Beauty

Genuine Beauty Awards 2019: meikit

Beauty | 27.12.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tämä vuosikymmen blogissa päättyy Genuine Beauty Awardseihin, johon olen valinnut vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Genuine Beauty Awardseissa on nyt vuorossa kategorioista mehevin heti ihonhoitotuotteiden jälkeen: vuoden parhaat meikit. Tämän jälkeen on luvassa vielä vartalonhoitotuotteet, hiustenhoito, cheap & chic, hyvinvointituotteet sekä trendit & ennustukset ensi vuodelle. Pysykäähän siis kuulolla.

Vuoden 2019 parhaat meikit ovat:

Pohjustaja: Neal’s Yard Remedies Purifying Palmarosa Mattifier

Glossy, mehukkaan näköinen iho on ehdottomasti minun juttuni ja pidän siitä, että iho kiiltää. Liika kiilto heikentää kuitenkin meikin pysyvyyttä, siksi tykkään käyttää meikin alla tipan liiallista kiiltoa ehkäisevää meikinpohjustajaa, joka ei kuitenkaan estä ihoa näyttämästä mehukkaalta. Neal’s Yardin meikinpohjustaja hillitsee talineritystä ja ehkäisee myös epäpuhtauksia. Se vetäisee iholle kertalaakista sileän pinnan, jonka päälle meikki levittyy kauniisti ja kestää pidempään.

Meikkivoide: Esse Foundation

Tänä vuonna olen löytänyt poikkeuksellisen monta loistavaa meikkivoidetta, mutta Essen meikkivoide ylitti kaikki odotukseni, se on yksinkertaisesti puhdasta taikuutta. Kermainen koostumus levittyy iholle kuin unelma ja peittävyyttä voi säädellä ja työstää loputtomiin, sillä voide ei rullaa iholla tippaakaan. Lopputulos on täydellisen mehukas ja tasainen ja se kestää iholla kauniina koko päivän. Kaiken lisäksi voide on todella hoitava, se sisältää aurinkosuojakertoimen ja värisävyjäkin on yhteensä kymmenen. Mitä muuta meikkivoiteelta voisi vielä toivoa?

Peitevoide: Madara Luminous Perfecting Concealer

Vihdoinkin joku peitevoide onnistui syrjäyttämään edellisen suosikkini, joka löytyy Absolutionilta. Madaran peitevoide ei peitä aivan yhtä hyvin, mutta riittävästi tummien silmänalusten häivyttämiseen. Käyttämäni värisävy, melko vaalea ja kellertävä Honey, on mukavaa vaihtelua tummemmalle Absolutionin sävylle ja tuo sopivasti valoa silmien alle etenkin talvella. Käytän tuotetta myös luomen pohjustamiseen.

Puuteri: Zuii LUX Finishing Powder

Zuiin LUX-meikit kuuluvat myös tämän vuoden timanttisimpaan kastiin. Sarjan irtopuuteri on todella hienojakoinen eikä jää iholle kuivakan pölyn näköiseksi vaan päinvastoin, se tuntuu jopa kosteuttavalta. Raaka-aineluettelo kertookin, että tämä puuteri ei ainoastaan kiinnitä meikkiä, vaan myös hoitaa ihoa.

Korostustuote: Madara Cosmic Drops Buildabe Highlighter

Nämä kuultotipat hohtavat taatusti avaruuteen asti. Pigmenttiä riittää niin paljon, että tuotetta ei tarvitse kuin pienen tipan kerrallaan ja sen ansiosta nestemäinen koostumus ei myöskään lähde suttaamaan meikkipohjaa. Tippoja voi kerrostaa voimakkaamman kuullon luomiseksi ja värivaihtoehdot ovat kerta kaikkiaan mehevät. Käytän tippoja välillä meikkivoiteeseen sekoitettuna ja välillä paikallisesti poskipäitä korostamaan. Ne sopivat loistavasti myös luomelle sellaisenaan tai puuterimaisen luomivärin alle pohjustajaksi.

Poskipuna: Kjaer Weis Blush Reverence

Olen täysin koukuttunut tähän vaaleanpunaiseen poskipunaan. Se ei ole liian viileä, ei liian lämmin, ei liian hempeä, eikä lainkaan lattea, vaikka sävy onkin hieman himmeä. Lisäksi se sopii kaikkiin luomiväreihin ja kaikkiin huulipuniin.

Ripsiväri: Jane Iredale Purelash Lengthening Mascara

Metsästin tänä vuonna tarkoituksella vaihtoehtoa Ere Perezin Almond Mascaralle, koska en voi uskoa, etteikö joku olisi onnistunut valmistamaan vähintään yhtä hyvää. Jane Iredalen pidentävä ripsiväri ei pidä taivutusta yhtä hyvin, mutta rakastan sen todella luonnollista ja täydellisesti erottelevaa koostumusta ja harjaa.

Kulmakarvaväri: Madara Natural Brow Pomade

Madaralle menee pysti myös kulmakarvavärin kohdalla. Tuotteessa on runsaasti pigmenttiä, mutta sopivan kostea koostumus, joten sillä saa tarkkaa ja luonnollista jälkeä. Puteli kestää käytössä varmaan vuosia, sillä pieni hipaisu väriä riittää molempiin kulmiin.

Luomiväri: Zuii Quad Eyeshadow Palette Havannah

Kiitos meikkiguru Katie Jane Hughesin loputtoman inspiraation, tänä vuonna minuun ovat vedonneet metallinhohtoiset pronssin, ruusukullan ja jopa pinkin sävyt – kaikki levitettynä luomelle yhtä aikaa. Ja kuinka ollakaan, Zuii lanseerasi loppuvuodesta luomiväripaletin, jossa on tismalleen nämä kaikki sävyt yhdessä. Ahhhh!

Silmienrajauskynä: Kjaer Weis Eye Pencil Bright

Tämän vuoden ehdoton luottotuotteeni silmämeikissä on tällä vaalealla silmänrajauskynällä tehty sisäkajal. Vanha kikka kolmonen silmien kirkastamiseen, joka toimii aina.

Huultenrajauskynä: Kjaer Weis Lip Pencil Classic

Huultenrajauskynien värivalikoimassa on edelleen toivomisen varaa. En ole bongannut yhdeltäkään luonnollisia huulipunia valmistavalta merkiltä vielä puhdasta lämpimän punaista huultenrajauskynää. Klassisen punainen kyllä löytyy ja niistä paras on Kjaer Weisin.

Huulipuna: Zuii LUX Lipstick

Zuii on oivaltanut täydellisen huulipunan reseptin, tämä on ylivoimaisesti paras huulipuna IKINÄ. Pigmenttiä on reilusti, koostumus ei ole liian kuiva, ei liian kostea eikä liian rasvainen. Pysyvyys on loistava ja väri ei murustu tai keräänny rinkulaksi huulten sisäpinnalle. Puna ei välttämättä vaadi edes korjailua, koska se kuluu pois niin kauniisti. Lisäksi värisävyt ovat kauniita ja pigmentit luonnollisia, vaikka kaipaankin vielä lisää vaihtelua valikoimaan.

Huulikiilto: Lily Lolo huulikiillot

Näissä huulikiilloissa on täydellisen mehukas ja kostea kiilto sekä herkulliset värivaihtoehdot. Koostumus ei kuivata huulia vaan päinvastoin, käytän kiiltoa usein myös huulirasvan sijasta.

Kynsilakka: Nailberry

Nailberryn kynsilakkojen värivalikoima on inspiroiva ja lakan pysyvyys hyvä, vaikka kynsilakka ei koskaan olekaan luonnollista ja sen vuoksi en käytäkään sitä jatkuvasti.

Meikkiväline: Glamcor Riki Skinny Mirror

Bongasin pari kuukautta sitten tämän Riki-peilin Instagram-mainoksesta, joka tuli vastaan kuin tilauksesta. Jalallista peiliä ympäröi säädettävät led-valot ja peilin keskelle saa kiinnitettyä puhelimen magneetilla – täydellistä meikki-, ihonhoito- ja gua sha-tutoriaalien tekemiseen, sen sijaan, että täytyy tuskailla miten saa yhdistettyä hyvän valon, kameran ja ahdettua vielä peilinkin jonnekin sulavasti. Tämä on jokaisen kauneusbloggaajan must have kapistus (sekä hyödyllinen niille, jotka arvostavat meikatessa hyvää valoa).

Vuoden kiinnostavin löytö: All Tigers Liquid Lipstick

Tämä nestemäinen huulipuna oli ehdottomasti vuoden kiinnostavin löytö, johon haluan tehdä vielä tiiviimpää tuttavuutta ainakin parin värisävyn verran. Inke ehti hehkuttaa tuotetta jo purkkinurkan puolella ja yhdyn hänen tavoin siihen, etten ole koskaan törmännyt vastaavaan meikkituotteeseen. Nestemäinen mattapuna on jännällä tavalla vahamainen, pigmenttiä löytyy todella reippaasti ja puna pysyy hyvin kuluen pois huulilta hissukseen. Tosin annostelussa saa olla tarkkana, sillä olen saanut tuotteen myös murustumaankin, jos olen laittanut sitä liikaa.

Vuoden paras meikkisarja: Madara

Vuoden parasta meikkisarjaa ei ollut vaikea valita, kyllä Madara pääsi yllättämään sen verran totaalisesti lanseeramalla kerralla usean tuotteen, joista jokainen on kerta kaikkiaan loistava. Ja ennen kaikkea meikeistä on onnistuttu tekemään kiinnostavia ja vähän erilaisia. Jään innolla odottamaan jatkoa.

Löytyykö listalta sinun suosikkejasi?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,