Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä jokapaikanvoide Le Baume Intégral N°4

Inken purkkinurkka | 2.5.2020 | Inke

Postauksen tuote on saatu testiin maahantuojalta.

Purkkinurkan Inke testailee purkit ja purnukat puolestasi.

Jaa-a, mitäpä luulette – pärjäisiköhän sitä vähemmilläkin purkeilla? Tai no, kiristetäänpä kierroksia: pärjäisiköhän sitä yhdellä purkilla? Teitä minun taitaa olla turha ”huijata”, tiedämme kaikki, etten koskaan jättäytyisi vain yhden purkin varaan. Mitä minä sitten harrastaisin, ellen kosmetiikkaa!?

Mutta jos eteen tulisi tilanne, jossa haluaisi pärjäillä vähemmällä kosmetiikalla, hyvä kai siihenkin olisi varautua. Näitä tilanteitahan on: joskus vielä matkustamme, mökkeilemme ja yökyläilemme! Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, omat kylppärin kaapit ja laatikostot sekä taloutemme muut kosmetiikkaröykkiöt antavat nekin oman ehdotuksensa hienoiseen downshiftaukseen. Jos olisi olemassa purnukka, jolla voisi hoitaa useamman homman laadusta ja ominaisuuksista tinkimättä, niin olisihan sellainen erittäin tervetullut peluri muutamaakin muuta putelia paikkaamaan. Ja tänäänpä testailemmekin sellaista!

Le Baume Intégral -sarjan tuotteita onkin Katjan toimesta vuosien varrella jo käsitelty, mutta sarjaan on tullut täydennystä, joten sain ilokseni testiin uusimman tulokkaan: hieman sisariaan tuhdimman Le Baume Intégral N°4 -monitoimituotteen.

Ranskalaisen Céline Escandin luoman, Ecocert-sertifioidun sarjan ideana on tarjota voiteita, joita voisi kenties kuvailla vaikkapa kosmetiikkakaapin sveitsiläisiksi linkkuveitsiksi. Yhdellä purnukalla voisi siis korvata niin päivä-, yö- kuin silmänympärysvoiteen, after sun -voiteen, putsarin, hoitavan naamion, käsi- ja jalkarasvat sekä vaikkapa after shavenkin. Noin niinkuin muutamia käyttökohteita mainitakseni!

Mutta jos yhdellä purkilla voi tehdä kaikki nuo asiat, miksi sarjassa sitten on neljä erilaista purkkia, saatat ihmetellä. No, jokaiselle on kai se yksi oikea, tässäkin asiassa!

Le Baume Intégral N°1, on se alkuperäinen versio, N°2 puolestaan aromaattiseksi ja heleyttäväksi kuvailtu. Voiteen N°3 olen testannut minäkin – sen sisältämät silica ja kurkku jättävät ihon muita versiota mattapintaisemmaksi. Nuo kolme ensimmäistä voidetta ovat kaksifaasisia (eli ennen käyttöä ravistettavia!), koostumukseltaan juoksevampia ja pulloon pakattuja, mutta tuorein tulokas on koostumukseltaan ihan erilaista ja majailee tästä syystä kannellisessa purnukassa. Eikä muuten ihan pienessä purnukassa sittenkään – 100 ml:n pakkauskoko on siitäkin kiva, että tätä tuotetta raaskii edes kokeilla muuallekin kuin kasvoille!

Ja kun sanon, että raaskii, tarkoitan sitä. Tätähän tekisi mieli pihistellä ihan viimeiseen pisaraan asti! Tuote tuoksuu kevyesti jasmiinilta, ja siitäkös minä huumaannun. Ilmeisesti en ole tämän mieltymykseni kanssa yksin, nimittäin puolisonikin kommentoi spontaanisti jonkun tuoksuvan tosi hyvältä. Hän on näitä rasvojani haistellut varmaan kyllästymiseen asti, kun ei mitenkään kovin usein tällaisia kommentteja tupsahtele, mutta tämä tuli kyllä noteeratuksi!

Täyteläinen ja runsas, mutta hienosti imeytyvä voide sopii tämäkin kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti sitä suositellaan aikuiselle iholle. Tuotetta, kuten noita muitakin versioita, voi käyttää päästä varpaisiin ja sen kerrotaan kiinteyttävän, kohottavan ja korjaavan ihoa, sekä yksinkertaisesti parantavan ihon ulkonäköä ja tasoittavan sen väriä.

