Beauty

Rosacean kokonaisvaltainen hoito

Beauty | 21.5.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Itu Biodyn & House of Organic, sisältää tarjouksen

Vaikka kesä onkin ihanaa aikaa ja auringolla on lukuisia positiivisia vaikutuksia ihoon ja hyvinvointiin, kaikki ihot eivät ole parhaimmillaan auringonpaisteessa. Yksi haastavimmista ihoista kesällä on rosacea.

Rosacean oireet

Rosacea eli ruusufinni on ihotulehdus, jota esiintyy yleensä ruuhkavuosia elävillä 30-60 vuotiailla naisilla. Rosaceaa, kuten mitä tahansa iho-ongelmia on eriasteisia. Yleisimmät oireet ovat ihon punoitus, couperosa ja herkkyys, jota esiintyy nenän, otsan, poskien tai leuan alueella, joskus myös koko kasvoilla. Ihoa voi kuumottaa, se voi kutista ja iholle voi nousta pienen pieniä näppyjä, jotka eivät puhkea varsinaisiksi finneiksi. Hieman vaikeammalla rosacealla esiintyy kuitenkin märkäpäitä ja iho voi olla erittäin reaktiivinen. Rosaceaiho on myös yleensä kosteusköyhä ja hilseilevä.

Aurinko, kuumuus, mausteinen ja tulinen ruoka, alkoholi, hikoilu ja stressi pahentavat yleensä rosacean oireita ja siksi kesä voi olla rosaceaihoisille tuskallistakin aikaa. Rosacea voi reagoida hyvin helposti niin sääolosuhteissa kuin elämässäkin tapahtuviin muutoksiin, joten toisinaan oireetkin helpottavat ja katoavat lähes täysin.

Rosacean syyt ja sisäinen hoito

Rosaceaa on vaikea hoitaa kokonaan pois. Sen puhjettua iho jää yleensä oireille alttiiksi pitkäksi aikaa, vaikka ne saataisiinkin kuriin. Siksi hoidon kannattaa olla jatkuvaa ja ehdottomasti kokonaisvaltaista, sillä hyvällä hoidolla rosacea voi pysyä täysin oireettomana.

Hyvä hoito voi auttaa myös ehkäisemään lääkkeiden tarvetta. Joskus rosacea voi olla niin vaikea, että antibiooteille on paikkansa, jotta pahin tulehdus saadaan hoidettua pois. Antibioottikierteeseen joutuminen on kuitenkin pahin mahdollinen vaihtoehto, jonka vuoksi rosaceasta kärsivän kannattaa panostaa kokonaisvaltaiseen itsehoitoon.

Rosacean, kuten kaikkien iho-ongelmien, syyt ovat paljon syvemmällä ja kasvot ovat ainoastaan paikka, joilla oire esiintyy. Rosacean taustalla on tutkimuksissa havaittu olevan ohutsuolen bakteeriston liikakasvustoa sekä häiriöitä maksan kunnossa, joten suoliston hoitaminen ja tulehdusta poistava ruokavalio ovat kaiken a ja o.

Kannattaa kokeilla ainakin hiilihydraattien rajoittamista sekä sokerin (myös hedelmäsokerin), gluteenin ja maitotuotteiden poistamista ruokavaliosta. Maksan toimintaa tukevat mm. nokkonen, takiaisenjuuri ja luuliemi. Panosta luomuruokaan ja osta kokonaisia ruoka-aineita kaikkea prosessoitua välttäen.

On myös hyvin tyypillistä, että rosacea on liian tunnollisten suorittajien ongelma. Tunnollisuus voi liittyä työhön, urheiluun tai liikaan kiltteyteen, jossa laitetaan jatkuvasti toisten tarpeet ja toiveet omien edelle. Taustalla on usein voimakasta sekä pitkään jatkunutta ”venymistä” tai stressiä.

Hermoston rentouttaminen on rosacean hoidossa yhtä tärkeää kuin tulehdusta poistava ja suolistoa hoitava ruokavalio – hermoston rentouttaminen laskee kehon matala-asteista tulehdusta.

Voimakkaan fyysisen liikunnan sijasta suosittelen rosacean hoitoon paljon luonnossa ja erityisesti metsässä liikkumista sekä meditatiivista yin joogaa, joka stimuloi vagus-hermoa parantaen sitä kautta mm. suoliston toimintaa, ruoansulatusta sekä energian virtaamista kehossa.

Varsinkin suorittajatyypeillä on usein tukoksia eri puolilla kehoa, joita voidaan avata tehokkaasti yin joogan pitkäkestoisilla ja syvillä venytyksillä. Yin jooga parantaa lisäksi lymfanesteiden virtausta, joka vastaa mm. kuona-aineiden poistumisesta kehosta. Lymfajärjestelmä ei toimi itsestään, vaan sitä pitää itse aktivoida liikuttamalla kudoksia. Jos nesteet eivät virtaa, ne kertyvät kudoksiin ja aiheuttavat tukoksia sekä turvotusta.

Yin jooga-asennoista suosittelen esimerkiksi seuraavanlaista sarjaa, kussakin asennossa viisi minuuttia: Butterfly, Swan, Frog ja Reclining twist sekä lopuksi viisi minuuttia selinmakuulla jalat ylöspäin seinää vasten. Päätä harjoitus loppurentoutukseen.

Rosacean ulkoinen hoito

On tietenkin tärkeää, että ihoa hoidetaan myös ulkoisesti sopivilla tuotteilla, joista on oikein valittuna hyvin suuri apu punoitukseen ja herkkyyteen. Myös ihonhoitoa tulisi lähestyä ikään kuin kahdesta suunnasta: punoitusta ja herkkyyttä hoidetaan ihoon levitettävillä aineilla ja luonnon omilla rohtokasveilla, mutta lisäksi halutaan vaikuttaa syvemmälle ihoon. Lymfakierron aktivoiminen on rosaceassa erittäin tärkeää, sillä se auttaa vähentämään punoitusta, rauhoittamaan tulehdusta ja vähentämään epäpuhtauksien syntymistä. Eli vaikuttamalla pintaa syvemmälle, tulokset näkyvät ihon pinnassa.

Lymfaa voi tehdä itse kotona, mutta kaikista tehokkainta se on kosmetologin tekemänä. Rosacea-ihoisen kannattaakin käydä säännöllisesti kasvohoidoissa, joiden yhteydessä tehdään lymfahieronta. Sopiva hoitoväli täytyy suunnitella yhdessä kosmetologin kanssa rosacean asteen ja vaiheen mukaan, mutta parhaiden tulosten saamiseksi hoitoväli on yleensä aluksi tiheämpi ja sen jälkeen välejä voi pidentää.

Helsingissä Ihohoitola Lupaus on lymfahieronnan todellinen ammattilainen ja lymfahieronta sisältyy automaattisesti kaikkiin Dr. Hauschkalla tehtäviin kasvohoitoihin.

Lymfahieronta on hyvin hellää ja niin rentouttavaa, että käsittelyyn yleensä nukahtaa – ja se tekee erityisen hyvää rosacea-ihoisen suolistomikrobeille ja maksalle. Lymfanestekiertoa aktivoidaan kevyin pumppaavin tai väristävin liikkein. Hyvä vertauskuva nesteiden liikkeelle saamiseksi on tyyni vesi – se ei tarvitse voimakasta liikettä värähdellääkseen.

Rosacea on usein herkkä mekaaniselle käsittelylle ja siksi sivelevät hierontaotteet voivat ärsyttää ihoa. Rosacean hoidossa K-beautysta tutulla taputtelutekniikalla onkin paikkansa – se on paitsi hellää, myös lymfaa kevyesti aktivoivaa. Kotona voi kokeilla myös lymfanesteiden aktivoimista esimerkiksi lusikan mallisella gua sha välineellä. Kannattaa hoitaa ihoa aina oireiden alapuolelta, ei suoraan niiden päältä.

Rosacean kotihoitotuotteet

Aktiivisessa vaiheessa olevan rosacea-ihoisen tulee malttaa mielensä uusien tuotteiden kokeilujen kanssa. Tuotteet tulee olla laadukkaita ja aidosti hoitavia, mutta ei liian aktivoivia. Lisäksi on tärkeää etteivät tuotteet sisälle iholle turhia aineita, kuten esteriöljyjä, jotta iho saa mahdollisimman paljon laadukasta ravintoa.

Kesällä on tärkeää varmistaa, että kotoa löytyy jo valmiiksi ns. ensiaputuotteet, mikäli iho ärtyy auringosta, kuumuudesta tai matkustamisesta. Dr. Hauschka on loistava sarja rosacealle, sillä sarjan käyttämät rohtokasvit rauhoittavat tehokkaasti punoitusta ja ärsytystä sekä hillitsevät märkäpäitä, hilseilyä ja punoittavia näppyjä.

Dr. Hauschkalla on takanaan kymmenien vuosien tutkimus rohtokasvien sisältämistä kemiallisista komponenteista ja niiden vaikutuksista. Jokainen kasvi on valittu tuotteisiin erilaisten komponenttien ominaisuuksien ja yhteisvaikutusten perusteella. Kaiken lisäksi tuotteet ovat hyvin edullisia laatuunsa nähden.

Tässä tärppituotteet rosacean kotihoitoon:

Dr. Hauschka puhdistusemulsio

Lempeän tehokas puhdistusaine, joka sopii käytettäväksi aamuin ja illoin. Masmalouute ja jojoba-, manteli- ja aprikoosinkiviöljyt säilyttävät ihon oman suojan. Putsari sisältää lisäksi fermentoitua kauran, rukiin ja vehnän uutetta, joka tukee hydrolipidikalvon tasapainoa. Puhdistusemulsiolla voi poistaa myös silmämeikin.

Dr. Hauschka kasvovesi

Masmaloa ja hamamelista sisältävä kasvovesi vahvistaa ihoa ja aktivoi sen aineenvaihduntaa. Hamamelis rauhoittaa lisäksi tulehduksia ja tasapainottaa talineritystä supistamalla ihohuokosia.

Dr. Hauschka ihokuuri S

Ihokuuri S on erityisen hyvä märkäpäiselle, erittäin punoittavalle, hilseilevälle ja näppyläiselle rosacealle. Se on tarkoitettu 28 päivän kuuriksi kasvoveden sijasta ja kesää kohti mentäessä se on must have kuuri kaikille rosacea-ihoisille. Kuuri kannattaa tehdä muutaman kerran vuodessa, mutta varsinkin vaikeammassa rosaceassa kuurin tarve on hyvä suunnitella yhdessä kosmetologin kanssa.

Ihokuurista on kahta pakkauskokoa ja rosacea-ihoisen kannattaa aina pitää pienempää 10 ampullin liuskaa kotona ensiaputuotteena, jotta apu on lähellä, mikäli oireet pamahtavat pintaan äkillisesti. Lisäksi 10 liuskan pakkaus on hyvä olla mukana matkoilla. Isommassa pakkauksessa on 50 ampullia.

Ihokuuri S supistaa kapillaareja, helpottaa tehokkaasti punoitusta sekä rauhoittaa märkäpäitä. Jos tuotetta käyttää tarpeeksi pitkään, punoitus voi hyvinkin lähteä pysyvästi. Ampullit sisältävät purasruohon, helmipuuterin, malakiitin ja tammen kaarnan uutteita, jotka ehkäisevät pintaverisuonten laajenemista vahvistaen tehokkaasti punoittavaa ihoa ja tukien ihon luonnollista uusiutumista. Ihokuuri rauhoittaa myös aurinkoihottumaa.

Dr. Hauschka rauhoittava naamio

Rosacea-ihoinen saa unohtaa kuorinnan, mutta naamiot ovat sen sijaan sitäkin tärkeämpi tuote punoituksen ja oireiden rauhoittamisessa. Rauhoittava naamio sopii erityisesti herkälle ja reaktiiviselle rosacealle ja sitä kannattaa käyttää 1-2 kertaa viikossa, sillä tämänkin tuotteen kanssa säännöllisyys ja pitkäkestoisuus on pysyvien tulosten edellytys. Kesällä naamiota kannattaa käyttää aina, jos on oleskellut suorassa auringonpaisteessa.

Naamion sisältämät rohtokasvit, kuten poimulehti, kamomilla, purasruoho, tattari ja tulikukka rauhoittavat herkkää, ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. Sheavoi, macadamiaöljy, maapähkinäöljy, kvittenin siemenuute ja hamamelis vahvistavat ihon suojabarriääriä ja ylläpitävät kosteustasapainoa.

Dr. Hauschka kirkastava naamio

Kirkastava naamio on hyvä rosacealle, jolla esiintyy märkäpäitä voimakkaan punoituksen lisäksi, sillä se laskee tehokkaasti punoitusta. Kvittenin, masmalon ja kamomillan uutteet kirkastavat ihoa, vaalentavat punoitusta ja supistavat huokosia. Rosacea-iholla voi olla joskus hyvinkin laajentuneet huokoset ja epäpuhtauksista on voinut jäädä ihoon arpia – naamio auttaa tasoittamaan ihoa. Lisäksi se viilentää rosacealle tyypillistä kuumotusta. Naamio sisältää myös propolista, joka uudistaa ihosoluja ja parantaa tulehduksia sekä näppylöitä.

Dr. Hauschka kevyt ruusuvoide

Kevyt ruusuvoide sopii hyvin rosacealle etenkin kesäksi, sillä se imeytyy nopeasti ja sopii hyvin meikin alle. Ruusu, rohtosalkoruusu ja masmalo rauhoittavat punoitusta, kosteuttavat ja vahvistavat ihon omia suojamekanismeja. Seesami-, avokadoöljy, manteli- ja aprikoosinkiviöljyt vahvistavat ihon suojabarriääriä, rauhoittavat tulehduksia, suojaavat ihoa ja parantavat solujen ravinnonsaantia.

Kosteusvoiteen lisäksi rosacea-ihoisen kannattaa käyttää kesällä aurinkosuojaa tai mineraalimeikkipohjaa tuomaan kevyttä suojaa auringolta.

Etu kahden Dr. Hauschka-tuotteen ostajalle

Kun tilaat kaksi Dr. Hauschkan normaalikokoista tuotetta House of Organicista, saat lahjaksi Dr. Hauschkan luomiväripaletin, josta löytyy neljä luomivärisävyä. Etu ei koske matkakokoja.

Onko sinulla rosaceaa? Olisi hienoa, jos voisit jakaa kommenteissa millaisilla kokonaisvaltaisen itsehoidon keinoilla sinä saat pidettyä oireet kurissa!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Beauty

24 kommenttia artikkeliin “Rosacean kokonaisvaltainen hoito”

 1. Salla

  Hyviä vinkkejä! Näistä moni on itselläkin käytössä rosacean kanssa painiessa. Lisäksi sinkkikuuri silloin tällöin tukee silminnähden ihon hyvinvointia.

 2. Marika

  Olen kärsinyt rosaceasta noin 2 vuotta. Vieläkään en ole löytänyt mitään tasapainoa tai tuotteita jotka sopisi just mun iholle. Suurena haasteena kaaiken muun lisäksi ovat pähkinä ja manteli allergia joille iho reagoi välittömästi. Tulee myös muita vakavampia oireita. Luonnonkosmetiikassa juuri mantelia ja pähkinöitä käytetään yllättävän paljon. Niiden inci nimet ovat välillä sellaista hepreaa että saa tehdä tarkkaa työtä että löytää jokaiselle suomennoksen. Joillakin ainesosilla on monta erilaista nimeä. Huh mikä viidakko. Olisi todella ihanaa saada tai löytää joskus ammattitaitoinen ihminen joka auttaisi löytämään lyhyen incilistan omaavia tuotteita just mun iholle. Epätoivohan tässä usein tulee kun mikään ei auta kuin hetken. Antibioottiin en suostu.
  Rosacea ihonhoidosta muuten kommentoisin että rauhoittavat, viilentävät yksinkertaiset ainesosat päivittäin helpottavat. Kasvovesi ja balmit kuluu eniten. Seerumia ja öljyä välillä ja kevyttä kosteuttavaa päivävoidetta tietenkin päivittäin.
  Päivä kerrallaan meiningillä tännihon kanssa mentävä.

  • EvaGo

   Mä niin ymmärrän tavallaan, itselläni allergian kohteet eivät ole pähkinät vaan paju. Sitäkin on aivan älyttömästi luonnonkosmetiikassa esim. absolutionin ja tata harperin tuotteet (pois lukien tatan öljypuhdistus) ovat heti pois listalta. Itse käytän Inarin puhdistuotetta. Pai skincaren lotus &orange blossom toimii jos muistaa naaman sijaan suihkauttaa veden kädelle ja siitä sitten lähteä taputtelemaan sitä kasvoille. Sen jälkeen Ere Perezin quandong green booster seerumia ja sitten päälle ohut kerros Ere Perezin australian blue cypress face nectaria, sitten bb-voide tai cc-voidetta. Iltaisin putsaan Inarilla ja laitan saman sarjan magic sleeping creamia. Nämä on toimineet perusarjessa ihan hyvin. Jos iho on super stressaantunut käytän Pai skincaren tuotteita enemmän, paitsi sarjan puhdistusta, tuo musliinan käyttö tuntuu ärsyttävän ihoa.

   • Jep, musliiniliina ja mekaaninen rasitus ovat kyllä ehdoton nou nou rosacealle ja ohuelle, helposti ärtyvälle iholle. Sileä kasvosieni on silloin paras vaihtoehto, tai hyvin pehmeä pyyhe.

  • Onpas harmi, että sulla on pähkinät ja manteli noin herkkiä, sillä kylmäpuristuksessa poistuu suurin osa pähkinöiden proteiineista ja siksi monet allergikot voivat kuitenkin pähkinäöljyjä käyttää. Oletko kokeillut Laponien tuotteita? Niissä on juurikin hyvin yksinkertaiset ainesosat, jotka sopivat hyvin reaktiiviselle iholle.

 3. Laura

  Hei!

  Mielenkiintoinen kirjoitus! 🙂 jäin pohtimaan, kuinka kasvovedessä ja puhdistusaineessa heti incin alkupäässä oleva alkoholi mahtaa rosacealle sopia? Entä kun ihokuurissa on hajuste heti toisena ainesosana? Nämä ovat sellaisia mitä nimenomaan olen pyrkinyt välttämään rosacean hoidossa ja mitkä Laponie on huomioinut tuotteissaan.

  • Hyvin sopivat, Hauschkan tuotteilla on todella pitkä historia hyvissä hoitotuloksissa rosacean(kin) hoidossa. Hajuste tarkoittaa heidän tuotteiden kohdalla eteerisiä öljyjä, eli mitkään tuotteet eivät sisällä keinotekoisia hajusteita. Alkoholi on puolestaan kasviuutteista peräisin ja haihtuu jo ennen kuin. ehtii ihoon imeytyä.

 4. Ihoni meni todella huonoon kuntoon viisi vuotta sitten. Ensin tuli pod, sitten rosacea. Onneksi löysin tämän blogin kautta Essen. Sensitive-sarjan tuotteilla sain pahimman terän taitettua ja normisarjalla jatkoin parantelua. Nyt ihon kunto on suhteellisen hyvä: herkkyyttä on edelleen välillä, mutta iho hehkuu ja siinä on vain ihan tavallisia tukkeumia eikä mitään rosaceapaiseita. Viimeisen vuoden aikana olen siirtynyt entistä yksinkertaisempaan hoitoon: käytössä on itsetehty puhdistusöljy ja Essen putsari, Essen kasvovesi (lotrattuna) ja itsetehty rauhoittava kasvoöljy. Näin kesällä yhdistelmä toimii täydellisesti. Talvella iho vaatii myös voiteen suojaksi. Essen Rich ja Ultra suojaavat pahimmalta kuivuudelta.

  Itselleni ei aktiivisen liikkumisen takia hiilarien rajoittaminen sovi, kokeiluista huolimatta. Lihaksista katoaa puhti, kun glykogeenivarastot tyhjenevät. Mutta ruokavaliolla on ollut silti valtavasti merkitystä rosacean hoidossa: kaikki suolistoa hellivä ruoka, eli hyvät kuidut, ovat olleet merkittävässä osassa. Lisäksi olen syönyt säännöllisesti probioottikuureja ja jo parin viikon Precosa-kuuri tekee ihmeitä. Jätin pois muut viljat paitsi durum-vehnän ja kauran ja tämä auttoi huomattavasti. Ihoni ärtyy erityisesti viljojen ja hiivan yhdistelmästä. Onneksi 100% kauraa sisältäviä tuotteita on paljon saatavilla.
  Lisätukena hoidossa on hengitysharjoitukset ja hermoston rentouttaminen. Ja tietysti tästä blogista napatut erilaiset painelu- ja sivelytekniikat. Kiitos vinkeistä!

  • Essen Sensitivestä on kyllä myös erittäin hyviä tuloksia tullut rosacean kuin myös aknenkin hoidossa. Ihana kuulla, että olet löytänyt itsellesi toimivat tuotteet ja metodit. Ja ruokavaliojututkin ovat niin yksilöllisiä. Tälle aktiiviliikkujalle keto on puolestaan tuonut vain lisää kestävyyttä ja tasapainoa. Mutta hermoston rentouttaminen toimii pomminvarmasti kyllä kaikilla!

 5. Kata

  Hei Katja!
  Löysin blogisi muutama viikko sitten ja olen ehtinyt lukea jo myös Aidosti kaunis -kirjasi, josta pidin paljon!
  On ihana lukea kirjoituksiasi joista huokuu intohimo ja tietämys ihonhoidosta. Itsekin oppii koko ajan uutta, kiitos siitä! 🙂

  Kysymykseni liittyy Whamisan kasvovesiin. Mitä niistä suosittelisit pintakuivalle sekaiholle?
  Minulla on otsassa ja leuassa melko paljon tukkeumia (valkoisia ikäänkuin ihonalaisia näppyjä, jotka eivät ole kipeitä). Olen miettinyt refresh toneria, mutta pelkään että se on liian voimakas ajoittain hieman herkällekin iholleni etenkin kun inci listassa kolmantena on alkoholi.

  • Tervetuloa inspiroitumaan, ihanaa kun löysit tänne! Alkoholi ehtii kyllä haihtua ennen kuin tuotetta on ehtinyt taputella ihoon, mutta sen sijaan herkkä iho voi reagoida fermentoituihin aktiiviaineisiin aluksi. Lähtisin liikkeelle mieluummin Original Tonerilla. Voit sitten myöhemmin kokeilla Refreshiä, kun iho on tottunut tuotteisiin. Ota tonerin kaveriksi Water Cream 🙂

 6. Minna

  Minulla puhkesi noin puolitoista vuotta sitten ruusufinni pitkään jatkuneen stressin ja lohtu(sokeri)syömisen seurauksena. Tätä ennen kasvoissani oli ehkä yksi finni vuoteen. Nyt olen yrittänyt siitä saakka saada ihoa rauhoittumaan eri konstein, mutta hyvätkin päivät ovat aika huonoja.. Olen helmikuusta saakka käyttänyt Essen Sensitive-linjan tuotteita kosmetologin ohjeiden mukaisesti eikä tuotteet ole tuoneet juuri helpotusta. Päinvastoin iho on viimeisen parin viime viikon aikana mennyt huonommaksi kuin koskaan aikaisemmin (märkäpäitä ympäri naamaa, yhyy). Peilin edessä on aika monesti päässyt itkukin.
  Olen pyrkinyt suojautumaan auringolta ja eliminoimaan haitalliset tekijät elämästäni ja pohdin mitä kaikkea muuta voisin vielä kokeilla. Ihotautilääkäri määräsi tietenkin antibiootit ja apteekin tappotuotteet, mutta niihin en lähde.
  Olisi ihana löytää joku kosmetologi/lääkäri/poppahenkilö joka antaisi yksilöllisen, holistisen näkökulman rosacean hoitoon. Lupauksesta sain valitettavasti huonoa asiakaspalvelua, joten sinne ei ole ollut mielenkiintoa aikaa enää varata. Jos osaat suositella jotain paikkaa tai henkilöä niin kaikki vinkit otetaan vastaan : – )
  Toivon myös että tuleva kesäloma tuo hieman lisää helpotusta stressitasoille ja punaiselle naamalleni.

  Ja kiitos tästä postauksesta! Luulen, että jossain vaiheessa lähtevät testiin Dr. Hauschkat jos Essellä ei asiat helpotu.

  • Hei Minna,

   Kokemuksemme perusteella pyrimme aina aloittamaan hoidon Dr. Hauschkan tuotteilla, joita tarvittaessa täydennämme myös muilla ihonhoitotuotteilla.

   Olemme saaneet hoitolassamme hyvää asiakaspalautetta ruusufinnin, perioraalidermatiitin, atopian sekä aknen hoidoista ja tuotesuosituksista. Olen pahoillani, että kokemuksesi palvelusta on ollut huono. Kuten Katja blogissa kertoi, niin rosacean hoitoon vaikuttavat moninaiset seikat. Mielelläni auttaisin sinua eteenpäin rosacean kokonaisvaltaisessa hoidossa. Otathan yhteyttä minuun niin uskallan luvata, että pääsemme eteenpäin ihosi hoidossa.

   Kauniit terveiset, Lupauksen Tarja

 7. titityy

  Mulla auttaa suuresti kun vähennän kierroksia (teen kaikkea vähemmän ja vain iloa tuovia juttuja), kesityn enemmän, ulkoilen luonnossa ja joogaan (etenkin yin). Myös saunan vähentäminen ja mausteisten ruokien sekä etenkin tomaatin eliminoiminen ruokavaliosta auttavat. Frantsilan minttua sisältävä naamio on myös ihana! Käytän sitä saunoessa ja yhdessä vuorotellen Hauschkan kirkastavan naamion kanssa.

 8. Kävin kosmetologilla ja hänen mukaansa minulla on rosacean oireita: couperoottista punoitusta ja ihon epätasaisuutta/näppyjä, vaikka varsinaisia finnejä en juuri koskaan saa. Vaihdoin tämän seurauksena Whamisan tuotteet Laponieen ja otin ihokuuri s:n käyttöön. Ongelmia tuottaa lähinnä kasvovesi, sillä haluaisin Whamisan hoitonestettä vastaavan, mutta hellemmän tuotteen ainakin toistaiseksi, jotta ihoni saa hieman lepoa aktiiviaineista. En kuitenkaan tykännyt Laponien kasvovedestä, se vaikutti liian lirulta. Kävin arkistojasi läpi ja mietin, olisiko 100% Puren Sea culture tai Puristryn water toner tarpeeksi hellävaraisia? Muistelen, että olisit ihan hiljattain joko somessa tai blogissa suositellut jotain paksuhkoa hoitonestettä Whamisan tilalle niille, joille Whamisa ei sovi, mutta aloin epäillä olenkohan vaan nähnyt unta, kun en tätä keskustelua mistään enää löytänyt 😀 Joka tapauksessa, olisiko sinulla suositella jotain hellempää, mutta yhtä ihanaa kasvovettä Whamisan tilalle rosaceaan taipuvaiselle iholle?

  • Moikka! Kyllä uskoisin, että Sea Culture sopii hyvinkin! Se on ihanan viilentävä ja koostumus on tosiaan ”paksumpi” kuin Laponiessa. Olisi hienoa, jos jaksat kertoa kokemuksista, mikäli päätät kokeilla sitä, niin hyötyvät muutkin rosacea-ihoiset siitä 🙂

   • Moi ja kiitos vastauksestasi! Täytyy laittaa tuo kasvovesi tilaukseen ja raportoida tänne tuloksista. Olisin vielä kysynyt sinulta ihoöljyn käytöstä rosacean hoidossa. Kosmetologi sanoi, että öljyä ei tulisi käyttää, vaan hän suositteli pelkkää kasvovesi+seerumi+kosteusvoide -yhdistelmää, mutta en saanut kysymyksistäni huolimatta kunnon selitystä sille, miksi ihoöljyä ei hänen mielestään kannattanut käyttää. Kuitenkin nyt kun olen muutaman päivän käyttänyt ihokuuri s + abson kosteusseerumi + laponien kosteusvoide -yhdistelmää, tuntuu iho kiristelevältä, vaikka samalla poskien punoitus on vähentynyt.

    Osaltaan kosteuttava kasvovesi varmasti auttaa tilanteeseen, mutta mun järjellä myös voiteen jälkeen laitettava öljy lukitsisi ihoon kosteutta. Osaatko sanoa, onko rosaceassa jotain selkeää syytä, miksi ihoöljyä tulisi välttää? Huomasin, ettet myöskään tässä postauksessa nosta yhtäkään öljyä tärppituotteeksi. Aiemmin käytin Whamisan hoitoneste + abson seerumi + Whamisan water cream + iltaisin Whamisan ihoöljy -yhdistelmää, eikä ihoani ikinä kiristellyt, mutta posket vuorostaan ärtyivät. Uskoisin etten ole ainoa, joka tasapainoilee rosacean hoidossa tämän saman ongelman kanssa.

  • Kyllä suosittelen rosacealle itse öljyä, etenkin omega 3- ja 6-rasvahapot tekee iholle hyvää ja auttaa tulehdukseen. Jos iholla on kuitenkin märkäpäitä, öljyn käyttö voi hidastaa paranemista. Tällöin käyttäisin mieluummin kosteuttavia tuotteita ja vain vähän rasvoja sisältäviä voiteita ja kun pahimmat märpäpäät rauhoittuneet, öljy käyttöön.

 9. Terhi

  Kevyestä ruusuvoiteesta kenelläkään kokemuksia, tuoksuuko voimakkaalle? Laponien voiteen koin hyväksi, onko koostumukseltaan tai ominaisuuksiltaan vastaava?

 10. Kävin ekaa kertaa kosmetologilla maaliskuussa. Hän kertoi, että minulla on couperosaa ja herkkä iho. Lukiessani couperoosasta, olen saanut sellaisen kuvan että herkästi saattaa tulla myös rosacea jos on herkkä iho ja couperoosaa. Ihoni reagoi ruokaan ja stressiin herkästi ja epäpuhtauksia tulee nimenomaan poskille, vaikka ei isoja, vielä. Valkoista sokeria en voi syödä ja käytän vain hapanmaitotuotteita. Epäpuhtauksista huolimatta poskien iho on aika kuivaa ja käytän usein lisäkosteutusta, kosteuttavat naamiot ovat lemppareita.

 11. Krista

  Mielenkiintonen ja hyödyllinen juttu 🙂 Itse olen todennut viime aikoina Atopikin tuotteet todella hyviksi uusiksi tuttavuuksiksi, varsinkin rosacealle tarkoitettu hoitogeeli kosteuttaa kesällä myös kivasti. Suuri plussa kotimaisuudesta. Tekisi mieli myös testata Atopikin puhdistusemulsio ja kasvovesi jossai vaiheessa. Toisaalta Whamisan tuotteet kiinnostavat myös kovin, Sebum treatment sopinut ajoittain käytettäväksi ilman että ihoni olisi liikaa reagoinut. Samoin deep rich toner ja ihonpuhdistusöljy. Koska kärsin myös hormaalisesta näppyisyydestä aina kierron lopulla, tekisi mieli kokeilla whamisan refresh toneria – tiedän erään, joka sai sillä hormonaaliset näpyt kokonaan pois. Mutta miten rosacean kanssa, onko tuo liian ”tujua”, hoitavaa? Deep rich toner tuntuu kesällä kovin paksulta. Ihoni kun myös t-alueelta rasvoittuu herkästi, talvisaikaan pintakuivuus toki ollut ongelmana.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>