Beauty

Varaslähtö ihon kevätheleytykseen

Beauty | 11.3.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Pian alkaa olla taas se aika vuodesta, kun ihoni tekee tavanomaiseen tapaansa keväträjähdyksen – kuten se on tehnyt niin monena vuotena takaperin kuin vain muistan, joista vuoden takainen oli ehdottomasti pahin. Hetken jo kuvittelin, että nytkö tässä puhkesi sitten aikuisiän akne, mutta kyseessä taisikin olla hyvin perusteellinen röörien puhdistuminen tai stressiperäinen kehon käyminen vara-akulla, joka heijastui naamaan.

Vuosi sitten luotin ihon detoxissa Juice Beautyn Green Apple Peel hedelmähappokuorintaan, jonka olen todennut lukuisia kertoja vastaavanlaisessa tilanteessa itselleni toimivaksi ja iho tekikin täyskäännöksen parempaan heti kun otin happokäsittelyllä kunnon tehokuurin. Kevättä lukuun ottamatta ihoni pysyy nykyisin ympäri vuoden niin loistavassa kunnossa, että en tarvitse tujumpaa hedelmähappokuorintaa kuin ylläpitävänä tehohoitona parin kolmen kuukauden välein.

Tänä keväänä ajattelin olla liikenteessä täsmäaseideni kanssa jo ennen kuin ongelmat pääsevät puhkeamaan ja ottaa pienen varaslähdön ihon kevätheleytyksen valmisteluun – kolmen viikon päästä on virallisesti kevät ja yleensä näppyräjähdys on tapahtunut juuri maalis-huhtikuun taitteessa (blogi on muuten loistava ihopäiväkirja, mutta suosittelen muutenkin kirjaamaan ylös vaikka kalenteriin, jos iho tuntuu toistavan vuosittain jotain tiettyä räjähdyskaavaa). Katsotaan kuinka ennaltaehkäisevät toimet purevat ja vältynkö tänä keväänä finninaamalta tai selviäisinkö ainakin vähemmällä kuin vuosi sitten. Viime vuonna aloitin tehohoidon vasta toukokuussa – kuukauden liian myöhään. Suosittelen lukemaan tuon vuoden takaisen juttuni hedelmähapoista, sillä postauksesta löytyy myös huikeat kuvat ennen ja jälkeen kuorinnan sekä paljon tietoa hedelmähapoista.

Juice Beautyn Green Apple Peel on klassinen hedelmähappokuorinta, josta löytyy kolme eri vahvuutta: Full Strength ja Sensitive. Kummatkin kuorinnat sisältävät myös pigmenttiläiskiin sekä juonteisiin pureutuvia tehoaineita: A-, C- ja E-vitamiineja sekä kuparia. Blemish Clearing Peel on sen sijaan suunniteltu nuoremmalle iholle ja epäpuhtauksien hoitooa ja se ei sisällä yhtä paljon A-, C- ja E-vitamiineja, mutta niitäkin kuorinnasta löytyy, sillä ne auttavat ehkäisemään aknearpien syntymistä. Full Strength kuorinta sisältää monipuolisimmin happoja; glykolihappoa ja maitohappoa (jotka ovat AHA- eli hedelmähappoja). Lisäksi kuorinnassa on pajunkuoriuutetta, jossa on runsaasti BHA-happona tunnettua salisyylihappoa. Se on myös loistava lisä Blemish Clearing kuorinnassa, sillä rasvaliukoinen salisyylihappo auttaa liuottamaan talia tukkeutuneista huokosista.

Green Apple Sensitive kuorinnan happopitoisuus on noin 8-10 %, Blemish kuorinnan 10-11 % ja Full Strength kuorinnan 13-15 %. Mielestäni tämän vahvempaa ei ole mitään järkeä käyttää, koska se alkaa jo vaurioittamaan ihon suojabarriääriä. Hedelmähapot ovat myös ihoa kosteuttavia humektantteja, mutta yli 3 % pitoisuudella niillä on ihosolujen uusiutumista vilkastuttava eli kuoriva vaikutus. Hyvin pieni määrä hedelmähappoja ihonhoitotuotteissa auttaa siis parantamaan kuivallakin iholla kosteuspitoisuutta ja mieto hedelmähappokuorinta toimii puolestaan loistavana tehohoitona etenkin pintakuivalle ja kiristävälle iholle. Siksi hedelmähappokuorinta on hyödyllinen juuri tähän aikaan vuodesta kun talvi alkaa pikkuhiljaa kääntyä kevään puolella, mutta ilma on edelleen kuivaa ja varsinkin tuulista, mikä lisää kosteuden haihtumista iholta ja aiheuttaa pintakuivuutta.