Tuotteen hoitava ja kosteuttava koostumus on ainutlaatuisen ja kerrassaan luksukkaan oloisen cocktailin ansiota. Siihen on sekoitettu aikamoinen kokoonpano eri kasviöljyjä, muun muassa jojobaa, luumua, avokadoa, tiikeriyrttiä, karanjaa, vadelmaa, porkkanansiemenuutetta ja mimosaa – noin muutamia mainitakseni. Lisäksi tuotteesta löytyy hunajaa sekä erilaisia vahoja, jotka muodostavat iholle suojaavan kalvon, joka auttaa pitämään kosteutta ihossa. Voide tuntuu ja näyttää mahtavan kuohkealta.

Purkista otettuna se on tuhtia ja kunnolla kreemimäistä, mutta levitettäessä se muuttuu nopeasti ohuemmaksi ja juoksevammaksi ennen ihoon humpsahtamista. En keksi, että olisin aiemmin törmännyt vastaavaan koostumukseen! Koostumus yhdistettynä tuoksuun, voiteen väriin ja purnukan ulkoasuun on kerrassaan täydellinen yhtälö – a match made in France, joku voisi sanoa.

Vaikka tuotetta tekisi mieli pihistellä – ja sinänsä se ei ole vaikeaa, tuote on meinaan melko riittoisaa! – otin haasteen vastaan, ja kokeilin tätä nyt useampaan käyttötarkoitukseen. Ja näin se sujui:

Meikkien puhdistus: No miksipäs ei! Musliiniliinan tämän pariksi tarvitsee, mutta kyllä tällä kasvot saa puhdistettua. Kaksoispuhdistuksen ylimpänä ystävänä mieli tekisi käyttää lisäksi vielä pesevämpää, vaikkapa vaahtoavaakin putsaria, mutta voisipa puhdistuksen tähänkin lopettaa.

Päivä- ja yövoide: No tunnustetaanpa samantien, että itse tulen taatusti käyttämään purkkini viimeiseen pisaraan asti, mutta ensisijaisesti yövoiteena. Tämä vain on juuri sellainen täydellisen runsas ja mehevä voide, jonka kanssa haluan mennä nukkumaan! Mutta eipä siinä, kyllä tämä meikin allekin taipuu – etenkin, jos haluat loihtia oikein kuulaan ja hieman kostean näköisen lookin. Tällainen tuhdimpi voide on minun makuuni myös meikin alla, mutta tiedostan, että jos meikin haluaa peittävän paljon tai pysyvän paikallaan kuin nakutettu, mieluusti mattapintaisena, voisi esimerkiksi tuo N°3-voide olla parempi vaihtoehto. Mutta ehdottomasti jatkoon – voide toimii erinomaisesti juurikin voiteena, kas kummaa.

Silmänympärysvoide: Yöksi juu! Voide on runsasta, mutta ei valu ainakaan minulla silmiin eivätkä silmät tuntuneet aamulla raskailta tai rasvaisilta. Tämä on varmasti henkilökohtaista – esimerkiksi äidilläni ajatuskin mistä tahansa silmänympärysvoiteesta tuntuu ärsyttävän silmiä… Olen sitä koulukuntaa, joka ikäänkuin vakuuttaa silmänympäryksensä erillisellä silmänympärysvoiteella tuleviksi vuosiksi, mutta kyllä minä ja mun silmänympärykset voisimme tähän purkkiin vaikkapa pitkäksi viikonlopuksi sitoutua!

Vartalovoide: Ei, en raaski! Vaikka voidetta on paljon ja sen hinta-laatusuhde (69 € / 100 ml) vähintäänkin kohdallaan, saisin hölvättyä purnukan viikossa jos käyttäisin sitä vartalovoiteenakin. Mutta sen verran kokeilin, että voin todeta, että sitten kun voitan lotossa tai pääsen eroon tästä ihanien asioiden hamstraamisesta liiaksikin asti, tämä voisi hyvinkin olla ainoa vartalovoiteeni. Ainakin kyynärpääni ja polveni olisivat tästä päätöksestä erityisen mielissään.

Käsi- ja jalkavoide: Tunnustan, että jalkavoiteen asemaa tässä taloudessa toimittavat yleensä tuhdimpien vartalovoidepurkkien tai balmien jämät tai sitten käsivoiteet, mutta olisihan tämä voide melkoista hemmottelua jaloillekin. Hädässä, ehkä – jos olisin lähtenyt yhdellä purnukalla reissuun ja jalkani eivät yksinkertaisesti pärjäisi päivää ilman voidetta. (Melko hypoteettinen tilanne – aika usein jalkani joutuvat pärjäämään viikonkin ilman.) Sama homma käsien kanssa, ehkä valitsisin niillekin ensisijaisesti toisen tuubin, mutta hieron kyllä loput voiteet aina visusti käsiini kasvot voideltuani. Öljymäiseksi muuttuva koostumus on kuitenkin kerrassaan erinomainen kynsinauhojen hemmotteluun – eikä kuluva määräkään kirpaise!

After Sun ja After Shave: No, aurinko ei ole vielä haitaksi asti paistanut, joten auringossa oleskelun jälkeisestä käytöstä en oikein osaa vielä sanoa – mutta kokeilin voidetta kevyesti kainaloihin sheivauksen jälkeen. Ja sinne humpsahti! Koostumus on jännällä tapaa todella lempeä, joten en epäröisi laittaa tätä voidetta hieman ärtyneellekään iholle. En tiedä tatuoinneista mitään, mutta törmäsin mainintaan, että sarjan voiteita voisi käyttää niidenkin hoitoon – kenties?

Naamiot: Tämän käyttömahdollisuuden kaikkea potentiaalia en ole vielä hyödyntänyt! Tavallaan voitaisiin sanoa, että olen käyttänyt voidetta elvyttävän naamion tavoin, kun olen laittanut sitä iholle hieman tarvittavaa runsaamman kerroksen ja antanut sen imeytyä hyvän tovin ennen pään tyynyyn painamista? Tätä tuotetta ei sarjan tuoreimpana tulokkaana ole ilmeisesti vielä ehditty ottaa mukaan ohjeistoon, mutta sarja kertoo, että ainakin sen muista tuotteista voisi tehdä kuorintanaamioita sekoittamalla voiteeseen hipsauksen puna-, valko- tai vihreää savea sekä kikhernejauhetta. Ihan ei testi onnistunut, mutta se johtui siitä, että kikhernejauhetta ei löytynyt verkkoruokakaupan valikoimasta, enkä heti keksinyt, millä sen voisi korvata. Oletan, että kikhernejauhe olisi tässä se kuoriva ainesosa, mutta kun en tiedä, miltä se tuntuu tai näyttää, en tiedä, mitä laittaisin tilalle!

Tein nyt kuitenkin testin, jossa sekoitin voidetta valkosaveen ja kas – eipä tullut mieleen, että tällainen yhdistelmä voisi toimia! Valkosavijauhe olikin jäänyt mulla vähälle käytölle, kun sellaisenaan se tuntuu vievän ihostani epäpuhtauksien lisäksi kaiken elämän, mutta näin voiteeseen yhdistettynä koostumus on kerrassaan mielenkiintoinen. Hauska hemmottelunaamio tämä – ja saa leikkiä vähän kotikemistiäkin.

Pärjäisinkö yhdellä purkilla tästä eteenpäin? No en – pienellekin reissulle pakkaisin mukaan lisäksi hoitonesteen, koska vesikosteutta tällä purnukalla ei kasvoille sentään voi pumpata. Mutta se taisikin käydä jo selväksi, että tällä purkilla voi halutessaan tehdä monta monituista asiaa, ja kylläpä sillä voisi useammankin putelin kaapistaan korvata. Itse kuitenkin taisin ihastua niin palavasti tähän voiteeseen yövoiteena, että tiedän, miten tulen loput siitä käyttämään. Ja tämähän ei ole mikään epäluottamus voiteen muille ominaisuuksille, vaan suuri kunnianosoitus sen suorituskyvylle nimenomaan yövoiteena!

Jos haluat purkillisen kohtuuhintaista luksusta tai haluaisit tuotteen, josta olisi todellakin moneen lähtöön, suosittelen tätä mitä lämpimimmin. En yllättyisi, jos tätä voidetta ilmestyisi kaappiini toinenkin purkki, jos tämä ikinä hamstraavassa käytössäni pääsee edes loppumaan. (Käsittämätön tämä taipumukseni – onpa joskus päässyt käymään niinkin ikävästi, että se säästelemäni ihanista ihanin asia on päässyt pilaantumaan, kun säästelin vähän liikaakin.)

Le Baume Intégral N°4 by Céline Escand, 69 € / 100 ml, naturellement.fi

6/5, upea voide – eikä yksinomaan siksi,
että sitä voi käyttää vähän vaikka mihin!

Avainsanat: