Beauty

Viikon purkki: Biologique Recherche Lotion P50 PIGM400

Beauty | 4.7.2019 | Katja Kokko

Maailmasta löytyy muutama tavanomainen kosmetiikkasarja, joiden toivoisi olevan luonnonkosmetiikkaa. Yksi niistä on Biologique Recherche, jota ei voi kutsua pelkästään kulttisarjaksi, vaan onnistuneesti vaalituksi kauneussalaisuudeksi, josta tietävät vain kaikista vaativimmat kuluttajat.

Kuten sanottua, ranskalainen Biologique Recherche ei ole luonnonkosmetiikkaa, vaan edustaa pikemminkin tehokasta hoitolakosmetiikkaa autenttisimmillaan: sarjan teho perustuu tieteellisesti tutkittuihin ja luonnollisiin aktiiviaineisiin, mutta sarjan tuotteet ovat myös teknisiä, joka näkyy kosteusvoiteissa ja seerumeissa: niiden INCI-listoista löytyy silikoneja ja mikromuoveiksi luokiteltuja aineita. Hoitonesteet ja boosterit ovat puolestaan luonnollisia, joten jotain saan minäkin sarjalta sentään valikoitua myös omaan käyttööni – onnekseni ne ovatkin sarjan hypetetyimpiä kulttituotteita.

Biologique Recherchesta ei tee mielenkiintoista pelkästään sen yli 30-vuotinen historia tuloksellisen ihonhoidon uranuurtajana tehokkaine raaka-aineineen, vaan taustalla vaikuttava ymmärrys ihon fysiologisista toiminnoista – siksi tuotteissa onkin monia asioita, jotka resonoivat itselleni (jos nyt unohdetaan ne silikonit).

Mielenkiinnosta olen kokeillut myös sarjan yhdestä kosteusvoiteesta pienen näytteen vain todetakseni, että keinotekoisen koostumuksen todella tuntee, kun on tottunut pelkkään luonnonkosmetiikkaan, eikä tunne ole lainkaan miellyttävä. Mainittakoon kuitenkin, että kaikkien tuotteiden säilöntäaineet ovat täysin ok, eli raaka-aineiden painopiste on luonnollisuudessa ja luontaisen kaltaisissa raaka-aineissa.

Erityisen sarjasta tekee myös sen haasteellinen saatavuus: tuotteita on vaikea metsästää nettikaupoista tai jos sellaisia löytyykin, täytyy kirjautua käyttäjäksi ja tehdä ensin ihoanalyysi ennen kuin tuotteen ostamisesta voi haaveilla. Tuotteita on siis saatavilla vain virallisista sarjan hoitoloista – ja onnekseni myös Liberty Londonista! Libertyssä onkin sarjan oma hoitola, jonka vuoksi lienevät saaneet luvan myydä tuotteita. Toisaalta, Libertystä ei löydy muita kuin niche-brändejä, joten siinä mielessä sarja on ihan omiaan tuon legendaarisen tavaratalon valikoimaan ja kyseiselle myyntipaikalle pääseminen on jo itsessään suuri saavutus mille tahansa brändille.

Sanottamakin lienee selvää, että monet superjulkkikset hehkuttavat sarjaa. Hypettäjiin kuuluvat mm. Victoria Beckham, joka käyttää kuulemma sarjan sian pernan uutetta sisältävää boosteria ja kosmetiikkaguru Caroline Hirons, joka vannoo acid toningin nimeen.

Viikon purkki on:

Biologique Recherche Lotion P50 PIGM400

Kohderyhmä

Raaka-ainetietoiset ja korkeaa laatua sekä tehokkuutta ja tuloksia vaativat kuluttajat, ammattilaiset. Luonnollisuutta arvostavat, joille luonnonkosmetiikka ei kuitenkaan ole ehdoton valinta.

Kenelle sopii?

Samealle iholle ja pigmenttiläiskille. Herkkähipiäisille ei tämä versio P50 nesteistä sovi.

Miten markkinoidaan?

Hellävaraisesti kuorivat ja kirkastavat, happamat P50 hoitonesteet ovat koko sarjan kulmakivi. Jokainen P50 neste tarjoaa saman tyyliset hoitotulokset, mutta neljä erilaista P50 nestettä on suunniteltu erilaisten ihojen tarpeisiin. PIGM400 on tarkoitettu pigmenttiläiskien ja samean ihon hoitoon. Tuote kuorii, puhdistaa ja uudistaa ihoa sekä pitää ihon pH:n happamana.

Nimi P50 viittaa siihen, että tuote uudistaa ihon 50 päivässä – P tarkoittaa peelingiä ja 50 tarkoittaa 50 päivää, jonka aikana iho ehtii uudistua kahdesti.

Mitä sisältää?

Water (Aqua), Glycerin, Niacinamide, Sodium Glutamate, Lactic Acid, Sodium Lactate, Lactobacillus/Wasabia Japonica Root Ferment Extract, Magnesium Chloride, Mandelic Acid, Phytic Acid, Citric Acid, Gluconolactone, Magnesium Sulfate, Propylene Glycol, Palmaria Palmata Extract, Levulinic Acid, Salisylic Acid, Sodium Salicylate, Spiraea Ulmaria Extract, Vinegar (Acetum), Sodium Levulinate, Phenoxyethanol, Alcohol Denat., Microcitrus Australasica Fruit Extract, Prunus Persica (Peach) Leaf Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ascorbic Acid, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract.

Hapan neste sisältää laajan kirjon miedosti kuorivia happoja: AHA-happoja, BHA-happoa ja PHA-happoa: maitohappoa, omenahappoa, mantelihappoa, sitruunahappoa, salisyylihappoa ja glukonolaktonia. Tuote tuoksuu vahvasti omenaviinietikalle, jota se myöskin sisältää, eli mitään tuoksuelämystä tältä tuotteelta on turha odottaa. Lisäksi neste sisältää niasiiniamidia eli B3-vitamiinia ja wasabiuutetta, joita käytetään pigmenttiläiskien hoitoon. Magnesium ja mesiangervo puolestaan puhdistavat ihoa.

Arvio tuotteesta

Onhan tämä nyt osastoa maailman paras hoitoneste tai kasvovesi, millä sitä sitten haluaakaan kutsua. Vastaavanlaisia ei luonnonkosmetiikasta pahemmin löydy, lähimmäksi yltänevät Whamisan Tonerit.

Caroline Hironsin tavoin yhdyn acid toningin kannattajiin, sillä se on yksi täyteläisen, kuulaan ja sileän ihon kulmakivistä. Lisäksi rakastan sitä, että tuotteessa on viinietikkaa, vaikka sen tuoksu jakaa taatusti mielipiteitä. Mutta jos rakastaa kombuchaa ja hapankaalia, rakastaa tätäkin. Sarjan tuotteissa kiehtookin myös se, ettei tuotteita ole kuorrutettu ihanilla tuoksuilla, vaan tuoksut ovat sitä itseään. Voinette kuvitella miltä tuoksuu esimerkiksi sian pernasta valmistettua uutetta sisältävä boosteri.

Hoitonestettä ei todellakaan tarvitsee kerrostaa iholle, vaan yksi kerros huolellista taputtelua kosteuttaa tehokkaasti ja heleyttää ihon välittömästi. Herkempi hipiäisen on kuitenkin syytä valita nesteistä hellävaraisin versio ja suunnitella ihonhoitorepertuaari yhdessä ammattilaisen kanssa, jotta aikaan ei saa vahinkoa.

Kuorivista hapoista huolimatta nestettä voi käyttää myös kesällä, mutta aurinkoisella säällä tai auringossa pidempiä aikoja oleskellessa on aurinkosuojakerroin aivan ehdoton. Lisäksi tuotteen kanssa ei voi käyttää mitään muita kuorivia tuotteita, eli sarjasta ei löydy tavallisia kuorintoja mekaanisena eikä kemiallisena.

Biologique Recherche on sarja, joka ei todellaakaan ole kaikkia varten, mutta ne joille se kolahtaa, jäävät taatusti uskollisiksi käyttäjiksi.

Käytätkö purkin loppuun?

Ehdottomasti!

Ostaisitko uudestaan?

Ostan uudestaan.

Arvosana asteikolla 1-10: 10

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 10

Mistä voi ostaa?

Sepä se, vaikeasti saatava tuote. Lontoossa Liberty tavaratalosta.

Minkä tuotteen sinä toivoisit päätyvän Viikon purkin armottomaan syyniin?

Löydät kaikki edelliset viikon purkki -jutut täältä.

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , ,