Lifestyle

Genuine Beauty Awards 2019: trendit & ennustukset

Lifestyle | 31.12.2019 | Katja Kokko

Tämä vuosikymmen blogissa päättyy Genuine Beauty Awardseihin, johon olen valinnut vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Genuine Beauty Awardsit ja tämä vuosikymmen blogissa päättyvät nyt tulevan vuoden trendeihin ja ennustuksiin. Vuoden parhaiden tuotteiden pystit on jaettu tähän mennessä ihonhoitotuotteille, miesten tuotteille, meikeille, vartalonhoitotuotteille, hiustuotteille, cheap & chic eli edullisille tuotteille sekä hyvinvointituotteille. Mutta mitäpä näyttää kristallipallo ensi vuodelle?

Raaka-aineet: CBD

Tämän vuoden kiistaton hittiraaka-aine oli bakuchiol, joka ratsastaa retinolin maineella retinolin kaltaisin vaikutuksin. Suosio tuskin hiipuu ensi vuonnakaan, mutta ennustan kuitenkin CBD-tuotteille huimaa hypeä. Suomi tulee tosin tässäkin trendissä pahasti jälkijunassa ja voikin sanoa, että on pelkästään viranomaisista kiinni, missä vaiheessa CBD-hype räjähtää Suomessa, nimittäin sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön tarkoitettuja tuotteita pukkaa tällä hetkellä markkinoille kuin sieniä sateella.

Kosmetiikka: personoidut tuotteet

Saapa nähdä olenko liian ajoissa ennustamassa tätä trendiä, mutta tästä on jo selkeitä viitteitä. Ns. personoitu kosmetiikka tulee kasvattamaan – tai ainakin koittaa kasvattaa – suosiotaan. Bybi lanseerasi tänä vuonna uudet boosterit, joilla voi tuunailla käyttämiään tuotteita tai joita voi sekoitella keskenään. Madaralta ilmestyi puolestaan Custom Actives linja, johon kuuluu kahdeksan erilaista cosmeceutical-aktiiviainetta, mitä voi käyttää sellaisenaan tai sekoittaa käyttämiinsä tuotteisiin. Saman tyylinen konsepti löytyy Odacitelta sekä You & Oililta.

Ruoka: fermentoitu ruoka

Fermentoitu ruoka on jo suosiossa, mutta tämä trendi tulee kasvamaan vielä räjähdysmäisesti. Suomalainen Nordkraut toimii suunnannäyttäjänä Suomessa ja mielenkiinnolla odotan merkiltä paitsi uusia hapankaalimakuja, myös kokonaan uusia fermentoituja ruokia. Isot elintarvikejätit koittavat taatusti seurata vanavedessä.

Juoma: omenasiiderietikka ja alkoholittomat cocktailit

Kombucha on tullut jäädäkseen, mutta seuraavaksi trendaa isosti omenasiiderietikkapohjaiset juomat, jotka ovat kombuchan tavoin paitsi terveellisiä, myös hyvän makuisia. Lisäksi ylipäätään alkoholittomat, kombucha- ja omenasiiderietikkapohjaiset cocktailit tulevat kasvattamaan suosiotaan. Lontoossa löytyy jo useita trendikkäitä cokctail-baareja, joiden listalla on alkoholittomia mocktaileja. Alkoholittomasta Nogroni-juomasta kuuluisa Seedlip näyttää mallia miten homma tehdään tyylikkäästi.

Ruokavalio: ketogeeninen ruokavalio ja pätkäpaasto

Ketogeeninen ruokavalio ei ole kaikkien juttu, mutta niille, joille se sopii, se on koko elämän mullistava asia. Omalla kohdallani keto on vaikuttanut ihan kaikkeen: fyysiseen hyvinvointiin ja kestävyyteen, mieleen ja ajatteluun sekä henkiseen hyvinvointiin ja energiaan. Henkinen ja fyysinen potentiaalini on käytössä aivan eri tasolla kuin ennen ketoa, sillä fokus pysyy niin paljon paremmin olennaisessa, kun kehossa tuntuu hyvältä ja pää on kirkas. Pätkäpaasto tuli elämääni luonnollisesti keton myötä ja se on ehdottomasti yksi tavallisen arkeni kulmakivistä ja pomminvarma keino palauttaa tasapaino, jos on tullut hortoiltua sivuraiteilla. Olen kirjoittanut ketogeenisesta ruokavaliosta muutamia juttuja, mutta koska aihe ei kuulu intohimoihini, suosittelen siitä kiinnostuneiden tutustumaan Yellow Moodin Hannamarin keto-tarinaan, Tomi Kokon ketovalmennukseen tai Anni Sirviön Keto Kickstartiin.

Ihonhoito: kosmeettinen gua sha

Kosmeettisen gua shan suosio räjähti tänä vuonna, kuten viime vuonna ennustin. Tosin omalla kohdallani tapahtui niin, etten varsinaisesti ”haistanut” mitään trendiä ja olin täysin pihalla siitä, millaisessa suosiossa gua sha oli Jenkeissä tai että se oli esitelty Voguessa jo ajat sitten. Olin yksinkertaisesti onnistunut missaamaan kaiken tuon. Törmäsin gua shaan kasvorefleksologia-opintojeni myötä ja se veti puoleensa järisyttävällä voimalla. Kun lanseerasin Yin Your Skin®-konseptin ja gua sha välineet, ajattelin myyväni muutamia välineitä verkkokurssin yhteydessä. En olisi kuuna päivänä voinut kuvitella, että ne olisivat yhtäkkiä kaikissa Suomen Ruohonjuurissa, lähes jokaisessa suomalaisessa ja ruotsalaisessa naistenlehdessä sekä ruotsalaisessa apteekkiketjussa. Tämä vuosi oli Yin Your Skinin® osalta vasta pilottivuosi ja tulevana vuotena konsepti tulee kokemaan isoja muutoksia. Paljastetaanpa jo etukäteen, että viime kuukaudet olen piirtänyt ja suunnitellut täysin uutta gua sha välinettä, joka on nyt pientä hienosäätöä vaille valmis. Väline on todella pro ja tehokas enkä malta odottaa, että pääsen esittelemään sen teille! Gua shan suosio ei tule siis hiipumaan mikäli se minusta on kiinni – tämä vuosi oli vasta alkua!

Ilmiö: kiinalainen lääketiede

Aloitan ensi viikolla perinteisen kiinalaisen lääketieteen opinnot Suomen Kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Olen harkinnut opintoja muutaman vuoden ja aika tuntuu nyt oikealta, sillä Yin Your Skinin® myötä joku syvempi osa minua pääsi valloilleen ja olen täysin lapsenomaisen innostuksen, valtavan inspiraation ja motivaation pauloissa. Sormeni syyhyävät hoitamiseen sekä kaiken osaamiseni ja uusien asioiden yhdistelyyn, mitä kiinalainen lääketiede tulee minulle avaamaan. Olen täysin varma, että kiinalaisen lääketieteen suosio kasvaa gua shan lisäksi myös muiden menetelmien osalta, eikä se minunkaan kohdallani tule gua shaan jäämään. Jos siis tämän blogin lukijat jaksavat innostua vouhotuksistani myös ensi vuonna, niin tältä ilmiöltä on mahdoton välttyä!

Hyvinvointi: sound healing

Sanonpa vain, että tässä on konsepti ja self-healing metodi, joka tulee myös kasvamaan, eikä se tule jäämään pelkästään äänimaljoihin; esimerkiksi islantilainen Sigur Ros tekee jo äänihoitokonsertteja. Sound healing on myös vahva osa Yin Your Skiniä®. Todella upean, syvällä kehossa resonoivan äänimaiseman on säveltänyt ja tuottanut suomalainen pop-artisti IRENE, jonka ansiosta kurssini yin-joogaharjoitukset ulottuvat sellaisiin kehon ja mielen kerroksiin, mitä ei tietoisella mielellä tavoita. Sound healing kuuluu vahvasti myös joogaan, erityisesti chantauksen muodossa, jossa siis käytetään omaa ääntä – se jos jokin, on eheyttävää ja parantavaa. Tulevana vuonna ainakin omat joogakurssilaiseni saavat tutustua chantaukseen entistä syvemmin.

Energia: rakkaus ja eheytyminen

Ylipäätään erilaiset itsehoidon menetelmät tulevat kasvattamaan suosiotaan, olivatpa ne sitten joogaa, meditaatiota, gua shaa, kuivakuppausta, akupainantaa, hierontaa tai modernimpeja itsehoitovempeleitä. Viime vuosien ilmapiiri ja energia on ollut näännyttävä, ihmiset haluavat eheytyä ja kaipaavat rakastavampaa ja lempeämpää ilmapiiriä. Kaikki kiusaaminen, tapahtui se sitten oikeassa elämässä, somessa, somekommenteissa, Instassa tai Instastooreissa sekä väittely, nillittäminen, julkinen mollaaminen, oman egon pönkittäminen, maalittaminen, juorujen levittäminen ja selän takana paskanpuhuminen on todella mautonta. Sellaisen on aika jäädä tälle vuosikymmenelle ja keskittyä sen sijaan eheyttäviin tekoihin ja sanoihin. Joskus se vaatii omien rajojen tiukentamista ja selkeyttämistä, joskus anteeksiantamista tai -pyytämistä, mutta ennen kaikkea huomion kääntämistä omaan sisimpään ja tilan tekemistä omalle sisäiselle äänelle jokaiseen aistiärsykkeeseen reagoimisen sijasta.

Kiitos vuodesta 2019 teistä jokaiselle! Vuoden aikana teitä oli lähes puoli miljoonaa ja olette lukeneet blogiani melkein kaksi miljoonaa kertaa. Onhan se aivan huikea määrä! Työ ruudun takana on suurimmaksi osaksi yksin puuhastelua, joten lukuisat kommenttinne ja palautteenne ovat antaneet puhtia ja kannustaneet eteenpäin. Lämmin kiitos myös siitä, miten olette ottaneet Kuulaan kaunis -kirjani sekä Yin Your Skinin® vastaan ja tukeneet sillä työtäni, se merkitsee enemmän kuin mitä voin sanoilla ilmaista!

Ps. Nyt käytän tilaisuuden hyväkseni, kun tiedän tämän postaussarjan olevan suuressa suosiossa: saan ihan jatkuvasti blogin kommentteihin sekä erityisesti Instagramin yksityisviesteihin kysymyksiä, joihin löytyisi vastaus blogista. Siispä vinkkaan, että jos et ole huomannut, niin blogin vasemmassa yläkulmassa on menu. Klikkaamalla sitä aukeaa valikko. Klikkaamalla sanaa haku aukeaa kaksi hakuvaihtoehtoa; brands ja keywords. Niiden alta löydät aakkosittain järjestetyt hakusanat sekä lähes jokaisen brändin, josta olen vuosien varrella kirjoittanut. Kun hakutulokset aukeavat, pääset selaamaan niistä kaikki klikkaamalla hakutulosten alta full library.

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , , , , ,