Body & Mind

Uudistunut PUR Kauppa on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin aarreaitta

Body & Mind | 7.2.2021 | Katja Kokko


Kaupallinen yhteistyö: PUR Kauppa, postaus sisältää alekoodin

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin todellinen pioneeri PUR Kauppa on tehnyt massiivisen uudistuksen verkkokauppaansa. Uusi ja upea verkkokauppa on todellinen aarreaitta luonnollisesta elämäntavasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Minulla on ilo ja kunnia tehdä toistaiseksi blogihistoriani viimeinen kaupallinen yhteistyö kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin todellisen pioneerin, PUR Kaupan kanssa. PUR Kauppa on avannut juuri uudistuneen verkkokaupan, jossa on todella mehevät apajat kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, luonnollisesta elämäntavasta ja laadukkaasta luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille. Verkkokaupan lisäksi PUR Kaupalla on lippulaivamyymälä Helsingin Kampissa, Tavastian vieressä, jossa minun tuleekin poikettua harva se viikko.

Olen valinnut tähän postaukseen huolella tärppejä, jotka vähintään suosittelen tarjonnasta tsekkaamaan, mutta kannustan kyllä tekemään kunnon surffailua verkkokaupan valikoimassa, joka on täysin uniikki erityisesti itsehoidon ja huolellisesti kuratoidun luonnonkosmetiikkavalikoiman osalta. Samaan hengenvetoon on todettava, että suosittelen myös ottamaan seurantaan PUR Kaupan blogin, nimittäin sieltä löytyy todella laadukkaita artikkeleita kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

PUR Kaupan historia

Siltä varalta, että PUR Kaupan historia ei ole kaikille seuraajilleni tuttu, haluan kertoa hieman yrityksen tarinasta.

PUR (viralliselta nimeltään Circlum Farmasia Oy) on pieni perheyritys, jota luotsaa toisen polven yrittäjä Anu Pekkonen. Hänen äitinsä, apteekkari Onerva Pekkonen perusti yrityksen 90-luvun puolivälissä Hakaniemen apteekin yhteyteen. Jo pikkutytöstä lähtien Onerva oli kiinnostunut luonnosta ja kasvien parantavasta voimasta. Lääketeollisuuden ja apteekkiuran edetessä häntä ajoi yhä voimakkaampi uteliaisuus luonnollisiin hoitomuotoihin ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin tuoda terveyttä ja hyvinvointia. Hoidettuaan lastensa korvatulehduskierteet tuloksekkaasti homeopatialla, hän päätti uppoutua hoitomuotoon syvällisemmin ja kouluttautui diplomihomeopaatiksi. Pian tämän jälkeen Onerva perusti Circlum Farmasian, jonka tehtävänä on alusta lähtien ollut tuoda suomalaisten kuluttajien saataville tutkittuja ja puhtaita luonnontuotteita ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia.

Tytär Anu sai siis kiinnostuksen luontaistuotteisiin jo äidinmaidossa, mutta teki uraa yhteiskuntavaikuttamisen puolella, kunnes päätti tulla äitinsä avuksi jälleen rakentamaan Circlumia tuhoisan tulipalon jälkeen vuonna 2013. Yhteisen työn tuloksena syntyi PUR, joka jatkaa Circlumin työtä. Anulle tärkeää on paitsi jatkaa äitinsä missiota edistää ihmisten terveyttä, myös PURin kautta edesauttaa vastuullisempien valintojen toteutumista. Anun mielestä on todella hienoa, että voimme omilla valinnoillamme konkreettisesti tukea sekä omaa terveyttämme että luonnon ja ympäristön hyvinvointia ja samaan aikaan vaikuttaa yhteiskunnallisesti, suosimalla vastuullisten valmistajien tuotteita.

Kuratoitu valikoima ja aitoa asiantuntijuutta

PUR Kaupan valikoima koostuu huolellisesti kuratoiduista, luonnollisista ja toimiviksi todetuista tuotteista terveyteen ja hyvään oloon, mukaan lukien ayurvediset ja homeopaattiset valmisteet, korkeasta laadustaan tunnetut ravintolisät, sertifioitu luonnonkosmetiikka, luomuelintarvikkeet sekä ekologiset arjen kulutustavarat.

PUR Kaupassa ollaan tarkkoja mitä valikoimaan hyväksytään ja tuoteselosteet sekä raaka-aineluettelot käydään huolella läpi. Pyrkimys on varmistaa, että valikoima on aina korkealaatuista, eettisten tuotantokriteerien mukaista sekä valmistettu luonnonmukaisesti ja ilman turhia lisäaineita. Kun tuote on kelpuutettu ainesosaluettelon puolesta valikoimaan, PUR Kaupan tiimi testaa tuotteet myös käyttökokemuksen osalta varmistaakseen, että asiakkaan ostaessa tuote, hän tietää, että se on ehtaa PURia.

PUR Kaupan henkilökunta koostuu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin koulutetuista asiantuntijoista, kuten pitkän linjan homeopaateista, ayurvedan asiantuntijoista ja kosmetologeista, joille on mahdollista varata myös henkilökohtainen konsultaatio, mikä usein onkin tarpeellista erityisesti homeopaattisten valmisteiden valinnassa.

Poimintojani tuotevalikoimasta

Olen käyttänyt tuntikausia uudessa verkkokaupassa surffaamiseen. Mielenkiintoisia tuotteita löytyy aivan pilvin pimein ja onkin miltei mahdoton tehtävä nostaa esille vain muutamia tärppejä. Lähinnä tekee mieli sanoa, että jos kaipaat mitä tahansa hyvinvointia tukevaa tuotetta tai lisäravinnetta, suuntaa PUR Kauppaan, ratkaisu löytyy todennäköisesti sieltä.

Teille on luvassa postauksen lopussa alekoodi koko PUR Kaupan valikoimasta, joten lukaisehan juttu loppuun ja nappaa alekoodi talteen.

Itsehoitotuotteet

Ihan ensimmäisenä haluan nostaa esille laajan itsehoitotuotteiden valikoiman. Venäytin pari viikkoa takaperin joogaharjoituksessani leveän selkälihakseni, joka jäi todella ikävällä kramppiin estäen selkärangan kierrot. Kramppi painoi pahasti palleaani rajoittaen hengitystäni. Hoidatin vaivaa akupunktiolla, kuppauksella ja gua shalla – yllättävää kyllä, täysin tuloksetta. Surffasin PURin valikoimassa ja bongasin, että sieltähän löytyvät Weledan harvinaisuudet, mitä on todella vaikea saada Suomesta, kuten vahvat Arnika-voiteet. Ostin Weledan 30 % arnika-geelin lisäksi Dr. Reckewegin Atomare salvan, joka on hoitovoide mm. urheilu-, tapaturma- ja rasitusvammoihin, hermosärkyyn ja lihassärkyyn. Vasta tämä kombo Riksulin tekemällä hieronnalla alkoi pikkuhiljaa helpottaa vaivaa, mutta viimeisen niitin sille antoi homeopaattinen lääke Arnica Montana C30 sisäisesti käytettynä. Käytin homeopatiaa vuosia hyvällä menestyksellä edesmenneelle Romppu-kissalleni, mutta omalla kohdallani homeopatia ei ole selkeästi toiminut – ennen tätä viikkoa. Oli hämmentävää, että kipu hävisi minuuteissa pillerin ottamisen jälkeen. Ymmärsin, että vaiva on todella tärkeää tunnistaa yksityiskohtaisesta oirekuvauksesta tismalleen oikein, jotta siihen tulee valittua oikea valmiste – muuten tehoa on turha odottaa.

Homeopaattisten lääkkeiden, solusuolojen sekä erilaisten itsehoitosalvojen ja linimenttien lisäksi terveystuotteiden valikoimasta löytyy laadukkaat ayurvediset yrttivalmisteet ja ravintolisät.

Luonnonkosmetiikka

PUR Kaupan luonnonkosmetiikkavalikoima on huolellisesti kuratoitu ja joukosta löytyy useita brändejä, mitä ei saa Suomesta juuri mistään muualta, kuten Aeos, Dafna’s, Mono Naturoils, Osimagnesium ja Per Purr, muutamia mainitakseni. Myös kulttibrändi Dr. Bronner’silla on PUR Kaupassa laaja valikoima.

Aeos – perinteistä luonnonkosmetiikkaa modernilla ulkoasulla

Brittiläinen Aeos onkin jo nähty blogissa Inken purkkinurkan puolella, mutta minä pääsin tutustumaan sarjaan lähemmin vasta nyt ja täytyy sanoa, että vau, tämä sarja on huikea! Tuotteet on pakattu niin moderniin ulkoasuun ettei niiden odottaisi olevan välttämättä luonnonkosmetiikkaa, mutta vielä huikeampaa on se, millaista luonnonkosmetiikkaa ne ovat. Ulkoasun perusteella sarjan odottaisi edustavan viimeisimpiä trendejä ja menevän kenties ennemminkin teknisyys kuin raaka-aineiden laatu edellä, mutta ennakkokäsitys ei voisi mennä enempää metsään. Taustatutkimus brändiin nimittäin kertoo, että nyt tehdään hommat pieteetillä. Yrityksellä on oma biodynaaminen tila Englannissa, Lincolnshiressä ja suurin osa sarjan käyttämistä kasviraaka-aineista viljellään biodynaamisesti omalla tilalla. Biodynaamisesta viljelystä voi sanoa, että se on beyond luomu, aivan toiselle tasolle vietyä hommaa ja esimerkiksi biodynaamisesti viljellyn ruoan maussa huomaa vissin eron luomuun verrattuna.

Eikä siinä vielä kaikki, sarja jopa energisoi tuotteissaan käyttämänsä veden sen lisäksi, että tuotteita höystetään vielä eteerisillä öljyillä ja kristalleilla, jotka tuovat aromaterapeuttisen ja energeettisen vaikutuksen tuotteisiin. Osalla tämä voi mennä ylihippeilyksi, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan tuotteita itse, nimittäin tehon kyllä tuntee. Perinteisen ihotyyppiajattelun sijasta Aeosin valikoimassa on kaksi tuotelinjaa: Blue ja Pink, jotka perustuvat mielen ja tunteiden tasapainottamiseen. Pink on suunniteltu tasapainottamaan sydänchakraa ja Blue tuomaan rauhaa ja tyyneyttä.

Inke testasi taannoin purkkinurkan puolella Blue-tuotelinjan, jota hän ylisti maasta taivaaseen, minä puolestani perehdyin Pink-linjan tuotteisiin sekä muutamaan uutuuteen. Niin paljon kuin ruusua rakastankin, Inken pulloja nuuhkutellessani itselleni resonoi enemmän sitruksiset Blue-tuotteet.

Gentle Cleansing Lotion Pink on todella lempeä puhdistusmaito herkälle, kuivalle, ohuelle ja ikääntyneelle iholle, täydellinen tähän aikaan vuodesta, kun pakkanen koettelee ihoa. Suosittelen käyttämään tuotetta viipyillen ja nautinnolla iholle hieroen, jotta sen sisältämä ruusu, arnika, kamomilla, laventeli ja speltti pääsevät vaikuttamaan ihoon ja aisteihin. Tällä putsarilla et vahingoita ihosi hydrolipidikalvoa ja se huuhtoutuu vaivatta vedellä pois jättäen ihon pehmeäksi. Sarjasta löytyy myös puhdistusöljy ilman emulgaattoria, jonka voi halutessaan käyttää iholle ennen puhdistusmaitoa.

Varsinaista kasvovettä sarjasta ei ainakaan vielä löydy, mutta conditionereiksi nimetyt tuotteet toimivat hoitonesteen tavoin. Niitä voisi kutsua eliksiireiksi, essenceksi tai esiseerumiksi. Energising Conditioner sisältää ruusu-uutetta, ruusunmarjaa, spelttiä, koivunmahlaa, salviaa ja mäkikuismaa. Se kosteuttaa, rauhoittaa ja siloittaa ihoa. Silmänympärysihon hoitoon kannattaa puolestaan valita Relieve Serum, joka sisältää juonteita tasoittavaa hyaluronihappoa ja kirkastavaa kaktusviikunaöljyä.

Aeosin kosteusvoiteet ovat sarjan todellisia timantteja: niissä on höyhenenkevyt ja pumpulinpehmeä koostumus, kerrassaan unelmaisen ihanan tuntuiset. Voiteet eivät sisällä turhia fillereitä, ne imeytyvät hyvin ja jättävät ihon todella sileäksi. Kokeilemani Enriching Moisturiser Pink kosteusvoide sisältää mm. spelttiöljyä, ruusua, laventelia, nerolia, sitruunamyrttiä, arnikaa ja kamomillaa. Voide on ihanteellinen kuivalle, väsyneelle ja samealle iholle. Jos kaipaat täyteläistä voidetta talven ajaksi, suosittelen kokeilemaan samettisen pehmeää ja astetta täyteläisempää TLC Renewal Face Creamia, jota rikastavat supersamettista tuntumaa tuova unikonsiemenöljy, siloittava ja kirkastava kaktusviikunaöljy ja pehmittävä sheavoi.

Aeos on todella tervetullut uutuus Suomen markkinoille ja täytyy antaa kyllä aivan täydet pisteet siitä, miten sarja on onnistunut yhdistämään luonnonkosmetiikan perinteet nykyaikaiseen ulkoasuun – tähän sarjaan rakastuu taatusti moni epähippeilijäkin ihan vahingossa.

Tarjous: kun ostat Aeosin tuotteita vähintään 50 eurolla, saat kaupan päälle sarjan Starter Kitin (arvo 14,95 €). Tarjous on voimassa 28.2.2021 asti.

Dafna’s – huippulaadukas sarja, jossa kohtaavat ayurvedaan pohjautuva tieto ja moderni teknisyys

Huippulaadukkaasta kosmetiikasta haluan ehdottomasti nostaa myös esille ayurvedaan pohjautuvan hoitolatason sarjan Dafna’sin. Myös tämä on sarja on nähty blogissa aiemmin enkä voi ehkä kylliksi ylistää näitä tuotteita. Löydät aiemmin Dafna’sista tekemäni postaukset täältä. Tältä sarjalta ei löydy yhtään tuotetta, mitä en voisi suositella täydestä sydämestäni, mutta jos nyt TOP 3 tuotteet pitäisi tähän heittää, ne olisivat hetkeäkään epäilemättä myös blogissakin aiemmin hehkuttamani putsarikombo eli Recovery Cleanser puhdistusbalmi, Purity Cleanser puhdistusemulsio, jonka koostumus on geelin ja puhdistusmaidon välistä, siis todella upea sekä Nutrition yövoide, universumin täydellisin yövoide. Bonuksena mainittakoon vielä Active Mist kasvovesi, jonka suosittelen yhdistämään yövoiteen kanssa.

Dafna’s perustuu ayurvedaa, luonnollisiin ja bioaktiivisiin ainesosiin sekä pitkälle kehittyneeseen bioteknologiaan – ja osaaminen sekä näkyy että tuntuu jokaisessa tuotteessa.

Osimagnesium – anti-stressiä topikaalisesti

Vielä viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä superkiinnostava bongaus PURin valikoimasta: Osimagnesium, jonka tuotteet pohjautuvat nimensä mukaisesti magnesiumiin. Magnesium-öljyt ovat monelle tuttuja tuotteita, mutta tästä sarjasta löytyy öljyn lisäksi kattaus vähintäänkin mielenkiintoisia vartalovoiteita, joita on höystetty magnesiumin lisäksi muilla kiinnostavilla tehoaineilla, kuten melatoniinilla, OptiMSM:llä ja CBD:llä. Nämä ovat jokaisen biohakkerin tärppituotteita.

Olen jäänyt täysin koukkuun sarjan Magnesium Öljy + OptiMSM suihkeeseen, joka sisältää merenpohjasta peräisin olevaa magnesiumia sekä kaliumia, natriumia, kalsiumia ja MSM:ää. Tuote ei ole siis ihonhoitotuote, vaan tarkoitus on lisätä kehon mineraalitasoja ulkoisesti ihon kautta, sillä sisäisesti nautittuna magnesium ei välttämättä imeydy kunnolla. Magnesiumöljyä on hyvä kauttaa topikaalisesti ihon kautta, jos urheilee paljon sekä stressaavina aikoina, sillä stressi ja fyysinen rasitus kuluttavat kehon magnesiumvarastoja. Magnesium tukee lihasten palautumista ja rentoutumista.

Good Night Body Lotion vartalovoiteen valitsinkin Genuine Beauty Awardeissa vuoden parhaaksi vartalovoiteeksi. Voiteessa on täydellisen ohut ja kosteuttava koostumus. Superihana ja raikas tuoksu on peräisin sitruunaruohon eteerisestä öljystä. Magnesiumin ja OptiMSM:n lisäksi voide sisältää melatoniinia, joka toimii iholla antioksidanttina. Mielestäni paras kombo iltaisin on kosteuttaa vartalon iho Good Night Body Lotionilla ja suihkutella esim. polvitaipeisiin ja kyynärtaipeisiin magnesiumöljyä.

Muitakin kiinnostavia tuotteita valikoimassa on, kuten Magnesium Melatonin + CBD voide sekä Cooling Sports Cream viilentävä urheiluvoide, joka kuulostaa ihanalle hifistelysporttivoiteelle.

Miltä uudistunut PUR Kauppa teidän mielestä vaikuttaa? Mitä kiinnostavaa bongaatte valikoimasta?

Alekoodi

Koodilla purkatja saat 15 % alennuksen kaikista PUR Kaupan normaalihintaisista tuotteista verkkokaupasta 14.2.2021 saakka.

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , , , ,