Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: 2019 kohokohdat ja pari ennustusta tulevalle vuodelle

Inken purkkinurkka | 28.12.2019 | Inke

Purkkinurkan Inke toivoo tulevasta vuodesta purkkirikasta ja kauneudenhoidontäyteistä.

No näin on taas vuosi päässyt vierähtämään – mutta kiitokset ahkeran purkkitestailun, eipä sitä juuri naamasta näe. Hohhohhooo! Okei, taisipa olla onneakin mukana, mutta eipä parane lopettaa tätä lutraamista, osansa oli varmasti kuluneen vuoden varrella käyttämilläni purnukoillakin.

Huipputuotteista ja -laitteista olen kertonut vuoden varrella, mutta kuten näin loppuvuoteen kuuluu, teen pienen yhteenvedon aivan erityisesti mieleenjääneistä kauneuslöydöistä sekä ennustan pari juttua tulevalle vuodelle.

Vuoden 2019 hauskin vempele:

Ehdottomasti hupaisin kauneuslöytö kuluneena vuonna oli mieletön, 7 värin voimalla kasvoja hoitava LED-valonaamio – voikohan tälle vekottimelle ikinä edes löytää voittajaa?

En vieläkään osaa sanoa, onko laitteesta hyötyä vai ei, niin kausiluontoista ja satunnaista on sen käyttö ennätyskiireisenä vuotena ollut. Mutta toisaalta: eipä ole ollut isompia ongelmiakaan taltutettavana, joten ehkäpä naamiolla on ollut osansa tässä. Se täytyy kuitenkin todeta, että jokaisen valohoidon jälkeen on ollut hyvä, freesi tunne ja peilikuvakin on näyttänyt pirteämmältä – olipa se sitten valo tai lepo, joka ilmiön saa aikaan, en valita lopputuloksesta!

Suurimman palveluksen valonaamio tekee pakottaessaan käyttäjänsä pötkölleen ja paikoilleen pariksikymmeneksi minuutiksi. Puhelintakaan ei tuona aikana voi oikein näprätä, maskista hohkaava valo kun kannustaa pitämään silmät mielummin kiinni. Pakko-zen! Kas näin onnistuu minimeditaatio levottomaltakin yksilöltä.

Ensi vuonna taidankin taklata kaksi uudenvuodenlupausta yhdellä iskulla: valonaamio ja äänikirjat voisivat olla erinomainen yhtälö!

Kunniamaininnan tässä kategoriassa saa tietysti Foreon kasvojenpesulaite – villitys, jonka onnistuin tartuttamaan tällaisiin juttuihin suht kriittisesti suhtautuvaan Katjaankin. Mutta niin mukava kuin se onkin käyttää, mitään hauskaa siinä ei ole, paitsi ehkä se, että sillä aikaansaamani tulokset ovat mielestäni ihan naurettavan hyvät. Sen vempeleen otan siis ihan tosissani!

Vuoden 2019 purkkilöytö, joka seuraa mukanani ensi vuoteen:

Ja sehän oli rakkautta heti kymmenenneltä silmäykseltä! Tai no, ehkä kuudennelta. Mutta pikkuisen sitoutumista ja kärsivällisyyttä tämän putelin upeuden löytäminen vaati. Nyt olenkin sitten kenties elinikäisessä koukussa.

Kuten syksyllä kerroinkin, minulla on keratosis pilaris – harmiton mutta harmittava ihon ominaisuus, joka näyttäytyy kroonisen karheina, toisinaan ärtyneinä, näppyläisinä ja kutisevina kohtina, minulla (ja varsin tyypillisesti!) polvien yläpuolella, takareisissä ja kyynärpäiden ympärillä.

Mikään ei tätä ihopulmaa pysyvästi paranna, mutta hyvä tuote helpottaa ja tekee tilanteesta niin sanotusti parhaan mahdollisen. Ja viimein löysin sellaisen luonnonkosmetiikkaversiona! Mieletön REN AHA Smart Renewal Body Serum tulee takuuvarmasti mukanani uuden vuosikymmenen puolelle, ja mitä todennäköisimmin tulee roikkumaan messissä vielä pitkään. Tässäpä oli täsmätuote ainoaan varsinaiseen iho-ongelmaani – olen onnekas, kun löysin sen.

Jos siis kropan iholla on karheita kohtia, jotka eivät tunnu lähtevän millään voiteella tai kuorinnalla, kokeilehan tätä!

Vuoden 2019 kauneusilmiöt, jonka jätän taakseni:

Koskaan ei saa sanoa ei koskaan – enkä sanokaan.

Mutta jos nyt täytyy väkisin jotain hivenen hiipuvia innostuksenkohteita omasta kosmetiikankulutuksestani tunnistaa, niin tässäpä tulee kaksi havaintoa:

Harsonaamiomania rauhoittuu

En ole kokonaan luopumassa sheet maskeista – toisinaan tehokosteutus ja tällainen hemmottelu on poikaa! Naamioista jäävän jätteen määrä kieltämättä ahdistaa isosti, joten jatkossa säästän naamiot erityisempiin hetkiin ja valitsen sittenkin sellaisia versioita, jotka voi kierrättää mahdollisimman hyvin.

