Lifestyle

Syysmuotia: vakosametin paluu

Lifestyle | 21.10.2018 | Katja Kokko

R-Collectionin syysmallisto on tänä vuonna nostalginen: vakosamettia, teddykarvavuoria ja lappuhaalareita! Kotimaisen R-Collectionin vaatteet ovat laadukkaita, kulutusta kestäviä, vastuullisia ja ajattomia, eikä niiden hinta ole päätähuimaava. Vaatteiden suunnittelu, kaavoitus ja leikkaus tapahtuu Kajaanissa, mistä 70-luvulla perustettu yritys on kotoisin, ja ompelu tehdään Virossa.

Vakosametti on ikuinen tyylirakkauteni. Kun menin yläasteelle, sammarit olivat kuuminta hottia. Keuruulla oli silloin Vehkala-niminen vaatekauppa, jossa myytiin Leviksiä, Dieseleitä, Mic Macia ja älyttömän cooleja sammareita. Niitä oli saatavilla kaikissa mahdollisissa väreissä ja malli oli super ihana; vyötärö oli korkea, lahkeet tiukat, hieman levenevät ja takataskut tismalleen oikeassa kohdassa. Siihen aikaan lahkeen piti istua tosi kauniisti kengän päälle, pillifarkut olisivat olleet painajainen. Minulla oli tummanvihreät, sähkönsiniset ja kerman väriset sammarit. Yläasteen jälkeen en ole tainnut omistaa yhtäkään samettista vaatekappaletta.

R-Collectionin syysmallisto on kuin aikamatka yläasteelle, sillä mallistossa on useita vakosamettivaatteita. Lisäksi mallistosta löytyy vakosamettitakki teddykarvavuorella ja -kauluksella – minulla oli yläasteella kirpputorilta ostettu farkkutakki, jossa oli teddykaulukset. Ja tottakai R-Collectionin anorakki, se oli kaikilla, myös koko kolmihenkisellä perheellämme.

Sain valita tämän syksyn R-Collectionin mallistosta itselleni pari suosikkia. Ihastuin oikopäätä tiilenpunaiseen vakosamettihameeseen, jossa on napit edessä. Hame on juuri sopivan mittainen ja siinä on täydellisen korkuinen vyötärö. Minimittainen hame on kiinnostanut viime aikoina, mutta kuitenkin kohtuuden rajoissa. Hameesta on myös musteensininen versio ja lisäksi molemmista väreistä löytyy vakosametticulottesit. Musteensiniset vakosamettilappuhaalarit ovat myös upeat!

Pidän vakosamettihameen monikäyttöisyydestä, sillä se toimii aivan tavallisena arkivaatteena neuleen ja lenkkareiden kanssa, kuin myös vähän fiinimpänä asuna ylipolvensaappaisiin ja kauluspaitaan yhdistettynä.

Vaaleanpunainen vakosamettitakki teddyvuorella oli toinen valintani. Takista on myös musteensininen malli, joka olikin alkuperäinen järkivalintani, mutta vaaleanpunainen jäi kaivelemaan mieltäni niin paljon, että viime hetkellä vaihdoin väriä. Teddyllä vuorattu vakosamettitakki on ihanan lämmin, juuri sopiva välikausitakki näille keleille ennen talvikauteen siirtymistä. Rento vakosamettitakki on monikäyttöinen jokapaikan takki ja vaaleanpunainen väri ihanan piristävä (tästähän on ollut puhetta jo useaan otteeseen, että vaatekaappini on salakavalasti muuttunut monenkirjavaksi viimeisen vuoden aikana).

Jostain syystä etenkin vaaleanpunainen vetää minua puoleensa tällä hetkellä, sillä hankin myös suomalaisen éN Hatsin hauskan huopahatun hempeän vaaleanpunaisena. En ole oikein ikinä ollut hattuihminen, mutta pidän nykyisin hiuksia niin paljon nutturalla, että näytän pipo päässä ihan munapäältä, joten päätin kokeilla hattua, joka sopii yhteen nutturan kanssa. Myönnettäköön, että vaaleanpunainen saattoi olla melko radikaali valinta, mutta éN Hatsin suunnittelijan, Hanna Sarénin, kanssa hattua mallatessa totesimme, että ehkä tämä on juuri se asuste, jonka kohdalla ei kuulukaan miettiä lainkaan sopiiko se yhteen asun muun värityksen kanssa. Koska sehän sopii, kun päättää niin. éN Hatsin hatut ovat niin herkullisen värisiä, että ne tekevät väkisinkin ei hattuihmisestä hattuihmisen.

Lisää inspiraatiota R-Collectionilta löytyy tästä postauksesta. Olethan myös lukenut postaukseni vaatehuoltoon erikoistuneesta Arkive Atelierista?

Postauksen vaatteet: vakosamettitakki R-Collection, vakosamettihame R-Collection, valkoinen kauluspaita Rejina Pyo, mokkasaappaat Gianivito Rossi, hattu: éN Hats

Kuvat Otto Helkama

Avainsanat: , , ,