Cheap & Chic

Patykan edulliset uutuudet

Cheap & Chic | 13.3.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Jolie, sisältää alekoodin

Selektiivisen luonnonkosmetiikan pioneeri Patyka lähtee maailmanvalloitukseen uusilla, edullisilla tuotteilla.

Kun tulee puhetta selektiivisen luonnonkosmetiikan pioneerista Patykasta, tunnelmat ovat väkisinkin nostalgiset. Vuosi oli 2013, kun olimme Jutan kanssa työmatkalla Pariisissa. Takana oli vajaat puoli vuotta kokemusta Patykan jälleenmyynnistä, joka oli täysin ennen näkemätön luksusluonnonkosmetiikkamerkki Suomen markkinoilla, mutta se lensi hyllyistämme nopeammin kuin meille pystyttiin tavaraa toimittamaan. En ikinä unohda sitä hetkeä, kun Patykan perustaja Pierre ehdotti meille David Lynchin suunnittelemassa Silencio-klubissa drinkkien äärellä, voisimmeko ottaa Patykan maahantuontiimme. Minulla meni kirjaimellisesti paukut väärään kurkkuun ja sydämeni taisi jättää välistä ainakin yhden lyönnin. Sivusilmälläni aistin, että vieressäni istuvalla Jutalla oli myös pokassa pitelemistä, mutta hoidimme homman kotiin viilipyttyinä ja pyörryimme onnesta vasta palaverin jälkeen.

Patykan menestystä ei ollut vaikea ennustaa ja yritys onkin kasvanut päätähuimaavaa vauhtia. Sarja ole enää Suomessakaan vain pienen piirin tiedossa ja sitä saa muualtakin kuin Punavuorelaisesta luonnonkosmetiikkaputiikista. Hymyilen joka kerta nähdessäni koko näyteikkunan peittävät mainokset Sokoksen ikkunassa.

Tapasin Pierren uudelleen viime vuoden lopussa ja hän kertoi pian lanseerattavista uutuuksista: edullisista tuotteista. Vaikka uutisiin ei liittynyt tällä kertaa mitään minua enää henkilökohtaisesti koskettavaa, perhoset lepattivat silti vatsan pohjassa, sillä tiesin, että näillä tuotteilla tavoitetaan pomminvarmasti paitsi aivan uusia luonnonkosmetiikan käyttäjiä ja tuodaan lisäksi kauniisti pakattuja tuotteita myös edullisemman kosmetiikan käyttäjille.

Patykan selektiiviset tuotteet pysyvät edelleen valikoimassa ja uudet tuotteet eivät korvaa niistä mitään. Sanon aivan suoraan, että kalliimmat tuotteet ovat hintansa väärti ja ne on suunniteltu selkeästi vaativammalle iholle. Edulliset tuotteet sopivat sen sijaan erittäin hyvin nuorelle sekä iholle, jolla ei ole suuria haasteita. Joukosta löytyy kuitenkin muutama tärppi, millä vaativakin käyttäjä voi pihistää hinnassa.

Uudet tuotteet on juuri lanseerattu ja olen nyt testannut niitä hyvän tovin. Edullisista tuotteista löytyy kolme tuotelinjaa, joissa on kussakin kolme tuotetta:

Clean Range – puhdistustuotelinja

Vaaleanpunaisista tuotteista löytyy edullinen versio Patykan kuuluisasta puhdistustriosta eli valikoimassa on puhdistusöljy, puhdistusvaahto ja hoitoneste. Näistä tuotteista ennustan myyntitykkejä!

Melting Cleansing Oil on samettisen koostumuksen puhdistusöljy, jossa auringonkukkaöljy ja jojobaöljy yhdistyvät emulgoiviin aineisiin. Öljyssä on loistava hinta-laatusuhde ja se puhdistaa tuhdinkin meikkivoiteen erinomaisesti. Jos öljyn haluaa huuhtoa pois vedellä, se tulee emulgoida iholta kostein sormin pyörittelemällä ennen lämpimällä vedellä huuhtomista.

Puhdistusöljy on kuitenkin tarkoitettu käytettäväksi yhdessä Detox Cleansing Foam puhdistusvaahdon kanssa, jonka avulla öljy peseytyy täydellisesti pois kuivattamatta ihoa. Olen nyt käyttänyt komboa kaksi viikkoa ja ollut tyytyväinen siihen, että yleensä vierastami vaahtoputsari on pitänyt ihon pehmeänä. Uskon, että Patykan öljyn samettisen täyteläinen koostumus on juurikin aivanasemassa siinä ettei ihosta tule narisevan puhdasta.

Soothing Milky Toner on koostumukseltaan maitomaisen täyteläinen – tällaisen koostumuksen hoitonestettä on kaivattu edulliseen kosmetiikkaan ja tähän rakastuu taatusti moni! Koostumus on erittäin onnistunut. Tehoaineina on käytetty kosteuttavaa aloe veraa ja rauhoittavaa malvaa. Tavanomaiseen glyseriiniiin verrattuna diglycerin kosteuttaa ihoa hieman pitkäkestoisemmin. Hoitoneste sopii parhaiten kuivalle, herkälle, normaalille ja nuorelle iholle ja se kannattaa ehdottomasti taputella iholle käsin.

Hydra Range – kosteuttava sininen linja

Sinisestä linjasta löytyy kosteuttava hyaluronihapposeerumi sekä kaksi kosteusvoidetta kevyessä ja hieman täyteläisemmässä koostumuksessa.

