Beauty

Talven tehokkaimmat hoitonesteet

Beauty | 16.1.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Korealaisesta kosmetiikasta inspiroitunut kulttisarja 100% Pure tarjoilee vakuuttavan cocktailin superkosteuttavia hoitonesteitä kaikille ihotyypeille.

Hoitonesteellä saa läträtä varsinkin talvella niin paljon kuin suinkin jaksaa. Muistutettakoon, että kasvoveden tai hoitonesteen levittäminen pumpulilla on last season, eli tuote imeytetään ihoon käsin taputellen, jotta se saadaan imeytymään ihon syvempiin kerroksiin pelkän kuolleen ihosolukon sijasta, joka on ihon pinnassa. Kerroksia saa levittää kahdesta seitsemään, kunnes iho tuntuu todella pehmeältä, täyteläiseltä ja kimmoisalta.

Kun kosteus saadaan imeytymään ihon syvempiin kerroksiin, ihosta tulee täyteläinen ja kimmoisa kuin viinirypäle. Jos ihosta puolestaan puuttuu kosteuttaa, se on ryppyinen, samea ja ”tyhjä” kuin rusina.


Olen jo hyvän tovin vilkuillut kulttisarja 100% Puren hoitonesteitä, joista löytyy varsin vakuuttava cocktail erilaisia koostumuksia eri ihotyypeille. Olenkin odottanut sopivaa tilaisuutta päästä käsiksi tuotteisiin kunnolla ja mikäs sen parempi ajankohta, kuin keskitalvi, jolloin kylmä ilma ryystää ihon vesivarantoja kuiviin ja iho tuntuu kutistuvan kaksi numeroa liian pieneksi?

Testijoukkoni sisälsi seuraavat hoitonesteet 100% Puren valikoimasta:

Puristry Flower Water Toner

Puristry on itse asiassa 100% Puren perustajan Susie Wangin oma brändi, jonka kaikilla tuotteilla on USDA sertifikaatti, ainoa yhdysvaltainen luonnonkosmetiikan sertifikaatti, jonka kriteerejä on haastava täyttää, sillä raaka-aineista 95 % täytyy olla luomuviljeltyjä.

Puristry hoitovesi on koostumukseltaan tavanomaista kasvovettä paksumpaa. Se sopii erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Ruusuvesi ja kehäkukkavesi kosteuttavat ihoa, rauhoittavat punoitusta sekä hillitsevät tulehduksia. Hamamelisvesi supistaa ihohuokosia ja myös sillä on tulehduksia hillitsevä vaikutus. Hyaluronihappo tehokosteuttaa ihoa ja eteeriset öljyt tehostavat tulehduksia rauhoittavaa ja kirkastavaa vaikutusta.

Puristry hoitovesi kosteuttaa oman ihoni niin tehokkaasti ettei mistään ihon kutistumisesta ole sen kanssa tietoakaan.

Sea Culture Hydrating Toner

Tätä hoitonestettä kuvaa parhaiten sana tehoeliksiiri. Erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle suunnattu hoitoneste on koostumukseltaan täyteläistä (täyteläisempää kuin edellä mainittu Puristry) ja aktiiviaineet ovat astetta tehokkaampia – ja saavat allekirjoittaneen sukat pyörimään jaloissa. Chiavesi superkosteuttaa ihoa ja mineraalirikas päärynälevä puolestaan rauhoittaa tulehduksia, korjaa aurinkovaurioita ja ehkäisee ryppyjen muodostumista. Päärynälevä tekee yhdessä ksantaanikumin kanssa hoitonesteen koostumuksesta aavistuksen hyytelömäisen, joka tuo iholle kuulaan ja heleän pinnan. Candida Saitoana sieni siloittaa ryppyjä ja vilkastuttaa ihon aineenvaihduntaa, joka auttaa ihoa kirkastumaan.

Tämä hoitoneste tuntuu melkein 2 in 1 tuotteelta, aivan kuin siinä olisi kasvovesi ja seerumi yhdessä. Omalle iholleni en ole joutunut tätä tehoeliksiiriä pahemmin kerrostelemaan ja useammalle kuin kahdelle kerrokselle ei ole kertaakaan ollut tarvetta. Tästä tuli uusi luottohoitonesteeni!

Fermented Rice Water Toner

Sakea, eli fermentoitua riisiviiniä sisältävä hoitoneste on tarkoitettu pigmenttiläiskien hoitoon ja aktiiviaineista löytyykin erittäin vakuuttava joukko pigmenttiläiskiä ehkäiseviä ja kirkastavia raaka-aineita, kuten mulperivettä, lakritsinjuurta, sianpuolukkaa, siitakesientä, B3-vitamiinia, pajua, sitruunaa ja greippiä, jotka rauhoittavat myös tulehduksia ja punoitusta. Kosteutta iholle tuovat hyaluronihappo ja sodium PCA.

Tämä hoitoneste vakuutti minut jo vuosi sitten ja kylpyhuoneeni hyllyltä täytyykin aina löytyä pullollinen kasvosakea.

Tea Tree & Willow Toner

Teholiemestä toiseen: tämän hoitonesteen vaikutukset tuntuvan iholla välittömästi. Akneiholle ja epäpuhtauksille tarkoitettu hoitoneste sisältää teepuuta kahdessa muodossa (vetenä ja eteerisenä öljynä) sekä hamamelisvettä, pajua, takiaisen juurta, kurkumaa, mahoniaa, persiljaa ja neemiä – tämmöisellä kombolla saa itsepäisimmätkin näpyt anomaan armoa. Kosteuttaviakin aineita, kuten glyseriiniä, hyaluronihappoa ja merileväuutetta, hoitonesteestä löytyy, joten kuivattavasta vaikutuksesta ei ole tämän tuotteen kohdalla pelkoa.

Omalle iholleni tämä hoitoneste sopii toimittamaan puhdistavan seerumin virkaa. Puhdistaville tuotteille on nykyisin tarvetta vain harvoin, vaikka viimeksi joulu ja uusi vuosi räjäyttivät finnirykelmän pitkästä aikaa iholleni. Tämmöinen varapullo on kuitenkin hyvä löytyä kaapista vastaisuuden varalle.

Sekaiholle, joka on taipuvainen epäpuhtauksiin, tuotetta voi käyttää tehokuureina jonkun toisen hoitonesteen ohella.

Purity Hydrating Tonique

Tämä akneiholle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle suunnattu kasvosuihke on astetta miedompi kuin edellä mainittu tuote. Vaikka kyseessä on suihkutettava tuote, muistuttaisin että se täytyy silti imeyttää ihoon taputellen.

Laventelivesi tasapainottaa talineritystä ja hillitsee tulehduksia yhdessä kehäkukan, punahatun, hurmejuuren ja teepuuöljyn kanssa. Suihke on koostumukseltaan ohuempaa kuin Tea Tree & Willow Toner eikä se sisällä glyseriiniä, jonka huomaa selkeästi myös ihotuntumasta. Sanoisin, että tämä on ns. budjettiversio edellisestä.

Mint White Tea Tonique

Suosittelen tätä tuotetta, mikäli sinulla on vaikeuksia saada silmät auki aamuisin! Normaalista sekaiholle tarkoitettu kasvosuihke sisältää semmoisen tujauksen piparminttua, että nuupahtaneet silmäluomet saavat pikaherätyksen.

Aloe vera ja ruusuvesi luovat suihkeelle kosteuttavan, uudistavan ja rauhoittavan pohjan. Valkoinen tee, lakritsinjuuri ja nokkonen suojaavat vapailta radikaaleilta ja ilmansaasteilta. Teepuu, timjami, salvia ja sitruunaruoho tuovat puolestaan suihkeelle epäpuhtauksien syntyä ehkäisevän ja antibakteerisen vaikutuksen.

Vaikuttaa siltä, että 100% Puresta on tulossa kovaa vauhtia yksi luottosarjoistani. Viime vuoden puolella uudet ihonhoitotuotteet täräyttivät suoraan takavasemmalta ja rakastuin eritoten julmetun hyviin kosteusvoiteisiin, joissa on mitä täydellisin lirukoostumus.

Millaisia kokemuksia teillä on 100% Puren hoitonesteistä?

ALEKOODI

Saat 15 % alennuksen kaikista 100% Puren tuotteista House of Organicin verkkokaupasta koodilla 100PURE19. Koodi on voimassa 28.2.2019 asti. House of Organic toimii myös sarjan maahantuojana, joten jos olet kiinnostunut jälleenmyynnistä, ota yhteyttä yritykseen.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,