Beauty

Whamisa 7 Skin Method: ihonhoidon mullistava taika

Beauty | 18.3.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa

Jos minun pitäisi nimetä jokin yksittäinen ihonhoidon mullistava taika, vastaisin hetkeäkään epäröimättä Whamisan 7 Skin Method. On yksinkertaisesti uskomatonta mitä se on saanut aikaan kaltaiselleni jo entuudestaan kasvovedellä autuaana lotraavalle henkilölle. Enkä suinkaan ole yksin näiden tuntojeni kanssa, sillä saan jatkuvasti palautetta Whamisan hoitonesteiden mullistaneen ihon kunnon. Oikeasti, jos haluat ihon, joka ei tarvitse meikkiä, niin tällä metodilla ja Whamisan ihonhoitorutiinilla se on jopa mahdollista. Postasin Instagramiini perjantaina kuvan ihostani aamuisen ihonhoitorutiinin jälkeen Whamisalla. Kuvaa ei ole käsitelty mitenkään eikä minulla ole siinä meikkiä. Uskallan sanoa, että iho näyttää minusta täydelliseltä eikä tarvitse meikkiä.

Iho tarvitsee kosteutta ja rasvoja ja etenkin reilun nesteytyksen tarve korostuu meillä Suomessa, koska ilma on kuivaa ympäri vuoden ja 12 kuukaudesta noin seitsemän kuukautta todella kuivaa. Kun siihen lisätään tuuli ja pakkanen niin paksuimmankin ihon vesivarannot on pian ryystetty tyhjiin ja jäljelle jää kiristävä ja ryppyinen iho.

Uskallan kuitenkin väittää, että suurimmalla osalla ikääntymisen merkit ja ihon sameus ovat korostuneet juuri ihon alentuneen kosteuspitoisuuden vuoksi. Ihosta yksinkertaisesti tulee elottoman värinen ja juonteet syvenevät, kun siitä puuttuu kosteutta. Olen käynyt viimeisen kuukauden ajan viikottain sekä akupunktiossa että kiropraktikolla. Tehän tiedätte sen hoitopöydässä olevan pään reiän, jossa on suojapaperi? Kun siinä on maannut kolme varttia ja nousee ylös, iho on vanhentunut sen kolmen vartin aikana melkein 10 vuotta, koska suojapaperi imee ihosta kosteutta ja rasvaa, minkä seurauksena ihosta tulee samea, kiristävä ja ryppyinen. Sama efekti tapahtuu tuulisella säällä tai kovalla pakkasella ulkoillessa, jos ihoa ei ole suojannut todella hyvin. Valtaosa hoitaa sitten rutikuivan pohjoisen ilmastomme kuivattamaa ihoa vain paksummalla kosteusvoiteella, mutta skippaa sen kaikista tärkeimmän ihon nesteyttäjän eli kasvoveden – ja tämä ei toki tuo kuin hetkellisen helpotuksen tunteen. Sanonkin, että instant anti-age ihonhoitokikka nro 1 on kasvoveden runsas käyttö 7 Skin Methodin mukaisesti. Kun vielä valitset Whamisan kasvoveden niin avot!

Whamisan kasvovedet ovat paljon enemmän kuin vain kasvovettä, mieluummin käyttäisin niistä nimeä hoitoneste. Ne eivät sisällä lainkaan puhdistettua vettä, vaan se on korvattu luomualoella, joka kosteuttaa, korjaa ja uudistaa ihoa. Tehoaineet ovat fermentoituja eli maitohappokäytettyjä. Prosessi synnyttää mm. maitohappoa ja peptidejä. Maitohappo kosteuttaa ja elvyttää ihoa sekä pitää ihon pH:n happamana, joka tarjoaa suotuisan kasvuympäristön hyville bakteereille – mm. niille, jotka tuottavat ihossa luonnostaan maitohappoa ja hyaluronihappoa, eli ihon omia kosteuttajia. Peptidit puolestaan vahvistavat kollageenia, ihon tukiverkkoa. Lisäksi fermentoinnin ansiosta aineiden antioksidanttipitoisuudet kasvavat ja aineet pilkkoutuvat pienemmiksi osasiksi, jolloin niiden imeytyminen parantuu. Hoitonesteissä ei ole mitään turhia aineita iholle, vaan ne ovat kunnon tehotiivisteitä.

Nippelitietona kerrottakoon, että fermentoidut raaka-aineet ovat Koreassa niin kutsuttuja hangbang-aineita, joka tarkoittaa perinteisen Korealaisen Lääketieteen mukaisia yrttejä, jotka ovat usein juurikin fermentoituja. Korealainen Lääketiede on hyvin lähellä Kiinalaista Lääketiedettä. Tyypillisiä hangbang-yrttejä ovat mm. gotu kola, lootus, ginkgo biloba ja goji-marja.

Blogiani tiiviisti seuraaville 7 Skin Method on jo tuttu juttu, mutta varmasti valtaosalle kyse on ihan uudesta jutusta, joten kokosin tähän postaukseen tarkat ohjeet miten kasvovettä tulisi käyttää. Teimme metodista lisäksi videon, jotta tämä tulisi havainnollistettua nyt mahdollisimman tarkasti.

7 Skin Method by Whamisa

1. Hoitonestettä imeytetään ihoon seitsemän ohutta kerrosta. Iho ottaa nesteen paremmin vastaan vähän kerrallaan ja kosteutus on kaikista tehokkain, kun nestettä kerrostetaan iholle. (Mietin rutikuivaa kukkaruukkua: jos kaadat siihen runsaasti vettä kerrallaan, vesi ei imeydy heti, mutta vähän kerrallaan kaadettuna se sujahtaa multaan nopeasti.)

2. Kasvojen täytyy olla puhtaat ja kuivat ennen metodin aloittamista. Ota hoitonestettä kämmenillä pari tippaa, hiero kämmenet yhteen ja aseta ne kasvoille niin että tunnet ihon lämpenevän käsien alla. Taputtele sitten neste kasvoille ja kaulalle rauhallisesti. Hoitonestettä ei siis levitetä pumpulilla, koska tällöin sen pyyhkii helposti pois iholta ja tuotetta menee hukkaan. Käsin levitettynä kasvovesi kestää paljon kauemmin ja iho hyötyy siitä paremmin.

