Beauty

Genuine Beauty Awards 2019: hiustenhoito

Beauty | 29.12.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tämä vuosikymmen blogissa päättyy Genuine Beauty Awardseihin, johon olen valinnut vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Vuosikymmenen loppuhuipennus sen kuin tiivistyy. Tähän mennessä Genuine Beauty Awardeissa on jaettu pystit vuoden parhaille ihonhoitotuotteille, miesten tuotteille, meikeille ja vartalonhoitotuotteille. Nyt on hiustuotteiden vuoro.

Lista on tällä kertaa melkoista yhden sarjan tykitystä, mutta niin se on mennyt melkein joka vuosi: valitsen lähes poikkeuksetta shampoon ja hoitoaineen samalta sarjalta ja siinä sivussa käy yleensä niin, että muutkin hiustuotteet tulee hankittua samalta sarjalta. Tänä vuonna havahduin aivan totaalisesti John Mastersin ylivoimaisuuteen curly girl -kokeiluni myötä. Olin pitänyt sarjan tuotteista todella pitkän tauon ja kun vaihdoin niihin takaisin, vaikutus oli suorastaan radikaali. On ollut todella kiinnostavaa myös huomata, miten hiusten kunnon paranemisen myötä hoitoaineen määrän tarve on laskenut ja hiukset myös selviävät pesun yhteydessä naurettavan helposti entiseen verrattuna. Ensi vuonna uhmaan varmasti hiusten kuntoa ja kokeilen mielenkiinnosta uusia merkkejä, mutta annetaan sitä ennen ansaitut hehkutukset tämän vuoden huipuille.

Vuoden 2019 parhaat hiustuotteet ovat:

Shampoo: John Master Organics Zinc & Sage Shampoo

Kinuskikastikkeelta tuoksuva (ja näyttävä) 2 in 1 shampoo, jonka kanssa ei välttämättä tarvitse hoitoainetta. Omat kutrini kaipaavat kyllä hoitoaineenkin, mutta tämä shampoo ei tee hiuksista takkupesäkettä eikä pese liian voimakkaasti, mutta se vaahtoaa ihanan kuohkeasti, jonka ansiosta tuote on myös todella riittoisaa.

Hoitoaine: John Masters Organics Lavender & Avocado Conditioner

Täysin vertaansa vailla oleva hoitoaine, joka tekee kutreista silkkiä. Kun aloitin kesällä tämän käytön, ”syötin” sitä hiuksille curly girl -metodin mukaisesti ja tällä hetkellä hiukseni tarvitsevat ehkä vajaa puolet siitä määrästä, millä lähdin liikkeelle. Tämä hoitoaine myös selvittää hiukset silmän räpäyksessä.

Tehohoito: John Masters Organics Rose & Apricot Hair Mask

Ruusuntuoksuinen ja kermainen hiusnaamio on loistava kuivien hiusten elvyttäjä ja lisäksi se pitää pörröiset suortuvat ojennuksessa.

Kuivashampoo: Beauty by Earth Dry Shampoo

Vihdoinkin kuivashampoo, jota on helppo annostella! Tässä putelissa on pitkä ja kapea nokka, jonka ansiosta tuotetta voi tupsutella hiuksiin pölläyttämättä niihin kerralla jauholäjää. Lisäksi tuotteista löytyy miedosti sävytetty vaihtoehto punertaville ja tummille hiuksille.

Hiuslakka: John Masters Organics Hair Spray

Ylivoimaisesti kestävimmän pidon antava hiuslakka, joka ei jätä pois harjatessa hiuksiin valkoista töhnäkerrosta (mitä tapahtuu joillakin lakoilla). Pullo on todella iso ja lakka riittoisaa. Tuotteesta löytyy myös matkakokoinen versio, jota on helppo täyttää isommasta pullosta ja kuljettaa mukana käsilaukussa.

Muotoilutuote: John Masters Organics Sweet Orange & Silk Protein Styling Gel

Curly girl -kokeilun myötä tutustuin hiuslakan lisäksi lähemmin myös John Mastersin muotoilutuotteisiin, joiden totesin olevan loistavia. Intoni kiharoihin laantui kuitenkin nopeasti, joten geelille ei ole ollut sen jälkeen käyttöä. Tuote pääsi listalle siksi, että Richard, joka lotraa geeleillä ja erilaisilla muotoiluvoiteilla, on täysin koukuttunut tähän tuotteeseen ja hän sanoo sen olevan paljon parempi, kuin aiemmat synteettiset luottotuotteensa. Tämä geeli ei tahmaa eikä tee hiuksista raskaita, mutta tuo juuri sopivasti tuntumaa ja pitoa muotoiluun. Puteli on ollut käytössä viime kesästä asti ja vetelee vasta nyt viimeisiään.

Hiusvärit: Cultivator’s

Cultivator’sin hiusvärit ovat niin ylivetoja, että käytän niitä varmaan hamaan tappiin asti. Kuohkeampaa ja helppokäyttöisempää koostumusta saa hakea, puhumattakaan upeasta lopputuloksesta. Todistettavasti myös pitkien ja paksujen hiusten kotivärjäys onnistuu tasaisesti ja sotkematta. En malta kuitenkaan odottaa seuraavaa ekokampaajakäyntiä tammikuussa, sillä aiomme kokeilla taikoa kampaajani kanssa Cultivator’seilla kutreihini hieman viileämmän ja kirkkaanpunaisen värin.

Vuoden hurahdus: Amika Polished Perfection Straightening Brush 2.0.

Olen suuri Katie Jane Hughes fani. Kaikki mitä Katie Jane sanoo ja tekee on ihanaa. Paitsi etten voi juuri koskaan ostaa hänen suosituksestaan mitään, sillä Weledan Skin Foodia lukuun ottamatta, ei Katie Jane suosi luonnonkosmetiikkaa. Sen sijaan erilaisia välineitä voin Katie Janen suosituksesta hankkia, kuten tämän Amikan hiustensuoristajaharjan, jolla Katie Jane kihartaa ja muotoilee täydellisen värisiä kutrejaan! Tätä kirjoittaessani Amikan hiusvempele on saapunut Jenkeistä edellisenä iltana ja jouduin tilaamaan sen Shipiton kautta, sillä Amika ei toimita tuotteita Jenkkien ulkopuolelle. Nyt odottelen sopivaa adapteria saapuvaksi, jotta pääsen testaamaan kapistusta käytännössä. En siis vielä tiedä onko tästä mihinkään (siis pakko olla, koska Katie Jane niin sanoo), mutta lupaan raportoida asiasta.

Tuote, jota et tiennyt tarvitsevasi: John Masters Organics Herbal Cider

SOS-tuote niille, joiden hanasta tuleva vesi on kovaa. Omenasiiderietikka on vanha kikka mineraalijäämien putsaamiseen hiuksista sekä ylipäätään tuomaan kutreille pehmeyttä ja sileyttä.

Oletko tehnyt tänä vuonna timanttisia löytöjä hiustuotteissa?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , ,