat ihon omaa suojabarriääriä ulkoisia stressitekijöitä vastaan.

Rasvainen iho, sekaiho

Refresh Toner

Tämä on rasvaisen, tukkeutuneen ja rasvoittuvan sekaihon tuote. Ja olenpa käyttänyt tätä omalle normaalille iholleni myös pullollisen verran viime syksynä. Refresh Toner on hoitonesteistä tujakoin ja alkuun se helautti oman ihon punaiseksi 7 Skin Methodilla. Tämä ei siis ole allerginen reaktio, vaan vaikuttavat aineet aktivoivat ihoa niin tehokkaasti, että se voi punoittaa tovin. Vähitellen iho tottuu fermentoituihin aineisiin ja punoitusta ei enää synny. Tämänkin hoitonesteen aktiiveja ovat aloe, krysanteemi, vihreän teen lehtien uue, galactomyces sekä fermentoidut voikukka, krysanteemi ja lumpeenkukka. Lisäksi teholiemestä löytyy parsakaalia ja kurkkua, kuten Original Tonerista sekä kameleonttilehteä, yuzua ja gotu kolaa, jotka kirkastavat ihoa, tasoittavat epätasaista väriä ja arpia ja ovat antibakteerisia.

Varsinaisten hoitonesteiden lisäksi, jotka ovat korealaisen ihonhoitorutiinin kulmakivi, Whamisalta löytyy myös kaksi kasvosuihketta, joita voi käyttää päivän mittaan ylläpitämään kosteutta. Aurinkoisena ja kuumana kesäpäivänä ne virkistävät ihoa ja talvisin, kun ilma on kuivaa ja kylmää sekä ilmastoidussa toimistoympäristössä, ne tuovat mukavasti lisäkosteutta iholle. Jos ihonhoitorutiinin haluaa tehdä oikein advanced-tason mukaan korealaisittain, suihkuta suihketta iholle puhdistuksen jälkeen ja aloita 7 Skin Method vasta tämän jälkeen.

80 ml kokoinen pullo kulkee kätevästi mukana myös lentokoneessa. Suihkeita löytyy kaksi erilaista: Rose Petal Mist ja Olive Leaf Mist. Kummassakin suihkeessa on runsaasti antioksidantteja ja ihoa kirkastavia ainesosia, mutta niiden ero on se, että Rose Petal Mist sopii pigmenttiläiskien hoitoon, couperosalle ja ikääntyvälle iholle ja Olive Leaf Mist puolestaan paremmin ulkoisille stressitekijöille altistuneelle iholle, kuten ilmansaasteille, voimakkaalle ilmastointinnille ja elektromagneettiselle säteilylle. Rose Petal Mist pullon pohjalla kelluu ruusun terälehtiä ja Olive Leaf Mistissä oliivinlehtiä, ihana yksityiskohta!

Whamisan jälleenmyyjäverkosto on jälleen laajentunut sitten viime bloggauksen: viimeksi sarja rantautui Naturellen valikoimaan. Whamisa löytyy tällä hetkellä myös Biodellystä, Joliesta, House of Organicista, Raw Beautysta, Ruohonjuuresta, Stockmannilta (Helsinki, Itäkeskus, Turku ja toukokuussa kaikki tavaratalot), Ego-myymälöistä, Elevenistä, Hyvinvoinnin Tavaratalosta sekä maahantuojan eli Natural Goods Companyn verkkokaupasta ja Museokadun Salon & Shopista. Toukokuussa Whamisa rantautuu Sokoksiin ja Emotion-myymälöihin.

Lopuksi haluan vielä tiedottaa, että Whamisan tuotteilla on BDIH:n luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Lisäksi Whamisa on mukana KARA:ssa (Korea Animal Rights Advocates) eikä Whamisan tuotteita ole rekisteröity Kiinaan. Kosmetiikkatuotteiden myyminen Kiinalaisille kuluttajille ja eläinten ystäville rekisteröimättä on mahdollista verkkokaupan kautta.

Lue kaikki kirjoitukseni Whamisasta täältä.

Oletteko kokeilleet ja tehneet säännöllisesti 7 Skin Methodia?

Kuvat Mikko Rasila

Video Arttu Mustonen

Avainsanat: , , , , ,