Beauty

Viikon purkki: Dr. Hauschka Puhdistusvoide

Beauty | 20.3.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Old school -tuotteilla jatketaan tälläkin viikolla, kun viikon purkissa on vuorossa Dr. Hauschka. Siinä missä Frantsilan pakkausdesign on yksi sekametelisoppa, on Dr. Hauschka sitten aivan toisesta ääripäästä: sarja vannoo apteekkimaisen minimalismin nimeen ja mielestäni tämä ulkoasu sopii brändille hyvin sen vuoksi, että sitä valmistava Wala on lääketehdas.

Tämän viikon purkki on Dr. Hauscka puhdistusvoide:

Kohderyhmä: luonnonkosmetiikan old school -käyttäjät ja ne, jotka tietävät myös Madonnan vannovan Dr. Hauschkan nimeen sekä kaikki, jotka arvostavat sarjan pioneerityötä holistisessa ihonhoidossa.

Mille ihotyypille sopii: kaikille ihotyypeille, mutta ei paras kaikista herkimmälle tai tulehtuneelle iholle.

Miten markkinoidaan: syväpuhdistaa ihon vahingoittamatta ihon omaa suojaa. Kirkastavilla vaikutuksilla ilman kuorintaa.

Mitä sisältää: Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Meal, Calendula Officinalis Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Geraniol*, Malpighia Punicifolia (Acerola) Fruit Extract, Xanthan Gum, Lecithin, Algin

Tämä ei todellakaan ole mikään perinteinen puhdistusvoide, vaikka itse sarja onkin yksi luonnonkosmetiikan pioneereista. Erikoisen tuotteesta tekee sen sisältämä mantelimassa (se mitä jää jäljelle, kun valmistetaan mantelimaitoa), joka on hieman rasvamaista ja tavallaan rakeista. Mantelimassan ansiosta tuotteen sisältämät rohtokasvit (kehäkukka, kamomilla, mäkikuisma ja masmalo) pääsevät vaikuttamaan ihoon paremmin. Puhdistusvoide auttaa palauttamaan ihon rasvatasapainon, joka tehostaa puhdistuksen jälkeen käytettävien hoitotuotteiden vaikutuksia ja iho ottaa ne paremmin vastaan. Eli toisin kuin maallikko saattaa kuvitella, narisevan ”puhtaaksi” (käyttäisin tästä mieluummin nimitystä hälytystilaan rasitettu) pesty iho ei ota vastaan hoitavia aineita yhtä hyvin kuin iho, jolla kosteus-rasvatasapaino on säilytetty. Tämän vuoksi hoitamattomalla iholla voi kestää hyväkin tovi saada tuloksia ihonhoidolla, koska vie hetken saada hoidettua ihon hydrolipidikalvo kuntoon. Hamamelis supistaa ihohuokosia ja kehäkukka, kamomilla, mäkikuisma sekä masmalo auttavat kirkastamaan ihoa hellävaraisesti. Mitään iholle turhia aineita tuotteessa ei ole.

Puhdistusvoidetta on tarkoitus käyttää hyvin eri tavalla kuin tavallista putsaria. Se toimii puhdistuksen täydentäjänä/syväpuhdistavan tuotteena ja kasvot puhdistetaan ennen sen käyttöä normaalisti puhdistusmaidolla. Tämän jälkeen puhdistusvoidetta otetaan kämmenelle, lisätään joukkoon muutama tippa vettä ja sekoitetaan ennen levittämistä. Tuote painellaan iholle otsalta alaspäin kasvoja. Sitä ei siis hierota tai hangata iholle, koska tarkoitus ei ole kuoria mekaanisesti (jonka mantelimassa saa aikaan, jos tuotetta hieroo iholle). Tämän jälkeen sormet kostutetaan ja painellaan vielä uudelleen kasvot läpi. Lopuksi kasvot huuhdotaan puhtaaksi.

Tuoksu: alkoholi tuoksahtaa tuotteesta melko ytysti, mutta haihtuu onneksi nopeasti. Myös mantelimassan tunnistaa muuten yrttisestä tuoksusta. Omaan nokkaani tuoksu on mieto ja ihana.

Arvio tuotteesta: öljyt ovat erottuneet hieman koostumuksessa ja putsarista on vaikea sekoittaa tasaisesti levittyvää tahnaa, mutta toisaalta se kuuluukin levittää ihan eri metodilla kuin tavalliset putsarit. Haluaisin tosin olla kärpäsenä katossa tämän nimeen vannovilla käyttäjillä, että kuinka moni oikeasti noudattaa ohjeita eikä hiero tuotetta kuorivasti iholle. Epätasaisesta koostumuksesta huolimatta rakastan tätä tuotetta! En tiedä onko syynä sen totaalinen erikoisuus vai ihanan pehmeä iho, jonka se jättää jälkeensä vai totaalisen eriskummallinen koostumus. Oli miten oli, tuote on aivan ihana! Sain kaiken lisäksi oman tuubini (joka on muuten limited edition jättikoko 100 ml, normaalikoko on 50 ml) mukaan Ihohoitola Lupauksesta lääkevoiteissa käytettävän metallisen tuubinpuristimen (miksikä tämmöistä kapistusta oikeasti kutsutaan?), jonka avulla tuubista saa rullattua viimeisetkin rippeet ulos helposti.

Arvosana asteikolla 1-10: 9

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 9

Käytätkö koko purkin loppuun: kyllä

Ostaisitko uudestaan: ehdottomasti!

Mistä voi ostaa:

Ihohoitola Lupaus, limited edition 100 ml koko, 30,40 €

Hyvinvoinnin Tavaralo, 18,95 € (tällä hetkellä tarjous 16,10 €)

Stockmann, 21 €

Ruohonjuuri 19,99 €

Oletteko kokeilleet tätä puhdistusvoidetta?

Edelliset viikon purkit löytyy täältä.

 

Tuote on saatu Ihohoitola Lupauksesta

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , ,