Astrologia

Rajat ja rakkaus – Uusikuu Ravussa

Astrologia | 2.7.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 2.7. – 31.7.2019

Heinäkuu alkaa voimakkaissa merkeissä, kun uudenkuun ohella saamme täydellisen auringonpimennyksen Ravussa. Rapu on tunnetusti arkkityyppinen Muumimamma, huolehtivainen, lämmin, tunteellinen, mutta myös luja, johtava ja aloitteellinen. Ravun merkkiin kuuluu sen mielenkiintoinen moniulotteisuus, jota toisinaan myös ailahtelevaisuudeksi kutsutaan. Kuun hallitsema Rapu tuntuu pitävän sisällään kuun monet vaiheet ja alati muuntuvan tunne-elämän. Kuu on Ravussa kotonaan, onhan se Ravun oma hallitsija. Ravun symboliikkaan mahtuu jokaisessa meissä asuva turvaa ja hoivaa tarvitseva lapsi, pieni romanttinen ja nostalginen runotyttö sekä ruokkiva ja huolta pitävä Suuri Äiti.

Tällä uudenkuun kartalla tuntuu kuitenkin nyt korostuvan Ravun napakka, ohjat käsissä pitävä ja kontrolloiva puoli. Onhan tässä leijuttu neptunisissa tunnelmissa jo monta kuunkiertoa, joten tämä on juuri sitä mitä nyt tarvitaankin; vakavoitumista, kurinalaisuutta, sääntöjä, rakenteita, pitkän tähtäimen suunnitelmia ja asioihin tarttumista. Kesälomako muka? Huihai, nyt kuulkaa tehdään tiukka välitilinpäätös, arvioidaan tilanne, määritellään toivottu päämäärä ja sinne pääsemiseen tarvittava toimintasuunnitelma. Uudenkuun energia on nimittäin jämäkkä, vakava, realistinen, eteenpäin vievä mutta vaativa. Ajassa on suorasukainen ja tiukka sävy. Totuudellisuus, jopa viiltävyyteen saakka, on nyt tärkeässä roolissa.

Sydämeltään tämä rapukuu on kuin rakastava mutta ankara äiti. Lusmuilu tai vastuun pakoilu ei ole mahdollista, ja moni jo pitkään ratkaisevaa askelta lykännyt voi tuntea sen yhtä aikaa pelottavana ja huojentavana. Kun vetkuttelu ja välttely eivät enää vetele, alkaa oikeasti tapahtua ja hitaalla liekillä pinnan alla kuumottanut ahdistuskin alkaa hälventyä samaa tahtia asioiden kohtaamisen ja oikeisiin toimenpiteisiin ryhtymisen myötä.

Uudenkuun kartalla on aspektikuvio nimeltä Jumalan nyrkki tai Thorin vasara, voit valita suosikkisi, ja siihen se valinnan vapaus sitten jääkin. Nimiensä mukaisesti nyrkki ja vasara nimittäin kuvaavat energiaa, jonka juuret ovat jo aikaa sitten tehtyjen valintojen tulosta. Emme ole minkään mystisen kohtalon saati tähtikuvioiden vaikutusten uhreja, sen sijaan itse (vastoin parempaa ymmärrystä) tekemämme valinnat tai valitsematta jättämiset ovat nyt ovella ja vaativat huomiota. Erityisen kiinnostavaksi asian tekee se, että tämän kuvion kärki osoittaa Merkuriusta, joka on juuri aloittamassa perääntymisjaksoaan Leijonassa. Merkurius edustaa kaikkea mikä liittyy sanoihin, mieleen, ajatteluun, viestintään tai kommunikointiin, ja sen lisäksi vielä logistiikkaan, kaupantekoon, sisaruksiin sekä lyhyisiin matkoihin. Perääntyvä Merkurius tunnetusti saattaa kuvata aikaa, jolloin väärinkäsitykset, viivästymiset, peruuntumiset, mielenmuutokset tai muut arkipäivää kummasti hankaloittavat hajoamiset ja hermoja koettelevat jumiutumiset rikastuttavat yleensä moitteettomasti sujuvia tilanteita.

Tämä Merkuriuksen perääntyminen on nyt erityisen huomionarvoinen siksi, että se on kahden pimennyksen välissä sekä siksi että sen asema on niin alleviivattu tässä auringonpimennyksen kartalla. Merkurius Leijonassa on perinteisesti luova, itsevarma, kovaääninen ja rohkeasti mielipiteitään ilmaiseva. Se on klassinen opettajan Merkurius, joka tietää miten asiat pitäisi tehdä ja mikä kenellekin on parasta, eikä pelkää sanoa sitä ääneen. Tällä hetkellä Merkurius on liittojen, yhteistyön ja parisuhteen asteroidin Junon sekä energiaa, toimintaa ja aggressiota edustavan Marsin välissä, ja kuten aiemmin jo mainittiin, Thorin vasaran kärjessä. Mars ja Merkurius ovat yhdessä melkoinen totuudentorvi, näkemyksiä lauotaan rehellisyyden nimissä, ja tilanteesta riippuen kyse voi olla ilmaa puhdistavasta avoimuudesta ja arvokkaan informaation antamisesta, mutta myös riidanhaastamisesta ja silkasta pätemisen tarpeesta. Tämä on hieno kuvio, jossa mieli saa poikkeuksellisen annoksen rohkeutta ja suoruutta, ja vilpittömästi sydämestä käsin puhuttaessa isoja asioita voi tapahtua. Mutta mikäli puheenvuoro on egolla, joka pyrkii hoitamaan arvottomuuden tunnettaan sanallisilla valtataisteluilla, seuraukset voivat olla nyt isommat kuin mitä ennalta osaisi kuvitella.

Pimennysajassa on aina oma erityinen energialatauksensa, ja varsinkin herkät ihmiset voivat kokea tällaisina aikoina monenlaisia tuntemuksia unettomuudesta ylivirittyneisyyteen sekä tahmeaan uupumukseen, jolle ei tunnut olevan mitään selitystä. Pohjimmiltaan tämän auringonpimennyksen teema käsitteleekin rajoja, huolenpitoa, jaksamista ja vastuukysymyksiä. Mikäli näissä asioissa on jotain perustavanlaatuisesti vialla, elämä näyttää meille mistä on kysymys. Asia tuskin jää epäselväksi missä, milloin, kenen seurassa ja minkälaisten asioiden äärellä tunnet tyhjeneväsi omasta voimastasi, jaksamisesta ja innostuksesta. On oma velvollisuutesi huolehtia omista rajoistasi ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin, mikäli muiden tuntuu mahdottoman vaikealta kunnioittaa niitä. Ota sisäinen rapuenergiasi käyttöön täydessä voimassaan ja ryhdy rakastavaksi, mutta napakaksi äidiksi tai edes Maija Poppaseksi itsellesi. Anna itsellesi omaa aikaa kuulostella mikä on sinulle tärkeää ja mitä tarvitset. Sitten vastaa tarpeisiisi ja anna itsellesi sellaista huolenpitoa ja hoivaa (ja ravintoa!) mitä olet salaa toivonut jonkun toisen antavan sinulle.

This above all: to thine own self be true, And it must follow, as the night the day, Thou canst not then be false to any man.

Shakespeare

Kuukauden keskeiset teemat: vakavoituminen, elämän realiteetit, päätökset, totuudellisuus, rehellisyys, business, aikuistuminen, päämäärätietoisuus, kulminaatiopiste, ei paluuta, välitilinpäätös, ankaruus, rakenteet, velvollisuudet, koti, perhe, vanhemmuus, vastuu, periksiantamattomuus, sitkeys, luotettavuus, pitkäjänteisyys, sen puolustaminen mikä on tärkeää, rajat, huolenpito, vastuun ottaminen omasta onnellisuudesta, tarpeet ja niiden täyttäminen

Uudenkuun astrologiset kuviot: Täydellinen auringonpimennys ja uusikuu yhtymässä kuun yläsolmuun. Khiron neliö uusikuu. Uranus sekstiili uusikuu. Saturnus oppositio uusikuu.  Saturnus ja Pluto Kauriissa yhtymässä kuun alasolmuun. Mars, Merkurius ja Juno yhtymässä Leijonassa neliössä Uranukseen. Jumalan nyrkki eli Thorin vasara: kantana Jupiter ja Neptunus, kärkenä Merkurius. Mars siirtyy Leijonaan 2.7. Venus siirtyy Rapuun 3.7. Merkurius alkaa perääntyä Leijonassa 8.7. Khiron alkaa perääntyä 9.7. Täysikuu ja osittainen kuunpimennys Kauriissa 16.7. Merkurius perääntyy Rapuun 19.7. Aurinko siirtyy Leijonaan 23.7. Venus siirtyy Leijonaan 28.7. Merkurius lopettaa perääntymisen 1.8. Uusikuu Leijonassa 1.8.

Avainsanat: