Beauty

Genuine Beauty Awards 2019: ihonhoito

Beauty | 26.12.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tämä vuosikymmen blogissa päättyy Genuine Beauty Awardseihin, johon olen valinnut vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Vuoden luetuin postaussarja alkaa tästä ja se jatkuu koko viikon. Genuine Beauty Awardsit ovat kooste luonnonkosmetiikkatuotteista, johon olen valinnut ylivoimaisesti parhaat tuotteet tämän vuoden aikana perusteellisesti testaamistani ja käyttämistäni puteleista. Kategorioita on yhteensä kahdeksan: ihonhoito, vartalonhoito, hiustenhoito, miesten tuotteet, meikit, cheap & chic, hyvinvointi sekä trendit ja ennustukset ensi vuodelle.

Ensimmäisenä ansaitun pystinsä saavat ihonhoitotuotteet. Joinakin vuosina olen listannut tuotteisiin vaihtoehdot kahdesta eri hintakategoriasta, jos valitsemani paras tuote on ollut hintaluokassaan luksus. Tänä vuonna päädyin kuitenkin olemaan valinnoissani ehdoton hinnasta huolimatta. Cheap & Chic -kategoriasta löytyy puolestaan timanttisimmat edulliset tuotteet.

Vuoden 2019 parhaat ihonhoitotuotteet ovat (klikkaamalla tuotteen nimeä pääset suoraan verkkokauppaan):

Putsari: Argentum Apothecary La Lune de Velours

Puhdistusöljyjen vannoutuneena rakastajana yllätin itseni tänä vuonna fiilistelemästä ns. jelly-putsareita, jotka yhdistävät puhdistusöljyn ja -geelin parhaat ominaisuudet. Jelly-putsareiden kirjo onkin tätä nykyä jo melkoinen, mutta vain harva niistä on kolahtanut kuitenkaan tässä osoitteessa niin täysillä, että olisin varsinaisesti jäänyt koukkuun. Tässä Argentumin ylelliseen mustaan miron-lasiin pakatussa putsarissa on laadukkain koostumus kaikista testaamistani jelly-putsareista. Samettinen hyytelö yhdistettynä ylelliseen ja hienostuneeseen tuoksumaailmaan on kertakaikkiaan koukuttava. Bonuksena pakkauksessa tulee mukana aito merisieni, joka tehostaa puhdistusta, mutta silkkisen pehmeä sieni ei kuitenkaan hankaa ihoa mekaanisesti liikaa.

Misellivesi: Neal’s Yard Remedies Sensitive Micellar Cleanser

Olen miselliveden koostumuksen suhteen todella tarkka, sillä hyvä miselliputsari ei saa sisältää liikaa pinta-aktiivisia aineita, muuten vaikutus voi olla yhtä kuivattava kuin tujuilla puhdistusgeeleillä ja -vaahdoilla. Neal’s Yard Remediesin uuden Sensitive-linjan miselliputsari on heittämällä paras koskaan testaamistani miselliputsareista. Sillä lähtee tujumpikin silmämeikki, mutta tuote ei kirvele silmiä lainkaan. Lisäksi koostumus on todella kosteuttava, hoitava ja hellävarainen. Tuotteen suuri hyaluronihappopitoisuus on silmin nähtävä. Tämä on täydellinen putsari erittäin herkälle ja ärhäkälle iholle, joka on kosketusarka.

Kasvovesi/hoitoneste: Tata Harper Supernaturals Brightening Essence

Whamisan Deep Rich Toner on ansaitusti tämän vuosikymmenen paras hoitoneste ja se nostaa riman todella korkealle hoitonesteiden kategoriassa. Olenkin koittanut silkasta mielenkiinnosta löytää tuolle teholiemelle tänä vuonna vähintään yhtä hyvää korviketta, melkolailla turhaan. Pätevä kandidaatti tuli vastaan vasta loppuvuodesta tutun tuotteen muodossa, jonka olemassa olon olin jo unohtanut. Tata Harperin luksukkaan Supernaturals-tuotelinjan kirkastava hoitoneste on paranneltu versio edellisestä ja vaikka sekään ei suinkaan ollut huono, tämä uusi versio oli heti ensi kosketukselta tismalleen sellainen, mitä hyvältä hoitonesteeltä odotan, ja tarpeeksi erilainen verrattuna Whamisaan. Tatan hoitoneste ei jätä ihoa tahmeaksi ja se sopii Whamisaa paremmin herkälle iholle. Koostumus on niin kosteuttava, että sitä ei tarvitse kerrostaa kuin pari kerrosta ja tuote kestää käytössä todella pitkään.

Silmänympärysvoide: In Fiore Vis Clair Suprême

Vuoden parhaan silmänympärysvoiteen pysti oli jo varattu Essen Probiotic Plus-linjan Eye Contour Creamille, kunnes tämä musta hevonen pääsi yllättämään takavasemmalta. Testasin In Fioren silmänympärysvoidetta jo kesällä, mutta silloin se ei säväyttänyt sen ihmeemmin ja hautasin putelin laatikon uumeniin. Kaivoin sen esiin uudelleen vasta loppuvuodesta ja laajensin käyttökohteita silmänympäryksistä otsa- ja nasolabiaalijuonteisiin. Kerta toisensa jälkeen koukutuin voiteen uskomattoman ohueen ja silkkiseen koostumukseen yhä tiiviimmin. Tuotteen hinta saa haukkomaan henkeä, mutta niin saa raaka-aineluettelokin. Voide tasoittaa uurteita, napakoittaa velttoa ihoa, vähentää turvotusta ja kirkastaa tummia silmänalusia.

Seerumi: Esse Ageless Serum

Esse oli pitkään syrjässä ihonhoitorutiinistani, sillä tunnen tuotteet melkein kuin omat taskuni, joten en joudu enää kokeilemaan niitä kirjoittaakseni niistä. Loppusyksystä omistauduin kuitenkin pitkästä aikaa Esselle ja tuotteiden vaikutus oli radikaali. Ihoni alkoi suorastaan säteillä ja sain siitä todella paljon kommentteja. Päätin jatkaa Esse-tutkimustani Intian reissulla, jolta olemme juuri palanneet. Uskomatonta, mutta normaalisti auringossa välittömästi syvenevät juonteeni dekolteella ja otsassa ovat tasoittuneet. Ja jotain seerumin tehosta kertoo sekin, että Richard, joka ei ymmärrä tuon taivaallista raaka-aineista, ja osaa arvioida tuotteiden tehoa perustuen vain tuntumaan, tarttuu intuitiivisesti jatkuvasti tähän puteliin, vaikka olen antanut hänelle käyttöön omat tuotteet. Tivasin miksi hän pitää Essen seerumista ja vastaus oli, että tuotteen koostumus, levittyvyys, imeytyvyys ja tuntuma iholla tuntuvat aivan erilaiselta muihin seerumeihin verrattuna ja hänestä tuntuu, että tämä on paras seerumi, mitä hän on kokeillut.

Kasvoöljy: Mara Beauty Algae Retinol Face Oil

Vaikka retinoli-öljyä ei voikaan käyttää aamuin illoin eikä sitä kannata käyttää edes joka päivä, Mara Beautyn retinoli-öljy on pakko nimetä vuoden parhaaksi kasvoöljyksi, sillä sen tehot ovat niin huikeat ja silmin nähtävät: iho kirkastuu, tasoittuu ja näyttää hehkeämmältä. Pidän tuotetta enemmän tuhkimotuotteena kuin säännöllisesti ihonhoitorutiniini kuuluvana vakkarina. Jo muutaman viikon kuuri 2-3 kertaa viikossa tekee iholle ihmeitä, mutta en koe, että tarvitsisin tällaisia tehoja jatkuvassa käytössä. Suoritin myös vertailun retinoöljyllä ja bakuchiolilla, jota hehkutetaan retinolin kaltaisena raaka-aineena. Tulokset voit lukea täältä. Pakko tosin mainita, että retinolilla ei tee mitään, jos perusasiat ovat rempallaan – hellävarainen puhdistus ja runsas vesikosteutus ovat ihonhoidossa kaiken a ja o.

Balmi: Siam Botanicals Tamanu & Cucumber Facial Balm

Siam Botanicalsia ei saa Suomesta ja tutustuinkin sarjaan gua sha -koulutuksessa Lontoossa. Koukutuin tähän kurkkubalmiin niin kovasti, että nyt sitä on menossa jo kolmas purkki. Balmi maksaa vain 16 puntaa ja sen sisältö on täyttä tavaraa: tamanuöljyä, guava-öljyä, kurkkuöljyä ja manteliöljyä. Kirjoitin sarjasta blogiin alkuvuodesta, postaus löytyy täältä.

Kosteusvoide: Dr. Alkaitis Organic Day Cream

Alkaitis ei kikkaile teknisyydellä tai trendikkyydellä, vaan luottaa luonnon lääkinnälliseen voimaan. Tämä kosteusvoide sisältää pelkästään timanttisia raaka-aineita, joista mainittakoon ainakin huippukorjaavista tehoistaan tunnettu gotu kola sekä mäkikuisma. Voide on koostumukseltaan kuin kermaa; ohut, mutta täyteläinen. Täydellinen voide kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivuuden, sameuden, epätasaisuuden, punoituksen ja uurteiden hoitoon.

Yövoide/yönaamio: Dafna’s Nutrition yövoide

Ayurvedinen Dafna’s oli yksi tämän vuoden kiinnostavimmista uusista kokeiluista ja sarja kipusi heti suosikkieni joukkoon. Tuotteista jäi erityisesti mieleen adatogeenejä (reishiä, gotu kolaa ja ginseng-juurta) sisältävä yövoide, jonka ylellinen ja täyteläinen koostumus jättää iholle hengittävän ja ohuen kosteuttavan hunnun.

Kuorinta: Suki Resurfacing Enzyme Peel

Käytän nykyisin vain harvakseltaan varsinaista kuorintaa, etenkään kovin tujua sellaista, sillä olen tykästynyt ennemminkin miedon happopitoisuuden sisältäviin iholle jätettäviin tuotteisiin. Muutaman kerran tämän vuoden aikana on kuitenkin tullut tartuttua Sukin hedelmähappokuorintaan ja kyllähän se taikoo iholle ihmeitä. Mutta aivan kuten retinoli-öljynkin kanssa, pidän sen mieluiten tuhkimotuotteena, jonka tehoja en kaipaa jatkuvasti.

Kirkastava naamio: Dr. Alkaitis Universal Mask

Naamioiden kirjo on niin valtava, että päädyin valitsemaan parhaisiin tuotteisiin kaksi erilaista naamiota. Alkaitiksen naamio sopii hyvin samealle, epäpuhtaalle, tulehtuneelle ja ärtyneelle iholle. Tänä vuonna olen fiilistellyt raaka-aineissa erityisesti mineraaleja ja mineraalipitoisia raaka-aineita, sillä mineraalit ovat iholle vieläkin tärkeämpiä kuin antioksidantit ja vitamiinit, joista yleensä puhutaan enemmän. Mineraalit osallistuvat kuitenkin joka ikiseen biokemialliseen prosessiin ihon toiminnassa. Merilevät ja erilaiset vihreät kasvit ovat loistavia mineraalien lähteitä, joita tämä naamio on ladattu täyteen. Naamio on parhaimmillaan Alkaitiksen kasvoveteen sekoitettuna, mutta se toimii hyvin myös esim. veden tai aloe veran kanssa.

Kosteuttava naamio: Esse Cream Mask

Ruttuisen ja elottoman ihon pelastaja. Kulahtaneen ihon elvyttäjä. Kuningatarnaamio. Toimii aina, omalla kohdallani etenkin lentomatkustamisen jälkeen ja sitä ennen.

Sävyttävä päivävoide: Evolve Climate Veil

Loppuvuoden yllättäjä löytyi Evolvelta, kun testasin sarjan uutuuksia, joiden joukossa oli monta timanttia, kuten tämä suojakertoimella 20 varustettu sävyttävä päivävoide. Ohut ja nopeasti imeytyvä koostumus tuo iholle juuri sopivasti sävyä, kuten sävyttävän päivävoiteen tarkoitus on, mutta se sulautuu hyvin vaaleallekin iholle jättäen iholle terveen hehkun.

SPF voide kasvoille: Esse Sunscreen

Tehokas aurinkosuoja ja aidosti ihoa hoitava koostumus eivät varsinaisesti ole sanapareja, jotka kuuluvat samaan lauseeseen – paitsi Essen kohdalla. Ja mikä parasta, tämä voide ei jätä iholle tippaakaan valkoista pintaa, joka on harvinaista fysikaalisella UV-filtterillä ilman nanopigmenttejä.

Ihonhoitoväline: Yin Your Skin® gua sha

Gua sha on parasta, mitä iholleni ja uralleni on tapahtunut tämän vuosituhannen aikana. Se on paitsi mullistanut tehot ja ulottuvuudet ihonhoidossa, mutta myös avannut minulle kokonaisen uuden maailman Kiinalaisen lääketieteen opintoihin. Joten täysin pokkana nimeän omat gua sha -välineeni vuoden parhaiksi ihonhoitovälineiksi, jotka ovat osa paljon laajempaa Yin Your Skin® -konseptia.

Vuoden tulokas: Urang

Pohdin onko epäreilua, etten listannut yhtään Urangin tuotetta vuoden parhaaksi, sillä moni niistä ansaitsisi kyllä pystinsä. Ehdin kuitenkin perehtyä sarjaan kunnolla vasta melko loppuvuodesta ja sarjan tuotteissa ja filosofiassa tuntuu olevan kokonaisuudessaan niin syviä ulottuvuuksia, että tarvitsen vielä aikaa sukeltaa siihen perusteellisemmin. Urang on kuitenkin ehdottomasti vuoden kiinnostavin ja vakuuttavin uusi tulokas ja eiköhän sarjan tuotteista nähdä useampikin ensi vuonna tällä listalla.

Vuoden hurahdus: Foreo Luna puhdistuslaite

En melkein vieläkään usko, että hurahdin tähän värisevään puhdistuslaitteeseen. Saapa nähdä kauanko tämä innostus kestää, mutta ainakaan vielä se ei ole osoittanut laantumisen merkkejä, vaan päinvastoin. Olen tosin edelleen sitä mieltä, että vekotin on ihan liian kallis. Voit lukea perusteellisemman kokemukseni laitteesta täältä.

Vuoden kiinnostavimmat kokeilut: REN Skincare ja Kora Organics

Nämä kaksi sarjaa on pakko mainita vuoden kiinnostavimpina kokeiluina, olen nimittäin testannut lukuisia puteleita molemmilta sarjoilta tänä vuonna, mutta vain harva niistä on päätynyt blogiin asti ja Koralta ei muistaakseni yksikään. Sekä REN että Kora ovat kuitenkin ehdottomasti sarjojen joukossa, joita fanitan ja seuraan tiiviisti. Tuotteet ovat loistavia, mutta jäävät silti timanttisten tuotteiden varjoon. Lupaan ensi vuonna kirjoittaa molemmista sarjoista enemmän, sillä palstatilaa ne kyllä ansaitsevat.

Vuoden paras ihonhoitosarja: Esse

Esse ansaitsee kiistatta vuoden parhaan ihonhoitosarjan pystin. Sarjan tuotteet ovat aivan omalla tasolla ja tehot puhuvat puolestaan. Koko yritys on läpeensä vastuullinen oman tiensä kulkija, suunnannäyttäjä ja edelläkävijä. Minulla on ollut kunnia tehdä sarjan kanssa tiivistä yhteistyötä sen Suomeen rantautumisesta lähtien ja olen myös vieraillut yrityksen tehtaalla Etelä-Afrikassa sekä tavannut perustajan Trevor Steyn monta kertaa, jota suuresti ihailen. Essessä on kerroksia ja mahdollisuuksia ja se on ensimmäinen sarja, jota suosittelen ammattilaisille, jotka etsivät hoitolaan sopivaa sarjaa.

Löytyykö joukosta sinun suosikkejasi? Mitkä ovat omat lempituotteesi tänä vuonna?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,