Beauty

Uusi luonnonkosmetiikkarakkaus: Siam Botanicals

Beauty | 27.2.2019 | Katja Kokko

Valmistaudu tuoksuelämysmatkalle Kaakkois-Aasian kauneimmille paratiisirannoille.

Kävin viime vuoden lopussa Lontoossa kasvo gua sha -koulutuksen (gua shasta on tulossa juttua blogiin myöhemmin), jossa käytimme thaimaalaisen Siam Botanicalsin tuotteita. Sarja on BDIH-sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki ja se on käytössä monissa hotelleissa ja kylpylöissä muun muassa Thaimaassa, Singaporessa ja Malediiveilla. Euroopassa sarjan jakelija on täällä Lontoossa.

Ihastuin Siam Botanicalsiin koulutuksessa niin palavasti, että päädyin tilaamaan tuotteita itselleni laajemman repertuaarin. Blogijuttu on ollut to do -listalla jo hyvän tovin, ja eilen purnukoita kuvatessani totesin, että nyt on pakko laittaa seuraava tilaus jo menemään, sillä lempibalmini pohja häämöttää uhkaavasti.

Haluan ehdottomasti esitellä sarjan teille, sillä tuotteet ovat todella laadukkaita, kohtuuhintaisia ja raaka-aineluettelot pelkästään ihanaa luettavaa. Sarja ei ole vielä saatavilla Suomesta, joten tässä on loistava tärppi jollekin maahantuojalle (joka ehtii olla nopea!).

Ulkoasultaan Siam Botanicals ei herätä mitään ihastuneita huokailuja, mutta vannon, että tuotteet puhuvat puolestaan ja niiden aromaterapeuttiset tuoksut hivelevät aistinystyröitä.

Ainoa tuotekategoria mitä en voi hehkuttaa, ovat sarjan kasvovedet, sillä ne ovat hyvin yksinkertaisia kukkaisvesien seoksia. Tässä ei periaatteessa ole mitään vikaa, mutta jos vaatii kasvovedeltään/hoitonesteeltään enemmän tehoja ja kosteuttavia vaikutuksia, niin tässä jäädään aika kauaksi esimerkiksi Whamisan ja 100% Puren kaltaisista teholiemistä. Rosewater & Glycerin Tonicista löytyy sentään glyseriiniä, joka on humektantti eli ihoon kosteutta tuova aine.

Minulla on käytössä Siam Botanicalsilta Lemongrass & Ginger Milk Cleanser puhdistusmaito, Repair Formula öljyseerumi, Pomegranate & Passionfruit kasvoöljy, Tamanu & Cucumber kasvobalmi ja Lemongrass & Ginger Skin Conditioner vartaloöljy.

Tehdäänpä tarkempi katsaus tuotteisiin:

Lemongrass & Ginger Milk Cleanser

Puhdistusmaito on koostumukseltaan täyteläisempää kuin maidot yleensä ja sitä voisi kutsua jopa voidemaiseksi. Putsarin pohjasta löytyy aloe vera -mehua ja ruusunmarjansiemenöljyä, jotka uudistavat ihoa. Tehoaineina on kirkastavaa ja rauhoittavaa kurkku-uutetta, antibakteerista timjamia ja antioksidanttista oliivinlehtiuutetta. Aromaterapeuttinen ja aisteja virkistävä (sekä mielikuvissa Thaimaahan kuljettava) tuoksu tulee rosmariinin, laventelin, inkiväärin ja sitruunaruohon eteerisistä öljyistä, jotka myös tasapainottavat talineritystä ja ehkäisevät epäpuhtauksien syntymistä.

Putsarin kanssa kannattaa käyttää apuna musliiniliinaa tai kasvosientä, sillä se ei huuhtoudu iholta täydellisesti. Tästä ominaisuudesta en varsinaisesti anna miinusta, sillä puhdistukseen kannattaa aina käyttää muutenkin apuna musliiniliinaa tms., sillä se tehostaa syväpuhdistavaa vaikutusta. Tulehtuneiden näppyjen päältä ei tule kuitenkaan koskaan hangata liinalla voimakkaasti, vaan oltava todella varovainen tai käyttää täysin huuhtoutuvaa putsaria.

Tamanu & Cucumber Face Balm

Aaah miten voi yksinkertainen ja autenttinen tuote ollakin ihana (varmaan juuri sen vuoksi)! En nyt mene vannomaan, että tamanu & kurkku -balmi olisi Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Beauty Balmia parempi, mutta ei kyllä kauaksi jäädä ja ainakin tällä hetkellä tämä on minun balmilistani ykkönen (tämän postauksen kirjoitettuani balmeja lähti tilaukseen kaksin kappalein, jotta se ei varmasti pääse loppumaan).

Kerron heti alkuun, että tämän balmin tuoksu ei taatusti miellytä kaikkia, mutta kuten tiedätte, minä koen perverssiä vetoa erikoisiinkin tuoksuihin. Balmin sisältämällä tamanuöljyllä on hyvin voimakas ominaistuoksu ja myös kurkunsiemenöljy tuoksuu tuotteessa voimakkaasti. Hajusteita tai eteerisiä öljyjä ei balmista löydy, joten tuoksu on tosiaankin melko yty.

Balmi sisältää tamanuöljyä, manteliöljyä, guavaöljyä ja kurkunsiemenöljyä (sekä sen kasassa pitävää hydrogenoitua kasviöljyä ja säilyvyyttä parantavaa E-vitamiinia). Tamanuöljy on väriltään tummanvihreää, josta balmi saa värinsä. Öljy on tunnettu ihoa hoitavista, uudistavista ja antibakteerisista vaikutuksista ja siitä on saatavilla paljon myös tutkimuksia, sillä tamanuöljy on yksi suosituimmista raaka-aineista Kaakkois-Aasiassa muun muassa vaurioituneen, ärtyneen ja epäpuhtaan ihon hoidossa.

Guavaöljy on koostumukseltaan ohutta ja se sopii hyvin epäpuhtaalle ja akneiholle. Se siloittaa ihoa, pieniä juonteita ja parantaa ihon kosteustasapainoa. Guavaöljy sisältää myös lykopeenia, joka korjaa auringon ja vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita iholta.

Kurkunsiemenöljy vahvistaa ihon suojabarriääriä ja ehkäisee kosteutta haihtumasta iholta parantaen samalla ihon elastisuutta ja ihosolujen uusiutumista. Se on erinomainen atopian, herkän ihon, psoriasiksen, aknen ja auringossa palaneen ihon hoidossa.

Tamanu-kurkku balmi on sijoitettu hieman hassusti naamiot-kategoriaan Siam Botanicalsin verkkokaupassa, mutta kyllä tätä ihan tavallisen ihoöljyn/balmin tapaan käytetään. Yhteenvetona balmista voi todeta, että tämä on sarjan virallinen SOS-tuote monille iho-ongelmille. Ytystä tuoksustaan huolimatta balmi sopii myös hajusteallergiselle, koska se ei sisällä lainkaan eteerisiä öljyjä.

Repair Formula

Kas tästä pullosta löytyykin sitten ultimaattisen loistava cocktail korjaavia ja uudistavia aineksia. Repair Formula öljyseerumi sisältää tamanuöljyä, moringaöljyä ja arganöljyä sekä geraniumin ja bergamotin eteerisiä öljyjä.

Öljyseerumi tekee ihosta sileän, kuulaan ja tasaisen ja se sopii loistavasti kaikille ihotyypeille. Raaka-aineista täytyy nostaa esille erityisesti moringaöljy, joka kuuluu tamanun kaltaisiin monivaikutteisiin ihmeraaka-aineisiin ja se sopii myös monien iho-ogelmien kuten ihottumien, psoriasiksen, epäpuhtaan ihon, arpien, pigmenttiläiskien ja veltostuneen ihon hoitoon. Eteeriset öljyt tasapainottavat ihon luonnollista talineritystä, mikä tekee tuotteesta ihanteellisen sekä kuivalle että rasvaiselle iholle.

Pomegranate & Passionfruit Facial Oil

Tämä pullo sisältää annoksen superfoodia iholle: jojobaöljyä, granaattiomenansiemenöljyä, passionhedelmänsiemenöljyä ja guavaöljyä.

Passionhedelmänsiemenöljystä olen intoillut blogissa useaan otteeseen, se on nimittäin loistava öljy erityisesti helposti tukkeutuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Öljy imeytyy nopeasti ja rauhoittaa tulehduksia. Granaattiomenansiemenöljy pehmentää karheaa ihoa, suojaa kollageenia, uudistaa ja vahvistaa ihoa sekä korjaa aurinkovaurioita. Se on kallis öljy ja siksi sitä käytetään yleensä tehoaineena. Näiden öljyjen kanssa se ei ole kyllä yhtään huonossa seurassa.

Tämä öljy ei sisällä eteerisiä öljyjä, joten se sopii myös hajusteallergiselle ja tuoksuherkille.

Lemongrass & Ginger Skin Conditioner

Tämä oli vahinkotuote, sillä sain tilaamani Lemongrass & Ginger puhdistusmaidon sijasta ensin tämän öljyn, pullot kun ovat erehdyttävästi saman näköisiä. Pahoillaan en tästä vahingosta ollut, sillä sitruunaruohon ja inkiväärin tuoksuinen vartaloöljy on aivan ihana ja kuten olen muutamaan otteeseen blogissa harmitellut, laadukkaita vartaloöljyjä ei ole liioin tarjolla, vaikka se on ihonhoidon perustuote. Jojobaöljypohjainen vartaloöljy imeytyy nopeasti enkä keksi miksi tämä ei sopisi myös kasvojen iholle.

Siam Botanicals edustaa hyvin perinteistä ja autenttista luonnonkosmetiikkaa. Tällä tarkoitan, että tuotteiden koostumukset eivät ole teknisiä ja moderneja ja emulsioita ei sarjasta löydy puhdistusaineita lukuun ottamatta – eli seerumeita ja kosteusvoiteita ei sarjassa ole. Kasvojen kuorinta-aineet ovat myös öljypohjaisia mekaanisia kuorintoja, eli ne eivät sovi kaikille ihotyypeille ja vaativat poistamiseen musliiniliinan. Tuotteet eivät sisällä iholle turhia raaka-aineita ja koska suurin osa tuotteista on öljypohjaisia, ei säilöntäaineita tarvitse käyttää. Eteeristen öljyjen käyttö hajusteina tai täysi hajusteettomuus on myös autenttisinta luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan.

Sarja tarjoaa hyvin kokonaisvaltaisen ihonhoitoelämyksen ja yhdistämällä kuratoidut tuotteet esimerkiksi korealaisten ihonhoitotuotteiden kanssa, saa tehokkaampaa ihonhoitoa hakea hakemalla.

Oletteko törmänneet Siam Botanicalsiin aiemmin?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,