Jos mietit mikä on omalle ihollesi sopiva vaihtoehto Juice Beautyn hedelmähappokuorinnoista, niin suosittelen valitsemaan Sensitive-version, jos et ole aiemmin käyttänyt hedelmähappoja tai ihollasi ei ole mitään varsinaista ongelmaa esimerkiksi pintakuivuuden lisäksi. Full Strength sopii paksummalle iholle ja niille, jotka ovat tottuneet hedelmähappoihin eikä iho ärsyynny helposti. Vahvin kuorinta sopii myös ikääntyvälle iholle, joka ei kuitenkaan ole hyvin ohut. Blemish Clearing kuorinta on puolestaan hyvä vaihtoehto epäpuhtaalle iholle.

Olen itse ehdottomasti rakeettomien hedelmähappokuorintojen ystävä, sillä vähänkään liian voimakas mekaaninen kuorinta vaurioittaa ihoani ja saa aikaan näppyjä. Hedelmähapot sen sijaan sopivat hipiälleni erinomaisesti eivätkä ärsytä ihoani. Hedelmähappokäsittelyn jälkeen ihon jälkihoito tulee tehdä huolellisesti, sillä huonoilla tuotteilla tai mutkat suoraksi vedettynä ihon suojabarriääri voi vaurioita ja iho voi kuivua tai ärtyä.

Hedelmähappokuorinnan jälkeen iholle tulee aina käyttää rauhoittava, viilentävä ja kosteuttava naamio. Harmi ettei Juice Beautyn valikoimasta sellaista löydy, mutta itse olen käyttänyt Naturellen valikoimasta esimerkiksi Tata Harperin Moisturizing Maskia, Sukin Moisture-Rich Brightening Maskia, Nuorin Supreme Moisture Maskia ja Absolutionin Le Soin Purifiantia. Naamion jälkeen iholle taputellaan normaalisti kasvovesi, seerumi, ihoöljy ja kosteusvoide.

Kaikille hedelmähappokuorinnat eivät sovi mietoinakaan pitoisuuksina ja Juice Beautyn kuorintavalikoima onkin laajentunut mekaanisella kuorinnalla jollaista sarjalta ei ole aiemmin löytynyt. Stem Cellular Resurfacing Micro-Exfoliant on mekaaninen mikrokuorinta niille, jotka kaipaavat kuorinnalta nopeita tuloksia erityisesti juonteiden hoidossa, mutta haluavat vaihtelua tai eivät voi käyttää hedelmähappoja.

Stem Cellular mikrokuorinnasta on sanottava, että en ole varmasti ikinä kokeillut optimaalisempaa mekaanista kuorintaa omalle iholleni. Kuorivat rakeet ovat juuri sopivan kokoisia ja vahvuisia. Kuorinta on tehokas, mutta rakeet eivät ole liian teräviä, mikä on usein ongelmana esimerkiksi monissa sokeripohjaisissa kuorinnoissa omalla ihollani, sillä ne meinaavat raapia ihoani hieman liikaa, joka saa sen ärsyyntymään. Tämän kuorinnan rakeet ovat jauhettuja viinirypäleensiemeniä ja ihanan tasaisia, mutta tehokkaita. Monesti hellempien kuorintojen rakeet ovat pyöreitä, joka ei puolestaan riitä omalle iholleni. Lisäksi rakastan savipohjaisia putsareita ja kuorintoja, sillä savi tuo kuorinnalle hyvin hienojakoisen ja syväpuhdistavan vaikutuksen. Kuorinta sisältää saven ja mekaanisten rakeiden lisäksi omenan, viinirypäleen ja sitruunan kantasoluja sekä viinirypäleensiemenöljyä, jotka muodostavat ihoa uudistavan ja heleyttävän cocktailin ikääntyvälle iholle. Lisäksi kuorinnassa on C-vitamiinia kahdessa eri muodossa, joka kirkastaa ja siloittaa ihoa.

Iho jää Stem Cellular mikrokuorinnan jälkeen aivan unelmaisen sileäksi ja pehmeäksi. Juuri tämmöistä kuorintaa voin käyttää useammin ja säännöllisemmin harvemmin tehtävien hedelmähappokäsittelyjen välissä. Tämä on mekaanisten kuorintojen pakko saada -tuote!

Kaikilla kuorinnoilla on positiivisista vaikutuksista huolimatta kontraindikaationsa: rosaceasta, POD:sta tai hyvin herkästä reaktiivisuudesta kärsivän ei kannata kuoria ihoaan lainkaan. Jos iho on hyvin ohut, en myöskään suosittele kuorintaa. Aknen hoidossa ei tule koskaan käyttää mekaanista kuorintaa ja aknetapauksissa täytyy arvioida aina yksilöllisesti voiko iholle tehdä myöskään hedelmähappokuorintaa. Jos akneen liittyy voimakasta herkkyyttä, ei hedelmähappokuorinta paranna tilannetta. Suosittelen lämpimästi kääntymään esimerkiksi Naturellen kauneushoitolan kosmetologien puoleen, jos lainkaan epäröit sopiiko kuorinta ihollesi.

Millaista kuorintaa te käytätte ja kuinka usein kuoritte ihon? Entä miten hoidat ihosi kuorinnan jälkeen?

Alekoodi

Saat 15 % alennuksen kaikista Naturellen normaalihintaisista tuotteista koodilla JUICE15 (pois lukien Mahalo, Nuori, Kypris ja Vintner’s Daughter sekä lahjakortit). Alennus on voimassa Naturellen verkkokaupassa ja myymälässä 31.3.2018 asti.

Kuvat uima-altaalla Katja Kokko, muut kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

20 kommenttia artikkeliin “Varaslähtö ihon kevätheleytykseen”

 1. Kaisa

  Tässä oli paljon hyvää tietoa, kiitos! Olenkin miettinyt, että miksi ihoni meinaa alkaa kukkia mekaanisen kuorinnan jälkeen, mutta nyt syy selvisi, ihanaa! Itse huomaan myös vuodenaikojen välillä ihon kiukuttelua, selvimmin se näkyy juuri talvesta kevääseen siirryttäessä ja toisaalta syksystä talveen.
  Kun puhut epäpuhtaasta ihosta, niin mitä tarkoitat sillä? Itselläni on melko paksu iho, mutta T-alueella jonkin verran tukkeumia ja mustapäitä, niin mikä siihen ongelmaan näistä voisi auttaa? Olen käyttänyt madaran peel AHA happokuorintaa ja se ei pientä punoitusta lukuunottamatta tunnu iholla. Mikä näistä voisi sopia minulle? 🙂
  Mukavaa kevättä!

  • Kaikille mekaaninen kuorinta ei tuota aiheuta ja riippuu tosi paljon kuorinnan voimakkuudesta. Esim. itselleni tämä JB:n mikrokuorinta on aivan ihanteellinen, kun taas Mahalon Bean Mask on niin voimakas että ei kärsi yhtään hieroa sitä iholla.

   Epäpuhdas iho on ns. pohjaihotyypista riippuen joko hetkellinen ja pidempi aikainen tilanne, jossa iholla esiintyy paljon mustapäitä tai tukkeumia. Suosittelen lukemaan tämän postaukseni, jossa avaan puolestaan rasvaisen ihon eri tyyppejä: https://katjakokko.com/epapuhtaan-ihon-tasmahoito-korealaisittain/ Ja sitten on toki vielä erikseen akne, joka on ihosairaus.

   Jos Madaran AHA-kuorinta ei tee ihollesi mitään, suosittelen JB:n voimakkainta kuorintaa. Ja muista jälkihoito naamiolla.

   • Kaisa

    Kiitos vastauksesta! Luulen, että ihoni on jotain sekaihon ja öljyrasvaisen väliltä, sillä se vaihtelee kuukautiskierron mukaan melkoisesti. Hyvän ravinnon, riittävästi juomisen ja hyvän ihonhoidon turvin se pysyy hyvänä, mutta taidan ottaa tuon testiin, sillä tuntuu että käyttämäni kuorinnat eivät ole riittävän tehokkaita.
    Mitä naamiota suosittelisit kuorinnan jälkeen (edullisimmista vaihtoehdoista)?

 2. Maarit

  Tunnistan niin tuon kevättäjähdyksen. Tulee takuuvarmasti joka kevät. Ei tarvita kuin yksi aurinkoinen ja tuulinen päivä. Useampana keväänä syytin voiteita ja vaihdoin toisiin sillä seurauksella, että tilanne vaan paheni. Viime keväänä vaihdoin taas voidetta mutta nyt Essen sensitiveen+seerumiin ja tilanne rauhoittui melko nopeasti. Taidan siirtyä taas samaan komboon jo ajoissa ja toivotaan, ettei räjähdystä tulisi tai se tulisi ainakin lievempänä.
  Mukavaa sunnuntaita 🙂

  • Jep, kyllä se vaan tulee joka kevät. Ja kevät on Kiinalaisen lääketieteen mukaan Puun aikaa, johon liittyvät sisäelimistä maksa ja sappirakko, kuonanpoisto. Ei siis huono asia, vaikka iho räjähtääkin vähän, mutta tietysti kiva välttyä suurelta näppymäärältä ja hoitaa sitä ajoissa (note to self).

