Cheap & Chic

Viikon purkki: Olivia Klein Vitamin Spray Toner

Cheap & Chic | 6.3.2018 | Katja Kokko

Olivia Klein on yksi niistä sarjoista, joista on kyselty kovasti esittelyä ja mielipiteitä blogissa. Olen seurannut kolmisen vuotta sarjan kehittymistä ja täytyy sanoa, että suunta on ollut todella hieno ja kansainvälinen menestys on tällä suunnalla täysin mahdollinen.

Erikoista Olivia Kleinissä on se, että suomalaisen yrityksen tuotteet valmistetaan Jenkeissä. Tuotteet eivät kuitenkaan ole kalliita, vaikka purnukoiden reitti kauppojen hyllylle ei kuljekaan aivan linnuntietä: suurin osa tuotteista maksaa 20 euron molemmin puolin seerumeita lukuun ottamatta, jotka ovat 40-50 euron hintaisia. Pakkaukset ovat simppelit ja edulliset, mikä selittää osaksi tuotteiden suht alhaista hintaa. Kaikki Olivia Kleinin tuotteet ovat hajusteettomia.

En tiedä mikä sarjassa ei ole koskaan itselleni kolahtanut, mutta päätin muutama viikko sitten tilata testiin pari tuotetta, koska sarja on selkeästi kasvattanut suosiotaan Suomessa viime aikoina.

Tämän viikon purkki on Olivia Klein Vitamin Spray Toner:

Kohderyhmä: kohtuuhintaisen ja edullisen luonnonkosmetiikan käyttäjät, jotka vaativat tuotteilta tehokkuutta. Synteettisille kemikaaleille herkistyneet ja tuoksuherkät.

Mille ihotyypille sopii: kaikille ihotyypeille, elottomalle iholle.

Miten markkinoidaan: tuo kirkkautta, heleyttä ja elinvoimaisuutta kuivalle, samealle ja elottomalle iholle C-vitamiinin, marja- ja hedelmäuutteiden avulla. Ravitsee, kirkastaa ja kuorii ihoa kevyesti.

Mitä sisältää: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Ascorbic Acid, Vaccinium Macrocarpon Fruit Extract, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Acer Saccharium Extract, Saccharum Officinarum Extract, Citrus Limon Peel Extract, Citrus Sinensis Peel Extract, Salix Alba Bark Extract, Phenoxyethanol, Alcohol, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Polysorbate 20, Tetrasodium Glutamate Diacetate

Aloe vera -mehu kosteuttaa ja uudistaa ihoa. C-vitamiini kirkastaa ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Karpalo-, mustikka-, sokerivaahtera ja -sokeriruokouutteissa on luonnostaan AHA-happoja, jotka kuorivat ja kirkastavat ihoa hellävaraisesti. Pajunkuoriuutteen sisältämä BHA-happo auttaa liuottamaan talia huokosista.

En tiedä olenko ainoa, jota häiritsee Olivia Kleinin tapa merkitä incit omille sivuilleen: ne on suomennettu. Tämä on itselleni ärsyttävää, koska incien kansainvälinen kieli on se, jolla itse etsin tietoa raaka-aineista ja millä olen oppinut aineet tuntemaan. Suomennetut raaka-aineluettelot hankaloittavat tätä, mutta onneksi purkkeihin on painettu viralliset inci-listat ja myös Twist Bessä (josta tuotteen tilasin) incit ovat kansainvälisellä kielellä.

Tuoksu: ei tuoksu oikeastaan millekään, joten sopii tuoksuherkille.

Arvio tuotteesta: kasvovesi on pakattu suihkutettavaan pulloon, joista itse pidän. Huono puoli tässä on vaan se, että tuotetta menee väkisinkin silmiin, jos sen suihkuttaa kasvoille ja tuote polttaa sekä kirvelee silmiäni. Tietysti kädet voi laittaa suojaksi silmien eteen, jotta ainetta ei pääse silmiin, mutta itseäni tämä häiritsee suunnattomasti. Olen kasvovesien ystävä, joita voi huoletta käyttää myös silmänympärysiholle tai joiden joutumista silmien lähelle ei tarvitse erityisesti varoa. Muuten tässä kasvovedessä on kaikki kohdallaan, raaka-aineet ovat hyvät ja varsinkin hinta on tässä hyvin edullinen sisältöönsä nähden. Omasta mielestäni pakkaus pitäisi kuitenkin olla erilainen tällä sisällöllä – todennäköisesti runsas määrä C-vitamiinia ja hedelmähappoja sisältävät marjauutteet aiheuttavat polttelun.

Vaikka tämä kasvovesi ei sytyttänyt (paitsi silmäni, haha), aion antaa mahdollisuuden vielä jollekin sarjan toiselle kasvovedelle.

Arvosana asteikolla 1-10: 7

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 9

Käytätkö koko purkin loppuun: todennäköisesti laitan eteenpäin jollekin ystävälle tai käytän loppuun vähitellen, sen verran silmien polttelu häiritsee.

Ostaisitko uudestaan: en

Mistä voi ostaa:

Twist Be, 21,90 €

World of TRE, 21,90 €

Löydät edelliset viikon purkit täältä.

Millaisia kokemuksia teillä on Olivia Kleinin tuotteista?

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , ,