Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: pikkurahalla pukinkonttiin

Inken purkkinurkka | 14.12.2019 | Inke

Purkkinurkan Inke pakkaa joulupaketteihin tietysti kosmetiikkaa – kuinkas muutenkaan.

Hei kaikki kohtalotoverit, joiden joululahjahankinnat tuppaavat jäämään viime tippaan – tai siis kai meitä on muitakin? Keräilin muutaman täsmävinkin pukinkonttiin: hyvän mielen pieniä paketteja, jotka ovat paitsi kivoja, myös käyttötavaraa. Kukaan tuskin kaipailee yhtään pölynkerääjää enempää nurkkiinsa tai kaapin perälle!

Secret Santa -pakettiin tai pikkujoulutuliaiseksi:

Sheet maskeja, totta kai! Montakohan ”ei helkkari, kukkakauppa on kiinni, pulloa en ehdi hakea, eikä ole edes korttia vietäväksi” -tilannetta liki ehtymättömillä sheet mask -varannoillani on pelastettu?

Harsonaamiot ovat kivaa pientä luksusta, joista useimmat tykkäävät, vaikkeivät itse niitä usein ostaisikaan. Ja sitä paitsi: on kivaa tuoda lahja juhlien jälkeiseen päivään. Kun tuliaisherkut on syöty ja lahjapullot tyhjennetty, on seuraavan päivän siivoilu varmasti kivempaa sheet maskin kanssa kuin ilman!

Vähän päälle viidellä eurolla lahjapakettiin sujahtaa joku Pulpe de Vien hauskoista tehomaskeista, kympillä Whamisan geelinaamio, joka voi olla monelle vastaanottajalle ihan uudenlainen kokemus.

Pienet muistamiset ystäväporukalle:

No saippuaahan tarvitsee aina – etenkin kaunista ja ylellistä saippuaa. Itse menin aivan sekaisin uudistuneen Flow Cosmeticsin chakra-saippuoista, joiden värit, tuoksut ja tarinat nostavat nämä palikat lahjalevelille.

Näihin kun kirjoittaa pienen saatteen kylkeen, tulee lahjasta heti vielä mietitympi: jonkun tulevaan vuoteen voi toivotella erityishyviä viboja Good Vibrations -saippualla ja uusia tuulia kaipaavalle vaikkapa Spirit Awakens -palalla.

15 euroa laadukkaasta, aromaterapeuttisesta ja mahdollisesti myös chakroja avaavasta Suomessa valmistetusta suolasaippuasta ei ole ihan mahdoton hinta, näillä kun voi pestä hiuksetkin.

Aromaterapiaa arkeen:

Tovi sitten Suomeen rantautuneen Mujin myydyin tuote taitaa olla tuoksudiffuuseri – ehkäpä sinun ystävälläsikin on jo sellainen. Kääräise pikkupakettiin mielenkiintoinen ja laadukas tuoksuöljy, niitä kyllä kuluu, jos oikein pääsee tohottamisen makuun!

Neal’s Yard Remedies on näissä(kin) hommissa ihan guru brändi, ja heidän aromaterapiavalikoimastaan löytyy yhden lajin öljyjen lisäksi mielenkiintoisia cocktaileja. Hänelle, jolla on tuhat rautaa tulessa, sopii rauhoittava Calming, ikuiselle ilopillerille tai miksei myös vähän uskonvahvistusta kaipaavalle Optimism. Kaksi omaa, ehdotonta suosikkiani ovat nukkumisharrastusta tukeva Night Time sekä hyväntuoksuinen, hormonivaihteluja tasapainottava ja seesteisyyttä lupaileva Women’s Balance, jota on erityisen hauskaa tohotella diffuuserissa ja kysellä mieheltä, tunteeko hän nyt olevansa jotenkin enemmän kosketuksissa feminiiniseen puoleensa. Ha!

Olipa valintasi mikä tahansa, tässäpä erittäin ylellinen ja ihana lahja parillakympillä. Itse olen ainakin tykännyt kokoamastani pienestä tuoksuöljyjen kirjastosta, josta voin valita jokaiseen hetkeen just oikean tuoksun tunnelmaa luomaan.

Kylie-henkinen huulipuna, jota uskaltaa käyttää:

Tuhansien teinien ja vähän vanhempienkin meikki-intoilijoiden ja Kardashian-koukussa olevien Kylie Lip Kit -huulipunaostokset tekivät Kylie Jenneristä maailman nuorimman miljardöörin. Itse en ole näitä punia testannut – en ehkä halua edes tietää, millaisilla ainesosilla näin jämäkästi pysyvä ja mattapintainen huulimaali oikein aikaansaadaan. Eivätkä nuo nestemäiset mattapunat ole oikein olleet minun juttuni muutenkaan: en kestä sitä kuivumisen tunnetta enkä sitä, miten rumasti ja riekaleisesti useimmat niistä minun huuliltani pois kuluvat.

Mutta mutta, löytyikin tuote, jossa on vähän samaa vibaa kuin noissa himotuissa lip kiteissä, jota uskaltaa käyttää, joka tuntuu huulilla tosi kivalta ja joka kuluu pois kauniisti. Voiko tämä olla tottakaan?

All Tigers -huulipunabrändin nestemäisessä muodossa tuubissa majailevat huulipunat ovat mielestäni aivan ainutlaatuisia – en ole kokeillut enkä nähnyt mitään vastaavaa! Punasta jää huulille miellyttävän tuntuinen, mutta mattapintainen, jännällä tapaa vahamainen jälki, joka kuluu huulilta pois hissukseen himmentyen tavan huulipunan tapaan. Saatavilla on 11 ihanaa sävyä, 25 € / tuubi. Olisko kiva löytää tällainen kuusen alta, olisko?

Lahja, jota ei unohda millään:

Viimeinen lahjavinkkini on vähän tyyriimpi, mutta sitäkin luksukkaampi. Rakastan edullisia vartalonkuorintoja, koska niitä raaskin käyttää viikoittain. Siksipä hamstraankin kaappeihini The Organic Shopin herkullisia sokerikuorintoja niin, ettei vain tarvitsisi ikinä olla hetkeäkään ilman.

Siinä, missä The Organic Shopin femman purnukat hoitavat hommansa kerrassaan moitteettomasti, ovat Flow Cosmeticsin kristalliterapiakuorinnat (jep) aivan next level -kamaa. Upea pakkaus, tajunnanräjäyttävät tuoksut, todella hyvä kuorintateho ja -tuntuma sekä kaupan päälle vielä voidelluksi jäävä, unelmanpehmeä ja silkkisen sileä iho – etkö muka itse haluaisi tällaista lahjaa?

Itse olen testannut kahdesta vaihtoehdosta aitoa ametistia sisältävää, mustikan, mansikan, santelipuun, nerolin ja vaniljan huumaavalla tuoksucocktaililla höystettyä Amethyst-kuorintaa. Toivon kovasti, että olisin ollut kuluneena vuonna niin kiltti, että paketista paljastuisi oikeaa turmaliinia sisältävä, puolukan, ylang ylangin, jasmiinin ja sitrushedelmien tuoksuinen Tourmaline-kuorinta, mutta jos ja kun näin ei käy, taidan hemmotella tällä itseäni jossain sopivassa välissä.

Löytyikö lahjavinkkiä?

Avainsanat: , , , , ,