Beauty

Ruusukutrit

Beauty | 22.5.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Vanha shampoo-rakkaus roihahti uudelleen: tänä kesänä tukka tuoksuu ruusulle a’la Neal’s Yard Remedies.

Tuoksut jättävät meihin vissin muistijäljen ja tuoksuilla on jännä vaikutus mieleen ja tunteisiin. Pari viikkoa sitten nenääni leijaili kuin tyhjästä täysin selkeästi ruusuntuoksu, jonka alkuperän tunnistin välittömästi: Neal’s Yard Remediesin ruusu-shampoo.

Erikoista tuossa tuoksuelämyksessä oli se, etten ollut lähelläkään sellaista tuoksulähdettä, josta se olisi voinut kantautua tuoksunystyröideni ulottuville. Jostain alitajuni syövereistä tuoksu ilmeisesti pelmahti ja nosti saman tien pintaan nostalgisia muistoja Jolie-ajoiltani: vuosia sitten ei ollut vielä saatavilla John Masters Organicseja eikä Rahuoita. Meillä Joliessa ylivoimaisesti myydyimmät hiustuotteet olivat Neal’s Yard Remediesin.

Erityisesti ruusu-shampoo ja -hoitoaine suorastaan lensivät hyllyistä ja ne kuuluivat myös omiin luottotuotteisiini. Myös Rosemary & Cedarwood tehohoito oli tuote, joka ei kauan hyllyä lämmittänyt.

Sittemmin valikoima on laajentunut luonnonkosmetiikan hiustuotteissa ja omien suosikkieni repertuaari on myös kasvanut. Ruusu-shampoo ja hoitoaine olivat olleet jo melko pitkään syrjässä muiden tuotteiden tieltä. Tämä tuoksumuisto oli kuitenkin nyt niin suuri, että minun oli pakko lähteä shampoo-ostoksille heti Lontooseen palattuani. Suuntasin viikonloppuna Covent Gardenin myymälään, jossa muuten hartiat lysähtävät rennoiksi heti kynnyksen ylitettyä, sillä myymälässä leijailee niin rentouttava aromaterapeuttinen tuoksu.

Nyt olen täysin ruusutuotteiden pauloissa ja hiukset tuoksuvat ihanalle! Tuotteet ovat kaiken lisäksi aivan yhtä loistavia kuin aikoinaan niihin rakastuttuani: shampoo pesee kunnolla, ei vedä hiuksia totaalisen takkuun ja hoitoaine puolestaan kosteuttaa, selvittää kutrit ja jättää niihin ihanan kiillon. Aion omistautua käyttämään näitä koko kesäksi ja taidan ujuttaa putelit myös Richardin surffikiharoille.

Kiharoista puheenollen: olen totaalisen out curly girl -metodista, josta näköjään puhuvat kaikki. Ei mitään hajua, sopivatko nämä tuotteet siihen, mutta ei se mitään, lanseeraan täksi kesäksi virallisen trendin, se on rose girl -metodi.

Neal’s Yard Remedies Nurturing Rose Shampoo, 19 €
Neal’s Yard Remedies Nurturing Rose Conditioner, 19 €

Mitkä ovat teidän shampoo ja hoitoaine suosikit tällä hetkellä?

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: ,