3. Imeytä seuraava kerros vasta kun edellinen on kokonaan imeytynyt. Huomaat kerrosten välissä miten iho alkaa tuntua koko ajan paremmalta.

4. Hoitonestettä ei tarvitse välttämättä levittää seitsemää kerrosta joka ikinen aamu ja ilta. Ota se rutiiniksi esim. neljänä iltana viikossa, muulloin 2-3 kerrosta voi riittää aivan hyvin. Opettele kuulostelemaan ihosi kuntoa ja tarpeita. Jos ulkona on tuulinen sää ja kova pakkanen, kannattaa ehdottomasti levittää seitsemän kerrosta.

5. Ihonhoito aamuisin: puhdista kasvot misellivedellä tai suihkuta Whamisan jompaa kumpaa kasvosuihketta (kerron niistä tuonnempana lisää) pumpuliin ja pyyhi iho sillä. Voit myös puhdistaa kasvot Whamisan puhdistusöljyllä. Aloita hoitonesteen kerrostus vasta tämän jälkeen. Iho ei ole likainen yön jälkeen, mutta on hyvä pyyhkäistä pois ihonhoitotuotteiden rippeet, jotka eivät ole imeytyneet. Jenkeissä Whamisalla on myynnissä myös misellivesi, toivokaamme sormet ristissä, että saisimme sen myös Suomeen!

6. Lopuksi tärkein vinkki: ylläpidä rutiinia! Huomaat kyllä jo ensimmäisen kerran tai viimeistään muutaman kerran metodin tehtyäsi muutoksen ihossa, mutta valitettavasti tulos ei ole pysyvä, jos sitä ei ylläpidä. Aivan kuten ei fyysinenkään kunto pysy yllä ilman säännöllistä treeniä ja kehoakin pitää ravita jatkuvasti. Iho on kuin sieni: se ottaa vastaan hoitotuotteet ja aktiiviset aineet, kun se on kosteutettu. Pintakuiva iho on puolestaan pinnastaan kuin kova kilpi, johon on vaikea imeyttää kosteutta ja hoitavia aineita eivätkä kuona-aineetkaan pääse poistumaan yhtä tehokkaasti – ihon normaalit toiminnot siis häiriintyvät kosteuden puutteesta. Tämän vuoksi myös ihonhoitorutiineja tulee ylläpitää, jotta iho pysyy hehkuvana ja nuorekkaana.

Jatka 7 Skin Methodin jälkeen ihonhoitoa korealaisen ihonhoitorutiinin mukaan, johon löydät ohjeet täältä.

Näin valitset itsellesi sopivan hoitonesteen Whamisalta:

Kuiva iho, herkkä ja ärtynyt iho, ohut iho, ikääntynyt iho

Deep Rich Toner

Tämä on hoitonesteistä täyteläisin ja hellävaraisin. Deep Rich Toner sisältää myös hitusen argan- ja avokadoöljyjä toisin kuin kaksi muuta hoitonestettä, jotka ovat täysin öljyttömiä. Mistään isoista öljymääristä ei kuitenkaan puhuta, sillä 93,9 % tuotteesta on aloe veraa – Whamisahan merkitsee pakkauksiin aktiiviaineiden pitoisuudet, joka on todella ihailtavan läpinäkyvää, sillä kukaan muu ei sarja tietääkseni tee moista. Fermentoidut voikukka, krysanteemi ja lumpeenkukka sekä kaurauute ja parsakaaliuute rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa. Hoitoneste sisältää myös mielenkiintoista ”sientä” (Galactomyces Ferment Filtrate), joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti, auttaa vahvistamaan ihon suojabarriääriä sekä ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. (Inke uudelleennimesi tämän aineen galaksimysiiniksi ja sanoi että se on peräisin joltain toiselta galaksilta avaruudesta, jonka ansiosta tehot ovat kuin toiselta planeetalta. Että ei mikään ihme kun tulokset ovatkin niin mullistavia. Lienee tämän galaksimysiinin ansiota.)

Normaali iho, sekaiho

Original Toner

Tämä hoitoneste sopii normaalille iholle ja sekaiholle, joka on pintakuiva ja etenkin talvella tämä on sekaiholle hyvä valinta. Tuotteen perusraaka-aineet noudattelevat samaa kaavaa kuin täyteläisemmässä Deep Richissä: aloe vera, fermentoidut krysanteemi, voikukka ja lumpeenkukka sekä parsakaali ja galaksiuute galactomyces ovat tässäkin tuotteessa merkittävässä roolissa. Lisähöysteen hoitonesteelle tuovat vihreän teen lehtien uute, ruusujuuri, riisiuute ja kurkku, jotka kirkastavat ja tasoittavat ihon väriä, sisältävät runsaasti antioksidantteja, kosteuttavat ja vahvistavat ihon omaa suojabarriääriä ulkoisia stressitekijöitä vastaan.

Rasvainen iho, sekaiho

Refresh Toner

Tämä on rasvaisen, tukkeutuneen ja rasvoittuvan sekaihon tuote. Ja olenpa käyttänyt tätä omalle normaalille iholleni myös pullollisen verran viime syksynä. Refresh Toner on hoitonesteistä tujakoin ja alkuun se helautti oman ihon punaiseksi 7 Skin Methodilla. Tämä ei siis ole allerginen reaktio, vaan vaikuttavat aineet aktivoivat ihoa niin tehokkaasti, että se voi punoittaa tovin. Vähitellen iho tottuu fermentoituihin aineisiin ja punoitusta ei enää synny. Tämänkin hoitonesteen aktiiveja ovat aloe, krysanteemi, vihreän teen lehtien uue, galactomyces sekä fermentoidut voikukka, krysanteemi ja lumpeenkukka. Lisäksi teholiemestä löytyy parsakaalia ja kurkkua, kuten Original Tonerista sekä kameleonttilehteä, yuzua ja gotu kolaa, jotka kirkastavat ihoa, tasoittavat epätasaista väriä ja arpia ja ovat antibakteerisia.

Varsinaisten hoitonesteiden lisäksi, jotka ovat korealaisen ihonhoitorutiinin kulmakivi, Whamisalta löytyy myös kaksi kasvosuihketta, joita voi käyttää päivän mittaan ylläpitämään kosteutta. Aurinkoisena ja kuumana kesäpäivänä ne virkistävät ihoa ja talvisin, kun ilma on kuivaa ja kylmää sekä ilmastoidussa toimistoympäristössä, ne tuovat mukavasti lisäkosteutta iholle. Jos ihonhoitorutiinin haluaa tehdä oikein advanced-tason mukaan korealaisittain, suihkuta suihketta iholle puhdistuksen jälkeen ja aloita 7 Skin Method vasta tämän jälkeen.

80 ml kokoinen pullo kulkee kätevästi mukana myös lentokoneessa. Suihkeita löytyy kaksi erilaista: Rose Petal Mist ja Olive Leaf Mist. Kummassakin suihkeessa on runsaasti antioksidantteja ja ihoa kirkastavia ainesosia, mutta niiden ero on se, että Rose Petal Mist sopii pigmenttiläiskien hoitoon, couperosalle ja ikääntyvälle iholle ja Olive Leaf Mist puolestaan paremmin ulkoisille stressitekijöille altistuneelle iholle, kuten ilmansaasteille, voimakkaalle ilmastointinnille ja elektromagneettiselle säteilylle. Rose Petal Mist pullon pohjalla kelluu ruusun terälehtiä ja Olive Leaf Mistissä oliivinlehtiä, ihana yksityiskohta!

Whamisan jälleenmyyjäverkosto on jälleen laajentunut sitten viime bloggauksen: viimeksi sarja rantautui Naturellen valikoimaan. Whamisa löytyy tällä hetkellä myös Biodellystä, Joliesta, House of Organicista, Raw Beautysta, Ruohonjuuresta, Stockmannilta (Helsinki, Itäkeskus, Turku ja toukokuussa kaikki tavaratalot), Ego-myymälöistä, Elevenistä, Hyvinvoinnin Tavaratalosta sekä maahantuojan eli Natural Goods Companyn verkkokaupasta ja Museokadun Salon & Shopista. Toukokuussa Whamisa rantautuu Sokoksiin ja Emotion-myymälöihin.

Lopuksi haluan vielä tiedottaa, että Whamisan tuotteilla on BDIH:n luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Lisäksi Whamisa on mukana KARA:ssa (Korea Animal Rights Advocates) eikä Whamisan tuotteita ole rekisteröity Kiinaan. Kosmetiikkatuotteiden myyminen Kiinalaisille kuluttajille ja eläinten ystäville rekisteröimättä on mahdollista verkkokaupan kautta.

Lue kaikki kirjoitukseni Whamisasta täältä.

Oletteko kokeilleet ja tehneet säännöllisesti 7 Skin Methodia?

Kuvat Mikko Rasila

Video Arttu Mustonen

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

61 kommenttia artikkeliin “Whamisa 7 Skin Method: ihonhoidon mullistava taika”

 1. Maiju S.

  Haittaako, jos 7 skin methodia tehtäessä kädet ovat kylmät? Viekö se tehoa pois? Omat näpit kun ovat lämpimät ainoastaan saunan jälkeen, muutoin kestokylmät hankauksesta huolimatta.

 2. Elsu

  Minulla on kuiva ja herkkä iho, siispä ajattelin että whamisa ja tämä kasvovesijuttu olisi ratkaisu. Valitettavasti deep rich toner oli jotenkin allergisoivaa minulle. Kasvoni olivat pienellä mätivällä näpyllä viikon käytön jälkeen.
  Olisiko sinulla ehdottaa jokin todella mieto, mutta ravitseva kasvovesi herkälle iholle?

 3. piu

  Whamisa on mullistanut minun ihonhoitorutiinit. Iho todellakin säteilee. Tuoli jolla istut on ihana, saako udella mistä se on?

  • Ihana kuulla Pia, että rakastuit metodiin! Muistelen ettet alkuun oikein lämmennyt? Valitettavasti en tiedä tuolin alkuperää, koska kuvat eivät ole kotonani kuvattu 🙂

 4. Ulla

  Sattuipa osuvasti, juuri tällä viikolla tutkailin Whamisan tuotteita Stockalla. Ja olipa kiinnostava kirjoitus. Itse olen mieltänyt kasvoveden puhdistuksen osaksi, ei niinkään hoitavaksi. Käytetäänkö kasvoveden lusäksi jotain voidetta?

 5. Ulpu

  Kyllähän munkin iho on aikas hyvässä kunnossa mun henkiseen olotilaan (+ruokavalio) nähden, joten eiköhän se ole Whamisan ansiota, ainakin osittain, koska oon käyttänyt muita tuotteita rinnalla.

  Järkevää olisi varmaan hankkia Whamisaa lisää nykyisten loputtua, olen ollut siinä ajatuksessa, etten jatka sillä, koska NYR. 🙂 Mutta kesäksi Whamisa voisi kyllä olla kivan raikas. Ja koska se tuntuu toimivan niin miksi ei? Öljyputsari on ihana, hoitoneste myös ja deep rich voude myös. Nyt oon kyllä korvannut sitä NYR:n frankkuvoiteella.

  Hienoa, että jälleenmyyjäverkosto laajenee, synteettisen kosmetiikan käyttäjät löytävät varmaan tuotteet helpommin Stockalta ja Sokokselta kuin verkkokaupoista.

  • Ulpu

   Mä unohdin mainita tonerin kerrostamisesta. Myönnän, etten ole vähään aikaan tehnyt 7 skin methodia, pari kolme kertaa korkeintaan. Täytyisi skarpata ja sit se, etten oikein malta odottaa kerrosten kuivumista.

  • En ole kokeillut, koska sarjan nestemäisissä meikkivoiteissa on silikonia. Sarja on lähes luonnonkosmetiikkaa, osa tuotteista kokonaan, mutta ei kaikki. Itse haluaisin kokeilla sarjan ripsiväriä.

 6. Heili

  Hei Katja,

  Mulla on Whamisa ollut pitkään harkintalistalla mutten ole vielä uskaltautunut kokeilemaan muuta kuin Sheet maskeja. Ne toimii erinomaisesti eikä ärsytä ihoa. Olen nyt saanut ihon rauhoittumaan tämän suuren muutoksen ja lukuisien uusien tuotteiden myötä. Itse asiassa just se yksinkertaistaminen auttoi. Joten pohdin nyt milloin olisi oikea hetki kokeilla Whamisan hoitonesteitä?

  Kerrostan joka päivä kasvovettä seitsemän kertaa iltaisin. Nyt käytössä on yllättävän hyvä tuote, Josh Rosebrookin Hydrating Accelerator.
  De Mamielin kanssa kävi kummallisesti. Kasvovesi rupesi ärsyttämään ihoa. Se olikin just loppumassa joten ostin tuon Josh Rosebrookin ja heti ihon kunto parani.

  Ja harmikseni huomasin että juuri De Mamielin öljyputsaria käyttäessäni leukaan tuli näppyjä. Luuletko että kyse on juuri siitä öljypuhdistajasta vai yleensäkin öljyputsarista? Suosittelisitko jonkun toisen mitä kannattaisi kokeilla? Kiitos tuhannesti!!!!
  Ja jos jonkun hoitonesteen ostaisin kun nykyinen kasvovesi loppuu niin ehkä Originalin. Pelkään Deep Richiä jos aiheuttaa mullekin näppyjä.

  • En osaa sanoa tuleeko näpyt öljyputsarista vai jostain de Mamielin aineesta. Veikkaisin kuitenkin, että olet herkkä jollekin de Mamielin aineelle, koska reaktio tulee myös kasvovedestä. Kasviöljyjen koostumuksissa on kuitenkin yksilöllisiä eroja, joten eivät kaikki taatusti aiheuta ongelmia. Kokeile Whamisan öljyputsaria? Hoitonesteistä ottaisin sulle Originalin. POD-taustasi on toki hyvä tiedostaa, mutta jos iho tuntuu nyt olevan rauhassa, voit kokeilla Whamisan hoitonesteitä varovasti. Aloita kerrostamalla vain pari kerrosta seitsemän sijasta. Aluksi iho voi helahtaa punaiseksi. Mutta iho ei saa jäädä ärtyneeksi pitkäksi aikaa eikä kunto muutenkaan huonompaan suuntaan. Kiinnostavaa tietää mitä ihosi tuumii Whamisasta, toivottavasti hyvää 🙂

   • Heili

    Kiitos vastauksesta! 🙂 Ihan telepatiaa kun hain pari päivää sitten Original kasvoveden isossa koossa ja öljyputsarista matkakoon. Toistaiseksi iho voi mainiosti! Mutta katson nyt pari viikkoa miten sujuu. Onhan tämä kasvovesi ihan erilainen kerrosta kuin hyvin vetiset tähän astiset. Ja odotan tosi paljon seuraavaa Yin your skin joogaa! 🙂

 7. Moona

  Vasta viikko sitten otin käyttöön Refresh Tonerin ja puhdistusöljyn, ja jessus sentään miten ihania tuotteita! Olen pyrkinyt noudattamaan 7 skin methodia päivittäin ja uskallan jopa väittää, että epäpuhtauksiin taipuvainen pintakuiva ihoni näyttää jo nyt huomattavasti paremmalta! Innolla odotan kuinka hyvin tuotteet ihoni kuntoa parantavat pidemmän käytön jälkeen. Osaisitko Katja suositella ihotyypilleni sopivaa kosteusvoidetta Whamisalta?

  Tosi hienoa muuten kuulla, että Whamisaa saa pian myös Sokokselta ja Emotioneista, pääsee itsekin helposti hypistelemään tuota valikoimaa 🙂

  • Uskaltaisin sanoa, että kyllä, koska ne eivät sisällä esim. eteerisiä öljyjä, jotka on kokonaan vältettävien listalla (paitsi vältä piparminttua) ja määrät ovat pieniä. Mutta, jos itse joskus tulisin raskaaksi, tekisin todellisen kemikaalipaaston. Käyttäisin mahdollisimman simppeliä kosmetiikkaa, kuten Neal’s Yard Remediesin Starflower-tuotteita tai Laponie of Scandinaviaa, josta juuri kirjoitin. Varmaan Whamisan kasvovedestä en luopuisi, mutta muuten valitsisin tuotteet, joissa ei ole eteerisiä öljyjä eikä paljon aktiivisia aineita. Eteerisistä öljyistä vartalolle käyttäisin kuitenkin mandariinia ja nerolia ehkäisemään raskausarpia ja geraniumia turvotukseen. Myös appelsiini, sitruuna, santelipuu, ruusu ja frankinsensi ovat ok viidennestä kuukaudesta eteenpäin.

 8. Tepa

  Hei, Deep Rich -hoitonesteessä mainitaan olevan kaurauutetta. Onko tietoa, miten tarkkaa on käytettävän kauran hankinta ettei kontaminaatiota ole tapahtunut muihin viljoihin. Itselläni on ihokeliakia, äärettömän ärsyttävän tarkka sellainen. Olen käyttänyt original -nestettä, puhdistusöljyä sekä facial-öljyä ja nyt melkoisen innoissani tuotteista. Aion rauhalliseen tahtiin lisätä uusia tuotteita. Entä miten pakkaat öljyt reissuun mukaan, kun matkakoot oli osittain pakattu lasipulloihin.. Kiitos vastauksestasi.

   • Tepa

    Kiitos vastauksestasi! Yhden jälleenmyyjän sivulla oli matkakoossa maininta ”lasipullo” ja sitä ihmettelin kovasti. Googlasin kaikki jälleenmyyjät -> toista mainintaa en kyllä löytänyt ja ajattelin sinun tietävän asiasta. Pitää tilata matkakoot ja samalla ottaa deep rich toneria kokeiluun, josko iho kestäisi sitäkin. Tämä on mahtava sarja 🙂

 9. Missä olet käynyt akupunktiossa ja kiropraktikolla? Olen kärsinyt selkävaivoista ja vinkit hyvistä paikoista olisi tarpeen.
  Whamisa on ollut ostoslistalla pitkään, nyt pitää kyllä tilata.

 10. Jennie

  OOo, harmi ettei mun iho myöskään sietänyt whamisaa. Minulla oli ajatuksissa kokeilla Josh Rosebrookin kasvovettä, Esseä minulla on myös, mutta en raskisi sitä lotrailla 7 kerrosta. Olisi ihana löytää hinta-laatusuhteeltaan toimiva kasvovesi kerrostukseen <3

  • Maisa

   Hei!

   Olen yrittänyt etsiä tietoa aiheesta, mutta en ole löytänyt tyydyttäviä vastauksia, joten ajattelin kääntyä puoleesi. Minulla on kuiva ja herkästi reagoiva iho, jota olen nyt yrittänyt hoitaa avokado- ja jojobaöljyllä. Kasvojen pesun jälkeen suihkuttelen kasvoille runsaasti ruusuvettä ja lisään öljyn kosteille kasvoille. Tämän öljyhoidon seurauksena ihoni meni aivan katastrofaaliseen kuntoon, poskiin ilmestyi kuivia laikkuja ja koko kasvojen iho on epätasainen ja täynnä pieniä ”näppyjä”. Mikä voi olla syynä ettei öljyt sovi iholleni ollenkaan? Olen järkeillyt sen niin, että ihoni kaipaa kosteutta enemmin kuin rasvaa, mutta olen yrittänyt käyttää myös kosteuttavaa seerumia ennen öljyä eikä sekään tunnu auttavan.

   Kiitos ja hyvää kevättä! 🙂

   • Öljyt sopivat kyllä, mutta jätä avokadoöljy nyt tauolle, siinä runsaasti oleiinihappoa (omega 9), joka saattaisi olla yksi selitys räjähdykselle. Eli pelkkä jojobaöljy ja hyvä kasvovesi (ja seerumi) ennen sitä.

 11. Malvis

  Olen kosmetiikan suurkuluttaja jo 70-luvulta.
  Olen käyttänyt monia superkalliitamerkkejä, halpista ja nyt pari vuotta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa pääasiassa NYR Frankinsence ja Wild Rose mutta myös Novexpert, Cattier, SoBio ja Mossa.
  Rakastan ja tykkään em sarjoists tosi paljon ja ne ovat tuntuneet hyvältä iholla.

  Nyt kolme päivää Whamisa kokeilua ja ihoni tuntuu ensikertaa elämässäni nuorelta.
  Rakastan näiden tuoksua yli kaiken ja nämä tuotteet ovat tuoneet elämääni jotain mikä siitä on aina puuttunut.

  Toki joudun vähän säätämää kun valitsin alkuin ehkä liian ravitsevia tuotteita.

  Surullista on, etten pysty ostamaan normaalikokoisia tuotteta vaan käytän matkakokoja.
  Ihana kasvovesi tulee kyllä hankintalistalle käytän sitä muiden tuotteiden kanssa.

 12. Luumu

  Hei Katja. Mikset vastaa (vaikkapa vain muutaman päivän) vanhoihin postauksiin tulleisiin uusiin kommentteihin? Monissa on aivan selkeä kysymys, ja vastaukset varmasti auttaisivat toisia lukijoita, jotka lueskelevat postauksia myöhemmin.

  Saatan itsekin lukea useamman postauksen kerralla, enkä juuri samana päivänä, kun ne ovat ilmestyneet. Toisinaan on mieli tehnyt kertoa omia kokemuksia tai kysyä jotain, mutten ole viitsinyt vaivautua, kun tiedän, että vaikka aina julkaiset kommentit melko nopeastikin, et kuitenkaan enää vastaa niihin.

  Mielestäni lukijoiden kommentit ja kokemukset ovat osa blogin suolaa.

  • No tämä ei kyllä pidä paikkaansa. Vastaan pääsääntöisesti joka ikiseen kommenttiin, mutta minulla ei ole mitään mahdollisuutta reagoida joka ikiseen kommenttin välittömästi eikä myöskään aina edes muutamassa päivässä. Ensinnäkin kommentteihin vastaaminen ei onnistu puhelimella, koska saitin hallinta on todella työlästä muilta laitteilta kuin tietokoneelta. Kommenttien hyväksyminen vie kuitenkin vain sekunnin ja onnistuu puhelimella. Toisekseen kommenteissa on usein kysymyksiä, jotka edellyttävät pitkää vastausta tai kysymykseen perehtymistä eikä vastaus onnistu ihan parissa minuutissa. Kommentteihin vastaamiseen kuluu siis aikaa erittäin paljon. Teen todella intensiivisiä työpäiviä ja henkilökohtainen linjani on keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, koska tehtävää on joka ikiselle päivälle erittäin paljon ja sen lisäksi, että teen blogin kanssa ja muissa työhöni liittyvissä asioissa tavallisen mittaisen työpäivän, ohjaan myös joogaa kolmena iltana viikossa ja sekin työ edellyttää täydellistä läsnäoloa, ja yin jooga myös suunnittelua sekä usein teeman taustan kartoittamista (voi viedä hyvinkin pari tuntia). Jos siis joka kerta kommentin saapuessa keskeytän sen mitä olen tekemässä ja alan vastaamaan, keskittyminen ja tekeminen pirstaloituu, joka on hermostolle rasittavaa – been there done that. Viikonloppuisin ja perjantaisin (tallilla keskipäivästä iltaan saakka, jonka jälkeen harvoin avaan enää konetta) olen hyvin usein vastaamatta yhteenkään kommenttiin, jollen satu olemaan rauhassa koneella, kun ne tulevat. Tarvitsen itsekin normaalit vapaapäivät jolloin en reagoi kysymyksiin ja kommentteihin, joita saan moneen eri kanavaan päivässä kymmeniä (blogi, sähköposti, insta, FB) ja lisäksi vielä työsähköpostit. Palaan vastaamaan kommentteihin kun ehdin ja käyn kerralla läpi usean postauksen kommentit, yleensä teen urakan pari kertaa viikossa. Joihinkin yksittäisiin erittäin vanhoihin postauksiin tulleisiin kommentteihin vastaus saattaa unohtua, koska joskus yksittäiset kommentit hukkuvat helposti kommenttitulvaan. Luen joka ikisen kommentin tarkkaan ja saatan toisaalta muistaa usein myös unohtaneeni vastata johonkin viikko sitten todella vanhaan postaukseen tulleeseen kysymykseen. Julkaisen kommentit siksi heti, koska se kestää tosiaan pari sekuntia ja koska lukijat pääsevät näin hyötymään heti toistensa kokemuksista ja usein käykin niin, että kommenteissa jaetaan vinkkejä keskenään. Nyt minulla on esimerkiksi vastaamatta viime sunnuntain jälkeen kommentteihin (joihin olen myöskin vastannut useaan vapaapäivästä huolimatta ennen päivän muuta ohjelmaa), koska en nukkunut su-ma välisenä yönä kuin kaksi tuntia ja hädin tuskin selvisin sen vuoksi maanantain työpäivästä. Ma iltana sain flunssan ja olin eilen poissa pelissä aamua lukuun ottamatta koko päivän. Tämän päivän olenkin sitten kirinyt kiinni eilen menetettyjä työtunteja ja myöhässä olevaa to do- listaa, mutta olen onneksi jälleen terve. Huomenna on kuitenkin jälleen semmoinen päivä, että jollen venytä työpäivääni ja vastaa kommentteihin myöhään illalla, en ehdi vastata niihin vieläkään. Eli ihan normaalin ihmisen ajankäytölliset haasteet ovat tässä syynä sekä se, että en suostu tinkimään omasta hyvinvoinnistani niin paljon, että kirjoitan vastauksia epäinhimillisiin aikoihin (kuten nyt tätä vastausta kirjoitan 🙂 ). Toivottavasti tämä selvensi asiaa, todennäköisesti ruudun sillä puolen on vaikea kuvitella viestitulvan määrää, joka kasvaa sitä mukaa, kun lukijoita tulee 🙂 Jokainen kommentti on tärkeä ja minulle on tärkeää myös vastata niihin.

   • Heili

    Hei Katja,
    Minusta on hienoa kun paneudut vastauksiin ja tieto siitä tuo varmuutta kun teen ratkaisuja ihonhoitotuotteiden osalta omalla kohdallani. Koskaan mikään asia ei ole niin päivästä kiinni näissä asioissa. Aika suuri vastuu sulla on kun neuvot ongelmissa näkemättä henkilöitä ja heidän ihonsa todellista tilaa.
    Mulle on käynyt hyvin selväksi ( lukien koko blogisi ) että teet nimenomaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa työtä. Joten sun täytyykin ensi sijaisesti noudattaa itsesi kuuntelemista.
    Ja vastauksia odottaville: odotan itsekin Katjan vastauksia joskus kuin kuuta nousevaa. Varsinkin jos ongelma johon haen vastausta stressaa omaa mieltä. Mutta meille lukijoille Katjan neuvot ovat kuitenkin täysin ilmaista apua, joten on vaan jaksettava odottaa kunnes vastaus saapuu. Kyllä se vastaus aina jotain kautta tulee. 🙂

   • Luumu

    Hei, kiitos vastauksestasi. Ehkäpä minulle on harmillisesti sattuneet silmään juuri nuo vanhoihin postauksiin tehdyt kommentit, jotka ovat lopulta hukkuneet viestitulvaasi ja jääneet vaille vastausta. Muutaman kerran on vain sattunut silmiin toisen lukijan kommentti, johon niin olisin itsekin niin tahtonut kuulla mielipiteesi, mutta vastausta ei ole ollut. Sinun vastauksiasi odottelen yksinkertaiseksi siksi, että arvostan ammattitaitoasi ja tietämystäsi. Pahoittelut, jos pahoitin mielesi. Mukavaa kevättä 🙂

 13. Vitsit testailin äitini whamisan tuotteita ja ainakaan vielä tuotteet eivät mullesopineet, vaikkakin fiilis esim. puhdistusöljyn jälkeen oli kyllä superihana! Osaisitko kenties mun äreälle pod-iholle suositella jotain ihoöljyä, joka ei sisällä ruusua missään muodossa. Olen käyttänyt nyt egyptian magicia – mutta iho puskee niin paljon tukkeumaa, että mietin jos joku ”kevyempi” toimisi paremmin. <3 Kiitti Katja, tää blogi on timanttia !

  • Kyllähän noita ruusuttomia öljyjä löytyy vaikka kuinka paljon, kuten tuo Whamisan öljy ja vaikkapa Dabban Vadelmaeliksiiri… siis monen monta tuotetta löytyy 🙂

   • Kiitos vastauksesta – nykyään on arka ostelemaan tuotteita kun tuntuu, että niin monet ärsyttävät ihoa.
    Whamisan incissä luki Rosewood- oil niin jätän just in case kokeilematta. Mutta Dabba lähti kokeiluun, kiitos Katja kun ehdit vastata 🙂

 14. Tepa

  Aloitin tuotteilla puhdistusöljy, original kasvovesi, water cream, facial oil -> mahtavaa! Sitten iho ärtyi. Lopetin. Water cream tuntui vaan niin hyvältä, että jatkoin sillä meikkivoiteen alla ja facial oililla iltaisin lisäksi -> iho tykkäsi. Pakkasin surullisena jo original veden pois, mutta kuukauden kuluttua päätin kokeilla uudelleen ja edetä hitaammin -> hienosti meni. Kunnes silmänympärykselle ilmaantui ärtymystä (käytin eri tuotesarjan silmänympärysvoidetta) ja tajusin edellisellä kerralla käyttäneeni eri luontaistuotesarjan yövoidetta water creamin päällä. Nyt kaikki on samaa sarjaa ja ärtymys pois. Lisäsin nourishing creamin, vaikka iho on niin hyvässä kunnossa ettei koskaan. Nour tuntuu jopa liian tuhdilta, mutta katsotaan tukkeutuuko iho. Ensimmäistä kertaa elämässäni on ilo mennä pesemään kasvot ja hoitamaan iho iltatoimien ohessa 🙂

 15. Ulpu

  En pystynytkään kommentoimaan suoraan Heilin kirjoitukseen, mutta halusin sanoa, että olen samaan mieltä Heilin kanssa. 🙂

  Ymmärrän kyllä, että voi harmittaa, jos joutuu odottelemaan vastausta tai se on unohtunut, mutta armoa nyt. Mä ihmettelen sitä miten välillä kysellään niin ”päivänselviä” (vaikkei tyhmiä kysymyksiä olekaan) tai ei käytetä hakutoimintoa. Oikeesti, sillä voisi löytää haluamansa vastauksen, sen verran paljon on tietoa täällä. Kannattaa ainakin kokeilla ja kysyä sitten vasta. 🙂

  • Heili

   Hei Ulpu,
   Multa onnistui vastata suoraan sulle!
   Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi!
   Olen monet kerrat lukenut Katjan juttuja useita kertoja, verrannut hänen mielipiteitä ja argumentteja toisiinsa ja saanut paljon tietoa jo käydyistä keskusteluista muiden lukijoiden kesken. Ja siten osaan ja uskallan jo itsekin tehdä ratkaisuja. Alku oli toki hankalaa kun oli niin paljon uutta opiskeltavaa ihan ihonhoitoon liittyvissä toimenpiteissä, järjestyksissä ja aineissa. Mutta minusta ei saa heittäytyä ”en tajua tätä” tilaan, on vaan pakko itse opiskella ja kokeilla. Lopulta kaikkien iho on erilainen. Mikä sopii Katjalle ei ehkä ollenkaan sovi minulle. Tai päin vastoin.
   Mutta Katja pureutuu tuotteiden atomitasoon, siksi uskon aina että jos hän on todennut tuotteen hyväksi, se tarkoittaa että voin kokeilla sitä. Mikään ei takaa että se sopii mulle mutta Katja antaa turvallista taustatietoa, joten jos joskus eksynkin Internetin kosmetiikkaliikatarjonnan seassa, palaan Katjan sivuille, haen jutut kyseisestä brändistä ja luen ne uudelleen ja kyllä se siitä sitten selkenee. Luen myös muutaman amerikkalaisen luonnonkosmetiikkabloggaajan juttuja ja olenkin poiminut sieltä muutaman nappituotteen myös.
   Pääasia on että meillä ON niin ammattitaitoinen bloggaaja täällä kotimaassa! Olen siitä todella iloinen! En itse ikimaailmassa tule oppimaan raaka-aineluetteloiden lukemista, joten ihan mahtavaa kun joku pureskelee sen mulle valmiiksi. 🙂
   Ja muistutan itsellenikin, käytä kaikessa omaa harkintaasi.
   Joten high five Ulpu! Ja tsemppiä Katja! <3

  • Joo hakutoimintoa käyttämällä löytäisi kyllä vastaukset moniin kysymyksiin. Me eletään semmoista aikaa, että kysymysten esittäminen on tehty tosi helpoksi ja kynnys siihen on kovin pieni. Pääasiassa vastaan kaikkeen, mutta siinä menee raja, kun jaan postauksen Facebookissa ja joku kysyy kommenteissa mistä tuotteita voi ostaa tai paljonko ne maksaa tai jos kysytään jotain muuta asiaa, joka selviäisi sillä, että viitsisi yksinkertaisesti lukea jutun 😀

 16. Jep. Olen nyt noin kaksi kuukautta käyttänyt näitä Whamisan tuotteita, sekä erityisesti kiinnittänyt huomiotani 7 skin methodiin. Olen 40 vuotias, ja minusta tuntuu, että ihoni on parhaimmassa kunnossa ikinä. Niin kimmoisa ja heleä. Kiitos sinun, löysin elämäni ihonhoitotuotteet.

 17. Heili

  Hei taas Katja! 🙂
  Nyt tuli oikein tärkeä kysymys mulle. Nimittäin sun iho näytti niin upealta siinä instakuvassa, jossa olit aamulla kerrostanut 7 kertaa Whamisan toneria. Ja olen täysin hurahtanut siihen itsekin! Iho on ihan jumalaisen kaunis!
  Mutta mitä laitat sen jälkeen iholle, eli se kysymys on mitä aurinkosuojaa käytät? Nimittäin De Mamielin Exhalen rupesi taas rullaamaan tämän prosessin jälkeen. Mutta en luovu Whamisan kerrostamisesta. Aurinkosuoja on pakko olla kun tulee pigmenttiläiskiä. Miten itse hoidat tilanteen niinä aamuina kun kerrostat Whamisan kasvoveden?

  Ja muuten, iho tuntuu nyt ihan vauvan iholta! Niin pehmeä! 🙂

  • En käytä aurinkosuojaa kuin kesäisin tai voimakkaassa auringossa. Tällä hetkellä käytän Juice Beautyn meikkivoidetta ihonhoitorutiinin jälkeen. Mulla ei tosiaan rullaile tuotteet lainkaan, mutta jos joskus tulee valittua jotain sellaista, joka rullaa, niin rapsuttelen kynnellä vaan pois sitä 🙂

 18. Tuuli

  Deep Rich Tonerilla ei tuo kerrostaminen tunnu toimivan, iho menee todella tahmaiseksi viimeistään viidennnen kerroksen kohdalla, vaikka kuinka koittaisi imeyttää pieniä määriä kerrallaan ja ajan kanssa. Original Tonerin pelkään olevan tähän aikaan vuodesta turhan aktoivoiva omalle iholleni.

  Sen sijaan olen nyt käyttänyt 7 Skin Methodiin Lovely Dayn Mermaid Sprayta (joo, sehän on periaatteessa after sun spray, mutta omalle reaktiiviselle iholle tuollainen rauhoittava ja kosteuttava koostumus sopii kuin nakutettu), ja tämän jälkeen vielä kerros Deep Rich Toneria ikäänkuin essencen tavoin. Iho on tykännyt ihan valtavasti!

  Käytin myös Biodellyn tilauksen mukana tulleen Whamisan Water Cream-testerin viimeistä pisaraa myöten, se on aivan ihana! Ainakaan tämän kahden testipäivän aikana ei ärsyttänyt, ehkä seuraavaksi haen matkakoon ja jatkan kokeilua. En tosin osaa päättää, siirtyisinkö Water Creamiin vai jatkanko Absolutionin Creme de Santella, joka on kestosuosikkini nykyään. Myös 100% Puren Hydra Drench kiinnostaa, miten se mielestäsi vertautuu Water Creamiin?

  • Hyvä että olet löytänyt itsellesi toimivan kombon. Alku voi vaatia totuttelua kerrostamisen kanssa. Ah kieltäydyn vastaamasta viimeiseen kysymykseen, koska molemmat voiteet on niin ihania! Multa juuri loppui Water Cream ja odotan kuin kuuta nousevaa että saan huomenna 100% Puret takaisin valokuvaajalta!

   • Tuuli

    Kallistuin nyt jatkamaan Water Creamilla, kun se vaan tuntui niin hyvältä Creme de Sante kuitenkin kaapissa varalta, jos iho pillastuukin jostain.

    Pakko kyllä tuo Hydra Drenchkin testata seuraavaksi!

 19. Sofia

  Ihanaa, että kirjoitit Whamisasta! Etsin uutta kasvovoidetta ja toneria ja törmäsin Whamisaan. Koska merkki oli uusi minulle piti tulla tsekkaamaan blogisi ja täältähän tosiaan jälleen sai niin kattavan tietopaketin sarjasta 🙂 Kiitos Katja! Myös aiemmasta postauksestasi.

  Jäin miettimään, voiko sarjan tuotteita käyttää yhdistettynä toiseen sarjaan…? Rakastan Madaran puhdistusmaitoa ja haluaisin jatkaa sen käyttöä. Myös vanhoja serumeita (Kosteuttava logonalta & puhdistava Juice beautyltä)

  • Ulpu

   Itse käytän Whamisen ohella Neal’s Yard Remediesin voidetta (Whamisan voide loppui), Patykan öljyä ja jos en kerrosta toneria niin Logonan ruususeerumia, joten mulla on tällä hetkellä vain öljyputsari ja toner Whamisalta. Hyvin on pelittänyt näinkin. 🙂 Vaikka mä uskon, että sarjassa kuin sarjassa tuotteet tukee toisiaan ja tykkäisinkin käyttää kaikki tuotteet samasta sarjasta, mutta koska on niin paljon ihania tuotteita, on välillä käytettävä sekaisin. 🙂

  • Jos ihollasi ei ole mitään erityistä ongelmaa, voit sekoittaa tuotteita keskenään. Toki ne toimivat parhaiten yhdessä, kun ovat samaa sarjaa, mutta voit myös yhdistellä 🙂

 20. Minna

  Hei Katja,

  Ovatko Whamissan tuotteet sopivia couperosaiholle? Vai ovatko liian voimakkaita meille punaposkille?

  • Jos ihosi ei ole super herkkä, voit hyvin kokeilla puhdistusöljyä, Deep Rich Toneria, Nourishing Creamia sekä kasvoöljyä 🙂 Jätä kuorinnat ja naamiot pois 🙂

 21. Mimi

  Heippa Katja! Kovasti houkuttaa kokeilla Whamisaa tai jotain muuta luonnonkosmetiikkaa, mutta monen tuotteen hankinta kerralla on kova kolaus kukkarolleni 😀 mitä tuotteita suosittelisit rasvoittuvalle ja ilmeisesti pintakuivalle iholle, iho kuivaa ja hilseilee ja kiristää, laajat ihohuokoset, onko tämä nyt sitten sekaiho.. Jos niistä tuotteista pitäisi valita vain tärkeimmät, mitkä ne olisivat? Onko tää sarjan ihoöljy parempi vaihtoehto kuin muut saman hintaluokan mitä olet suositellut esim Neal’s Yard Remedies Frankincense Facial Oil? Vai onko tämä Whamisan öljy nimenomaan paras jos se on yhdistetty muihin Whamisa tuotteisiin? Hyvin hämmentävää itselle kaikki tämä, ihan pyörällä päästä että mitä tulisi ostaa, kun mikään ei tunnu tähän kuivuuteen auttavan, ja en ole luonnonkosmetiikkaa vielä kokeillut paitsi jotain perus jojoba-, ruusunmarja- ja arganöljyä on kokeiltu. Mielestäni ihoni ei ole mitenkään erityisen herkkä… Jos ehdit vastailla, olisin valtavan kiitollinen! Kiitos suunnattomasti panostuksestasi tähän blogiin!! Tää on ollut mulle sysäys oikeaan suuntaan alkaa hoitaa ihoani oikein ☺️

 22. Sari Pitkänen

  Hei, Katja. Kuulin tänään aamuteeveestä ekan kerran tästä metodista. Ja täytyihän sitä kokeilla saunan jälkeen. Kokeilin olemassa olevilla luonnon kosmetiikalla. Turkin matkalla kävin luontaistuote kaupassa ja siellä paikalliset ostivat ruusu vettä. Joten ostin sitä tulaiseksi itselleni. Nyt laimensin sitä vedellä hieman, koska se tuntuu niin vahvalta, etenkin tuoksu. Sillä sitten sivelin ihoa. Lopuksi viimeistelin hoidon kasviöljyllä. Ihoni tuntuu hyvältä ja etenkin näyttää hyvältä. Kiitos Katja hyvästä ohjeesta, jonka olet jakanut. ps. Laitan harkintaan edustamaasi merkin hankintaa

  • Ilo kuulla, että innostuit! Ruusuvesi sopii hyvin aloitukseen. Jos haluat vähän tehoja lisää, niin suosittelen hoitonestettä, jossa olisi jotain humektanttia mukana, kuten hyaluronihappoa tai glyseriiniä 🙂 Blogista löytyy paljon tuotevinkkejä, ei tosiaan ole pakko käyttää juuri korealaista kosmetiikkaa 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>