Lifestyle

Vastuullinen kevättyyli

Lifestyle | 12.5.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: TAUKO Design

Suomalainen Tauko Design kuuluu lempivaatemerkkeihini, jonka valikoimassa on aikaa ja käyttöä kestäviä perusvaatteita. Taukon vaatteet valmistetaan kierrätetyistä tekstiileistä.

Tauko on suomalainen, läpinäkyvä ja vastuullinen vaatebrändi, joka valmistaa vaatteensa kierrätetyistä tekstiileistä. Vaatteet leikataan Suomessa sekä Virossa ja ommellaan Virossa.

Taukosta on tullut viimeisen parin vuoden aikana yksi lempimerkeistäni, sillä valikoimassa on todella hyviä perusvaatteita, kuten täydellinen musta poolo, jonka valmistaminen tuntuu olevan monelle merkille hiukkastiedettä.

Tänä keväänä rakkaus Taukoon syveni entisestään, sillä uusi mallisto on aivan mielettömän ihana ja inspiroiva, ehdottomasti suosikkini Taukon tähän astisista mallistoista. Vaatteet ovat ajattomia ja yksinkertaisia, mutta niistä löytyy myös juuri sopivalla näyttävyyttä ja ihania yksityiskohtia. Tämän malliston värit kolahtavat myös minulle erityisen paljon.

Kuvasimme Richardin kanssa neljä tyyliä inspiraatioksi kevääseen ja kesään. Näiden tyylien lisäksi minulla on vielä yksi ässä hihassa, mutta sen kuvaaminen odottelee kesän tuloa.

Tyyli 1: Physa Top

Olen kiinnostunut kietaisupaidoista kunnolla vasta viimeisen vuoden aikana. Tunnen oloni kietaisupaidassa helposti tätimäiseksi, joten oikean fiiliksen kannalta mallissa pitää olla pienet nyanssit kohdallaan. Taukon Physa Top on valmistettu suomalaisen terveydenhuoltoalan käyttämistä ylijäämätekstiileistä. Kangas on kestävää, jämäkkää ja ihanan sileää. Tämä toppi tullaan taatusti näkemään ylläni moneen kertaan tänä kesänä.

Physa Topista on saatavilla myös pitkähihainen versio mustana, sinisenä ja persikanvärisenä.

Tyyli 2: Aurelia Jacket

Aurelia Jacket oli kevään malliston ensimmäinen vaate, johon iskin silmäni heti. Muhkeilla puhvihihoilla ja täydellisen beigellä värillä ei vaan voi mennä pieleen. Tämä takki on kaiken lisäksi muunneltavissa myös kietaisupaidaksi: sen voi solmia kiinni edestä tai takaa.

Takki on saatavilla on myös mustana ja se on valmistettu saksalaisten hotellien käyttämistä tekstiileistä.

Tyyli 4: Canvas Top & Mussel Trousers

Beiget housut ovat ikuinen rakkauteni, samoin paperipussivyötäröt, joten kun nämä kaksi yhdistyy, rakkaus on taattu. Beiget Mussel housut eivät kiristä tai purista, mutta näyttävät skarpilta. Luottohousuni kotona ja kunhan tässä saa taas mennä ravintolaan, aion myös illallistaa näissä. Mussel housut on valmistettu Aurelia Jacketin kanssa samasta materiaalista.

Yhdistin housut tulevan kesän luottotoppiin, eli mustaan Canvas Topiin. Myös täydellisen topin valmistus on hiukkastiedettä, joten antakaahan kun mainitsen oleelliset seikat:

– Täydellisessä topissa on leveät olkaimet eikä se ole liian paljastava
– Täydellisessä topissa on V-kaula-aukko eikä se ole liian syvään uurrettu, mutta ei kuitenkaan peitä koko dekolteeta
– Täydellisessä topissa on myös syväänuurrettu selkä, mutta ei niin syvä, että rintsikat näkyvät, koska isorintaiset eivät voi olla ilman rintsikoita. Pidän V-aukosta on myös selkäpuolella.
– Täydellinen toppi on kestävää kangasta, joka kestää käyttöä ja ahkeraa pesemistä kulahtamatta. Sama toppi sopii vaikka metsäretkelle ja illalliskutsuille.

Kiitos Tauko, että olette valmistaneet täydellisen topin. Canvas Top on valmistettu suomalaisen neuleteollisuuden ylijäämämateriaaleista ja se on saatavilla myös valkoisena.

Tyyli 4: Crag Shirt & Mya Skirt

Tämä sporty-look on mielestäni ihana ja Mya Skirt hame on juuri sopivan muuntautumiskykyinen tämmöiseen lenkkarilookiin, mutta se toimii myös korkkareiden ja sandaalien kanssa. Ihanan kasuaali ja monikäyttöinen hame, joka on valmistettu myös suomalaisen terveydenhuollon käyttämistä ylijäämätekstiileistä. Hame on saatavilla myös sinisenä.

Crag Shirt on puolestaan superihana vaihtoehto perus T-paidalle. Malli on aavistuksen cropattu, mutta ei liian lyhyeksi, joten sen voi sujauttaa hyvin housujen tai hameen sisään. Kivan, mutta sopivan hillityn yksityiskohdan tuovat topin olkapäät, jotka on tuolla tavalla… laskostettu? (Käsityö/ompelu/kaavoitus whatever sanastoni asiantuntijuus ei ole kovin kummoinen, kuten saatatte huomata!)

Crag Shirt on valmistettu suomalaisen neuleteollisuuden ylijäämätekstiileistä ja se on saatavilla myös mustana.

Mikä look on suosikkisi? Onko Tauko sinulle tuttu merkki?

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , ,