Cheap & Chic

Kotimaisen kosmetiikan helmiä: seerumi opiskelijakukkarolle

Cheap & Chic | 24.10.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Yliopiston apteekki

Hinta-laatusuhteeltaan timanttinen YA Naturae eli Yliopiston Apteekin oma sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja on laajentunut jälleen uusilla tuotteilla. Tällä kertaa valikoimaa täydentävät seerumi ja hajusteeton, kuivan ihon vartalovoi.

Opiskelijakukkarolle sopivia luonnonkosmetiikkatuotteita metsästäessäni olen törmännyt seerumin kohdalla lähes aina siihen tosiasiaan, että on parempi jättää koko seerumi ihonhoitorepertuaarista pois, kuin maksaa tuotteesta, jonka sisältö on käytännössä iholle hyödyllisten aineiden osalta olematon. Vaan eipä onneksi enää, nimittäin YA Naturaen seerumi paikkaa tämän tuotekategorian mentävän kolon. Juuri lanseerattu seerumi maksaa 19,90 € ja on pakattu 30 ml lasipulloon. Raaka-aineluetteloa on pelkästään ilo lukea, sillä siellä komeilevat muun muassa kotimainen koivunmahla, pellavansiemenöljy, hyaluronihappo, xylitoli ja hibiskuksen kukka.

Koivunmahla uudistaa ihoa, pellavansiemenöljyn omega-rasvahapot vahvistavat ihoa, xylitoli ja hyaluronihappo ovat kosteuttavia humektantteja ja hibiskusta kutsutaan luonnon omaksi botox-ruiskeeksi. Seerumi on koostumukseltaan pehmeää ja ohutta kuin linnunmaito. Se imeytyy nopeasti ja jättää ihon pinnan pehmeäksi ja silkkisen sileäksi tasoittaen ryppyjä sekä epätasaisuuksia. Seerumista ei jää iholle tahmeaa kalvoa eikä rullaavaa pintaa, joten se toimii erinomaisesti myös meikin alla. Seerumi on miedosti hajustettu, mutta se ei sisällä yleisimmin allergiaa aiheuttavia tuoksukomponentteja, kuten eivät mitkään YA Naturaen tuotteista.

Kun taputtelet aamuin illoin seerumin alle muutaman kerroksen sarjan kasvovettä (jonka hinta-laatusuhde on reilun 10 euron hinnallaan käsittämättömän hyvä), saat iholle kunnon tehokosteutuksen. Viimeistele ihonhoitorituaali silmänympärysvoiteella ja päivä- tai yövoiteella, joista on saatavilla vaihtoehdot kuivalle iholle sekä normaalille/sekaiholle. Löydät kokemuksiani sarjan muista tuotteista täältä.

Toinen uutuus ilahduttaa taatusti kuiva- ja herkkäihoisia sekä hajusteallergikoita. Vartalovoi on koostumukseltaan täyteläistä ja kermaista, mutta se imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa rasvaiseksi. Moni on kysellyt kuivalle lasten iholle sopivia vartalovoiteita, joiden imeytymistä ei tarvitsisi odotella ennen pukeutumista – tämä on juuri sellainen. Voide sisältää ihoa uudistavaa koivunmahlaa, kuivaa ja karheaa ihoa pehmittävää sheavoita, kosteuttavaa appelsiininkukkavettä sekä mehiläisvahaa, manteli-, tyrni- ja pellavansiemenöljyjä, jotka ravitsevat, pehmittävät ja suojaavat ihoa kosteuden haihtumiselta.

Vartalovoi on täysin hajusteeton, mikä tarkoittaa sitä, että siinä tuoksuvat raaka-aineet. Tunnistan tuoksusta itse ainakin sheavoin, mehiläisvahan ja tyrniöljyn, mutta se haihtuu iholta nopeasti. Vartalovoi on riittoisaa ja se on pakattu 200 ml purkkiin.

YA Naturaen tuotteet valmistetaan Suomessa lähellä sijaitsevassa ekosertifioidussa tehtaassa ja raaka-aineissa suositaan suureksi osaksi suomalaisen luonnon antimia, joten sarja on edullisuuden lisäksi myös ekologinen. YA Naturaen koko tuotto käytetään suomalaiseen tutkimukseen ja koulutukseen, joten sarja on kaikin puolin vastuullinen valinta.

YA Naturae on myynnissä Yliopiston Apteekeissa, Ego-myymälöissä sekä verkkokaupassa. 

Mitkä ovat teidän lempituotteet YA Naturaelta?

Ps. Instagramin puolella on käynnissä arvonta, jossa voit voittaa uutuudet itsellesi!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,