Bongasin välittömästi Hydra Booster seerumista trendikkään raaka-aineeseen, jonka inspiraation lähde on Koreassa: valkohytykkä-sieni eli tremella on hyytelömäinen sieni, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja siloittaa juonteita. Ennustan tämän raaka-aineen käytöstä vielä valtavaa hittiä, sillä se on loistava kombo yhdessä hyaluronihapon kanssa, jota myöskin löytyy seerumista. Bisabolol puolestaan rauhoittaa ihoa ja tuotteessa käytetty mineraalirikas vesi on peräisin Mont Blancin jäätiköltä. Seerumissa on todella ihana patykamaisen raikas ja hedelmäinen tuoksu, joka on täysin ei-luonnonkosmetiikkamainen. Tykästyin tähän seerumiin kovasti nimenomaan tehokosteuttavana tuotteena.

Kosteusvoiteissa on täydellisen kevyet koostumukset. Hydra Soothing Moisturizer on todella ohut ja sopii erinomaisesti pintakuivalle iholle siinä missä Intensive Hydra Soothing Moisturizer sopii paremmin kuivalle iholle. Voiteissa on käytetty seerumin tapaan iholle elinvoimaa tuovaa mineraalirikasta vettä Mont Blancilta ja rauhoittavaa bisabololia ja kumpikin voide sopii myös herkälle iholle. Arvaattekin varmaan, että pidin itse enemmän ohuemman voiteen koostumuksesta, mutta on kyllä ilo todeta, että täyteläinen voide on myös kevyt ja hengittävä.

Pure Range – vihreä puhdistava linja

Vihreän linjan tuotteista Anti-Blemish Toner jäi vielä uupumaan omasta testipaketistani, mutta se vaikuttaa raaka-aineluettelon perusteella hinta-laatusuhteeltaan loistavalta ja ei ole vaikea ennustaa hittiä myös tästä tuotteesta. Aion myös itse kokeilla hoitonesteen heti, kun sitä vain on saatavilla.

Detox Charcoal Mask on tarkoitettu rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle, mutta minä sanoisin tämän sopivan melkein kaikille ihotyypeille syväpuhdistavaksi tuotteeksi ja saastemagneetiksi, sillä vaikka naamiosta löytyykin puhdistavaa savea, se ei kuivu iholle kiristäväksi kipsiksi eikä ime ihosta kosteutta pois, vaan se on koostumukseltaan kermainen ja säilyttää kosteutensa myös vaikutusaikana. Piparminttuvesi puhdistaa ihoa ja tekee naamiosta ihanan viilentävän ja virkistävän. Merileväuute ja aktiivihiili puhdistavat saasteita iholta ja prebiootit tasapainottavat ihon mikrobikantaa. Naamio on täydellinen tuote nuorelle iholle, mutta toimii erinomaisena syväpuhdistajana vanhemmallakin iholla.

Matte Perfecting Fluid on sinisenkin linjan voidetta vesimäisempi ja vaikka tuotteen nimessä on sana matta, ei voiteesta jää silti liian kuivakkaa mattapintaa, vaan sen sisältämä pii auttaa hillitsemään liiallista kiiltoa. Piparminttuvesi viilentää, virkistää ja puhdistaa ihoa, takiaisenjuuri hillitsee epäpuhtauksia ja prebiootit tasapainottavat ihon mikrobikantaa. Voide sopii hyvin suurihuokoiselle, rasvaiselle ja sekaiholle sekä miehen paksulle iholle. Voide on erinomainen myös nuorelle epäpuhtaalle iholle ja lisäksi se käy hyvin meikin alle.

Omat suosikkini Patykan edullisista uutuuksista ovat puhdistustrio, Hydra Booster seerumi ja syväpuhdistava naamio. Olen melko varma pelkän raaka-aineluettelon perusteella, että Anti-Blemish Toner liittyy suosikkien joukkoon, kunhan pääsen siihen käsiksi.

Normaalisti olen mieltynyt autenttisempaan luonnonkosmetiikkaan, jossa on vahvasti läsnä esimerkiksi aromaterapia tuoksujen suhteen. Patyka edustaa modernia luonnonkosmetiikkasuuntausta sekä teknisyyttä ja on paitsi onnistunut siinä täydellisesti, myös parantanut tuotteitaan vuosien varrella jatkuvasti. Aromaterapiaa ei näissä tuotteissa ole, mutta patykamaisen tuoksun tunnistavat varmasti kaikki sarjaa käyttäneet ja ah, kyllä tällaisellakin tuoksumaailmalla on paikkansa vaihtelun vuoksi, mutta ennen kaikkea tavoittamaan niitä kuluttajia, joille autenttiset yrttituoksut ja eteeriset öljyt eivät resonoi ja luonnonkosmetiikka ei ole (vielä) se sydämenjuttu.

Joko te olette ehtineet tutustua Patykan uutuuksiin?

Alekoodi

Saat koodilla KATJAXPATYKA 15 % alennuksen Jolien koko valikoimasta sunnuntaihin 17.3.2019 asti. Koodi ei koske tuotemerkkejä Kjaer Weis, May Lindstrom Skin, Less is More, Josh Rosebrook, Henua Organics, Kypris eikä Jolie boxeja tai lahjakortteja.

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,