Beauty

Ruusukutrit

Beauty | 22.5.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Vanha shampoo-rakkaus roihahti uudelleen: tänä kesänä tukka tuoksuu ruusulle a’la Neal’s Yard Remedies.

Tuoksut jättävät meihin vissin muistijäljen ja tuoksuilla on jännä vaikutus mieleen ja tunteisiin. Pari viikkoa sitten nenääni leijaili kuin tyhjästä täysin selkeästi ruusuntuoksu, jonka alkuperän tunnistin välittömästi: Neal’s Yard Remediesin ruusu-shampoo.

Erikoista tuossa tuoksuelämyksessä oli se, etten ollut lähelläkään sellaista tuoksulähdettä, josta se olisi voinut kantautua tuoksunystyröideni ulottuville. Jostain alitajuni syövereistä tuoksu ilmeisesti pelmahti ja nosti saman tien pintaan nostalgisia muistoja Jolie-ajoiltani: vuosia sitten ei ollut vielä saatavilla John Masters Organicseja eikä Rahuoita. Meillä Joliessa ylivoimaisesti myydyimmät hiustuotteet olivat Neal’s Yard Remediesin.

Erityisesti ruusu-shampoo ja -hoitoaine suorastaan lensivät hyllyistä ja ne kuuluivat myös omiin luottotuotteisiini. Myös Rosemary & Cedarwood tehohoito oli tuote, joka ei kauan hyllyä lämmittänyt.

Sittemmin valikoima on laajentunut luonnonkosmetiikan hiustuotteissa ja omien suosikkieni repertuaari on myös kasvanut. Ruusu-shampoo ja hoitoaine olivat olleet jo melko pitkään syrjässä muiden tuotteiden tieltä. Tämä tuoksumuisto oli kuitenkin nyt niin suuri, että minun oli pakko lähteä shampoo-ostoksille heti Lontooseen palattuani. Suuntasin viikonloppuna Covent Gardenin myymälään, jossa muuten hartiat lysähtävät rennoiksi heti kynnyksen ylitettyä, sillä myymälässä leijailee niin rentouttava aromaterapeuttinen tuoksu.

Nyt olen täysin ruusutuotteiden pauloissa ja hiukset tuoksuvat ihanalle! Tuotteet ovat kaiken lisäksi aivan yhtä loistavia kuin aikoinaan niihin rakastuttuani: shampoo pesee kunnolla, ei vedä hiuksia totaalisen takkuun ja hoitoaine puolestaan kosteuttaa, selvittää kutrit ja jättää niihin ihanan kiillon. Aion omistautua käyttämään näitä koko kesäksi ja taidan ujuttaa putelit myös Richardin surffikiharoille.

Kiharoista puheenollen: olen totaalisen out curly girl -metodista, josta näköjään puhuvat kaikki. Ei mitään hajua, sopivatko nämä tuotteet siihen, mutta ei se mitään, lanseeraan täksi kesäksi virallisen trendin, se on rose girl -metodi.

Neal’s Yard Remedies Nurturing Rose Shampoo, 19 €
Neal’s Yard Remedies Nurturing Rose Conditioner, 19 €

Mitkä ovat teidän shampoo ja hoitoaine suosikit tällä hetkellä?

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: ,

Beauty

14 kommenttia artikkeliin “Ruusukutrit”

 1. Oletko kokeillut Nealsin laventeli shampoota ja hoitoainetta? Pidän kovasti kyllä tästä ruusun tuoksusta, mutta hiukseni tarvitsevat vielä enemmän kosteutusta. Sulfaatittomat sopivat hyvin ja välillä pesen vain hoitoaineella. Tähän tuo ruusu hoitoaine sopii myös mainiosti. Curly girliä ei minusta tule, mutta hoitoaine pesu välillä sopii hyvin. Madaran uutuudet, shampoo ja hoitoaine, ostin Madaran alennuksesta.

 2. Tiita

  Tämä ruusushampoo taisi olla ensimmäinen luonnonkosmetiikkashampooni! Se tuoksui ihan isoäitini kotitalolta. Silloin se ei muistaakseni riittänyt selvittämään kuontaloani, mutta nyt hiuksetkin ovat paljon paremmassa kunnossa, joten voisin antaa uuden mahdollisuuden. <3

 3. Riitta

  Tällä hetkellä käytössä Christophe Robinin Cleansing Volumizing Paste with Pure Rassoul Clay and Rose Extracts. Olen tykännyt.Kaksi viimeistä pesukertaa olen tehnyt Citly Girl-metodilla ja luonnonkihara nyt hennoissa hiuksissani jämäkämpi.

  • Kasviuutteet on uutettu alkoholiin, jonka vuoksi se täytyy merkitä inciin. Alkoholi ei kuivata hiuksia eikä hiuspohjaa, koska se ehtii haihtua ennen kuin joutuu edes kosketuksiin niiden kanssa.

 4. EvaGo

  Famon palashampoo on ollut varmaan vuoden verran käytössä, tosi kiva. Välillä olen kutreja pessyt myös Solan saippuoilla (kehäkukka), Nurmen tervalla, Rahua moisture shampoolla ja nyt sitten Per Purrin kosteuttavalla shampoolla joka sais olla vähän parempi (ei tää mitään omg ilmiötä tehnyt). Teetkö joskus palashampoista jutun?

 5. Sanna

  Mulla on tuo Neal’s Yard Remediesin ruusu-hoitoaine tällä hetkellä satunnaisessa käytössä. Siinä on kyllä ihana tuoksu. Pidän tosi paljon merkin muistakin ruusu-tuotteista. Ruusu-parfyymi on ollut jo vuosia luottotuoksuni ja ruusu-käsivoide on huippu sekin.

  Mun shampoosuosikki on puolisen vuotta ollut Austin Austin -merkin Bergamot & Juniper Shampoo. Mun hiuksille parempaa shampoota ei ole luonnonkosmetiikan saralla tullut vastaan (mm. Rahuat, John Masters Organicit ja Less is Moret on testattu). Austin Austinin pakkauskin on todella kaunis. Ihmettelen, miksi sitä ei tuo Suomessa kukaan maahan. Tilasin juuri pari putelia merkin omasta nettikaupasta, kun en löytänyt kotimaista jälleenmyyjää. Merkin hoitoaine on myös todella pitkille, hieman liukkaille hiuksilleni ok, mutta erityisesti tuo shampoo on mieleeni.

 6. piu

  Sivuston https://www.curlsbot.com mukaan NYR rose shampoo ei sovellu curly girl -metodiin.
  Mutta shampoo ja hoitoaine olivat joskus ammoin kun käytin ihan hyvät. Muutenkin NYR on niin ihana. Haaveilen kaikesta siitä ihanasta mitä NYR:n omassa liikkeessä on ha verkkosivuilta kuolaan hoitoja ja koulutuksia.

 7. Ulpu

  Tuoksut näissä on niin ihanat! Nämä onkin ollut kokeilulistalla, mutta nyt kun oon halunnut saada kiharaa esiin, voi olla liian pesevä. Onneksi meillä on pari innokasta hiustenhoitajaa, jotka voivat myös käyttää. Hoitoaineellekin siis olisi varmasti käyttöä.

  Tuota NYR:n tehohoitoa on pitänyt testata, hyvä kun muistutit siitä. 🙂

  Mulla on nyt Khadin Sädekaisla ja 100 % Puren kosteuttava hoitoaine. Sit käytän Laveran hoitoainetta pois, on käynyt ihmeen hyvin hoitoainepesuun.

  • Tajusin muuten eilen, Riksulihan tekee varmaan tietämättään curly girl -metodia – en ole varmaan koskaan nähnyt kenenkään harovan hiuksiaan selväksi semmoisella hellävaraisuudella kuin hän

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>