BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: 100% poskipunaa

Beauty | Inken purkkinurkka | 10.3.2018 | Inke

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Vierailevalla kirjoittajalla Inkellä on kymmeniä erilaisia ”meikittömän meikin” reseptejä.

Mitä jos rakastaa meikkaamista, muttei kuitenkaan ole järin kiinnostunut erityisen näyttävien ja taidokkaiden meikkilookien loihtimisesta? Entäpä jos rakastaa purnukoita, muttei oikeastaan halua näyttää meikatulta?

Itse en juuri silmämeikeillä säväyttele: lempisävyni ovat oikeastaan kaikki hieman eri tavalla huomaamattomia, varjon lailla luomelle laskeutuvia beigejä ja ruskeita. Huulipuna puolestaan saa näkyä, mutta tunnen oloni kotoisaksi vain tietyissä sävyissä. Ehkäpä ne pinkit, lilat ja violetitkin voisivat periaatteessa minulle sopia, mutta kun ne eivät näytä minulta! Ja kun punaisen sävytkään eivät saa olla liian sinertäviä eivätkä tummanpunaiset taittaa violettiin, on huulipunilla leikittelevien lookien valikoima suhteellisen rajattu. (Nudepunat… Naaah. Yleensä valitsen huulivoiteen.)

Entäpäs jos silti haluaisi kokeilla erilaisia lookeja – onko mitään tehtävissä? Voi kuulkaa, paljonkin! Miten olisi poskipuna?

Poskipunat ovat mielestäni ylenkatsotuinta värikosmetiikkaa, jotka ansaitsisivat paljon enemmän huomiota sekä palstatilaa. Aika harvaan kausimeikkilookiin muuten edes kuuluu poskipunasävyjä, eikä poskipunien saralla kehitellä mielestäni uusia tuote- tai pakkausinnovaatioita läheskään siihen tahtiin kuin muissa meikeissä!

Olin itse vuosikausia vannoutunut puuteriposkipunien käyttäjä, tuolloin voidemaiset tuntuivat – syystä selittämättömästä – lähinnä vaivalloisilta. Mielipiteeni ei muuttunut vielä ensimmäisestä (eikä varmaan vielä viidennestäkään) kokeilemastani voidepunasta, mutta meikkitrendien muututtua kuultavammiksi, alkoi muuhun ihoon verrattuna mattapintaiseksi jäävä poski näyttää väärältä. Lopulta täytyi jääräpäänkin kääntyä voidemaisten punien puoleen.

Ja siltä tieltä ei kuulkaa ole ollut paluuta! Kuulas ja eläväinen pinta näyttää luonnolliselta, sulautuu ihoon ja on helppo häivyttää sienellä, siveltimellä tai sormin. Värin määrä ei myöskään ole vakio, kuten puuterimaisissa helposti. Voidemaista voi myös kerrostaa helposti ja säädellä pigmentin määrää alueittain keskittämällä sitä kohokohtiin ja himmentää häivyttäen ympäristöön.

Lempparini voidemaisista poskipunista ovat puikkomallisessa pakkauksessa, ne kun ovat älyttömän helppoja levitettäviä sekä mukana kuljetettavia. Vannon, että keskellä päivää päivitetty poskipuna freesaa lookia usein (ainakin pelkkää) puuterointia enemmän!

Mikäli nomakeup-lookeihin soveltuvat, todella luonnollisen näköisenä punoituksena poskilla hehkuvat punapuikot kiinnostavat, nyt on herkkua tarjolla! Suurella ilolla testailin viisi 100% Puren poskipunapuikkosävyä, joita kaikkia yhdistää hedelmäpigmenteistä saatu sävy yhdistettynä muun muassa shea- ja kaakaovoista sekoitettuun pohjaan. Herkullinen ja mehukas tuoksu on myös mainitsemisen arvoinen!

Arvioin poskipunia oman ihonsävyni (keltapohjainen keskivaalea) näkökulmasta, jonka tarpeisiin kaikissa poskipunissa on pigmenttiä sekä tarpeeksi että sopivan hentoisesti: näillä saa helposti aikaiseksi luonnollisen ja kauniisti häivyttyvän lookin. Kaikki näistä punista jättävät iholle marjamehulla painellun näköisen jäljen sekä vähän voidemaisena kuultavan, muttei missään nimessä ärsyttävän rasvaisen tai pois paikoiltaan luisuvan pinnan. Mikäli haluat, että meikkisi on kuulas, kostea ja dewy, kokeilehan näitä! Ja mikä parasta – näitä poskipunapuikkoja voi käyttää myös huulilla, sopivaa sävyä luomillakin.

Mutta minkä sävyistä sitten valitsisi? 

Jos kaipaat…

…vain aavistuksen hehkua poskille?
100% Pure Lip & Cheek sävyssä Peach Glow

Jos arkailet poskipunan kanssa, mutta haluaisit kasvoille aivan aavistuksen väriä ja heleää hehkua, tämä on sävysi. Lupaan, että vaaleahipiäisetkin saavat todella tehdä töitä tämän kanssa epäonnistuakseen! Tämä poskipuna on myös varmin valinta huulipunia rakastavalle ja punavalinnan vasta juuri ennen ulko-ovesta astumista tekevälle meikkaajalle. Näin naturellin poskipunan kanssa on nimittäin vaikeaa kuvitella yhdenkään huulipunan riitelevän!

…pikkuisen päivetystä?
100% Pure Lip & Cheek sävyssä Cocoa Berry

Tuntuuko aurinkopuuteri poskipunaa turvallisemmalta valinnalta? Tässä on versio, joka ei näytä liian oranssilta eikä tahralta poskella! Aavistuksen punertavaan taittava ruskean sävy korostaa ja syventää ainakin omien huulteni väriä todennäköisesti paremmin kuin yksikään nudepuna aiemmin. Tätä sävyä olen onnistuneesti käyttänyt myös luomilla! Jos ikinä haluaisin hakeutua tilanteeseen, jossa meikkipussissa on vain muutama monitoimituote, kääntyisin tämän purnukan puoleen.

…sellaista punaa, joka antaa ymmärtää sinun tulleen juuri lenkiltä?
100% Pure Lip & Cheek sävyssä Pink Grapefruit Glow

Tässäpä puna, joka taikoo poskille samanlaisen pirteän punan kuin spinning-tunti tai hiihtolenkki pikkupakkasessa! Verkkokauppakuvien perusteella olisin ehkä skipannut tämän kuvauksen perusteella itselleni liian pinkiltä kuulostavan punan, mutta onneksi tämä tuli testattua. Nappivalinta sellaisiin päiviin, kun tekee mieli skipata ripsivärit ja huulipunat – tämän kanssa et niitä oikeastaan kaipaakaan. Ehkäpä vielä pieni sipaisu huulille samasta tuubista, ja se on siinä.

…luonnollista, huoliteltua lookia?
100% Pure Lip & Cheek sävyssä Sugar Plum

Jos olisi pitänyt valita näistä sävyistä nimenomaan yksi tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva poskipuna, olisin tarttunut tähän. Tämä sävy on nimittäin lähinnä omien poskieni luonnollista punoitusta sekä aika lailla yksi yhteen myös huulteni värin kanssa. Muilla sävyillä voin hakea pientä vaihtelua lookiin, tällä korostan omia piirteitäni. Omaan väripalettiini sopivaa, imartelevaa ”en ole tänään meikannut, kunhan heräsin tämännäköisenä” -lookia lähtisin hakemaan ekana tällä puikolla!

…kyselyitä siitä, oletko kenties tavannut jonkun?
100% Pure Lip & Cheek sävyssä Cranberry Glow

Puhtaan punaisena hehkuva poskipuna riittää meikkilookin katseenkiinnittäjäksi – ja tämän kanssa ei muuten luomiväreillä tai huulipunilla tarvitse tai oikeastaan kannatakaan leikkiä. Tästä puikosta poskipäille saa kauniin, pomppaavan ja kunnolla punoittavan hehkun, joka on hyvin häivytettynä superkaunis sekä mahdollisesti myös ”mikä sen tyypin nimi on” -kyselyitä herättävä. Ei ehkä se itsestäänselvin valinta, mutta juuri siksi todella kaunis, kiehtovan ja lumikkimaisen punoituksen poskille ja huulillekin jättävä sävy!

100% Puren poskipunat maksavat kolmisenkymppiä kappale, joka ei ole mielestäni aivan mahdoton hinta ainakaan siihen nähden, että samalla putelilla loihtii helposti myös huulimeikin. Mikäli kaipaat helppokäyttöistä tuotetta, jolla saat luonnollisen, mutta säväyttävän lopputuloksen – tässä se on!

Onko langoilla muita poskipunasävyillä kikkailevia? Vieläkö linjoilla on joku, joka ei poskipunaa käytä laisinkaan? 

 

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta.

 

Avainsanat: , ,