Body & Mind

Joogaa ja uintia Sisiliassa

Body & Mind | 24.4.2019 | Katja Kokko

Miltä kuulostaisi, jos kesää voisi jatkaa ainakin viikolla Sisilian auringon alla joogasta, uimisesta, hyvästä ruosta ja kirkkaista luonnonvesistä nauttien? No täydelliseltä tietenkin!

Blogiani pidempään lukeneet tietävät, että hurahdin muutama vuosi sitten uimiseen. Sain aivan järjetöntä lapsenomaista iloa, että pystyin opettelemaan aikuisiällä jonkin uuden taidon, en nimittäin ollut koskaan oppinut uimaan vapaauintia. Palkkasin itselleni uintivalmentajan, joka oli FitPit-nimisen yrityksen omistaja Laura Manninen. Lauran kärsivällisen opetuksen avulla rakensimme vapaauintini tekniikan alusta saakka pienistä palasista kasaten ja tänä päivänä voin helposti uida pari kilometriä ilman taukoja.

Uintitreenien lomassa selvisi, että myös Laura harrastaa astangajoogaa. Saimme melko nopeasti idean, että olisi ihana järjestää yhdessä jooga- ja uintiretriitti, sillä lajit tukevat upeasti toisiaan. Aikaansaavina naisina käärimme hihamme ja aloimme etsimään sopivaa kohdetta kriteereinä sijainti Euroopassa ja pomminvarma aurinko. Täydellinen paikka löytyi lopulta Sisiliasta, pienestä Trabian kylästä, josta bongasimme luksushuvilan, jonka puitteet soveltuivat ideaamme paremmin kuin hyvin.

Kainalot hiessä maksoimme huvilan varausmaksun, jonka menettäisimme, jos emme saisi tarpeeksi asiakkaita. Lopulta meitä oli yhteensä 23.

Jännitin leiriä ainakin kuukautta ennen tolkuttomasti. Kävin mielessäni läpi kaikki mahdolliset kauhuskenaariot, mitä reissussa voisi mennä pieleen. Viikon jälkeen itkin lopulta onnenkyyneleitä, sillä reissu oli puhtaasti yksi ihanimmista matkoista, mitä olen koskaan tehnyt.

Ensinnäkin huvilamme oli kuin suoraan unelmista. Aivan tajuttoman upea paikka, jossa oli upeat puitteet useita uima-altaita ja kattoterasseja myöten. Joogatilamme oli katettu, mutta silti ulkona ja se oli täydellisen kokoinen kahdelle eri ryhmälle. Asiakkaat olivat todella erilaisista taustoista lähtöisin entisistä kilpauimareista vesikammoisiin ja vuosia jooganneista ensikertalaisiin. Ryhmät jaettiin tasojen mukaan, jotta jokaiselle löytyisi sopivasti haastetta ja perusteellinen opetus.

Viikon jälkeen huvila oli täynnä onnellisia ja hyvinvoivia naamoja. No ehkä vähän väsyneitäkin, mutta hyvällä tavalla. Uusista kokemuksista, tuttavuuksista ja oivalluksista rikastuneita.

Aamut alkoivat astangajoogalla kahdessa eri ryhmässä, jonka jälkeen oli vuorossa aamiainen ja lyhyt tauko. Keskipäivällä treenattiin uintia ja lounaan jälkeen oli joko vapaa-aikaa ja parina iltana vapaaehtoinen yin-jooga. Vapaa-aikana hilpaisin itse huvilan tien toiselle puolelle täydelliselle rannalle, jossa sai lillutella rauhassa kirkkaassa ja lämpimässä luonnonvedessä. Iltaisin söimme useimmiten tuoreita mereneläviä, joista ei Sisiliassa pulaa ole.

Viikon jälkeen myös moni asiakas kyynelehti onnellisena ja kiitti elämänsä parhaasta lomasta. Vannoimme Lauran ja hänen poikaystävänsä Oliverin kanssa, että tänne palataan ensi vuonna, kerätään kaikki palautteet ja opit ensimmäisestä kerrasta talteen ja tehdään seuraavasta reissusta entistä parempi.

Ette voi edes kuvitella millainen järjestely tällaisessa reissussa oli. Laura ja Oliver tekivät niin tajuttoman taustatyön, että minulla valui hiki otsalta pelkästä ajatuksesta. Siksi päätimme hankkia seuraavalle reissulle yhteistyökumppanin matkatoimistosta, koska viralliseksi matkanjärjestäjäksi ryhtyminen ei ole mikään pikkujuttu!


Joogaa ja uintia Sisiliassa 2019

Tänä vuonna matkan yhteistyökumppanina toimii Kaleva Travels, joka helpottaa reissua mm. sen osalta, että matkan hintaan sisältyvät lennot eikä niitä tarvitse itse säätää. Matka maksaa lentoineen huonetyypistä riippuen noin 1990 € (yhden hengen huone on huomattavasti kalliimpi ja luksushuoneet maksavat myös enemmän). Lentojen lisäksi hintaan sisältyy aamainen ja lounas sekä jooga- ja uintiopetus. Illallista emme ole halunneet hintaan sisällyttää, koska Trabiassa on niin ihania ravintoloita, että on mukavampi lähteä ulos syömään iltaisin. Löydät tarkemman aikataulun ja hinnaston täältä.

Reissu järjestetään tänä vuonna 21.-28.9.2019, jolloin Sisilian lämpötilat huitelevat vielä 27-30 asteen tienoilla. Löydät lisätietoja matkasta täältä ja kaikissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä joko Lauraan (info@fitpit.fi, 050 5200025) tai Kaleva Travelsiin 0205 615 540. Kun varaat reissun 20.5.2019 mennessä, saat 100 € alennuksen kirjoittamalla ilmoittautumislomakkeen lisätietokenttään katjakokko.

Leirille ovat tervetulleita aivan kaiken tasoiset! Ei haittaa, vaikka olisit maailman jäykin rautakanki tai et uskaltaisi laittaa päätä veden alle, me opetetaan kaikkia! Kannustan myös yksin matkustavia lähtemään reissuun mukaan – itse olen tehnyt parhaat tuttavuudet reissatessani joogaretriiteillä, kun olen jakanut huoneen täysin tuntemattoman ihmisen kanssa!

Oletko mukana?

Kuvat Sanna Keränen

Avainsanat: , , ,