Beauty

Vinkit kuulaaseen kesäihoon

Beauty | 7.7.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Kesälomakausi on virallisesti alkanut. Poimi talteen vinkit kuulaaseen kesäihoon, lomailitpa sitten kesämökillä tai paratiisirannoilla.

Kahden maan välillä seilatessani olen tullut siihen tulokseen, että olisi relevanttia kirjoittaa opas ihonhoitoon ilmaston mukaan. Säätilat saattavat nimittäin tätä nykyä olla mitä tahansa – siinä missä iho pysyi Suomessakin viime kesänä kosteutta tihkuvana ja täyteläisenä, tänä kesänä kuiva ilma uhkaa imeä ihon vesivarantoja kuiviin niin, että ihosta tulee helposti kurttuinen ja kiristävä.

Aurinkovoiteen käyttö, matkustaminen, saunominen ja uinti aiheuttavat ilmaston ja säätilan lisäksi iholle ulkopuolista stressiä, joka kannattaa huomioida ihonhoidossa, jos haluaa säilyttää kuulaan lasi-ihon kesälläkin. Käytännössä tämä tarkoittaa ihon kosteus-rasvatasapainon ylläpitämistä sekä ihon suojaamista liialliselta auringolta. Lisäksi lentomatkustamiseen liittyy vielä omat erityishaasteensa, mutta rasitukselta ei säästy myöskään pitkillä juna- ja automatkoilla.

Korealainen ihonhoitorituaali tarjoaa parhaat metodit hyvinvoivaan ihoon kaikkina vuodenaikoina. Tässä vinkit, joilla voit hienosäätää ihonhoitorutiiniasi ja optimoida ihosi kunnon kesän reissuilla lomailitpa sitten mökillä, paratiisirannalla tai kaupungissa:

Unohda ihon hoitaminen lentokoneessa

Lentomatkustaminen on tullut minulle valitettavan tutuksi muuttuneiden asumisjärjestelyiden myötä. Ennen kannoin lentokoneessa mukanani kasvosuihketta ja pidemmillä matkoilla kosteuttavaa sheet maskia. Tätä nykyä ohjeistaisin kyllä aivan päinvastoin, sillä lentokoneen ilmastointi pitää huolen siitä, että iholle taputeltava kosteus haihtuu ilmastoinnin mukana ja itse asiassa ulkoisesti ihon pinnalle levitettävä vesi/neste kiihdyttää kosteuden haihtumista iholta yhdessä ilmastoinnin kanssa. Sheet mask voi vielä toimia harson muodostavan okklusiivin (eli kosteuden haihtumista ehkäisevän vaikutuksen) ansiosta, mutta tämän jälkeen iholle pitää kyllä taputella kasvoöljyä tai -balmia, joka estää kosteutta haihtumasta iholta.

Siispä suosittelenkin panostamaan ihon huolelliseen kosteuttamiseen ja kosteuden lukitsemiseen ihoon ennen lentoa ja elvyttämään ihoa heti lennon jälkeen.

Ennen lentoa:

– Taputtele iholle lentoa edeltävänä aamuna kosteuttavaa hoitonestettä tai kasvovettä seitsemän ohutta kerrosta 7 skin methodin mukaisesti. Whamisan Deep Rich Toner on tärppituote ennen lentoa.
– Käytä iholle sitten kosteuttava sheet mask, joka toimii superkosteuttavan tehoseerumin tavoin, mutta kosteus ja aktiiviaineet imeytyvät harson ansiosta tavallista seerumia tehokkaammin. Whamisalta löytyy kolme erilaista sheet maskia, jotka kosteuttavat ja kirkastavat ihoa sekä sisältävät runsaasti antioksidantteja.
– Levitä tämän jälkeen iholle reilusti vesimäisen ohutta kosteusvoidetta; Whamisan Water Creamia kosteuttavampaa voidetta saa hakea.
– Lukitse kosteus ihoon kasvoöljyllä, joka sisältää runsaasti omega-rasvahappoja ja antioksidantteja, sillä ne suojaavat ihoa lentokoneen rasittavalta ilmalta. Whamisan kasvoöljyssä on loistava hinta-laatusuhde.
– Lopuksi iho kannattaa suojata BB-voiteella, sillä se antaa vielä viimeisen suojan kuivattavalta, ulkoista stressiä iholle luovalta ilmalta. Whamisan BB-voide sisältää aurinkosuojakertoimen 50 ja voide tekee ihosta upean kuulaan ja luonnollisen näköisen.

Lennon jälkeen:

– Tee sama rutiini uudelleen, sheet mask toimii jälleen tehokosteuttavana ja ihoa elvyttävänä tuotteena. Oma tärppisuositukseni Whamisan kolmesta sheet maskista on Organic Seeds Sheet Mask, joka parantaa ihon elastisuutta, siloittaa ryppyjä ja kosteuttaa tehokkaasti. Naamio sisältää fermentoituja ohransiemeniä, riisiä, kauranjyviä, adukipapua, soijapapua ja seesaminsiemeniä.
– Jatka ihon runsasta kosteuttamista usealla kasvovesi/hoitonestekerroksella sekä sheet maskilla vielä muutama päivä lennon jälkeen.
– Tätä samaa rutiinia voi hyödyntää kuka tahansa tilapäisesti kosteusköyhästä ja kiristävästä ihosta kärsivä.

Kasvoöljy on ihon paras kaveri kesälläkin

Kylmäpuristetut kasviöljyt ovat superruokaa iholle. Ne sisältävät omega-rasvahappoja, jotka ravitsevat iholle hyödyllisiä bakteereja, vahvistavat solukalvoja, uudistavat ja kiinteyttävät ihoa, pitävät ihon pinnan sileänä ja parantavat ihon omaa suojaa, sillä ne vahvistavat ihon sarveiskerroksen solujen välissä olevaa rasva-ainetta, joka ikään kuin muuraa sarveistuneet solut yhteen – tätä kutsutaan solujen väliseksi ”sementiksi” ja se muodostaa yhdessä sarveiskerroksen solujen ja ihon pinnalla olevan hydrolipidikalvon kanssa ihon ”tiilimuurin” eli suojabarriäärin, joka on terveen ja kauniin ihon a ja o.

Omegoilla on myös pienimuotoinen kyky suodattaa UV-säteitä ja suojata ihoa UV-säteiden aiheuttamilta vanhenemisen merkeiltä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että iholle ei tarvitsisi käyttää aurinkosuojaa pitkiä aikoja (15-20 minuuttia pidempään) suorassa auringonpaisteessa oleskellessa, vaan sitä, että omegat toimivat ihoa tehokkaasti hoitavina aineina aurinkosuojan ohella, sillä UV-filtterit ainoastaan heijastavat (tai kemialliset suodattavat) UVA- ja UVB- säteitä, joten niiden vaikutus rajoittuu ainoastaan siihen aikaan, kun ihoa suojataan liialliselta UV-säteilyltä – toisin sanoen niillä ei ole mitään hoitavia vaikutuksia.

Kasvoöljyyn liittyy edelleen useita myyttejä, esimerkiksi ihon rasvoittuvuudesta ja ihohuokosten tukkeutumisesta ja lisäksi moni karsastaa öljyjen tuomaa kiiltoa. Aidot kylmäpuristetut kasviöljyt kuitenkin tasapainottavat talineritystä rasvoittuvallakin iholla ja ehkäisevät ihohuokosten tukkeutumista, kun muistaa ensin huolehtia ihon runsaasta nesteyttämisestä kasvovedellä tai hoitonesteellä. Jokaisella kasviöljyllä on kuitenkin oma uniikki rasvahappokoostumuksensa ja esimerkiksi rasvoittuvan ja helposti tukketuvan ihon kannattaa suosia runsaasti omega-3- ja -6-rasvahappoja sisältäviä kasviöljyjä.

Kasvoöljyt jättävät hetkeksi levityksen jälkeen kiiltävän pinnan iholle, mutta imeytyvät nopeasti. Öljyt toimivat ihanteellisesti meikin alla, sillä meikkipohja levittyy kauniisti niiden päälle. Aavistuksen kiiltävä iho näyttää lisäksi terveeltä ja täyteläiseltä täysin mattapintaisen sijasta, jossa puolestaan rypyt ja kuivuus korostuvat. Jos viettää mieluummin kesällä aikaa ilman meikkipohjaa, öljy jättää ihon kauniin kuultavaksi ja suojaa samalla ihoa kosteuden haihtumiselta.

Itse lotraan kesällä(kin) reilulla kädellä hoitoneste-kasvoöljykombolla – käytän öljyä kasvoille ja kaulalle noin pipetillisen aamuin illoin. Whamisan Organic Flowers Facial Oil kasvoöljy on ihanteellinen ikääntyvälle ja kuivalle iholle, sekä arpien, samean ihon ja epätasaisen ihon värin hoitoon. Se sisältää geishojen kauneusöljynä käyttämää kameliaöljyä sekä arganöljyä, oliiviöljyä, hasselpähkinäöljyä, jojobaöljyä ja kurpitsansiemenöljyä, jotka parantavat ihon elastisuutta, uudistavat ja siloittavat ihoa. Lisäksi kokonaisuutta täydentävät Whamisan käyttämät fermentoidut kasviuutteet, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja.

Lue lisää fermentoitujen raaka-aineiden hyödyistä tästä postauksesta.

Kuulas meikkipohja + aurinkosuoja yhdessä

Oikotie kuulaaseen kesäihoon syntyy Whamisan BB-voiteella, joka sisältää aurinkosuojakertoimen 50. Korkeasta suojakertoimesta huolimatta huomauttaisin kuitenkin, että jos tuotetta käyttää vain ohuen kerroksen (kuten yleensä on tapana, jos tavoittelee hyvin luonnollista meikkipohjaa), ei suojakerroin yllä 50:een, vaan laskee radikaalisti. Jos on hyvin vaaleaihoinen ja oleskelee auringonpaisteessa pidemmän aikaa, kannattaa levittää meikkipohjan alle aurinkovoide erikseen.

Whamisan BB-voiteella peittävyyttä on helppo säädellä läpikuultavan luonnollisesta erittäin peittävään. Voide on hyvin riittoisaa ja mukana tuleva vippamainen sieni on levittämiseen erittäin kätevä, vaikka yleensä pakkauksissa valmiina olevat välineet eivät ole mistään kotoisin. Kätevä pakkaus toimii pumppaamalla purnukan kantta alaspäin, jolloin siinä olevat reiät annostelevat tuotetta kannen päälle.

Tein taannoin BB-voiteesta videon Instagramiini, se löytyy edelleen profiilini kohokohdista. Tästä postauksesta löytyy myöskin kuva, jossa minulla on BB-voide kasvoillani. Täytyy sanoa etten ole kyllä törmännyt vastaavan pinnan jättävään meikkipohjaan. Viikko sitten ihailin ystäväni Kirsikan upeaa ihoa, joka oli kuin suoraan korealaisesta kauneuslehdestä – kävikin ilmi, että hänellä oli kasvoillaan juuri samainen BB-voide (toki Kirsikan iho on upea muutenkin, mutta tuolla voiteella siinä oli aivan erityinen hehku, josta en saanut silmiäni irti!).

Mielestäni kesän kaunein meikkipohja syntyy 7 skin methodilla, runsaalla määrällä kasvoöljyä sekä hyvin pienellä määrällä meikkipohjaa.

Pakkaa reissuun pienesti, mutta älä vähäisesti

Whamisan kaikista tuotteista löytyy matkakokoiset versiot BB-voidetta ja aurinkovoiteita lukuun ottamatta. Älä tingi lomalla ihonhoitorutiinin tehokkuudesta, sillä muuten teet karhunpalveluksen ihollesi, vaan pakkaa mukaan pieneen tilaan menevät matkakokoiset tuotteet. Kannattaa myöskin säilyttää tyhjät matkakokoiset tuotteet, sillä voit täyttää ne seuraavalla reissulla uudelleen ja vältät turhan muoviroskan syntymistä.

Ohjeet täydelliseen korealaiseen ihonhoitorutiiniin sekä kaiken tarvittavan, mitä ihonhoidosta tarvitsee tietää, löydät Kuulaan kaunis kirjastani.

Löydät kaikki postaukseni Whamisasta täältä.

Kuvat Katja Kokko

Lähde: Essential Fatty Acids and Skin Health, Giana Angelo, Ph.D.

Avainsanat: , , , , , , , , , ,