Beauty

Inari – arktista ihonhoitoa

Beauty | 19.10.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä & alekoodin

Olen ennustanut jo useampi vuosi sitten suurta raaka-ainetrendiä adaptogeeneistä ja arktisista kasveista, mitä Suomen luonto on pullollaan. Ja onhan sellaisia tuotteita välillä putkahdellutkin markkinoille – esimerkiksi Supermood oli ensimmäinen sarja, joka lanseerasi pakurikääpää sisältävät tuotteet – mutta vasta nyt tuntuu, että buumi on kunnolla alkamassa.

Korealaisessa kosmetiikassa on käytetty jo pitkään perinteisen korealaisen lääketieteen raaka-aineita, Etelä-Afrikassa suositaan afrikkalaisia kasveja ja Australiassa australialaisen luonnon antimia. Eli sinänsä tässä trendissä ei ole mitään uutta, mutta olen varma, että tulevaisuudessa kiinnostus nimenomaan Suomea kohtaan lisääntyy, koska meidän puhdas luonto ja metsät ovat vielä jotain sellaista, mitä muualla maailmassa ei osata edes kuvitella. Ainakin minun on vaikea mahduttaa päähäni, että kauniin maamme pinta-alasta yli 70 prosenttia on metsää. Siis reippaasti yli puolet! Järvien määrä on puolestaan tajuttomat 187 888. Metsämme pursuavat kasveja, joita vain harva osaa hyödyntää saatika tunnistaa, mutta muutamia adaptogeenejä ja lääkekasveja käytetään jo kosmetiikassakin, kuten pakurikääpää, ruusujuurta ja havu-uutteita. Uskon vahvasti, että kasvien kirjo tulee tästä vain kasvamaan ja niiden käyttö myös kosmetiikan raaka-aineina lisääntymään.

Uusin tulokas arktisen kauneuden saralla on suomalainen Inari, joka lanseerattiin viime kesänä. Sarja on selkeästi suuntautunut vaativaan anti-age ihonhoitoon ja lukeutuu myös hinnaltaan luksusluonnonkosmetiikkaan. Tehoaineet kerätään Lapista ja tuotteet valmistetaan Suomessa. Aktiiviaineiden sekoituksen Inari on nimennyt Arctic blendiksi, joka koostuu pakurikäävästä, ruusujuuresta, männynkuoriuutteesta, hillasta, puolukasta ja mustikasta. Napakymppi raaka-aineiden suhteen!

Arctic blend sisältää huikean määrän antioksidantteja, suojaa vapailta radikaaleilta, parantaa ihon aineenvaihduntaa, korjaa aurinkovaurioita ja tasoittaa ihon väriä. Lisäksi yhdistelmä ehkäisee ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä ja tehostaa kollageenin sekä hyaluronihapon synteesiä pitäen ihon pehmeänä, sileänä ja täyteläisenä. Inari yhdistää pohjoisen luontomme puhtauden ja luonnon voimavarat ihonhoitoon innovatiivisella ja ennen kaikkea kunnianhimoisella tavalla. Tuotteiden koostumuksista todella huomaa, että tuotekehitykseen on panostettu.

Inarin valikoimasta löytyy tällä hetkellä neljä tuotetta, mutta uskon että jatkoa seuraa hyvinkin pian. Tämän hetkinen tuotelinja on nimeltään Midsummer Magic ja siihen kuuluu Lifting Serum kiinteyttävä seerumi, Water Cream kevyt päivävoide, Moisture Boost kosteuttava päivävoide ja Sleeping Cream uudistava yövoide. Olen käyttänyt tuotteita aktiivisesti kuukauden ajan, joten käyttökokemusta alkaa olla nyt mukavasti. Tehdäänpä siis katsaus mitä mieltä olen tuotteista:

Lifting Serum sisältää Arctic Blendin lisäksi hyaluronihappoa kolmessa eri molekyylikoossa, jotka napakoittavat ja täyteläistävät ihoa sekä kosteuttavat pitkävaikutteisesti. Bongasin seerumista Arctic Blendin lisäksi myös humalaa ja skvalaania, jotka koen mainitsemisen arvoiseksi, sillä skvalaani tuo koostumukselle ihanaa sileyttä sekä pehmittää ihoa ja humala on puolestaan antimikrobinen aine, joka supistaa ihohuokosia sekä stimuloi kollageenin muodostumista. Seerumi on koostumukseltaan kevyt ja geelimäinen. Se imeytyy nopeasti jättäen ihon pinnan sileäksi ja napakaksi. Omalle iholleni seerumi sopii täydellisesti enkä keksi siitä muuta kuin hyvää sanottavaa. Tuote toimii loistavasti aamuin ja illoin sekä meikin alla. Rakastan myös Inarin tuoksumaailmaa, joka luo mielikuvan siitä kuin seisoisin keskellä suomalaista ikimetsää.

Jo pelkkä Water Creamin nimi lupaa hyvää minulle, joka rakastan vesimäisen ohuita kosteuspommeja – ja sellainen tämä voide on. Water Creamissa on täydellisen ohut ja kosteuttava koostumus, joka imeytyy nopeasti ja ihon pinta jää napakan sileäksi sekä kuulaaksi. Aivan yhtä täydellinen koostumus ei ole kuin korealaisen serkkunsa Whamisan Water Cream, joka ei puolestaan jätä tuntuvaa pintaa iholle – moni nimittäin kokee tällaisen pinnan tahmeaksi, mikä johtuu usein myös hyaluronihaposta. Water Cream sisältää Arctic Blendin lisäksi magnoliapuun kuoren uutetta, johon en muuten ihan heti muistakaan törmänneeni ihonhoitotuotteissa. Ryppyjen siloittamiseen ja ikääntymisen merkkeihin näyttäisi sekin raaka-aine tepsivän, eli kyllä Inarin raaka-aineilla todellakin tähdätään aikuisemman ihon hoitoon. Olen käyttänyt Water Creamia aamuisin Lifting Serumin päällä ja niiden päälle levitän vielä ihoöljyn.

Sleeping Cream yövoiteesta tuli uusi suosikki illaksi. Olen innostunut korealaisen ihonhoitorutiinin myötä uudelleen erillisistä yövoiteista, sillä K-beautyssa käytetään paljon ns. sleeping maskeja, joka on käytännössä melkein kuin täyteläistä yövoidetta. Sleeping Cream on koostumukseltaan pehmeä ja täyteläinen, mutta ei liian tuhti. Voide sisältää lisäksi humalaa ja magnoliankuorta ja sen kerrotaan olevan tavallista tehokkaampi yövoide. Koostumuksen ja raaka-aineiden puolesta pitää kyllä paikkaansa ja voide myös tekee ihosta ihanan sileän.

Moisture Boost on päivävoiteista täyteläisempi versio. Ohuempi Water Cream on loistava ihon nesteyttäjä ja pintakuivan sekä kuivan ihon janon sammuttaja. Moisture Boost on moisturising, eli kosteuden ihossa pitävä voide, mikä tarkoittaa, että se sisältää enemmän rasvaa kuin hydrating vaikutteinen Water Cream. Rasvat auttavat vahvistamaan ihon suojabarriääriä ja suojaavat ihoa. Iho tarvitsee siis molempia – kosteutta ja rasvaa – joten näitä voiteita voi aivan hyvin käyttää vaikka päällekäin. Mutta valitettavasti minä en ole ystävystynyt tämän voiteen kanssa. Se pyörii ihollani eikä imeydy kunnolla. Olen kokeillut voidetta vaikka millä tuotekombinaatioilla, mutta joka kerta sama juttu. Se ei imeydy kunnolla edes käteeni. Yli satasen voiteen koostumus pitäisi olla parempi. Kenties olen ainoa, jolla on tällainen kokemus, mutta tämän pistäisin vielä jatkokehitykseen. Toisaalta Water Creamilla ja Sleeping Creamilla pärjää vallan mainiosti, varsinkaan kun ihoöljyä ei joka tapauksessa voi tai kannata skipata ihonhoitorutiinista.

Yhtä tuotetta lukuunottamatta Inari on täyden kympin sarja, joka on jokaisen euronsa arvoinen. Arvostan erittäin paljon sitä, että joku uskaltaa lähteä kunnianhimoisesti valmistamaan suoraan luksuskosmetiikkaa vaativalle iholle. En tarvitse kristallipalloa kertoakseni, että tästä sarjasta tullaan vielä kohisemaan ja sormeni suorastaan syyhyävät, kun jo mietin millaista jatkoa sarjaan on luvassa. Lisäksi on todella upeaa ettei tuotteissa ole lähdetty kikkailemaan tuoksumaailmalla, vaan ne tuoksuvat juuri sille, mille metsässä tuoksuu.  Tuoksut ovat varmasti monelle liian pistäviä, mutta meillä löytyy onneksi kotimaisissa tuotteissa valinnanvaraa niillekin, joita ei mäntymetsän tuoksu kiehdo.

Inarin visuaalinen ulkoasu ja logo ovat kauniit lasipulloissa, jotka ovat myös ylellisiä ja pakkausmekanismi toimii hyvin. Mutta muutoin sarjan visuaalinen ilme on kyllä omaan makuuni liian postikorttimainen. Yöttömiä öitä, revontulia ja metsiä voi tuoda esiin miljoonalla eri tavalla, mutta tämä ei ole graafisen suunnittelun taidonnäyte.

Suosittelen lämmöllä kokeilemaan Inarin tuotteita ja nyt siihen on kaiken lisäksi mahdollisuus mahtavalla alennuksella, sillä Inarin tuotteet ovat I Love Me messujen ajan reilussa tarjouksessa ja vielä messujenkin jälkeen voit tilata tuotteita 15 % alennuksella koodilla, joka löytyy postauksen lopusta.

Oletko jo kokeillut Inarin tuotteita? Mitkä ovat lempituotteitasi? Mitä hyvää ja mitä kehitettävää löysit tuotteista?

Alekoodi

Jolie tarjoaa 15 % alennuksen verkkokaupastaan koodilla KATJA15 ja se on voimassa pe-ke 19.-24.10.2018 normaalihintaisista tuotteista. Alennus ei koske tuotemerkkejä Kjaer Weis, Josh Rosebrook, Less is More, NUORI tai May Lindstrom Skin eikä lahjakortteja, Jolie boxeja tai span palveluita.

Lisäksi Jolien verkkokaupassa on huikeita messutarjouksia koko I Love Me messujen ajan, löydät kaikki messutarjoukset täältä.

Tuotteet saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

8 kommenttia artikkeliin “Inari – arktista ihonhoitoa”

 1. Moi Katja,

  kiitos tästä arvostelusta, suomalaiset luonnonkosmetiikkasarjat kiinnostavat itseäni erityisesti! Olen muistaakseni aiemminkin pyytänyt sinulta tätä ja laitan uuden pyynnön vielä, olisi kiva, jos arvostelisit jossakin vaiheessa Atopik-sarjan, joka on myös suomalainen. Se on ollut minun atooppiselle iholleni pelastus, ja olisi kiva kuulla mielipiteesi siitä. Viime keväänä ihoni oli katastrofaalisen kuivassa kunnossa, kokeilin useita luonnonkosmetiikkasarjoja, mm. Esseä, mutta vasta Atopik sai ihoni rauhoittumaan. Nyt ihoni on paremmassa kunnossa kuin koskaan aikuisiälläni.

  Kiitos vielä mahtavista vinkeistä, olet johdattanut minut luonnonkosmetiikan pariin, ja joogapostaukset luen myös itse astangajoogina mielenkiinnolla 🙂

  Anu

 2. Mari Vee

  Kuten olen tainnut aikaisemmin mainitakin, niin olen ihastunut täysin tähän Inariin. Pakkausten visuaalisuus ei iske minullekaan. Pidän kyllä metsästä, revontulista ja pohjoisen sekä Suomen luonnosta yleensäkin ja kannatan sitä, että niitä laitetaan pakkauksiin esille, mutta jotenkaan tuo Inarin pakkaus ja logo ei kolahda. Mutta pullot ovat kauniita ja toimivia itsessään.

  Ja sitten sisältöpuoleen. Käytän Lifting Serumia, Water Creamia ja Sleeping Creamia. En ole kokeillut täyteläisempää voidettaa, koska en ole kokenut sille tarvetta. Öljyä käytän ihonhoidossa vain yöksi ja satunnaisesti jotain meikin kanssa sopivaa myös päivällä. Toivottavasti Inarikin täydentyisi öljyllä, vaikka onneksi hyviä öljyjä on nykyisin runsaasti.

  Pidän Inarin tuotteiden tuoksusta. Tuoksu on puhdas, metsäinen ja raikas. Ikää kun on 40, niin luonnollisestikin käytän tuotteita, jotka on suunnattu ikääntyvälle iholle. Olen onnekseni huomannut, että syviä ryppyjä minulla ei juurikaan ole ärsyttävää sibeliusryppyä lukuunottamatta. Liekö syventynyt kun on vuosia rypistänyt silmiä (on vähän ärsyttävä tapa silloin kun keskityn), mutta sekin ryppy on vain hyväksyttävä, koska ei se murehtimalla siitä ainakaan lähde. Myös silmänympärysiholla on ns harakanvarpaita, jotka luonnollisesti tässä iässä jo ovat syvempiä hymyillessä kuin aikaisemmin. Täydellinen silmänympärysvoide odottaa vielä kohdallani eli vaikka hyviä voiteita on, niin äärimmäisen vetistävät silmäni ärtyvät todella helposti vuotamaan ja voiteen pitäisi olla tarpeeksi paksua, mutta kuitenkin imeytyvää. Otsassa ei juuri ryppyjä ole. Mutta ihon ”valahtaminen” eli veltostuminen verrattuna kymmenen vuoden takaiseen on tietysti huomattavissa hieman. Ei mitään dramaattista, mutta kyllä iho on kymmenessä vuodessa muuttunut ja saa toki ollakin. Edelleen iho on kuitenkin pehmeä ja sileä. Hoivaan ja hemmottelen ihoani parhaan taitoni mukaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Stressi on ykkösvihollinen, jota pyrin parhaani mukaan välttämään. Stressiä ei täysin voi kuitenkaan välttää, koska kaikkiin elämän palikoihin ei vain pysty vaikuttamaan. Yritän kuitenkin hyväksyä elämän sellaisenaan ja hakeudun säännöllisesti sellaisiin tilanteisiin, joissa voin hyvin ja joissa viihdyn. Mm. metsässä kulkeminen miehen ja koiran kanssa tekee niin hyvää ja sitä pyrin harrastamaan useamman kerran viikossa.

  Ihonhoidossa olen löytänyt Inarista täydelliset kumppanit kasvojen iholle. Toki olen käyttänyt vuosien varrella mm. Patykan, Abson ja monen muun hyvän merkin tuotteita ja iho on ollut ihan hyvässä kunnossa jo pidempään. Toki hormoninäppyjä tulee ajoittain ja kesällä iho oli koetuksella helteiden vuoksi. Aurinko ja kuumuus saavaat ruusufinnin oireilemaan ja mm. silmän luomelle, kaulalle ja korvanlehdelle tuli isoja paukamia. Mutta niistäkin selvittiin suht helpolla kun pysyin poissa suorasta auringon paisteesta. Nautin kesästä toki, mutta jos altistun pidemmäksi aikaa auringonpaisteelle ja vaikka olisi suojakertoimetkin kohdillaan, niin iho reagoi viimeistään parin päivän päästä punoittavilla näppylöillä ja ne ovat sitten kipeitä! Lisäksi viime kesällä navettatyöt yhdistettynä hikoiluun raskaan fyysisen työn takia niin navetalla kuin muissakin tilan töissä toivat iholle oman haasteensa. Kakkaa tuli naamalle joka päivä ja turvepöly jne olivat jokapäiväistä. Mutta hyvin iho kesästä ja haasteista selvisi.

  Iho kuitenkin voinut siis pääsääntöisesti hyvin. Inarin Lifting Serum on aivan ihana tuote. Käytin aikaisemmin mm. Patykan kiinteyttävää seerumia, mutta tämä Inarin seerumi on koostumukseltaan vielä ihanampaa. Arvostan sopivaa koostumusta, koska tuotteen pitää toimia meikin kanssa eli mm. minkäänlaista rullausta ei saa tulla meikatessa. En myöskään pidä siitä, että iho jää liian tahmaiseksi tai öljyiseksi, koska käytän iholla myös puuterimaisia tuotteita ja iholle tulee helposti pakkelimainen tunne, jos ihonhoitotuotteet ovat liian tuhteja. En ole sellaisen kiiltävänkuulaan meikin ylin ystävä, koska se kiiltää omalla ihollani liikaa. Toki sellaista sopivaa kuulautta meikissä pitää olla ja käytän itse meikkivoidetta hyvin ohuelti ja kiinnitän sen kevyesti irtopuuterilla tai Kjaerin kiinteällä puuterilla. Meikkivoide vaihtelee fiiliksen mukaan (Nui, Alima, Kjaer, Abso…), mutta levitän sitä aina vain ohuelti. Inarin Lifting Serum siis jättää iholle hyvän tunteen ja nyt heinäkuusta asti tuotetta käyttäneenä olen tuotteen vankkumaton puolestapuhuja. Seerumi napakoittaa ihoa ja on ehkä tuotteiden yhteiskäytöstäkin johtuvaa, mutta iho on heleä, kosteutettu ja pienet juonteet olemattomia.

  Päivisin käytän Lifting Serumin lisäksi myös Water Creamia. Water Cream on aivan mahtava! Olisi ehdottomasti yksi autiolle saarelle mukaan otettava tuote. Kosteuttaa, napakoittaa, rauhoittaa ja tuoksuu ihanalle. Olen niin sanaton tämän tuotteen ihanuudesta. Sopii siis yhdessä Lifting Serumin kanssa meikin alle loistavasti. Koostumus on ihana.

  Yöksi laitan Lifting Serumin kanssa Sleeping Creamin. Aluksi epäröin voiteen käyttöä ja vitkuttelin näytepussukan avaamista (yleensä kokeilen aina tuotteita ennenkuin hankin isoa pulloa turhien ostosten välttämiseksi). Yleensä yövoiteet ovat liian tuhteja ja eivät ainakaan tee hyvää mahdollisille hormoninäpyille tai sitten voiteet aiheuttavat näppyjä. Inarin Sleeping Cream on kuitenkin poikkeus. Voide on toki paksua, mutta ei liian tuhtia ja tilasin tästä täyden pullon heti näytepussukan loputtua. Aamulla iho on ihanan pehmeä ja tasaisen värinen. Tuote sopii myös silloin, jos on tullut kuukauden kierrosta johtuen näppylä tai pari. Oikeastaan rauhoittaa ihoa niidenkin suhteen.

  Liekö sitten tuotteiden käytöstä johtuvaa vai onko aistiharhaa, mutta ihan kuin iho olisi kiinteämmän näköinen. Kuten jo mainitsinkin niin isoja syviä ryppyjä ei tosiaan ole (paitsi se sibelius), mutta jotenkin iho on ns. nuorekkaamman oloinen.

  Sarja onneksi täydentyy ilmeisesti vuoden alussa ja odotan kovasti uusia tuotteita. Kasvovesi olisi ihana lisä sarjaan sekä tietysti putsari. Tällä hetkellä käytän Patykan kiinteyttävää kasvovettä päivisin kerroksen tai pari imeyttäen ja iltaisin Whamisan Deep Rich Toneria pari kerrosta vähintään ja muutaman kerran viikossa vähintään sen seitsemän kerrosta (jos muistan aina pysyä laskuissa mukana….). Mutta siis useampi kerros kuitenkin. Whamisalta ehdoton suosikkituotteeni on tämä täyteläinen kasvovesi. Myös muut Whamisan kasvovedet ovat hyviä. Patykan kiinteyttävä kasvovesi on myös yksi ikilemppari enkä oikeastaan osaa sanoa mistä se johtuu, siinäkin on vain sitä jotain.

  Ihonhoitoa täydentää hyvä putsari (tällä hetkellä käytössä Patykan öljy ja vaahto tai Abson geeli tai voideputsari), silmänympärysvoide (Abson kiinteyttävä uudempi voide tai Patykan kiinteyttävä), öljy (tällä hetkellä Abson addiction tai Whamisa, kun ne loppuvat hankin Frantsilan öljyn, jota olen kokeillut ja sen perusteella on seuraava hankinta). Öljyissä käytän myös välillä Odaciten Hyperpigmentation öljyä joka myös varsin hyvä. Kesällä loppui Nazan Schnappin rauhoittava öljy, joka oli varsin ihana myös ja sopi hyvin meikin alle, Eli öljyissä onneksi on hyviä ja omalle iholle sopivia paljonkin. Rakastan öljyjä ja vaikka niitä pääsääntöisesti iltaisin käytänkin (koska Water Cream ja Lifting Serun riittävät iholle päiväksi), niin en voisi kuvitella olevani ilman öljyjä. Abson öljy ollut vuosia yksi luottoöljy sen monipuolisuuden vuoksi ja mieheni käyttää sitä myös mielellään. Tarpeen tullen käytän myös jotain hyvää näppyseerumia muiden tuotteiden seassa tai näpyläalueelle jos kuukautisten myötä tullut näppyjä. Suosikkeja tällä saralla Abson puhdistava seerumi tai Pain puhdistava seerumi. Myös Kypriksen puhdistava seerumi on hyvä, mutta rauhoittavuudeltaan Pai on paras.

  Myös naamio- ja kuorinta täydentää ihonhoitoa säännöllisesti. Kosteuttavana naamiona käytän tällä hetkellä olevan Abson naamion pois ennenkuin hankin uusia. Puhdistavia, kirkastavia naamioita on muutamaa sorttia ja katselen vähän ihon fiiliksen mukaan mitä milloinkin tarvitsee. Kuorintana suosin ikilempparia Supermoodin hedelmähappokuorintaa tai Josh Rosebrookin kallista, mutta hyvää entsyymikuorintaa.

  Tähän pitkän kommentin loppuun vielä totean, että omalla kohdallani riittävä kosteus iholle on ensiarvoisen tärkeää oli kyseessä sitten hormoninäppylät tai juonteet. Riittävä kosteuden saanti auttaa oikeastaan kaikkeen suotuisasti. Nuo Inarin kolme käyttämääni tuotetta ovat toki arvokkaita, mutta ne riittävät pitkään ja omalle iholle sopivat mielettömän hyvin.

  • Kyllä sitten tykkään lukea kommenttejasi……. ilahdun aina suunnattomasti kun huomaan. Vaikka oma ihoni on tyystin erilainen on ihana lukea kokemuksiasi. Kiitos näistä 🙂

  • Toivottavasti Inari vielä hioo tuota ulkoasua. Se ei tällä ulkoasulla erotu edukseen varsinkaan kansainvälisillä markkinoilla. Samoin ihmettelen Moisture Boostin koostumusta. Toivottavasti useampi laittaisi palautetta siitä, sillä messuilla kun juttelin Inarin perustajien kanssa, meni palautteeni kyllä hukkaan, kun olen kuulemma ainoa, joka näin sanoo. Mutta tosiaan tuo voide pyörii iholla todella ikävästi eikä ole mitenkään hintansa väärti. Muuten olen myös todella innoissani sarjasta ja tämän perusteella uutuuksilta voi myös odottaa paljon. Ja kyllä, vesikosteutus auttaa lähes kaikkeen!

 3. Tämä sarja on kyllä kutkuttanut mieltä. Varsinkin juuri tuo kiinteyttävä seerumi. Miten vertaisit sitä Neal’s yard remedies kiinteyttävään seerumiin?

  • Nyt pistit pahan kysymyksen, sillä molemmat ovat hyviä. Pidän itse NYR:n koostumuksesta enemmän, mutta Inarin raaka-aineet vievät kyllä voiton. Samoin Inarin pakkausmekanismi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>