 3. piu

  Whamisa kuorintalaput ovat joka viikko käytössä. Olenkin miettinyt pitäisikö kuorinnan jälkeen ottaa käyttöön jokin naamio. Nyt olen vain kerrostanut Whamisan kosteus toneria. Toisinaan olen kyllä laittanut May Lindstrom hunaja balmia. Itselläni tulee satunnaisia näppyjä silloin tällöin, pääasiallinen ongelma on kuivuus ja ikääntyminen.

 4. Ina

  Sopiiko Whamisan tuotteet käytettäväksi hedelmähappoja sisältävien tuotteiden kanssa, esim Whamisan toneri/ hoitoneste ja JBn suojakertoimellinen voide ? Onko joitain tuotteita joita tulisi välttää hedelmähappokuorinnan jälkeen?

 5. Janita

  Kirjoitit vuosi sitten olevassa postauksessa ettei hedelmähappokuorinta sovi herkälle ja couperosa iholle. Mulla on herkkä ja couperosa iho, mutta silti tukkeutuu etenkin nenästä ja otsasta jos en kuori säännöllisesti. Olen uskaltanut käyttää Ekopharman sensitive hedelmähappokuorintaa. En tosin tiedä tekeekö se sitten hallaa mun ohuelle iholle…

  • Jos iho on kovin herkkä, hedelmähapot voivat ärsyttää sitä ja johtaa pahempiin ongelmiin. Mutta mieto kuorinta voi aivan hyvin sopia etenkin paikallisesti käytettynä. Hedelmähapot auttavat vahvistamaan epidermistä, joten tekee myös hyvää ohuelle iholle, kunhan tuotteiden kokonaisuus toimii eikä käytössä ole liian vahvoja tuotteita.

 6. Titityy

  Täälläkin couperosaan ja rosaceaan taipuvainen iho – silti kyllä kuorin kerran viikossa Madaran aha-kuorinnalla, sillä iho tukkeutuu helposti etenkin kasvoja joogamatolla pyörittäessä 🙂 ja kun talviulkoiluissa pidän huivia nenään asti (leuan ihoon tulee tukkeumia). En kyllä ole huomannut pahentavan ko. ongelmia. Tällä hetkellä jälkihoitona kukkaisvesi ja Dr. Hauschkan revitalising-naamio.

  Jotain teen kuitenkin oikein, sillä tammi- helmikuinen rosacean räjähdys oli tänä vuonna olematon 🙂

  • Rosacealle en voimakasta kuorintaa käyttäisi, koska se voi pahentaa ongelmia entisestään, mutta toisaalta miedot pitoisuudet voivat auttaa tasapainottamaan hydrolipidikalvoa. Joten tässä on tärkeää löytää juuri se itselleen sopivin tapa ja tiedostaa se, että iho voi reagoida myös ei toivotulla tavalla.

 7. Tuuli

  Muistan sinun jossain joskus maininneen, että tukkeumat/epäpuhdaudet eri kasvonosissa voivat kertoa erilaisista kehon sisäisistä ongelmista tai epätasapainoista. Onko mitään tietoa, mistä voisi kertoa tukkeumat erityisesti poskissa? Ei siis leuan lähellä/ympäristössä, vaan nimenomaan poskien keskiosassa ja nenän ympärillä. Muuten tuntuu iho olevan useinmiten ihan hyvässä kunnossa, mutta poskiin ilmestyy aina sitkeästi tukkeumia, joiden katoaminen voi kestää pitkäänkin. Finnejä tai märkäpäitä ei tule kuin harvoin.

 8. Kiitos kattavasta postauksesta!

  Mitä olet mieltä lähes päivittäin käytettävistä 2% BHA-liuoksista, joiden pitäisi myös kuoria ihoa kemiallisesti, vähentää ja ehkäistä epäpuhtauksia jne?
  Kumpi on mielestäsi parempi ihonalaisiin tukkeumiin, mustapäihin ym., tälläinen päivittäinen nesteen/seerumin käyttö vai säännöllinen vahvan kuorinnan ja sen jälkeisen naamion käyttö?

  Mulla on siis sekaiho, nenässä mustapäitä ja poskissa ihonalaista tukkeumaa ja mietin olisiko Juice beautyn kuorinta sopiva näiden ongelmien poistoon. Runsas kosteuttaminen (hellävarainen
  puhdistus+kasvovesi+seerumi+kasvovoide) on jo hieman parantanut tilannetta, mutta jotain ”lisähoitoa” voisi kokeilla…

  • En suosittele, liian voimakasta käsittely päivittäin. Päivittäinen ihonhoito aina ykkönen ja täydentävä hoito kakkonen. Kokeile kuorintaa, se on erinomainen täydennys!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>