Beauty

Ihonhoitotuote, joka tekee kaiken

Beauty | 23.4.2019 | Katja Kokko

Baume Intégral on kosmetiikkaminimalistin ja perusvoiteen nimeen vannovan unelmatuote, joka korvaa kylpyhuoneesta useamman purnukan. Voisiko se olla mahdollisuus myös kosmetiikkamaksimalistille?

Jatketaan hieman skip-care aiheella, josta kirjoitin viikonloppuna. Kuukausi sitten järjestettyjen Luonnonkaunis-messujen kiinnostavin löytö tuli vastaan Naturellementin osastolta. Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoiden ehdoton pioneerinainen Liisa Seppälä piti tästä tuotteesta sellaisen myyntipuheen, että siinä vietiin niin minua kuin bloggaajakollegaa Noora Shingleriäkin, kuten kuvasta näkyy.

Liisa on tullut tunnetuksi ranskalaisten luonnonkosmetiikkamerkkien maahantuojana. Hänellä on silmää niin estetiikalle kuin sielukkaille merkeillekin, joista on pakko mainita ainakin hurmaavan näköinen Savon Stories, aitoon Marseille-saippuaan pohjautuva Marius Fabre, jonka tuotteilla puhdistaa niin ihon, pyykin kuin koko kodin katosta lattiaan sekä Florame, yksi aromaterapian uranuurtajista, jonka valikoimasta löytyvät huippulaadukkaat kemotyypitetyt eteeriset öljyt (lue lisää kemotyypeistä pienestä aromaterapiaoppaasta) ja maailman kaunein diffuuseri.

Liisan uusin löytö on Le Baume Intégral by Céline Escand, yksinkertaisuutta rakastavan unelmatuote, joka lupaa korvata kylpyhuoneesta useamman kosmetiikkapurnukan. Tämä kuulostaa jopa kosmetiikkamaksimalistin korvaan todella kutkuttavalta.

Baume Intégral on monitoimituote, joka lupaa korvata ainakin nämä purnukat:

-puhdistusaine (tuote poistaa myös vedenkestävän ripsivärin)
-päivä- ja yövoide
-silmänympärysvoide
-naamio
-meikinpohjustusvoide
-after shave
-after sun
-vartalovoide
-kaula- ja dekolteevoide
-tatuointien hoito

Tuotteesta on kolme eri versiota, joista jokaisesta on saatavilla on iso 200 ml koko sekä 100 ml matkakoko. Olin liian kiinnostunut tuotteesta tehdäkseni päätöksiä eri vaihtoehtojen välillä, joten ostin messuilta kaikki kolme versiota matkakokoisena. Kussakin versiossa tuotteen perusresepti on sama: vesi, oliiviöljy, jojobaöljy, mehiläisvaha, arganöljy, hunaja, auringonkukansiemenöljy, seesaminsiemenöljy, karanjaöljy, porkkanauute ja kehäkukkauute. Tähän reseptiin on kussakin versiossa lisätty ainesosia, joilla tuotteen vaikutukset muuttuvat hieman.

Baume Intégral N°1 L’original on sarjan alkuperäinen tuote, joka sopii kaikille ihotyypeille. Tuotteessa on ihanan pehmeä, hieman karamellinen tuoksu. Baume intégral N°2 on mm. muskatellasalvian, geraniumin ja laventelin eteerisillä öljyillä terästetty, aromaattinen ja heleyttävä versio, joka hoitaa pieniä ihoärsytyksiä ja hyttysten pistoja sekä pitää hyttyset loitolla. Baume Intégral N°3 sisältää ihoa kirkastavaa kurkku-uutetta ja ihon silkkisen sileäksi jättävää silicaa. Valitsisin esimerkiksi rasvoittuvalle iholle mieluiten kurkkua sisältävän version, mutta muuten tuotteen valinnalla ei ole niin suurta merkitystä, koska pohja on kaikissa samanlainen.

Baume Intégral ei sisällä mitään iholle turhia aineita ja siksi se onkin niin monikäyttöinen. Tuotteessa ei ole esimerkiksi pinta-aktiivisia aineita, jotka täytyisi pestä pois iholta. Toisaalta juuri sen vuoksi tuote täytyy ravistaa huolellisesti ennen käyttöä ja putsarina käytettäessä se täytyy ehdottomasti poistaa kostealla musliiniliinalla tai kasvopyyhkeellä. Kokonaiset kasviöljyt hoitavat ja ravitsevat ihoa tehokkaasti ja pitävät sen pehmeänä. Karanjaöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja ehkäisee aurinkovaurioita yhdessä porkkanauutteen kanssa. Hunaja puolestaan kosteuttaa ja kirkastaa ihoa. Tavanomaisiin monitoimibalmeihin verrattuna Baume Intégral on huomattavasti kosteuttavampi, sillä se sisältää vettä, kun yleensä monitoimibalmit ovat täysin vedettömiä, eivätkä sen vuoksi tuo iholle kosteutta.

Tuote on ihanteellinen matkakumppani, sillä se poistaa meikit ja toimii todellakin kuin kosteusvoiteen ja ihoöljyn yhdistävänä hoitotuotteena niin kasvoilla, vartalolla kuin käsilläkin. Yhtä purnukkaa se ei kuitenkaan korvaa ja arvaattekin varmaan mikä se on: kasvovesi. Mutta kun tuotteen yhdistää laadukkaaseen kasvoveteen tai hoitonesteeseen, ei jää kaipaamaan iholle mitään muuta lyhyellä aikavälillä. Silmänympärysiholle koin tuotteen tosin liian tuhdiksi, mutta toisaalta jos kosteuttaa silmänympärykset hoitonesteellä ja lisää monitoimivoidetta vain pienen nokareen, se ajaa kyllä asiansa ainakin reissuilla. Pitkällä aikavälillä en kuitenkaan ihoani hoitaisi vain yhdellä purnukalla (tai kahdella, kasvovesi mukaan lukien). Tuote toimii myös meikin alla aivan täydellisesti – en kertakaikkiaan löydä tästä valitettavaa.

Uskallan ennustaa Baume Intégralista hittituotetta, kenties tässä on jopa kulttituotteen ainesta. Koostumus on kyllä hillittömän hyvin onnistunut, jotta tuote voi todella korvata mahdollisimman monta purnukkaa ja iso plussa on pakko antaa myös kauniista ulkoasusta ja todella näppärästi toimivasta pakkausmekanismista, missä korkkia ei tarvitse irrottaa ja annostelu käy kätevästi. Baume Intégral on vähän kuin päivitetty versio perusvoiteesta, jonka avulla perusvoiteen nimeen vannova patalaiska ihonhoitajakin voi päivittää ihonhoitorutiininsa kertalaakista aidosti hoitavaksi.

Baume Intégralin originaaliversion 100 ml matkakoko on myynnissä Ruohonjuuressa. Tuotteen muut versiot ja isot koot ovat myynnissä maahantuojan omassa verkkokaupassa. Toivotaan, että jälleenmyyjäverkosto ja myös Ruohonjuuren valikoima laajenevat vielä.

Miltäs kuulostaa? Olisiko tässä ainesta todelliseksi skip-care ihonhoitorutiiniksi? Onko joku teistä jo ehtinyt kokeilla tuotetta?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,