Cheap & Chic

Viikon purkki: Frantsila Yrttisavinaamio

Cheap & Chic | 13.3.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Kotimaisella kosmetiikalla jatketaan tälläkin viikolla, kun vuorossa on viikon purkki, joka on tällä kertaa Suomen oman Neal’s Yard Remediesin eli Frantsilan Yrttisavinaamio:

Kohderyhmä: iät ja ajat luonnonkosmetiikkaa käyttäneet keski-ikäiset ja sen ylittäneet, enkeliterapiaa ja ykssarvishoitoja tekevät ja niissä käyvät, huovutusta harrastavat sekä kotimaisuutta ja suomalaisuutta arvostavat.

Mille ihotyypille sopii: kaikille ihotyypeille, erityisen hyvä epäpuhtaalle ja elottomalle iholle.

Miten markkinoidaan: luomuyrteillä ja kukkaterapiauutoksilla, luonnollisuudella.

Mitä sisältää: Aqua (water), Kaolin, Seed oils: [Helianthus annuus (sunflower)*, Olea europaea (olive)*], Oil extracts: [Polygonum aviculare (knotgrass)*, Trifolium pratense (red clover)*, Verbascum thapsus (mullein)*, Articum lappa (burdock)*, Achillea millefolium (yarrow)*, Stellaria media (chickweed)*, Hypericum perforatum (st john’s wort)*, Calendula officinalis (calendula)*, Prunella vulgaris (selfheal)*, Plantago spp. (plantain)*], Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Seed oils: [Argania spinosa (argan)*, Hippophae rhamnoides (sea buckthorn)*, Oenothera biennis (evening primrose)*, Persea americana (avocado)*, Rosa canina (rose hip)*], Tocopherol, Extracts: [Equisetum arvense (horsetail)*, Alchemilla vulgaris (lady’s mantle)*, Viola tricolor (pansy)*], Coco Glucoside, Essential oils: [Mentha piperita (peppermint), Cananga odorata (ylang ylang), Rosa damascena (rose)], Olea europaea (olive) leaf extract, Benzyl Alcohol, Sodium Dehydroacetate, Phytic Acid, Extracts: [Picea abies (spruce) knot, Rosmarinus officinalis (rosmarin)], Lactic Acid, Flower essences: [Achillea millefolium (yarrow)*, Nymphaea alba (white water lily)*, Urtica dioica (nettle)*, Benzyl Benzoate**, Geraniol**, Citronellol**, Limonene**, Linalool**.

Raaka-aineet ovat loistavat eikä tuotteesta löydy yhtäkään iholle hyödytöntä ainesosaa pakollista emulgaattoria ja säilöntäaineita lukuunottamatta. Kaoliini eli savi syväpuhdistaa ja imee epäpuhtauksia iholta. Auringonkukka-, oliivi-, argan-, helokki-, avokado-, ruusunmarja- ja tyrniöljyt pehmittävät ihoa ja niiden sisältämät omega-rasvahapot, antioksidantit ja hivenaineet ravitsevat ihoa. Frantsilan omat yrttiuutteet (ratamo, pihatatar, puna-apila, kehäkukka, kuisma, niittyhumala, siankärsämö, takiaisen juuri, ukontulikukka, pihatähtimö, poimulehti, peltokorte, keto-orvokki) vilkastuttavat ihon aineenvaihduntaa ja ihosolujen uusiutumista sekä rauhoittavat tulehduksia. Kotimaiset kukkaterapiauutteet (siankärsämö, lumme ja nokkonen) parantavat ihon vastustuskykyä ja kirkastavat ihoa. Piparmintun, ruusun ja ylang ylangin eteeriset öljyt tuovat naamiolle ihanan tuoksun ja elvyttävät ihon toimintoja.

Tuoksu: mieto, raikas ja hieman kukkainen. Piparmintun erottaa selkeästi.

Arvio tuotteesta: tässä on todellinen timantti, joka on varmasti jäänyt hieman pimentoon, koska mummolamainen ulkoasu ei vetoa ensimmäisenä niihin, jotka vaativat purnukoiltaan laatua, tehoa ja estetiikkaa. Jos Frantsila olisi brändinä täysin tuntematon, tuotteille olisi vaikea altistua. Brändillä on kuitenkin niin pitkä historia, että se on monelle rakas ja siinä arvostaa muita asioita kuin pakkausdesignia. Itsellänikin olisi mennyt tämä tuote tyystin ohi ilman Frantsilan historiaa ja syvällistä tietotaitoa, joka yrityksestä löytyy. Lisäksi arvostan sarjoja, joilla on sielu. Sitä Frantsilasta ei toden totta puutu.

Tämä naamio on yksi parhaimmista, mitä olen koskaan kokeillut ja siitä tuli heti mieleen ikisuosikkini, Absolutionin Le Soin Purifiant sekä Supermoodin Babyface Mask, sillä näidenkin naamioiden sisältämän piparmintun eteerisen öljyn suurena ystävänä myös Frantsilan naamio viilentää ihon välittömästi, mutta tehoaineita tästä löytyy vieläkin enemmän. Lisäksi rakastan savipohjaisia naamioita, jotka pysyvät iholla pehmeinä eivätkä kuivu kipsimäisen kiristäväksi. Tämä naamio sopii loistavasti epäpuhtaalle ja ärtyneelle iholle sekä esimerkiksi hedelmähappokuorinnan jälkeen rauhoittamaan ja viilentämään ihoa.

Ulkoasun päivityksellä tuote vetoaisi taatusti valtavirtaan ja estetiikkanatseille, mutta siitäkin huolimatta purnukkameedioni vainu sanoo, että tänä vuonna alkaa suuri Frantsila-hype. Kenties se johtuu siitä, että yhä suurempi joukko alkaa arvostamaan täydellisen ulkokuoren sijasta asioita, jotka tekevät kuluttamistamme hyödykkeistä ja tavaroista sekä suosimistamme yrityksistä vieläkin aidompia ja merkityksellisempiä. Toisaalta kaunis ulkokuori ja autenttisuus eivät ole toisensa pois sulkevia asioita. Lisäksi mummoladesing ja marttailu ovat tällä hetkellä cool.

Arvosana asteikolla 1-10: 10

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 10

Käytätkö koko purkin loppuun: aivan varmasti viimeistä pisaraa myöten.

Ostaisitko uudestaan: ehdottomasti!

Mistä voi ostaa:

Hyvinvoinnin Tavaratalo, 17,95 €

Ruohonjuuri, 15,99 €

Saanko julistaa Frantsila-hypen virallisesti alkaneeksi tämän tuotteen myötä?

Edelliset viikon purkit löytyy täältä.

 

Tuote saatu blogin kautta

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,