Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä jenkkisarja Youth To The People

Inken purkkinurkka | 20.10.2018 | Inke

Purkkinurkan Inke toivoo ihonhoitotuotteiltaan kahta asiaa: hyvää fiilistä ja pieniä ihmeitä. 

Nuoruutta kansalle – siinäpä sarjalle nimi! No, vaikka ikuista nuoruutta ei tavoittelisikaan, harvaa varmaankaan haittaa, jos ihonhoitotuotteet sattuisivat hidastamaan ja ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Sitä paitsi nuoruus on muutakin kuin sileää ihoa: se on jatkuvaa uteliaisuutta ja kipinöivää asennetta, se on mielentila.

Tällaiseen ajatteluun pohjautuu amerikkalainen ihonhoitosarja Youth To The People, joka kertoo suunnittelevansa tuotteensa kaikenikäisille nuorille –  naisille, miehille sekä monenlaisille ihotyypeille.

Ikuista nuoruutta Youth To The People ammentaa samoista lähteistä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, sillä tuotteissa käytetään paljon antioksidanttirikkaita, mineraaleilla ja vitamiineilla ladattuja superruokia. Sarjan tuotteet ovat vegaanisia, ja vaikkei sarja meille tuttuja luonnonkosmetiikkasertifikaatteja kannakaan, kestävät tuotteiden raaka-ainelistat kyllä päivänvalon ja tarkempaakin syyniä.

(Pieni tilitys tähän väliin: Todettakoon kuitenkin, että vieraampi sarja kun on, kannattaa raaka-ainelistat niin tämän kuin muidenkin internetin ihmeiden osalta syynätä vielä tilausvaiheessa, jos haluaa olla satavarma sataprosenttisen luonnollisesta koostumuksesta. Tämän sarjan osalta emme ole Katjan kanssa syynäillessämme vielä pahisainesosia hoksanneet, mutta ei ole valitettavasti mitenkään harvinaista, että monin puolin pätevistä ja luonnonmukaisista sarjoista löytyy yksittäisiä tuotteita, joiden raaka-aineluetteloista paljastuu aivan järjettömiä lapsuksia. Tarkkuutta siis vaaditaan..)

Toistaiseksi olen ehtinyt testaamaan kahta tämän sarjan tuotetta: lehtikaalia, pinaattia, vihreää teetä sekä hyarulonihappoa sisältävää Superfood Air-Whip Moisture Cream -kosteusvoidetta sekä spirulinaa, mikrolevää, lehtikaalia ja pinaattia sisältävää Superfood Skin Reset Mask -kasvonaamiota. Pakko kyllä todeta, että vaikka tässä on viime aikoina tullut testailtua toinen toistaan upeampia luonnonkosmetiikkaihmeitä, erottuvat nämä kaksi todella joukosta ihan omanlaisella olemuksellaan!

Ja etenkin tuo kosteusvoide! Se on itse asiassa kuin kunnon pamaus kosmetiikkamenneisyydestäni, mutta tällä kertaa hyvällä tapaa. Ei ole nimittäin hirveän montaa vuotta siitä, kun Chanelin ihonhoitotuotteet olivat ylellisintä ja ihaninta mitä kuvitella saatoin. En hirveän montaa kertaa niitä raaskinut ostaa, mitä nyt kerran nautin joulun alla ruotsinlaivalla viiden ruokalajin illallisen pitkän kaavan mukaan viinipaketilla varustettuna (hiton isot kaadot muuten laivalla, varoituksena mainittakoon..) ja pamautin siitä sitten suoraan tax freehen ”vähän katselemaan”. Chanelin purnukoilla pinnoitettu hytin vessan pöytä herätti aamulla hilpeyttä, tilin saldo ei sitten niinkään.

Ihanin noista purnukoista sisälsi superluksukasta, sinertävää ja raikkaan tuoksuista geelivoidetta, jonka uskoin tekevän iholleni ihmeitä. Imeytyihän se nopeasti ja jätti jälkeensä silkkisen sileän pinnan – ehkä muuten parasta, etten lähde tässä kohtaa miettimään, millä se oikein mahdettiin saada aikaan. Vaikka en olekaan luonnonkosmetiikan suhteen ehdoton, tuntuu ajatus ihonhoidosta silikonivoiteella kaiken nykytietämykseni valossa melkoisen päättömältä touhulta. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö jollain oudolla tapaa kaipaisi joitain männävuosien purnukoita, joita en enää kaappiini kelpuuttaisi.

Uskoisitteko siis, jos sanoisin, että tämä Youth To The Peoplen voide on fiilikseltään, tuoksultaan ja koostumukseltaan oikeasti to-del-la lähellä tuota muistojeni Chanelia? Eikä sen raaka-ainelista ei kuitenkaan ole oikeastaan edes samalta planeetalta verrokkinsa kanssa? Jjjjjep – tämä on sitä todellista luksusta.

Jos siis kaipaat entisestä kosmetiikkaelämästäsi ilmavia, salamannopeasti imeytyviä, tehokosteuttavia geelivoiteita, tässäpä sinulle kerrassaan täydellinen tuote. Ja jos et moisiin ole laisinkaan ehtinyt tutustumaan, voit ilomielin tehdä sen tämän tuotteen kanssa – eritoten, jos sinulla on rasvainen tai sekaiho ja kaipaat vähärasvaista tehokosteutusta meikin alle.

Ja sitten se naamio. Kuvittele juhannussauna ja tuoreen saunavihdan huumaava tuoksu. Tässäpä sitä olisi purkitettuna!

Age Prevention Superfood Mask on erittäin miellyttävä ja lähestyttävä savinaamio, johon on ladattu kaikenlaisia vihreitä, terveellisiä asioita maalta ja merestä.Lisäksi siinä on hyarulonihappoa, joka on oikeastaan aika kiva vastinpari naamion sisältämälle kaoliinisavelle. Puhdistusta, ravintoa ja kosteutusta samassa setissä – kesäisen koivun tuoksuisena, vieläpä. Piti oikein pysähtyä miettimään, mikä tähän tuon koivun tuoksun mahtaa taikoa, kun pinaattiin, lehtikaaliin tai leviin en sitä yhdistä  – ehkäpä sen takana on raaka-ainelistasta löytynyt lehtivihreä eli klorofylli?

Jos jostain pitää väkisin moitteita antaa, motkotan hieman pakkauksista, jotka tosin ovat erittäin tyylikkäitä, visuaalisesti yhteneväisiä sekä kierrätettäviä. Naamion ottaisin itse mielummin hieman suuremmassa pakkauksessa: 59 millilitran purnukkaan naamio tuskin ehtii vanhentua, ellei sitten toimi yhtä järjettömästi kuin allekirjoittanut, joka on säästellyt monta pientä pakkausta piloille. ”Tätä on niin vähän, mä en raaski käyttää” -jahkailu johtaa toisinaan ikävään ”Ai oho, no nyt tää on kuivahtanut” -havaintoon!

Kosteusvoiteen pakkauskoko puolestaan on mielestäni passeli, mutta itse tykkään sellaisista pakkauksista, jotka jeesaavat tuotteen pitämisessä hygieenisenä. Pumppupulloihin ja tuubeihin ei tarvitse varautua spaatelilla – joskin onhan sekin toki totta, että tällaisesta perinteisestä purnukasta saa takuulla jokaisen pisaran irti.

Jenkeissä sarjaa saa hyvin varustelluista Sephoroista, joskin ketjun tapa pitää luonnonkosmetiikkaa esillä myymälöissä on vielä varsin valikoiva ja näytösluontoinen. Verkkokaupan puolella valikoima on laajempi, mutta liikkeiden ”Green Beauty” -hyllyistä löytyy vain purkki tai pari kultakin edustetulta merkiltä. Aikeissani oli poimia tuote tai pari lisää testiin reissussa ollessani, mutta eipä löytynyt liikkeestä niitä vielä testaamatta olevia purnukoita! Hyvä uutinen on kuitenkin se, että sarjan tuotteita löytyy myös Euroopan puolelta esimerkiksi Sable Beautyn valikoimista.

Erittäin onnistuneet koostumukset, selvästi läpeensä mietitty, kunnianhimoisesti, ”isosti” ja tyylipuhtaasti tehty brändi sekä mieluisiksi osoittautuneet tuotteet saavat minut kyllä kyttäämään silmä kovana Youth To The Peoplen seuraavia liikkeitä – sekä hieman myös toivomaan, että sarjaa voisi tulla vielä lähemmäskin myyntiin. Nyt vain sitä ikuista nuoruutta ylläpitämään!

Onko merkki jo monelle tuttu, oletteko ehtineet testailemaan Youth To The Peoplen tuotteita?

Avainsanat: