Beauty

Varaslähtö ihon kevätheleytykseen

Beauty | 11.3.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Pian alkaa olla taas se aika vuodesta, kun ihoni tekee tavanomaiseen tapaansa keväträjähdyksen – kuten se on tehnyt niin monena vuotena takaperin kuin vain muistan, joista vuoden takainen oli ehdottomasti pahin. Hetken jo kuvittelin, että nytkö tässä puhkesi sitten aikuisiän akne, mutta kyseessä taisikin olla hyvin perusteellinen röörien puhdistuminen tai stressiperäinen kehon käyminen vara-akulla, joka heijastui naamaan.

Vuosi sitten luotin ihon detoxissa Juice Beautyn Green Apple Peel hedelmähappokuorintaan, jonka olen todennut lukuisia kertoja vastaavanlaisessa tilanteessa itselleni toimivaksi ja iho tekikin täyskäännöksen parempaan heti kun otin happokäsittelyllä kunnon tehokuurin. Kevättä lukuun ottamatta ihoni pysyy nykyisin ympäri vuoden niin loistavassa kunnossa, että en tarvitse tujumpaa hedelmähappokuorintaa kuin ylläpitävänä tehohoitona parin kolmen kuukauden välein.

Tänä keväänä ajattelin olla liikenteessä täsmäaseideni kanssa jo ennen kuin ongelmat pääsevät puhkeamaan ja ottaa pienen varaslähdön ihon kevätheleytyksen valmisteluun – kolmen viikon päästä on virallisesti kevät ja yleensä näppyräjähdys on tapahtunut juuri maalis-huhtikuun taitteessa (blogi on muuten loistava ihopäiväkirja, mutta suosittelen muutenkin kirjaamaan ylös vaikka kalenteriin, jos iho tuntuu toistavan vuosittain jotain tiettyä räjähdyskaavaa). Katsotaan kuinka ennaltaehkäisevät toimet purevat ja vältynkö tänä keväänä finninaamalta tai selviäisinkö ainakin vähemmällä kuin vuosi sitten. Viime vuonna aloitin tehohoidon vasta toukokuussa – kuukauden liian myöhään. Suosittelen lukemaan tuon vuoden takaisen juttuni hedelmähapoista, sillä postauksesta löytyy myös huikeat kuvat ennen ja jälkeen kuorinnan sekä paljon tietoa hedelmähapoista.

Juice Beautyn Green Apple Peel on klassinen hedelmähappokuorinta, josta löytyy kolme eri vahvuutta: Full Strength ja Sensitive. Kummatkin kuorinnat sisältävät myös pigmenttiläiskiin sekä juonteisiin pureutuvia tehoaineita: A-, C- ja E-vitamiineja sekä kuparia. Blemish Clearing Peel on sen sijaan suunniteltu nuoremmalle iholle ja epäpuhtauksien hoitooa ja se ei sisällä yhtä paljon A-, C- ja E-vitamiineja, mutta niitäkin kuorinnasta löytyy, sillä ne auttavat ehkäisemään aknearpien syntymistä. Full Strength kuorinta sisältää monipuolisimmin happoja; glykolihappoa ja maitohappoa (jotka ovat AHA- eli hedelmähappoja). Lisäksi kuorinnassa on pajunkuoriuutetta, jossa on runsaasti BHA-happona tunnettua salisyylihappoa. Se on myös loistava lisä Blemish Clearing kuorinnassa, sillä rasvaliukoinen salisyylihappo auttaa liuottamaan talia tukkeutuneista huokosista.

Green Apple Sensitive kuorinnan happopitoisuus on noin 8-10 %, Blemish kuorinnan 10-11 % ja Full Strength kuorinnan 13-15 %. Mielestäni tämän vahvempaa ei ole mitään järkeä käyttää, koska se alkaa jo vaurioittamaan ihon suojabarriääriä. Hedelmähapot ovat myös ihoa kosteuttavia humektantteja, mutta yli 3 % pitoisuudella niillä on ihosolujen uusiutumista vilkastuttava eli kuoriva vaikutus. Hyvin pieni määrä hedelmähappoja ihonhoitotuotteissa auttaa siis parantamaan kuivallakin iholla kosteuspitoisuutta ja mieto hedelmähappokuorinta toimii puolestaan loistavana tehohoitona etenkin pintakuivalle ja kiristävälle iholle. Siksi hedelmähappokuorinta on hyödyllinen juuri tähän aikaan vuodesta kun talvi alkaa pikkuhiljaa kääntyä kevään puolella, mutta ilma on edelleen kuivaa ja varsinkin tuulista, mikä lisää kosteuden haihtumista iholta ja aiheuttaa pintakuivuutta.

Jos mietit mikä on omalle ihollesi sopiva vaihtoehto Juice Beautyn hedelmähappokuorinnoista, niin suosittelen valitsemaan Sensitive-version, jos et ole aiemmin käyttänyt hedelmähappoja tai ihollasi ei ole mitään varsinaista ongelmaa esimerkiksi pintakuivuuden lisäksi. Full Strength sopii paksummalle iholle ja niille, jotka ovat tottuneet hedelmähappoihin eikä iho ärsyynny helposti. Vahvin kuorinta sopii myös ikääntyvälle iholle, joka ei kuitenkaan ole hyvin ohut. Blemish Clearing kuorinta on puolestaan hyvä vaihtoehto epäpuhtaalle iholle.

Olen itse ehdottomasti rakeettomien hedelmähappokuorintojen ystävä, sillä vähänkään liian voimakas mekaaninen kuorinta vaurioittaa ihoani ja saa aikaan näppyjä. Hedelmähapot sen sijaan sopivat hipiälleni erinomaisesti eivätkä ärsytä ihoani. Hedelmähappokäsittelyn jälkeen ihon jälkihoito tulee tehdä huolellisesti, sillä huonoilla tuotteilla tai mutkat suoraksi vedettynä ihon suojabarriääri voi vaurioita ja iho voi kuivua tai ärtyä.

Hedelmähappokuorinnan jälkeen iholle tulee aina käyttää rauhoittava, viilentävä ja kosteuttava naamio. Harmi ettei Juice Beautyn valikoimasta sellaista löydy, mutta itse olen käyttänyt Naturellen valikoimasta esimerkiksi Tata Harperin Moisturizing Maskia, Sukin Moisture-Rich Brightening Maskia, Nuorin Supreme Moisture Maskia ja Absolutionin Le Soin Purifiantia. Naamion jälkeen iholle taputellaan normaalisti kasvovesi, seerumi, ihoöljy ja kosteusvoide.

Kaikille hedelmähappokuorinnat eivät sovi mietoinakaan pitoisuuksina ja Juice Beautyn kuorintavalikoima onkin laajentunut mekaanisella kuorinnalla jollaista sarjalta ei ole aiemmin löytynyt. Stem Cellular Resurfacing Micro-Exfoliant on mekaaninen mikrokuorinta niille, jotka kaipaavat kuorinnalta nopeita tuloksia erityisesti juonteiden hoidossa, mutta haluavat vaihtelua tai eivät voi käyttää hedelmähappoja.

Stem Cellular mikrokuorinnasta on sanottava, että en ole varmasti ikinä kokeillut optimaalisempaa mekaanista kuorintaa omalle iholleni. Kuorivat rakeet ovat juuri sopivan kokoisia ja vahvuisia. Kuorinta on tehokas, mutta rakeet eivät ole liian teräviä, mikä on usein ongelmana esimerkiksi monissa sokeripohjaisissa kuorinnoissa omalla ihollani, sillä ne meinaavat raapia ihoani hieman liikaa, joka saa sen ärsyyntymään. Tämän kuorinnan rakeet ovat jauhettuja viinirypäleensiemeniä ja ihanan tasaisia, mutta tehokkaita. Monesti hellempien kuorintojen rakeet ovat pyöreitä, joka ei puolestaan riitä omalle iholleni. Lisäksi rakastan savipohjaisia putsareita ja kuorintoja, sillä savi tuo kuorinnalle hyvin hienojakoisen ja syväpuhdistavan vaikutuksen. Kuorinta sisältää saven ja mekaanisten rakeiden lisäksi omenan, viinirypäleen ja sitruunan kantasoluja sekä viinirypäleensiemenöljyä, jotka muodostavat ihoa uudistavan ja heleyttävän cocktailin ikääntyvälle iholle. Lisäksi kuorinnassa on C-vitamiinia kahdessa eri muodossa, joka kirkastaa ja siloittaa ihoa.

Iho jää Stem Cellular mikrokuorinnan jälkeen aivan unelmaisen sileäksi ja pehmeäksi. Juuri tämmöistä kuorintaa voin käyttää useammin ja säännöllisemmin harvemmin tehtävien hedelmähappokäsittelyjen välissä. Tämä on mekaanisten kuorintojen pakko saada -tuote!

Kaikilla kuorinnoilla on positiivisista vaikutuksista huolimatta kontraindikaationsa: rosaceasta, POD:sta tai hyvin herkästä reaktiivisuudesta kärsivän ei kannata kuoria ihoaan lainkaan. Jos iho on hyvin ohut, en myöskään suosittele kuorintaa. Aknen hoidossa ei tule koskaan käyttää mekaanista kuorintaa ja aknetapauksissa täytyy arvioida aina yksilöllisesti voiko iholle tehdä myöskään hedelmähappokuorintaa. Jos akneen liittyy voimakasta herkkyyttä, ei hedelmähappokuorinta paranna tilannetta. Suosittelen lämpimästi kääntymään esimerkiksi Naturellen kauneushoitolan kosmetologien puoleen, jos lainkaan epäröit sopiiko kuorinta ihollesi.

Millaista kuorintaa te käytätte ja kuinka usein kuoritte ihon? Entä miten hoidat ihosi kuorinnan jälkeen?

Alekoodi

Saat 15 % alennuksen kaikista Naturellen normaalihintaisista tuotteista koodilla JUICE15 (pois lukien Mahalo, Nuori, Kypris ja Vintner’s Daughter sekä lahjakortit). Alennus on voimassa Naturellen verkkokaupassa ja myymälässä 31.3.2018 asti.

Kuvat uima-altaalla Katja Kokko, muut kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , , , ,