Beauty

Pyhä öljy

Beauty | 27.4.2020 | Katja Kokko

Postauksen tuote on saatu maahantuojalta

Tahitilta kotoisin oleva monoi-öljy on polynesialaisten naisten kauneudenhoitosalaisuus. Sen jumalainen tuoksu tulee tiaren kukista, jotka symboloivat puhtautta ja kauneutta.

Kylpyhuoneeni on muuttunut trooppiseksi puutarhaksi. Verhoan vartaloni joka ilta öljyllä, joka tuoksuu kuin jumalaisin parfyymi. Aitoa monoi-öljyä ei ole aiemmin saanut Suomesta, mutta nyt saa, ja vieläpä sellaista, jota on valmistettu vuodesta 1942 asti.

Veikkaan, että suurin osa teistä tunnistaa monoi-öljyn tuoksun perinteisistä aurinkovoiteista, sillä moni synteettinen aurinkovoide tuoksui vielä ainakin parikymmentä vuotta sitten monoi-öljyssä käytetyiltä tiaren kukilta.

Monoi-öljy on polynesialaisten naisten kauneudenhoitosalaisuus. Monoi tarkoittaa tahitin kielellä tuoksuöljyä tai pyhää öljyä. Aito monoi-öljy pehmittää ja siloittaa ihoa, suojaa ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä (kuten Tahitilla mereltä ja auringolta) ja polynesialaiset naiset ovat myös kautta aikojen käyttäneet sitä upeisiin hiuksiinsa.

Monoin tuoksu on lähes satumaisen lumoava. Se tuo heti mieleen trooppisen puutarhan, aurinkoisen hiekkarannan ja kuuman hiekan jalkojen alla. Tuoksu on peräisin tiaren kukista, jotka uutetaan kookosöljyyn.

Aito monoi-öljy on tietenkin kotoisin sen alkulähteeltä, eli Tahitilta, eikä sitä ole aiemmin saanut Suomesta. Nyt tätä legedaarista öljyä on kuitenkin saatavilla myös täältä ja se on jotain käsittämättömän ihanaa! Monoi Tiki öljy sisältää tahitilaista kookosöljyä, johon on uutettu Tahitilla kasvavia tiaren kukkia. Pulloon on jopa upotettu sisälle yksi tiaren kukka. Öljy on alle 20 asteen lämpötilassa kiinteää kookosöljyn vuoksi, mutta muuttuu lämpimässä juoksevaksi. Omani säilytän kylpyhuoneessa, missä se pysyy juoksevana. Öljyn tuoksua on tehostettu pienellä määrällä synteettistä hajustetta, mutta ei lainkaan liiaksi.

Monoi-öljyä voi käyttää monella eri tavalla: vartalon iholle vartaloöljyn tapaan, hierontaöljynä, gua shaan, kylvyssä sekä hiuksiin. Itse lotraan sitä iltaisin vartalon iholle hieroen ja sen pökerryttävän ihanasta tuoksusta nirvanaan vaipuen. En malta odottaa kuumia kesäpäiviä, jolloin aion käyttää sitä vartaloparfyymina myös aamuisin.

Monoi Tiki Tahiti öljy maksaa 18,50 € ja sitä myyvät Ruohonjuuri sekä maahantuojan oma verkkokauppa Naturellement. Maahantuojan kaupasta on saatavilla myös 120 ml purnukoihin pakattua monoi-öljyä, joka voi olla helpompi käyttää talvella, jos säilyttää öljyn olosuhteissa, missä se pysyy kiinteänä. Purkkeihin pakatuista öljyistä löytyy myös kookoksen ja vaniljan tuoksuiset versiot. Ah, ainainen natinani kohtuuhintaisten vartaloöljyjen puutteesta on ratkaistu. Tiedän millä vuoraan ihoni ainakin syksyyn asti!

Onko täällä muita monoi-öljy faneja?

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , ,