Beauty

Amatööri testaa: hypetetty curly girl -metodi

Beauty | 1.7.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Eco Beauty Wellness, sisältää huikeat tarjoukset

Kaksi kauneushypeä, mitkä eivät voisi itseäni vähempää kiinnostaa, ovat mikroneulaus ja curly girl -metodi – kunnes kiinnostuin jälkimmäisestä, kiitos poikaystäväni.

Ollaanpa ihan rehellisiä: en ole todellakaan hiustenhoidon ammattilainen. Ymmärrän kyllä hiusväreissä ja hiustuotteissa käytettävistä kemikaaleista paljonkin, mutta varsinaisessa hiustenhoidossa en ole todellakaan asiantuntija, saatika hiusten käsittelyssä. Nyt kun kosmetologiopinnoistani on kulunut turvallisesti 20 vuotta, voinen tunnustaa, että huijasin opettajaa pakollisella kampauskurssilla: tein osan kampauksista valmiiksi vain siihen saakka, että opettaja kävi tarkastamassa ja hyväksymässä kampauksen, jonka jälkeen purin sen. En ole koko elämäni aikana onnistunut tekemään banaaninutturaa omin neuvoin alusta loppuun saakka. Osaan tehdä tasan kolme ”kampausta”: tiukan ponihännän, vaihtelevasti onnistuvan epämääräisen nutturan ja tavallisen letin. Ranskanletistä voin vain haaveilla. Ei liene yllätys, että pakolliset hiusopinnot laskivat tutkintotodistukseni keskiarvoa.

Minulla oli vuosia lyhyt tukka, jossa oli erikoinen ja trendikäs leikkaus (teini-ikäisenä minulla oli myöskin rastat, kätevää noin niin kuin hiustenhoidon ja kampausten osalta, vai mitä?). Lyhyt tukka oli pakko pestä joka päivä, jotta se näytti hyvältä. Päivittäisen pesun vuoksi hiukset tietenkin rasvoittuivat todella nopeasti. Tiedä sitten kumpi oli syynä liimalettiin, jos hiuksia ei pessyt joka päivä: liian tiheään pesuväliin totutettu hiuspohja vai lyhyt tukka, joka vaati paljon muotoilua. Hiuspohjani kutisi myös paljon, jonka vuoksi välttelin shampoossa mm. sulfaatteja, sillä niistä kutina vasta villiintyikin.

Kesällä 2016 vietin 1,5 kuukautta Balilla ja aloin kasvattamaan pitkiä hiuksia. Ystäväni teki minulle ihania lettikampauksia, jonka ansiosta saatoin pitkittää hiusten pesuväliä viikkoon. Pesuvälin pidentäminen oli aluksi täyttä tuskaa hiuspohjan talinerityksen normalisoituessa. Lienee parempi, että jätä yksityiskohtaisemman kuvauksen hiuspohjani erittämistä kemiallisista tuotoksista väliin. Pikkuhiljaa kuontalo kuitenkin tottui uuteen pesurytmiin ja hiuspohja alkoi rauhoittua kutinalta ja rasvoittumiselta. Tässä kohtaa on varmasti paikallaan muistuttaa, että hiuspohjaan pätee ihan sama sääntö kuin kasvojen ihoon: mitä voimakkaammin hiuspohjaa pesee, sitä enemmän sen oma suoja kärsii ja talineritys joutuu epätasapainoon, kun päänahka koittaa hädissään korjata kärsinyttä omaa suojaa. Lopputuloksena hiukset rasvoittuvat nopeasti, mutta päänahka voi kutista, hilseillä ja ärtyä.

Käytin lyhyessä tukassa aineita, jotka oli tarkoitettu rasvoittuvalle hiuspohjalle. Kesästä 2016 lähtien olen pessyt hiukset vain 1-2 kertaa viikossa, mutta en ole täysin vaihtanut käyttämiäni tuotteita liimaletin pelossa. Nykyisin hiukseni ulottuvat reilusti yli puolen selän – eli tukka on aivan täysin erilainen kuin kolme vuotta sitten. Tässä kohtaa joku hiusammattilainen varmaan puistelee päätään, että olisiko kannattanut jossain kohtaa päivittää se hiustenhoitometodikin?! (Toteaisin taatusti samalla tavalla, jos kyseessä olisi ihonhoito.)

Pitkähiuksisena olen ollut fiksautunut kahteen eri hiustyyliin: joko föönaan hiukset suoraksi tai pidän ne kiinni. Jos hiukset ovat kiinni, ne ovat tiukalla ponnarilla, nutturalla tai letillä. En ole osannut käyttää mitään hiussolkia, pinnejä tai klipsejä. Hiuslaatuni muistuttaa hevosen jouhta. Se on vahva, jäykkä, itsepäinen ja paksu. Ja hiuksia on paljon. Hiukset eivät ole luonnostaan täysin suorat eivätkä kiharat, vaan jotain siltä väliltä. Latvat kuivuvat helposti. Äidilläni sen sijaan on luonnonkiharat, isän hiukset (tai ne mitä niistä on jäljellä) muistuttavat puolestaan myös hevosen jouhta. Summasummarum, hiukseni ovat todella haastavat! Olen aina halunnut pitää hiuksiani enemmän auki, mutta suoraksi föönaaminen on työlästä ja hiukset ei koskaan näytä auki hyvältä kuin korkeintaan päivän.

Kun curly girl -metodihype alkoi, en lotkauttanut sille korvaanikaan. Kiharan tavoittelu ei todellakaan ole minua varten, sillä minähän haluan hiusteni olevan suorat. En voinut käsittää, miksi suorahiuksiset ihmiset kohkasivat metodista, joka on tarkoitettu kiharan hoitoon. Suuresta vastustelusta huolimatta, päätin sentään lukea mistä metodissa on kyse – vain todetakseni ettei se todellakaan ole minua varten.

Yhtenä aamuna kiinnitin huomiota hiuskuontaloaan suihkussa pieteetillä selväksi harovaan poikaystävääni. Hän todellakin erotteli joka ikisen hiussuortuvan hellävaraisesti sormin hoitoaineen kanssa. Hiusten pesun jälkeen hän selvitti ne vielä harvapiikkisellä harjalla yhtä hellävaroen. Ja sen jälkeen hän käytti laskelmieni mukaan ainakin kahta geelintapaista muotoilutuotetta (niitä kahta, jotka piilotan aina peilikaappiin – Insta-seuraajani tietävät mistä on kyse). Kun hiukset olivat luonnollisesti kuivuneet, ne kihartuivat kevyesti ja näyttivät ihanalta. Anteeksi mutta noudattaako poikaystäväni tietämättään curly girl -metodia?! Tiedustelin onko hän kuullut metodista ja selvisi, että tämä oli ihan hänen oma kehittelemänsä surffikihara-metodi.

Jäin kuitenkin miettimään näkemääni, koska hiukset näyttivät niin ihanalta. Hiusten harominen hoitoaineen kanssa noin pieteetillä makes sense, sillä kyllähän se kosteuttaa hiuksia todella tehokkaasti. Omat hiukseni tuntuvat puolestaan kuivalta melko pitkältä matkalta, varsinkin latvoista.

Enkö ole käyttänyt tarpeeksi hoitoainetta tai hoitavia ja kosteuttavia tuotteita? Mitä hiuksilleni kävisi, jos kokeilisin curly girl -metodia ihan vain kosteuttamistarkoituksessa? Entä jos hiukseni ovatkin vuosien saatossa muuttuneet luonnollisesti kiharammaksi, kuten äidilleni kävi iän myötä, mutta minä olen yrittänyt pitää niitä väkisin suorana?

Metodi alkoi kiinnostamaan toden teolla, joten päätin kokeilla, miten se vaikuttaisi. Koska en itse ole hiusammattilainen, kilautin henkilölle, joka tuli ensimmäisenä mieleen, kun on puhe luonnollisesta hiustenhoidosta. Eco Beauty Wellnessin perustaja ja omistaja Aila Soliman on pitkän linjan ekokampaaja, jolla on vuosien kokemus hiustenhoidosta luonnollisin konstein.

Curly girl -metodi Ailan ohjeiden mukaan:

– Curly girl -metodi on saanut alkunsa afrohiusten hoitona 2000-luvun alussa. Metodiin voivat tarttua kaikki, joiden hiukset ovat taipuvaisia kihartumaan. Jotkut tarttuvat curly girl -metodiin vain siksi, että haluavat taltuttaa pitkään vallinneen suoristustrendin.
– Metodi on tapa käsitellä kiharaa ja taipuisaa tukkaa niin, että kihara tulee entistä näkyvämmäksi. 
– Curly girl -hiustenhoitorutiini sopii kaikille, joiden hiuksista löytyy pienikin määrä luonnonkiharaa tai laineita. Menetelmää voivat toteuttaa myös kuivat ja kosteusköyhät hiukset omaavat.
– Metodin ideana on ladata hius täyteen kosteutta, jolloin sen luonnollinen kiharuus tulee esiin helpommin, hiukset ovat kiiltävät ja pörröisyys tasoittuu.
– Metodin tuotteissa ei käytetä: silikoneja, sulfaatteja tai alkoholia.
– Hiuksia ei käsitellä lämmöllä eikä myöskään harjata tai kammata, muuta kuin harjoilla tai harvapiikkisellä kammalla, jotka soveltuvat kiharalle hiukselle.
– Vältettäväksi suositellaan useissa lähteissä myös hajusteita, rakennepaikkaavia ainesosia ja kuivattavia muotoilutuotteita, kuten hiuslakkaa.
– Muotoilussa korostetaan kiharaa ja hyödynnetään alkoholittomia geelejä. — Hiukset saa kuivatettua föönauksen sijaan luonnollisesti mm. käyttämällä Aquisin hiusturbaania.
– Hoitoaine on avainsana Curly girl -metodissa; voit aloittaa metodin jo pelkällä hoitoaineella.
– Tuotteita suositellaan kerrostamaan hiuksiin, jolloin niiden kosteutus on tehokkaampaa ja helpompaa – siksi rutiinissa suositellaan lisättäväksi myös jätettävä hoitoaine, hiusnaamio ja kiharoita tukeva muotoilugeeli tai -vaahto.
– Myös erilaiset öljyt tekevät hyvää kiharoille hiuksille. Muista, että mitä huokoisempi hius sen enemmän se imee itseensä eri tuotteita.  

Lisäksi Aila muistuttaa päänahan ongelmista: curly girl -metodi soveltuu suurimmalle osalle ihmisistä, mutta aina täytyy muistaa huomioida erilaiset päänahan ongelmat. Jos jokin toimii jollekin, voi olla, ettei se toimi toiselle. Shampoo on tärkeää valita oman päänahan kunnon mukaisesti.

Luonnonkosmetiikassa löytyy jo hyvin laajasti vaihtoehtoja eri tilanteisiin. Päänahan kunto heijastaa myös sisäistä olotilaa kehossamme, samoin kuin kasvojenkin iho. Jos päänahka oireilee, on suositeltavaa panostaa sisäisesti nautittaviin rasvahappoihin, sinkkiin sekä vitamiineihin ja hivenaineisiin. Kokeile co-washia eli hoitoainepesua, mikäli haluat että hiuksiin kohdistuu mahdollisimman vähän rasitetta. Hoitoainepesu pyritään tekemään hiuksille mahdollisimman harvoin ja ihanteellinen pesuväli vaihtelee hiustyypistä riippuen muutamasta kerrasta viikossa aina joka toinen viikko -pesuun.

Ailan ohjeistuksen jälkeen olen siis viisaampi. En tavoittele kiharaa, vaan ensi sijaisesti kosteutta, koska hiukseni ovat selkeästi kosteusköyhät. Lisäksi tavoitteeni on päästä eroon addiktiosta föönata hiukset suoraksi sekä totutella pitämään hiuksia auki ilman föönausta. Haluan oppia näkemään hiukseni uudella tavalla ja löytää uusia tapoja niiden auki pitämiseen.

Saan testattavakseni seuraavanlaiset hiustenhoitosetin curly girl -metodiin John Masters Organicsilta:

John Masters Organics Zinc & Sage Shampoo with Conditioner

Ensin tekee mieli mainita, että tämä shampoo tuoksuu kinuskikastikkeelle. Tämä shampoo on kuitenkin omiaan curly girl -metodiin, sillä se on niin sanottu 2 in 1 shampoo, joka on niin hoitava, ettei sen kanssa tarvita välttämättä hoitoainetta. Sanottakoon kuitenkin, että curly girlissä hoitoaine on tietenkin tarpeen. Tämä shampoo sopii erityisen hyvin kuivalle, kutisevalle ja ärtyneelle hiuspohjalle sekä kuiville hiuksille. Sinkki ja salvia helpottavat hiuspohjan kutinaa ja ärsytystä ja vehnän aminohapot jättävät hiukset kiiltäviksi. Shampoon vaahto on ihanan kuohkeaa ja se ei tosiaankaan pese liian voimakkaasti – mutta ilman hoitoainetta en tämän kanssa selviäisi!

John Masters Organics Lavender & Avocado Conditioner

En ole varmasti ikinä kokeillut tehokkaampaa hoitoainetta. Lyhythiuksisena välttelin viimeiseen asti näin hoitavaa tuotetta, jonka vuoksi tämä ei ole koskaan päätynyt pitkäaikaiseen käyttööni. Nyt kuitenkin tajusin kertalaakista, että juuri tämmöistä hoitoainetta pitkät hiukseni ovat kaivanneet, mutta olen hoitanut niitä liian kevyillä tuotteilla. Käytän hoitoainetta reilusti ja hieron sen myös hiuspohjaan. Sitten haron suortuvat huolellisesti selväksi yksitellen latvaan asti. Hiukset tuntuvat silkiltä heti huuhdellessa.

Tämä hoitoaine soveltuu erityisesti kuivalle ja luonnonkiharalle hiuslaadulle sekä niille, jotka kärsivät hiustenlähdöstä. Curly girl -metodissa hiukset voi kuulemma myös pestä pelkällä hoitoaineella. Tämä tuntuu kuitenkin hitusen omituiselta. Kenties tässä kuitenkin tapahtuisi samanlainen ahaa-elämys kuin puhdistusöljyissä konsanaan…?

John Masters Organics Hair Mask with Rose & Apricot

Hiusnaamiot eivät ole totisesti kuuluneet hiustenhoitorutiiniini ennen tätä. Nyt sitoudun kuitenkin käyttämään naamiota joka toinen viikko. Tämä naamio on todella kermainen ja se tuntuu hiuksia vahvistavalta. Hiukset eivät mielestäni selvity yhtä hyvin tällä kuin hoitoaineella, mutta naamio tuntuu puolestaan olevan syvältä kosteuttava ja ravitseva, vähän kuin hiusöljyt, mutta helpommin käytettävässä muodossa.

Aprikoosinkiviöljy ravitsee hiuksia ja päänahkaa, vehnäproteiini vahvistaa hauraita hiuksia ja ruusuvesi kosteuttaa. Hiusnaamio on erityisesti normaaleille hiuksille sopiva.

John Masters Organics Sweet Orange & Protein Styling Gel

Pitkät hiukset kasvatettuani en ole käyttänyt säännöllisesti muita muotoilutuotteita kuin hiuslakkaa. Nyt lakka jää kuitenkin hyllylle ja tilalle tulevat geelit. Curly girl metodia testatessani kävi hyvin nopeasti selväksi, että geelit ovat todellakin tässä rutiinissa oleellinen osa ja yhtä nopeasti karisivat myös ennakkoluuloni siitä, että luonnolliset geelit tekevät hiuksista lähmäiset. Tällä geelillä ainakaan ei ole lähmäletistä pelkoa, sillä geeli ei tee hiuksista kovia ja raskaita, vaan joustavat ja tuuheat. Pesuväliä ei myöskään tarvitse lyhentää geelin vuoksi. Jättimäinen pullo kestää myös käytössä varmaan ikuisuuden.

Levitän geeliä plopattuihin (eli hiusturbaanin sisällä kuivuneisiin) hiuksiin, joka imee tehokkaasti märistä hiuksista kosteuden pois. Käytän geeliä melko reippaasti, noin kaksi teelusikallista, ja puristelen sen hiuksiin. Puristelen hiuksia myös tyvestä saakka, koska pitkät ja paksut hiukset ovat melko painavat, mikä tietenkin suoristaa niitä. Geelin avulla puristelu tuo todellakin esiin kiharan, jota en tiennyt omistavani!

John Masters Organics Shine On

Tämä geeli tuo puolestaan edellistä enemmän kiiltoa ja pehmeyttä eikä mielestäni sellaisenaan tuo ainakaan omaa piilevää kiharaani esiin yhtä tehokkaasti. Kihara ei kuitenkaan ole varsinainen tavoitteeni, vaan hyväkuntoinen, kiiltävä ja pehmeä hius – siihen tämä toimii loistavasti. Aivan yliveto tämä geeli on myöskin kuiviin hiuksiin ja tätä geeliä kuluukin niinä päivinä, kun en pese hiuksiani.

Aquis hiusturbaani

Erityisestä, imukykyisestä materiaalista valmistettu hiusturbaani on curly girl -metodissa avainsana. Hiusturbaani kääritään hellävaraisesti turbaanin sisään ja annetaan sen imeä liika kosteus hiuksista pois. Tämä vaihe on nimeltään ploppaaminen.

Sanottakoon, että ploppaamisesta huolimatta hiukseni kuivuvat ikuisuuden, siksi en ole vielä ratkaissut, miten metodi olisi nopeinta toteuttaa arkena. Märillä hiuksilla kun ei tee mieli huidella ihmisten ilmoilla, eikä mennä myöskään nukkumaan. Olisi kiva kuulla, miten toiset pitkähiuksiset tämän tekevät, jos föönin käyttö on ehdoton nou nou?

Kokemukseni curly girl -metodista

Olen kokeillut curly girl -metodia nyt viisi kertaa. Täytyy sanoa, että hiukseni eivät ole ensinnäkään koskaan olleet näin hyväkuntoiset. Ensisijaisesti metodi on siis opettanut kosteuttamaan hiuksiani ja hoitamaan niitä uudella tavalla, joka sopii nykyiseen pituuteen paremmin. Olen myös pitänyt hiuksia auki lähes joka päivä, mikä on aivan ennenkuulumatonta. Olen löytänyt uusia tapoja antaa hiusten olla auki ja olen opetellut käyttämään pinnejä ja klipsejä – yhdessä loivien laineiden kanssa ne olivatkin avainsana, että aloin tottua uuteen tyyliin.

Metodin myötä on myös selvinnyt, että hiukseni eivät suinkaan ole enää tätä nykyä suorat, vaan lainehtivat. Jouhimainen hius näyttää mielestäni aina hieman karhealta, mutta metodin ansiosta hiuksiin tulee huomattavasti enemmän pehmeyttä, kiiltoa ja joustavuutta.

Aion hoitaa hiuksiani metodin mukaisesti jatkossakin – tosin sillä poikkeuksella, että käytän harjaa ja hiusten kuivaamiseen pitää myös keksiä nopeampi ratkaisu. Ensi sijainen tavoitteeni ei ole tuoda kiharaa esiin, vaan hoitaa ja kosteuttaa hiuksia riittävästi sekä tuoda hiukset esiin sellaisina, kuin ne luonnollisesti ovat.

Kuten jo mainitsinkin, äidilläni on luonnostaan kiharat hiukset. Siispä laitoin myös hänet kokeilemaan curly girliä kesäreissullani Keski-Suomeen. Kuvat kertovat varmasti kaiken olennaisen – äidin hiuksista tuli aivan mielettömän ihanat! Hänelle toki kiharan esiin tuominen ei ole varsinaisesti haastavaa, mutta myös äiti totesi hiusten olevan jo yhden kerran jälkeen paljon kosteutetummat ja pehmeämmät kuin aiemmin.

Curly girl -metodiin löytyy varmasti lukuisia hyviä tuotteita, mutta olin kyllä itse todella tyytyväinen John Mastersiin. Pakko paljastaa sarjasta muuten sellainen oleellinen kehitys, että tuotteille on tulossa Ecocert-sertifikaatti ja kuulemma ensi vuonna lanseerataan uusi Mom & Baby -tuotelinja.

Alekoodi

Eco Beauty Wellness verkkokauppa: saat koodilla Katja15 31.7.2019 asti 15 % alennuksen verkkokaupan koko valikoimaan. Alennus ei koske tuotemerkkejä Josh Rosebrook, Kahina Giving Beauty, Kjaer Weis sekä gua sha tarvikkeita. 


Eco Beauty Wellness ekokampaamo: kaikkiin hiustenvärjäys- sekä hoitopaketteihin ilmainen kosteuttava ja rakennepaikkaava mantelihoito tai laventeli-avokadohoito kaupan päälle. Lisää oheinen hoito varaukseesi ja merkitse lisätiedot-kenttään, että olet blogini lukija.

Ruudun sillä puolen on varmasti kokeneempia curly girl -metodin noudattajia. Olisi kiva kuulla millaisia kokemuksia teillä on metodista ja miksi aloitte sitä noudattamaan?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

22 kommenttia artikkeliin “Amatööri testaa: hypetetty curly girl -metodi”

 1. Nuppu

  Itselläni on pitkät ja paksut taipuisat hiukset ja päädyin mielenkiinnosta testaamaan metodia. Luonnoskosmetiikkaa olen käyttänyt jo vuosia ja hiukset ovat hyvässä kunnossa jo alkujaan. En tosin noudata kaavaa pilkuntarkasti vaan käytän harjaa esim. ennen suihkua tai kun takut vaatii selvitystä, pesen shampoolla ja föönaan geelin kuivaksi ihan normi lämmöllä, muuten kuivumisessa kestäisi ikuisuus. Ja hyvin hiukset kihartuu, ovat kiiltävämmät ja pehmeämmät ja ihanaa kun ei tarvitse enää raudalla kihartaa Olen myös huomannut, että itse tekemä pellavansiemengeeli toimii parhaiten, muut testaamani tekevät helposti vähän lättänän lopputuloksen ja säästää myös rahaa. Joten ehdottomasti positiivinen juttu vaika vähän liiankin hypetetty metodi

  • Olen kyllä myös sitä mieltä, että ei mitään metodia tarvitse orjallisesti noudattaa, kuten ei esim. korealaista ihonhoitorutiinia 😀 Mutta tosiaan pääpiirteet tästä metodista ovat tehneet kuontalolle ihmeitä!

 2. Fiina

  Moikku kohtalontoveri!

  Myös minulla on pitkät puoleenväliin selkää ulottuvat, erittäin paksut ja jouhimaiset hiukset. Meidän erotuksena on se, että omani omat luonnostaan kihartuvaa sorttia. Olen koko elämäni saanut kuulla miten valtavan ihanat hiukset minulla on, mutta varsinkaan teini-ikäisenä siltä ei aina tuntunut, kun yritin milloin milläkin keinolla väen vängällä suoristaa tai muutoin kurittaa hiuksia.

  Curly girlin noustessa pinnalle kaverit rupesivat innostamaan minua metodin kokeiluun. Tutustuttuani totesin jo noudattavani metodia jo vastaavanlaisella omanlaisella metodilla kuin poikaystäväsi. Tosin minun ei erityisemmin ole tarvinnut koskaan houkutella kiharaa esille.

  Itselläni on toiminut varsinaisen curly girl -metodin sijaan pitkissä paksuissa hiuksissa erityisen hyvin muutama kikka. Ensinnäkin jouhimaisuus yhdistettynä kiharaan aiheuttaa helposti avointen hiusten takkuuntumista tuulessa, jos on vähäänkään enempää muotoilutuotteita. Toki tämä voi johtua vain väärin valituista tuotteistakin. Tämän vuoksi olen keskittynyt enemmän hoitoaineisiin kuin muotoilutuotteisiin. Pyrin myös välttämään muita hiuksiin pesun jälkeen jätettäviä tuotteita kuin jätettäviä hoitoaineita, koska minun arkijärjellä en pidä ajatuksesta, että pesuväli shampoolla on pitkä, mutta käytetään paljon muotoilutuotteita.

  Toisekseen kuivatukseen olen kehittänyt lähes uskonnollisesti toteuttamani rutiinin, jolla hiukset eivät kiharru aamuun mennessä MacGyverin näköisiksi (pitkien kiharoiden oma tahto, oh yes…). Pesen hiukset aina iltaisin. Märillä hiuksilla nukkuminen on aluksi inhaa, mutta siihen tottuu, kun sen toteuttaa tietyllä tavoilla. Mieluumin märillä hiuksilla uneen kuin koko päivä arjessa märillä hiuksilla (kuivuminen kestää tuntikausia). Kuivaan hiukset pesun jälkeen ensin curly girlin vastaisesti froteepyyhkeellä hiusturbaaniksi rullaten. Tämän jälkeen laitan jätettävän hoitoaineen, jonka jälkeen laitan päähän varsinaisen hiusturbaanin. Hiusturbaani saa imeä hiuksista ylimääräistä vettä noin tunnin ajan ennen nukkumaanmenoa. Juuri ennen nukkumaanmenoa otan turbaanin pois ja letitän hiukset löysälle ranskanletille siten, että letti tulee toisesta sivusta etupuolelle. Nukun siten, että nostan letin tyynylle takaraivon alle, jottei se kastele alkuyöstä niskaa ja hartioita. Aamulla hiukset ovat vielä avatessa hieman kosteat. Tällöin kieritän hiukset päälaelle ”donitsimaiseen” nutturaan ja kiinnitän hiusdonitsilla (paras trendi aikoihin). Aamupäivään mennessä avaan hiukset ja avot, ne ovat seuraavan viikon ihanan pehmeät ja sopivilla kiharoilla! Kuulostaa monimutkaiselta, mutta laiskalle ihmiselle loistava tapa saada pitkät hiukset kuivumaan nätiksi ilman fööniä.

  Mukavaa viikonalkua!

  • Olen tehnyt saman huomion muotoilutuotteista ja takkuuntuvuudesta, mutta pakko sanoa, että näillä JMO:n geeleillä ei ole kyseistä ongelmaa, varsinkaan Shine On geelillä! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

   Mä puolestani inhoan mennä märillä hiuksilla nukkumaan. Joskus vuosia sitten tein sitä. Onnekseni teen töitä suurimmaksi osaksi kotona, joten kun pesen hiukset aamulla, ne saavat kuivua päivän aikana rauhassa. Mutta jos pitää lähteä johonkin nopeasti, niin on se fööni kaivettava esiin!

 3. Lilja

  Itse aloin tutustumaan tähän metodiin joskus 2010-luvun alussa, kun no poo ja muut vastaavat metodit alkoivat kiehtomaam. Olinnaisin osa on se mitä ainesosia eri tökötit sisältävät. Curly girl ei toimi, mikäli hiuksissa on esim. paljon silikonin jämiä. Myös ploppausturbaanin teko on tärkeä tehdä oikein (eikä ”normi”turbaanin tavoin). Käytän tähän yleensä isoa teepaitaa! Toden teolla tutustuin metodiin tyttäreni syntymän jälkeen. Hänellä on ihanat mutta kuivat korkkiruuvikiharat (isä tummaihoinen). Tätä nykyä meillä on paljon eri tuotteita kotona. Tytär on kohta kuusi vuotias, ja olen pessyt hänen hiuksena samppoolla kahdesti. Muuten pesen kevyellä hoitoaineella (eli mekaanisesti hieroen). Tämän jälkeen hoitoaine ja hiusten selvittely, hiusten huuhtelu, leave in hoitoaine (yleensä pari eri) ja viimeiseksi öljy. Googlaa LOC ja LCO, joiden kautta pääset lukemaan tuotteiden järjestyksestä 🙂 en käytä geeliä enkä föönaa – en omia enkä tyttären hiuksia. Omat kuivuvat nopeasti, tyttären useamman tunnin, mutta iltaisin kun menee nukkumaan märillä hiuksilla teen löysän ranskanletin. Mutta, eniten tämä kaikki on kiinni siitä, minkälaiset hiukset on. Ne pitää oppia tumtemaan, jotta tietää, mitä ne kaipaavat!

 4. Jenni

  Hauska lukea sinun tarinaa hiuksista ja olin positiivisesti yllättynyt, että lähdit kokeilemaan tätä kuuluisaa metodia. Siskolleni tämä voisi sopia hyvin, hänellä on kauniin taipuisat hiukset. Minulla isäni kaltaiset suorat jouhet ja näitä on paljon.
  Minä helpotin elämää leikkaamalla nyt niskasta selvästi lyhyemmät ja kevennettiin reilusti. Kyllästyin paksuun polkkaan.
  Minua kiinnostaa tämä metodi tyttären hiuksille, mutta luulen meneväni hänen kans Aulille suoraan johonkin hoitoon ja latvojen leikkaukseen. Siinä samalla voin pyytää neuvoa miten voisin toteuttaa hänen hiuksiin tätä metodia. Hänellä on aivan samanlaiset hiukset kuin minulla on ja oli nuorena. Paljon pitkää hiusta ja alkava murrosikä vaikuttaa myös hiuspohjan toimintaan. On itselle paljon helpompaa mennä suoraan ammattilaisen käsiin ja pyytää hänelle sopivat vihjeet sekä tuotteet.
  Odotan mielenkiinnolla nähdä sinut livenä uudella hiustyylillä ja toivon että loppukesän puolella olet taas Helsingissä vetämässä jotain kivaa mihin tulla.
  Sinulla on kaunis äiti ja mikä ihana yhdennäköisyys teillä onkaan. ❤️

  • Paksu polkka oli minullakin vuosia ja se on kyllä ehkä kaikista hiustyyleistäni ikuisesti haastavin! Pakko olla tip top!

   Äidin nuoruuskuvista huomaan meidän yhdennäköisyyden todella hyvin, nykysistä en lainkaan 😀

  • Sitä kyllä usein pitää omia hiuksiaan vaikeina, mutta ehkä tosiaan kyse vain siitä, että oppisi tuntemaan omat hiukset, hoitamaan niitä oikein ja laittamaan ne tavalla, joka istuu niihin luonnollisesti, oma tyyli toki huomioiden. Kuten ihonhoidossakin 🙂

 5. Ulpu

  Katsoin heti ekasta kuvasta, että onpas sun hiukset tosi luonnonkauniit. Oikein hyvä idea olla suoristamatta. 🙂 Ja äitisi hiuksia olen myös ihastellut ennenkin.

  Mä aloin noudattaa vähän vahingossa CG-metodia, mut en mitenkään fanaattisesti. Mulla on kasvatus menossa ja väsyin jatkuvaan föönaamiseen aamuisin niin aloin puristella kiharaa esiin. Mulla on luonnontaipuisa tukka ja kyllähän se hellällä hoidolla hyvin voi ja kihartuu. Lyhyellä tukallakin voi siis harrastaa CG:ä 🙂 Vielä, jos viitsin panostaa enemmän tuotteisiin ja noudattaa eri vaiheita, saan varmaan kunnon hurlikurlin.

 6. Amalia

  Hei, Kiinnostaa kuulla lisää siitä miksi mikroneulaus ei kiinnosta? Minulle on kosmetologit sitä usein hehkuttaneet ja olisi kiva kuulla mielipiteesi asiasta.

  • Sanottakoon, että en ole koskaan kokeillut mikroneulausta, joten mielipiteeni perustuu vain lukemaani sekä mielikuvaani. Joka tapauksessa pidän metodia aivan liian rajuna tapana ihosolujen uudistamiseen sekä varsinkin kotikäytössä erittäin riskialttiina hygienian vuoksi.

 7. Emmi

  Mulla ei ole kokemusta varsinaisesti CG-metodista, koska mulla on lähes piikkisuora tukka. Mutta jos kaipaat lähinnä hyväkuntoista hiusta, etkä kiharaa, niin tässä mun parhaat vinkit ☺️
  Hiustenhoidossa mulla on käytössä sunkin suosittelema Khadin Rose- shampoo, jauheshampoot/hoidot ja öljyt. Hoitoaineena Santen kiiltohoitsikka, millä ei kylläkään ole sertifikaattia jonkun ainesosan takia.
  Mä en koskaan harjaa märkää hiusta. Puristelen hiukset sileään pyyhkeeseen (hamam) tai esim teepaitaan. Kuivaan hiukset aina föönin viileimmällä puhallusteholla. Vie noin 15 minuuttia, mutta ei voi mitään uskon siihen, että märkä hius venyy ja vaurioituu jo omasta painostaan, saati hinkkautuessaan pyyhkeeseen tai tyynyyn koko yön. Selvin hiukset hoitoainetta levittäessä suihkussa ja föönauksen jälkeen harjaan varovaisesti kuivat hiukset auki.
  Hiukset pidän kiinni pehmeillä kangasponnareilla, joissa ei ole metallisia kiinnikkeitä. Parhaat ponnarit olen itse tehnyt sukkien resoreista
  Yksi ylivoimaisesti eniten hiusten kuntoon vaikuttaneista seikoista on mun hiusharja. Ostin pari vuotta sitten Englannissa käsintehdyn Mason Pearsonin nylon+villisikaharjaksisen harjan, ja se on joka pennin arvoinen. Mun hiusten katkeilu on vähentynyt dramaattisesti ja hius kasvaa nyt pidemmäksi kuin koskaan ja latva ei ole ohentunut. Tekee myös päänahalle todella hyvää ja antaa hiuksille uskomattoman kiillon. Oon ihan varma, että tää hiusharjojen Rolls Royce hurmais myös sut.

  • Khadin Rose shampoo, jauheet ja öljyt tekee hiuksille kyllä uskomattoman hyvää! Ja kyllä muuten huomasikin hiusten kunnossa, kun olin vaihtanut niistä pois, kunnes nyt JMO:n oikein valituilla tuotteilla taas hyvässä kunnossa. Täytyypä ottaa Khadit vertailun vuoksi käyttöön kun nykyiset JMO:t loppuu, tosin hoitoaineen pidän jatkossakin JMO:lta. Kun vielä jaksaisi värkätä sen Khadin jauheen kanssa säännöllisesti, itse nimittäin koen, että juuri se on ihmetuote.

   Mulla ei valitettavasti toimi Mason Pearson ja sen tyyliset harjat, ne piikit on vain liian lyhyet paksuun tukkaan, käytin siis pari vuotta. Vaihdoin noin puoli vuotta sitten toiseen luksus-harjaan Aerin Beautylta, joka toimii mulle huomattavasti paremmin, vaikka ei olekaan samanlaiset harjakset kuin Mason Pearsonissa. Sanoisin, että mun kohdalla on siis enemmän kyse käyttömukavuudesta, hiuksethan kyllä pitää niistä piikeistä 🙂

   • Emmi

    Munkin mielestä se Khadin rutiini on vähän liian työläs, mullakin tovi aikaa, kun oon viimeksi tehnyt. Mutta tulee kyllä niin ihanat hiukset ja tekee hiuspohjalle hyvää.
    Oliko sulla tosta Mason Pearsonilta kuitenkin se versio, missä on nylonpiikit joukossa? Ei mullakaan toimi pelkkä luonnonharjas.
    Aquisin hiusturbaani on seuraavana ostoslistalla, senkin bongasin aikoinaan sun blogista. Hiustenhoitokin on vaan”harrastus” mihin saa upotettua yllättävän paljon euroja

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>