Lifestyle

Kevätsiivous

Lifestyle | 20.5.2019 | Katja Kokko

Löysin ekologisen siivousainemerkin, jonka pullot ovat kuin sisustusesineitä – ja kaiken lisäksi uudelleen täytettäviä.

Kotiutuminen Lontooseen on ollut minulle henkisesti pienimuotoista vuoristorataa, vaikka suunta onkin loivasti ylöspäin. Toisen ihmisen kotiin muuttaminen on yllättävän haastavaa, kun on tottunut asumaan 16-vuotiaasta lähtien yksin.

Likaisten vaatteiden, astioiden, käytettyjen teepussien ja epämääräisen sälän muodostamat kasat ovat jotain aivan uutta meikäläisen elämässä. On myös hämmästyttävää kuinka erilainen käsitys kahdella ihmisellä voi olla siivoamisesta. Meillä siivotaankin usein kahteen kertaan: Richard siivoaa ensin ja minä siivoan sen jälkeen, koska en yleensä huomaa, että hän on siivonnut (kuulostaako tämä kenties tutulta jollekin?). Koti muuttuu kuitenkin välittömästi poikamiesboksiksi, kun olen käymässä Helsingissä.

Richardilla on todella erikoinen tapa hamstrata asioita, kuten siivous- ja pesuaineita: kun ostaa kerralla kaapit täyteen, ei tarvitse moneen kuukauteen muistaa ostaa tiskiainetta. Siivouskomeromme onkin kunnon kemikaalipommi. Mielestäni sitä kannattaisi lähestyä vain hengityssuojaimen, suojahanskojen ja suojalasien kanssa – ekologiset ja ihmisystävälliset pesuaineet ovat täysin uusi tuttavuus brittipoikaystävälleni. Sukka- ja säläröykkiöiden suhteen olen ollut suvaitsevainen enkä ala korjaamaan aikuisen miehen jälkiä, mutta ilmoitin noin viikko muuttoni jälkeen olevani tästä lähtien taloutemme virallinen kemikaalivastaava, joka koskee kaikkia mahdollisia pesuaineita ja kosmetiikkaa. Joitakin pesuaineita olen suostunut käyttämään pois, mutta osaan en puolestaan halua koskea tikullakaan. En tiedä mitä niille tekisi.

En ole toistaiseksi löytänyt Lontoosta Sonettin pesuaineita, joka on mielestäni paras pesuainemerkki olipa kyseessä sitten vaatehuolto, kodin siivous tai vaikka auton pesu – valikoima on todella laaja. Sonettin tuotteet ovat huippulaadukkaita ja 100 % luonnollisia sekä biohajoavia, joten jatkan vielä niiden metsästämistä Lontoosta.

Törmäsin puolestani talvella Instagramissa lontoolaiseen merkkiin, jota luulin ensin kosmetiikaksi, pullot olivat nimittäin sen verran tyylikkäitä. Lopulta selvisi, että kyseessä olikin pesuainemerkki Tincture London, jonka kaikki tuotteet ovat 100 % luonnollisia. Valikoimassa on perusaineet kodin siivoukseen, mutta vaatteiden huoltoon merkiltä ei ainakaan toistaiseksi löydy tuotteita.

Valkoiset pullot ovat kuin veistoksia eikä niitä tee mieli piilottaa kaappeihin. Kaikki tuotteet ovat uudelleen täytettäviä ja refillit on pakattu kierrätettäviin lasipulloihin turhan muovijätteen minimoimiseksi. Muovipullot ovat kuitenkin kätevämpiä siivouksessa.

Tilasin meille Washing Up tiskiaineen, Glass Mirror Steel lasin puhdistustusaineen ja All Purpose yleispuhdistusaineen. Olen ollut kaikkiin tuotteisiin todella tyytyväinen ja ne ovat myös niin riittoisia ettei tarvetta täyttöpulloille ole vielä pitkään aikaan. Tuotteet eivät ärsytä ihoa eikä hengitystä ja eteerisistä öljyistä peräisin olevan miedot tuoksut haihtuvat nopeasti (muutenhan englantilaiset tuntuvat rakastavan ylihajustettuja pesuaineita).

Tätä postausta kirjoittaessani meillä kävi ikkunanpesijä (jätän mainitsematta, koska ikkunamme oli pesty viimeksi). Eilen tein suursiivousta ja järjestelyä. Ostin ison kimpun jättiläispioneja Columbia Roadin Flower Marketista kymmenellä punnalla, yhden lasimaljakon ja kaksi pientä keraamista maljakkoa. Suunnittelimme millaisia viherkasveja käymme ostamassa samaiselta kukkatorilta Turkin matkan jälkeen ja milloin maalaamme olohuoneen seinät. Koti täällä alkaa tuntua pikkuhiljaa myös minun kodilta ja näyttää siltä, että minäkin asun täällä.

Tincture Londonin tuotteita ei ainakaan toistakseksi saa Suomesta, mutta merkin oma verkkokauppa ja Content Beauty toimittavat niitä Suomeenkin.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,