Beauty

Miesten ihonhoito

Beauty | 15.3.2019 | Katja Kokko

Postauksen tuotteet on saatu maahantuojalta

66°30 on miehille suunniteltu selektiivinen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet sisältävät runsaan määrän korkealaatuisia ja vastuullisesti tuotettuja aktiiviaineita. Hoitoloille suunnatulta sarjalta löytyy lisäksi hoitoprokollat miesten kasvohoitoihin.

Miesten ihonhoidosta ei tule kirjoitettua hirveän usein, mutta muutama juttu aiheelle on tullut omistettua vuosien varrella. Miehet voivat kyllä noudattaa samanlaista ihonhoitorutiinia ja melkein samoilla tuotteilla kuin naisetkin, mutta merkittävimmän eron rutiiniin tekee parranhoito.

Miesten ihonhoitoon tulee yleensä aina liitettyä parranajo, mutta tässä taloudessa elää puolestaan henkilö, joka ei aja partaansa, vaan hoitaa sitä antaumuksella ja käy siistimässä sen säännöllisesti. Parranhoitoa lukuunottamatta Richardilla ei ole ollut minkäänlaista ihonhoitorutiinia (en laske mineraaliöljystä ja silikoneista valmistettua alle kahden punnan epäilyttävän näköistä perusvoidetököttiä ihonhoidoksi). Tai siis ihonhoitorutiinia ei ollut ennen marraskuuta.

Aluksi esittelin Richardille kasvoputsarin, kuorinnan, kasvoveden ja kosteusvoideen. Hämmästyttävää mitä ihossa tapahtui jo yhden kuorinnan ja kunnon kosteutuksen jälkeen. Viikossa ero oli aivan huikea ja pintakuiva röhelö sai kyytiä, kun ihon kosteuspitoisuus alkoi parantua rytinällä. Tammikuussa ujutin rutiiniin kasvoöljyn, josta tuli välittömästi miehen luottotuote. Nykyisin rutiinista löytyy vielä silmänympärysvoide ja seerumi ja miehen iho on kuulas ja sileä kananmunaiho.

Kas näin helposti se kävi! Ei tarvinnut edes pitää luentoa aiheesta, kun mies näki itse aivan silmissä, mitä iholle alkoi tapahtumaan. Tosin jossain vaiheessa hän kysyi, että mitä kasvovesi tekee iholle, mutta perusteellisen selostukseni jälkeen kasvoveden taputtelu on jatkunut mukisematta eikä uusien tuotteiden lisäämistä rutiiniin ole kyseenalaistettu.

Usein kun tapaamme Richardin miespuolisia kavereita, juuri parta saa osakseen ihailua ja sitä halutaan jopa kosketella, joka on mielestäni huvittavaa. Hyvä iho on kerännyt myöskin kommentteja ja kehuja.

Miehille suunnattuja ihonhoitosarjoja ei ole liioin tarjolla ja toki samat tuotteet käyvät sekä miehille että naisille. Varsinaiset miesten tuotteet eroavat yleensä sillä, että niissä on huomioitu miehen ihon paksumpi rakenne ja tuotteet sisältävät usein rauhoittavia aineita parranajon aiheuttamaan mekaaniseen rasitukseen sekä tulehduksia ehkäisemään.

Ranskalainen 66°30 on yksi parhaista miehille suunnatuista ihonhoitosarjoista. Selektiivinen sarja on tarkoitettu myös hoitolakäyttöön ja hoitoihin on suunniteltu omat hoitoprotokollat. Sarja on ehdottomasti markkinoilla täysin ainutlaatuinen, sillä tuotteet sisältävät runsaan määrän erittäin laadukkaita ja kestävästi tuotettuja aktiiviaineita. Valikoimassa on miehen iholle melkein kaikki tarvittava – ihmettelen ainoastaan kasvoveden ja parranajovoiteen puuttumista.

Olen ollut niin innoissani huikeista tuloksista Richardin ihossa, että päätin tehdä jutun miesten ihonhoidosta ja pistin hänet testaamaan 66°30:n tuotteita, sillä halusin kertoa tästä sarjasta, joka tuntuu olevan vain pienen piirin tiedossa oleva kauneussalaisuus. Joten tässä tulee vinkit parrakkaan miehen päivittäiseen ihonhoitoon:

Richard pesee ihon aamuin illoin 66°30 Purity Cycle puhdistusvaahdolla, joka on pH:ltaan neutraali ja hellävaraisesti pesevä putsari. Jos miehesi on tottunut jyystämään ihoaan saippualla tai synteettisellä puhdistusaineella (joiden pesevät aineet ovat yleensä huomattavasti järeämpiä), suosittelen ehdottomasti päivittämään puhdistusaineen ensimmäisenä. 66°30 vaahto sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe veraa, vapaita radikaaleja neutraloivaa vadelmauutetta ja hyvin miedosti kuorivaa paju-uutetta.

Vaahto kannattaa levittää kuiville kasvoille ja kaulalle, hieroa huolellisesti noin 1-2 minuutin ajan ja lopuksi se huuhdotaan pois lämpimällä vedellä. Vaahto sopii myös parran pesemiseen ja jos miehellä on iso parta, se tulee pestä päivittäin.

66°30:n valikoimassa ei ole kasvovettä, joten Richard on lotrannut sekä Neal’s Yard Remediesin Frankincense Tonerilla sekä viimeisimpänä Madaran uudella Infinity Mist kasvosuihkeella. Kuulemma Neal’s Yardin kasvovesi on parempi. Olen ostanut siihen erikseen spray-suuttimen, joten annostelu käy paljon kätevämmin kuin suoraan pullon suusta kaatamalla. Kasvovettä mies taputtelee iholleen yleensä 2-3 kerrosta.

Seerumi on myös käytössä aamuin illoin. 66°30 Extreme Cycle hyaluronihapposeerumi sisältää runsaan pitoisuuden hyvin imeytyvää matalamolekyylistä hyalurinihappoa, joka siloittaa ryppyjä, mutta myös rauhoittaa ihoa. Syyssyräkkä ja timjami antavat suojaa ilmansaasteita vastaan ja ayurverdaan pohjautuvat neem-puun lehtiuute, munakoisouute, kurkuma, basilika ja tulsi rauhoittavat, kirkastavat ja siloittavat ihoa. Seerumin myötä iho on alkanut tasoittua ja täyteläistyä selkeästi.

66°30:n valikoimassa on muuten myös 66°30 Radiance Cycle seerumi, joka sisältää aavistuksen pienen määrän itseruskettavaa ainetta. Määrä on siis niin pieni, että vaikutus on kevyesti ihon sävyä heleyttävä. Minua houkuttaisi pistää mies kokeilemaan myös tätä tuotetta, sillä hän on melkoinen auringossa lekottelija ja tykkää päivettyneestä ihosta.

Silmänympärysvoide oli seerumin ohella viimeisin vaihe, jonka ujutin miekkosen rutiiniin, mutta sitäkin tarpeellisempi, koska Richardin silmänalusiho on veltostunut ja hänelle tulee helposti silmäpussit. 66°30 Precision Cycle silmänympärysvoide on kategoriansa harvinaisuus, sillä miesten tuotelinjoissa näkee harvoin silmänympärysiholle suunnattuja tuotteita – etenkään tämmöisillä tehoaineilla. Silmäpusseihin auttavat tattarinsiemenuute ja merilevä. ”Luonnon omana botoxina” tunnettu hibiscus puolestaan rentouttaa ehkäisten ryppyjen muodostumista. Tourmaliini kirkastaa silmänalusia ja viikunauute kosteuttaa sekä suojaa vapailta radikaaleilta. Skvalaani pitää ihon pehmeänä ja sileänä, mutta imeytyy nopeasti ja sopii siten loistavasti silmänympärystuotteeseen.

Suosittelen antamaan lyhyen perehdytyksen silmänympärysvoiteen käyttöön, sillä tämä mies oli levittämässä voidetta ensi kertaa omin päin kolme pumpun painallusta! Eli pieni nokare riittää, reilu nuppineulanpäällinen molemmille silmille. Annostele voide nimettömän sormen päälle, töpötä sormenpäitä yhteen, jotta voide jakautuu tasaisesti ja levitä sitten kulmakarvan alle (ei liikkuvalle luomelle) ja alaluomille silmien sisänurkasta kohti ohimoita suuntautuvin sivelyin, kunnes voide on täysin imeytynyt.

Kosteusvoiteeksi valitsin Richardille 66°30 Day Cycle Ultra Moisturizing päivävoiteen sen kevyen koostumuksen vuoksi. Tämä voide kosteuttaa todella tehokkaasti enkä ihmettele, jos tämä olisikin syy, miksi sarjasta ei löydy kasvovettä. Sanoisin, että jos pitää valita vain yksi tuote miehen ihonhoitorutiiniin, se on tässä, sillä pitkäkestoisen kosteutuksen lisäksi voide rauhoittaa ihoa parranajon jälkeen, napakoittaa ihoa, antaa suojan ilmansaasteita vastaan ja imeytyy hyvin nopeasti jättäen iholle himmeän mattapinnan.

Voide sisältää suomalaista (!!) mustikansiemenöljyä, joka korjaa ja uudistaa ihoa. Viikuna kosteuttaa ja ehkäisee ryppyjä, syyssyräkkä ja timjami suojaavat ulkoisilta stressitekijöiltä, samoin kuin merilevä, joka myös stimuloi ihon kollageenin muodostusta. Hyaluronihappo, diglyseriini ja glyseriini kosteuttavat ihoa pitkäkestoisesti ja bisabolol puolestaan rauhoittaa ihoa. Sinkki PCA:n ja riisijauheen ansiosta iho pysyy mattapintaisena.

Kosteusvoidetta kannattaa käyttää noin herneen kokoinen nokare kasvoille ja kaulalle. Jos parta peittää melkein puolet naamasta (kuten tällä miehellä), voi pienempikin määrä riittää.

66°30:n valikoimassa ei ole kasvoöljyä ja veikkaan sen olevan monelle miehelle hieman vieras konsepti. Richard sen sijaan rakastui kertalaakista Absolutionin Addiction-öljyyn ja hän kohtelee öljypullooaan kuin kalleinta aarretaan. Ja on todellakin pakko sanoa, että öljyn myötä ihon kunto sai viimeisen silauksensa.

Sitten päästäänkin siihen miehelle rakkaimpaan tuotteeseen eli partaöljyyn. Richard on kertonut, että vasta alettuaan käyttämään laadukasta partaöljyä, parrasta tuli ihanan tuuhea ja pehmeä. Minä voin myös kertoa, että parta tuntuu ihanalta eikä ole lainkaan karhea tai pistelevä! Komea parta tarvitsee kuitenkin hoitamista, eli päivittäisen puhdistamisen, harjaamisen ja partaöljyn. Hyviä kampoja ja harjoja parralle löytyy täältä.

66°30 Barber Cycle partaöljy on koostumukseltaan kuivaöljymäinen eli se on niin ohutta ettei jätä partaa öljyiseksi, vaan parrasta tulee sileä ja helposti harjattava tai kammattava. Luomulaatuiset seesaminsiemen-, babassu-, jojoba-, kurpitsansiemen-, avokado- ja pracaxipuun hedelmän siemenöljyt ravitsevat sekä partakarvaa, että myös ihoa. Lisäksi ne tuovat parralle kiiltoa ja pehmeyttä. Bisabolol ja kehäkukkaöljyt rauhoittavat ihoa ja ehkäisevät kutinaa.

Tämä partaöljy on varmasti sellainen, johon suurin osa tykästyy juurikin ohuen koostumuksen vuoksi, sillä se imeytyy nopeasti eikä jää tuntumaan ja näkymään partaan merkittävästi. Tämä mies on kuitenkin jo niin hifi partansa hoitamisessa, että hän on valmistanut partaöljynsä itse jo muutaman kuukauden ajan ostamistani aineista. Hän sekoittaa pipettipulloon keskenään viinirypäleensiemenöljyä, jojobaöljyä ja arganöljyä ja tipauttaa joukkoon muutaman tipan sitruunan ja teepuun eteerisiä öljyjä. Tätä DIY-öljyä ei kuulemma voita mikään.

Ihoa ei tarvitse kuoria päivittäin, vaan noin kerran viikossa tai pari kertaa kuukaudessa riittää mainiosti. Jos parran ajaa, iho kannattaa kuoria ennen sitä. 66°30 Purity Cycle Face Scrub & Mask on loistava monivaikutteinen kasvokuorinta, jossa mikrokuoriva savi yhdistyy mekaanisesti kuorivaan riisi- ja aprikoosinkivijauheeseen sekä luonnollisiin hedelmähappoihin. Richard on käyttänyt Neal’s Yard Remediesin miesten linjaa kuorintaa, joka on perinteisempi mekaaninen kuorinta mikrokuorivalla valkoisella ja vihreällä savella, rouheammilla riisijauholla ja ruusunmarjansiemenjauheella sekä puhdistavilla ja kirkastavilla greipin, korianterin, basilikan, muskatellasalvian ja palsamipihtan eteerisillä öljyillä. Neal’s Yard Remediesiltä löytyy myöskin parranajovoide.

66°30 on myynnissä Love Green Life verkkokaupassa, joka on myös sarjan maahantuoja. Jos olet kiinnostunut sarjan jälleenmyynnistä, ota ihmeessä yhteyttä yritykseen. Love Green Life toimi vuosia Suomessa ja yritys on Suomen ensimmäinen kauneushoitoloille suunnatun luonnonkosmetiikan maahantuoja, jonka myymälä toimi pitkään Nudgessa. Sitten omistaja muutti Ruotsiin, lähti laajentamaan osaamistaan ravintoterapeutin opinnoilla ja on nyt avannut uuden verkkokaupan, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Valikoimassa on erittäin kiinnostavia sarjoja, joita ei monen kaupan valikoimasta löydy, suosittelen siis lämpimästi tutustumaan tarjontaan.

Millaisia tuotteita teidän miehet käyttävät? Ja jos siellä on miespuolisia lukijoita (analytiikan mukaan teitä on 9,5 %), niin laittakaa toki omat vinkkinne jakoon!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,

Beauty

10 kommenttia artikkeliin “Miesten ihonhoito”

 1. EvaGo

  Mieheni käyttää ainoastaan nurmen shaving saippuaa. Silloin tällöin antautuu Kypriksen deep forest clay naamiolle sekä saman sarjan cleanserille. Mutta muuten hän ei käytä mitään, ei edes deodoranttia. Hiukset hän pesee famon palashampoolla tai khadin ruusushampoolla, kehonsa sillä palasaippualla mikä on meillä juuri sillä hetkellä käytössä. Hänen ihonsa näyttää hyvältä, en tiedä johtuuko se että hän liikkuu paljon sekä syö hyvin.

 2. Tiina

  Kumpa omakin mörököllini suostuisi hoitamaan ihoaan paremmin. Seerumia ja voidetta suostuu käyttämään, mutta epäilen tyypin luistavan niidenkin käytöstä aika usein, eikä tuotteet varmaan ole kosteuttavimmasta päästä (eikä luonnonkosmetiikkaa, vaan marketin hajusteettomia tuotteita)… puhdistus, kuorinta ja kasvovesi ei tule kuuloonkaan, vaikka olen koittanu ehdottaa että kokeilisi vaikka minun tuotteillani. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun partansa ukkeli ajaa Palmoliven suihkusaippualla :”D. Pitäisi kai itse etsiä hänelle niin ylivoimaisen hyvä parranajotuote, että sitä kokeiltuaan saisi palmolive jäädä kauppaan.

  Kiitos muuten kun muistutit jokin aika sitten puhdistuksen tärkeydestä ja että pitää muistaa hieroa puhdistustuotetta riittävän kauan iholle, olen koittanut nyt muistaa tämän ja pikkuiset tukkeumat ja epätasaisuudet ovat heti vähentyneet ja ihonhoitotuotteet myös imeytyy paremmin<3

 3. Ulpu

  Kivat kuvat. 🙂 Hienoa, että olet saanut miehen tunnolliseksi ihonhoitajaksi.

  Meillä ei miekkosta ihonhoito juurikaan kiinnosta. Pikkuhiljaa oon saanut hänet ymmärtämän, ettei enää synteettisiä suihkusaippuoita ja shampoita meille. Juuri eilen viimeksi sanoin suihkussa, että saisi ottaa putsarin käyttöön ja peseekin kasvonsa mun putsarilla, jos ollaan samaan aikaan pesulla. Täytyy varmaan tuoda sille oma ja muistutella sen käytöstä. Ja kyllähän yli 40v. tarttis suojaakin iholleen. Ja koska iho on ollut aina rasvoittuva ja herkkä epäpuhtauksiin niin tasapainoitusta toki myös. Ai niin, parran ajossa käyttää sentään NYR:n parranajovoidetta, vaikkakin useimmiten ajaa kyllä koneella.

  Tuo parranhoito on mielenkiintoinen juttu eikä sitä osaa oikein ajatella, että siinäkin on omat kommervenkkinsä. Ja hyvä, että on, koska hoitamaton, epäsiisti parta on aika järkky.

 4. siru

  Mä olen saanut miehen vaihtamaan luonnonkosmetiikkaputsariin ja käyttämään kasvovettä. Mutta mikään ei saa olla kallista. 😀

  Nämä 66’30 tuotteet löytyy muuten Joliesta jos haluaa paikan päällä käydä tutkimassa.

 5. Marika

  Käytän myös NYR:n kyseistä kasvovettä – mistä siihen voi ostaa spray-suuttimen? Helpottaisi käyttöä huomattavasti

 6. ellu

  Ihania kuvia:)Asia koskee tuota Dafna’s Recovery Cleanser puhdistusbalmin käyttöä,onko tuotteen poistoon jotain muuta hyvää keinoa kuin musliiniliin.En kyseisiä liinoja ole oikein osannut käyttää taikka ottaa tavaksi.Mikä on tuon liinan paras huolto ja puhdistamistapa yleisesti.

 7. Mia

  Hei Katja! Olen seurannut sinua instagramissa ja blogin kautta pitkään ja olen todella kiitollinen kaikesta siitä tiedosta mitä jaat muun muassa ihonhoitoon ja eri tuotteisiin liittyen meille kaikille. En ole ennen kommentoinut tänne mitään joten halusin ensin ihan vain kiittää sinua hienosta ja tärkeästä työstä mitä teet.

  Kysyn kuitenkin samalla mielipidettä ja vinkkiä sinulta. Olen itse käyttänyt pelkkää luonnonkosmetiikkaa jo vuosia ja tunnen aika hyvin oman ihoni, mitä se tarvitsee ja mitkä tuotteet sopivat minulle. Olen pikkuhiljaa pienin askelin muuttanut myös muita kodin aineita luonnollisiksi (kuten kodin pesuaineet ym) ja hiljalleen olen saanut myös avomiehen käyttämiä perustuotteita vaihdettua, kuten shampoon jossa olemme siirtyneet kokonaan paloihin. Mieheni ei ole ennen minua oikeastaan hoitanut ihoaan millään tavalla, ja hänellä on viime vuosina alkanut olla paljon ongelmia sekä kasvojen ihossa että päänahassa. Hänelle tulee nykyisin paljon finnejä, jotka tietysti vaivaavat häntä ja tahtoisin auttaa häntä saamaan ihon kuntoon. Hän ei kuitenkaan oikein tiedä ihonhoidosta paljoa eikä ehkä ymmärrä myöskään sen tärkeyttä,saati sitten että tietäisi millaisia tuotteita kannattaisi käyttää. Olen koittanut opettaa häntä käyttämään joitakin omia tuotteitani, kuten Dr hauschkan tasapainottavaa kasvovettä ja joitain muita tuotteita joilla olen aikoinaan saanut omaa ihoani rauhoittumaan. Olen yrittänyt saada häntä käymään myös ihotautilääkärillä joka pystyisi ehkä selvittämään ihon huonokuntoisuuden syyn. Päänahan kipeiden näppyjen vuoksi hän kävi kerran työterveyslääkärillä joka määräsi kortisoniliuosta sen kummemmin tutkimatta syytä. Hän käytti kuurin saamatta tuloksia ja olin itsekin sen suhteen epäluuloinen.. En ole itse niin varma onko järkeä lähtä ihoa ”hoitamaan” noin radikaaleilla keinoilla. Nyt päänahka on jonkin verran rauhoittunut kun meillä on ollut vain famon palashampoo ja -hoitoaine käytössä kohta puolisen vuotta.

  Kysyisin nyt kuitenkin, olisiko sinulla vinkata jotain tiettyä tuotesarjaa, joka olisi kohtuuhintainen ja jolla voisi aloittaa ihan vaikka parilla tuotteella hoitamaan ja parantamaan kasvojen ihoa? Vaikka olen itse valmis investoimaan omaan kosmetiikkaan ja ihonhoitoon paljonkin, on mieheni käyttänyt tähän mennessä lähinnä minun tuotteitani eikä varmaan ikipäivänä käyttäisi samoja määriä rahaa omiin tuotteisiin. On myös hankalampi löytää toiselle toimivia tuotteita sillä meillä on todella erilainen iho eikä omat iho-ongelmani ole koskaan olleet noin ”vakavia” mitä hänellä. Ajattelin alkuun ostaa hänelle itse yllätyksenä jonkun peruspaketin ihon puhdistukseen ja hoitoon, jos sitä kautta saataisiin hänen ihoa rauhoittumaan ja hän huomaisi ihon hoitamisen hyödyt ja ymmärtäisi siten alkaa itsekin panostamaan siihen. Olisin kiitollinen mistä tahansa vinkeistä mitä sinulla on antaa.

  Suuri kiitos sinulle Katja jo valmiiksi jos osaat antaa vinkkejä ja ihanaa kevättä! 🙂

 8. Taika

  Mieheni käytti ennen pelkkää Humektania kasvoille, ei edes pessyt niitä millään! Olen vähitellen valistamalla, lainaamalla ja puhtaasti ostamalla saanut houkuteltua hänet käyttämään luonnonkosmetiikan putsaria, kasvovettä, öljyä ja kasvovoidetta. Hänellä on varsin haastava iho (mm. rosacea), joka tarvitsisi siihen erikseen tarkoitetut tuotteet, mutta kun mikään ei saa maksaa…

  Ylipuhuin hänet käyttämään Laponien putsaria ja kasvovedeksi on kelvannut Soley (koska se tulee mukavalla suihkulla ja sain todisteltua, että siinä on kilpailukykyinen litrahinta), mutta seerumiin hän ei suostu lainkaan (vielä!) ja öljyksi on kelvannut vain Mossan cocktail, jossa ei aitoja öljyjä edes taida olla. Neuvottelut jatkuvat 🙂

  Aivan loistavat nämä tämän jutun kivat muuten! 😀

 9. Johanna

  Miesaiheesta löytyy sulla paljon tekstiä, ihan mahtavaa. Näitä partajuttuja lisää! Etenkin parranajoaineista, jotka ois jotenkin yhdistettävissä korealaiseen rutiiniin. Ja parranajoaineen (geeli) tulisi toimia sekä kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena että parranajoon 3-4 krt/vkssa. Tosin autenttiset puutuoksut on in hänellä myös. Ajaako miehet siis sillä Whamisan yleispuhdistusaineella partaansa ihan toistuvasti? Esim omaa öljykoktailia lisäillen. Etsin vaan täydellistä lahjaa tällaiselle miehelle, rakastaa Whamisaa ja tuota pakkausta ainakin. NYR miesten tuotteet tuntui nyppivän kokonaisuuden kannalta ja jäi käyttämättä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>