Beauty

Miesten ihonhoito

Beauty | 15.3.2019 | Katja Kokko

Postauksen tuotteet on saatu maahantuojalta

66°30 on miehille suunniteltu selektiivinen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet sisältävät runsaan määrän korkealaatuisia ja vastuullisesti tuotettuja aktiiviaineita. Hoitoloille suunnatulta sarjalta löytyy lisäksi hoitoprokollat miesten kasvohoitoihin.

Miesten ihonhoidosta ei tule kirjoitettua hirveän usein, mutta muutama juttu aiheelle on tullut omistettua vuosien varrella. Miehet voivat kyllä noudattaa samanlaista ihonhoitorutiinia ja melkein samoilla tuotteilla kuin naisetkin, mutta merkittävimmän eron rutiiniin tekee parranhoito.

Miesten ihonhoitoon tulee yleensä aina liitettyä parranajo, mutta tässä taloudessa elää puolestaan henkilö, joka ei aja partaansa, vaan hoitaa sitä antaumuksella ja käy siistimässä sen säännöllisesti. Parranhoitoa lukuunottamatta Richardilla ei ole ollut minkäänlaista ihonhoitorutiinia (en laske mineraaliöljystä ja silikoneista valmistettua alle kahden punnan epäilyttävän näköistä perusvoidetököttiä ihonhoidoksi). Tai siis ihonhoitorutiinia ei ollut ennen marraskuuta.

Aluksi esittelin Richardille kasvoputsarin, kuorinnan, kasvoveden ja kosteusvoideen. Hämmästyttävää mitä ihossa tapahtui jo yhden kuorinnan ja kunnon kosteutuksen jälkeen. Viikossa ero oli aivan huikea ja pintakuiva röhelö sai kyytiä, kun ihon kosteuspitoisuus alkoi parantua rytinällä. Tammikuussa ujutin rutiiniin kasvoöljyn, josta tuli välittömästi miehen luottotuote. Nykyisin rutiinista löytyy vielä silmänympärysvoide ja seerumi ja miehen iho on kuulas ja sileä kananmunaiho.

Kas näin helposti se kävi! Ei tarvinnut edes pitää luentoa aiheesta, kun mies näki itse aivan silmissä, mitä iholle alkoi tapahtumaan. Tosin jossain vaiheessa hän kysyi, että mitä kasvovesi tekee iholle, mutta perusteellisen selostukseni jälkeen kasvoveden taputtelu on jatkunut mukisematta eikä uusien tuotteiden lisäämistä rutiiniin ole kyseenalaistettu.

Usein kun tapaamme Richardin miespuolisia kavereita, juuri parta saa osakseen ihailua ja sitä halutaan jopa kosketella, joka on mielestäni huvittavaa. Hyvä iho on kerännyt myöskin kommentteja ja kehuja.

Miehille suunnattuja ihonhoitosarjoja ei ole liioin tarjolla ja toki samat tuotteet käyvät sekä miehille että naisille. Varsinaiset miesten tuotteet eroavat yleensä sillä, että niissä on huomioitu miehen ihon paksumpi rakenne ja tuotteet sisältävät usein rauhoittavia aineita parranajon aiheuttamaan mekaaniseen rasitukseen sekä tulehduksia ehkäisemään.

Ranskalainen 66°30 on yksi parhaista miehille suunnatuista ihonhoitosarjoista. Selektiivinen sarja on tarkoitettu myös hoitolakäyttöön ja hoitoihin on suunniteltu omat hoitoprotokollat. Sarja on ehdottomasti markkinoilla täysin ainutlaatuinen, sillä tuotteet sisältävät runsaan määrän erittäin laadukkaita ja kestävästi tuotettuja aktiiviaineita. Valikoimassa on miehen iholle melkein kaikki tarvittava – ihmettelen ainoastaan kasvoveden ja parranajovoiteen puuttumista.

Olen ollut niin innoissani huikeista tuloksista Richardin ihossa, että päätin tehdä jutun miesten ihonhoidosta ja pistin hänet testaamaan 66°30:n tuotteita, sillä halusin kertoa tästä sarjasta, joka tuntuu olevan vain pienen piirin tiedossa oleva kauneussalaisuus. Joten tässä tulee vinkit parrakkaan miehen päivittäiseen ihonhoitoon:

Richard pesee ihon aamuin illoin 66°30 Purity Cycle puhdistusvaahdolla, joka on pH:ltaan neutraali ja hellävaraisesti pesevä putsari. Jos miehesi on tottunut jyystämään ihoaan saippualla tai synteettisellä puhdistusaineella (joiden pesevät aineet ovat yleensä huomattavasti järeämpiä), suosittelen ehdottomasti päivittämään puhdistusaineen ensimmäisenä. 66°30 vaahto sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe veraa, vapaita radikaaleja neutraloivaa vadelmauutetta ja hyvin miedosti kuorivaa paju-uutetta.

Vaahto kannattaa levittää kuiville kasvoille ja kaulalle, hieroa huolellisesti noin 1-2 minuutin ajan ja lopuksi se huuhdotaan pois lämpimällä vedellä. Vaahto sopii myös parran pesemiseen ja jos miehellä on iso parta, se tulee pestä päivittäin.

66°30:n valikoimassa ei ole kasvovettä, joten Richard on lotrannut sekä Neal’s Yard Remediesin Frankincense Tonerilla sekä viimeisimpänä Madaran uudella Infinity Mist kasvosuihkeella. Kuulemma Neal’s Yardin kasvovesi on parempi. Olen ostanut siihen erikseen spray-suuttimen, joten annostelu käy paljon kätevämmin kuin suoraan pullon suusta kaatamalla. Kasvovettä mies taputtelee iholleen yleensä 2-3 kerrosta.

Seerumi on myös käytössä aamuin illoin. 66°30 Extreme Cycle hyaluronihapposeerumi sisältää runsaan pitoisuuden hyvin imeytyvää matalamolekyylistä hyalurinihappoa, joka siloittaa ryppyjä, mutta myös rauhoittaa ihoa. Syyssyräkkä ja timjami antavat suojaa ilmansaasteita vastaan ja ayurverdaan pohjautuvat neem-puun lehtiuute, munakoisouute, kurkuma, basilika ja tulsi rauhoittavat, kirkastavat ja siloittavat ihoa. Seerumin myötä iho on alkanut tasoittua ja täyteläistyä selkeästi.

66°30:n valikoimassa on muuten myös 66°30 Radiance Cycle seerumi, joka sisältää aavistuksen pienen määrän itseruskettavaa ainetta. Määrä on siis niin pieni, että vaikutus on kevyesti ihon sävyä heleyttävä. Minua houkuttaisi pistää mies kokeilemaan myös tätä tuotetta, sillä hän on melkoinen auringossa lekottelija ja tykkää päivettyneestä ihosta.

Silmänympärysvoide oli seerumin ohella viimeisin vaihe, jonka ujutin miekkosen rutiiniin, mutta sitäkin tarpeellisempi, koska Richardin silmänalusiho on veltostunut ja hänelle tulee helposti silmäpussit. 66°30 Precision Cycle silmänympärysvoide on kategoriansa harvinaisuus, sillä miesten tuotelinjoissa näkee harvoin silmänympärysiholle suunnattuja tuotteita – etenkään tämmöisillä tehoaineilla. Silmäpusseihin auttavat tattarinsiemenuute ja merilevä. ”Luonnon omana botoxina” tunnettu hibiscus puolestaan rentouttaa ehkäisten ryppyjen muodostumista. Tourmaliini kirkastaa silmänalusia ja viikunauute kosteuttaa sekä suojaa vapailta radikaaleilta. Skvalaani pitää ihon pehmeänä ja sileänä, mutta imeytyy nopeasti ja sopii siten loistavasti silmänympärystuotteeseen.

Suosittelen antamaan lyhyen perehdytyksen silmänympärysvoiteen käyttöön, sillä tämä mies oli levittämässä voidetta ensi kertaa omin päin kolme pumpun painallusta! Eli pieni nokare riittää, reilu nuppineulanpäällinen molemmille silmille. Annostele voide nimettömän sormen päälle, töpötä sormenpäitä yhteen, jotta voide jakautuu tasaisesti ja levitä sitten kulmakarvan alle (ei liikkuvalle luomelle) ja alaluomille silmien sisänurkasta kohti ohimoita suuntautuvin sivelyin, kunnes voide on täysin imeytynyt.

Kosteusvoiteeksi valitsin Richardille 66°30 Day Cycle Ultra Moisturizing päivävoiteen sen kevyen koostumuksen vuoksi. Tämä voide kosteuttaa todella tehokkaasti enkä ihmettele, jos tämä olisikin syy, miksi sarjasta ei löydy kasvovettä. Sanoisin, että jos pitää valita vain yksi tuote miehen ihonhoitorutiiniin, se on tässä, sillä pitkäkestoisen kosteutuksen lisäksi voide rauhoittaa ihoa parranajon jälkeen, napakoittaa ihoa, antaa suojan ilmansaasteita vastaan ja imeytyy hyvin nopeasti jättäen iholle himmeän mattapinnan.

Voide sisältää suomalaista (!!) mustikansiemenöljyä, joka korjaa ja uudistaa ihoa. Viikuna kosteuttaa ja ehkäisee ryppyjä, syyssyräkkä ja timjami suojaavat ulkoisilta stressitekijöiltä, samoin kuin merilevä, joka myös stimuloi ihon kollageenin muodostusta. Hyaluronihappo, diglyseriini ja glyseriini kosteuttavat ihoa pitkäkestoisesti ja bisabolol puolestaan rauhoittaa ihoa. Sinkki PCA:n ja riisijauheen ansiosta iho pysyy mattapintaisena.

Kosteusvoidetta kannattaa käyttää noin herneen kokoinen nokare kasvoille ja kaulalle. Jos parta peittää melkein puolet naamasta (kuten tällä miehellä), voi pienempikin määrä riittää.

66°30:n valikoimassa ei ole kasvoöljyä ja veikkaan sen olevan monelle miehelle hieman vieras konsepti. Richard sen sijaan rakastui kertalaakista Absolutionin Addiction-öljyyn ja hän kohtelee öljypullooaan kuin kalleinta aarretaan. Ja on todellakin pakko sanoa, että öljyn myötä ihon kunto sai viimeisen silauksensa.

Sitten päästäänkin siihen miehelle rakkaimpaan tuotteeseen eli partaöljyyn. Richard on kertonut, että vasta alettuaan käyttämään laadukasta partaöljyä, parrasta tuli ihanan tuuhea ja pehmeä. Minä voin myös kertoa, että parta tuntuu ihanalta eikä ole lainkaan karhea tai pistelevä! Komea parta tarvitsee kuitenkin hoitamista, eli päivittäisen puhdistamisen, harjaamisen ja partaöljyn. Hyviä kampoja ja harjoja parralle löytyy täältä.

66°30 Barber Cycle partaöljy on koostumukseltaan kuivaöljymäinen eli se on niin ohutta ettei jätä partaa öljyiseksi, vaan parrasta tulee sileä ja helposti harjattava tai kammattava. Luomulaatuiset seesaminsiemen-, babassu-, jojoba-, kurpitsansiemen-, avokado- ja pracaxipuun hedelmän siemenöljyt ravitsevat sekä partakarvaa, että myös ihoa. Lisäksi ne tuovat parralle kiiltoa ja pehmeyttä. Bisabolol ja kehäkukkaöljyt rauhoittavat ihoa ja ehkäisevät kutinaa.

Tämä partaöljy on varmasti sellainen, johon suurin osa tykästyy juurikin ohuen koostumuksen vuoksi, sillä se imeytyy nopeasti eikä jää tuntumaan ja näkymään partaan merkittävästi. Tämä mies on kuitenkin jo niin hifi partansa hoitamisessa, että hän on valmistanut partaöljynsä itse jo muutaman kuukauden ajan ostamistani aineista. Hän sekoittaa pipettipulloon keskenään viinirypäleensiemenöljyä, jojobaöljyä ja arganöljyä ja tipauttaa joukkoon muutaman tipan sitruunan ja teepuun eteerisiä öljyjä. Tätä DIY-öljyä ei kuulemma voita mikään.

Ihoa ei tarvitse kuoria päivittäin, vaan noin kerran viikossa tai pari kertaa kuukaudessa riittää mainiosti. Jos parran ajaa, iho kannattaa kuoria ennen sitä. 66°30 Purity Cycle Face Scrub & Mask on loistava monivaikutteinen kasvokuorinta, jossa mikrokuoriva savi yhdistyy mekaanisesti kuorivaan riisi- ja aprikoosinkivijauheeseen sekä luonnollisiin hedelmähappoihin. Richard on käyttänyt Neal’s Yard Remediesin miesten linjaa kuorintaa, joka on perinteisempi mekaaninen kuorinta mikrokuorivalla valkoisella ja vihreällä savella, rouheammilla riisijauholla ja ruusunmarjansiemenjauheella sekä puhdistavilla ja kirkastavilla greipin, korianterin, basilikan, muskatellasalvian ja palsamipihtan eteerisillä öljyillä. Neal’s Yard Remediesiltä löytyy myöskin parranajovoide.

66°30 on myynnissä Love Green Life verkkokaupassa, joka on myös sarjan maahantuoja. Jos olet kiinnostunut sarjan jälleenmyynnistä, ota ihmeessä yhteyttä yritykseen. Love Green Life toimi vuosia Suomessa ja yritys on Suomen ensimmäinen kauneushoitoloille suunnatun luonnonkosmetiikan maahantuoja, jonka myymälä toimi pitkään Nudgessa. Sitten omistaja muutti Ruotsiin, lähti laajentamaan osaamistaan ravintoterapeutin opinnoilla ja on nyt avannut uuden verkkokaupan, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Valikoimassa on erittäin kiinnostavia sarjoja, joita ei monen kaupan valikoimasta löydy, suosittelen siis lämpimästi tutustumaan tarjontaan.

Millaisia tuotteita teidän miehet käyttävät? Ja jos siellä on miespuolisia lukijoita (analytiikan mukaan teitä on 9,5 %), niin laittakaa toki omat vinkkinne jakoon!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,