Helppous kiinnostaa

Ehkä vähän hassua: rakastan läträtä kosmetiikalla, mutta silti olen huomannut kiinnostukseni kasvavan kylppärihelppoutta kohtaan. Ennustankin, että vuonna 2020 panostan yhä enenevissä määrin purnukoiden laatuun määrän sijaan: jos yksi tuote hoitaa kahden hommat, valitsen sen. (Tai sitten en. Toisinaan kun kiinnostaa myös se pitkän kaavan mukaan läträäminen.)

Eli joo, tuleekohan kaksitoistavaiheisesta ihonhoitorutiinistani nyt sitten kahdeksanvaiheinen? Voi vitsi, mitähän teenkään näillä kaikilla säästyvillä minuuteilla…

Isoin kosmetiikkajuttu itselleni vuonna 2019:

En ole mennyt mistään näin pähkinöiksi hetkeen, joten sanotaanpa se vielä kertaalleen kovaan ääneen: Kosasin 10 Second Eyeshadow -luomivärit ovat IHAN PARAS JUTTU IKINÄ.

Näiden hankkimisen jälkeen olen käyttänyt luomiväriä oikeastaan joka ikinen meikkipäivä. Liekö syy vai seuraus, mutta myös pukeutumiseni on ollut luomiväreillä läträämisen myötä kokeellisempaa ja uudet vaatehankintani leikkisämpiä, mielenkiintoisempia ja… No, eivät mustia. Syksy ei tuntunut loppujen lopuksi lainkaan synkältä.

Mutta mikä olisi viides sävy meikkipussiini: rauhallinen ja varma samppanja, ruskeiden silmien pariksi kehuttu vaaleanlila vai todellinen yllättäjä, sähäkkä sähkönsininen? Varmaa on vain se, että Kosas-kokoelmani tulee tulevana vuonna kasvamaan, niin iloiseksi nämä ovat minut tehneet.

Entäpä sitten se tuleva vuosi?

Voi kuulkaa, kaikkein viihdyttävimmät jutut, jotka ensi vuonna Purkkinurkkaan tiensä selvittävät, ovat todennäköisesti niin sekopäisiä, että en niitä osaa tässä ennustaa. Tai ainakin toivon niin!

Pari tulevaa trendiä kuitenkin ennustan – näiden toteutumisesta olen nimittäin ihan satavarma.

Vuoden 2020 kauneusilmiö: nukkuminen

Näinhän se on, että mitkään naamiot, vekottimet, hoidot tai purnukat eivät pelasta, jos perusasiat ovat retuperällä. Ensin downshiftasimme siirtymällä supertieteellisiksi mainostetuista synteettisen kosmetiikan kemialiemistä luonnonkosmetiikkaan, seuraavaksi teemme lopuistakin maalaisjärjellä ajateltuna oikeista asioista trendikkäitä. Vedenjuontia, liikuntaa, suoliston hyvinvointia – ja riittävästi lepoa.

Ensi vuonna nimittäin nukutaan, ja hyvin muuten nukutaankin! Itse olen aloittanut varustelut panostamalla uuteen tyynyyn (Tempur Millenium, nyt kun kysyit), iholle ja hiuksille hellävaraisiin silkkisiin tyynyliinoihin (näitä löytyy fiksuun hintaan Amazonista) sekä myöskin silkkiseen unimaskiin, joka on auttanut minua nukkumaan entistäkin syvemmin ja paremmin. Jep, heräilen toki öisin edelleen, mutta unimaski kasvoillani en pääse vilkaisemaan kellonaikaa ja stressaantumaan siitä ja nukahdan myös nopeammin uudelleen.

Myös kokeiltua: uniaromaterapia, melatoniini, uniravintolisät, yötä vasten nautittavat kauneusravintolisät, yönaamiot… Hetkinen – tässäpä taitaa kuulkaa olla ihan oman postauksen paikka.

Vuoden 2020 hyllynruuhkauttaja: perinteisten brändien luonnonkosmetiikkalinjat

No tässäpä on tervetullut trendi kerrassaan! Olen satavarma, että tulevana vuonna tulemme näkemään sertifioituja luonnonkosmetiikkalinjoja monilta tutuilta meikkimerkeiltä. Suuntaa näyttivätkin jo Purkkinurkassa kuluneena vuonna ruotimani Garnierin ja Four Reasonsin onnistumiset tällä saralla.

Lyödäänkö vetoa – ensi vuonna tullaan näkemään ainakin:
– luonnonkosmetiikkalinja perinteiseltä selektiivisen kosmetiikan luksusbrändiltä
– useamman markettimerkin luonnonkosmetiikkakokeilut
– luonnonmukaisuudella vuosia flirttailleen tunnetun brändin ”puhdistus” oikeasti luonnonmukaisemmaksi?

Voi, olisinpa oikeassa!

Mutta nytpäs kiinnostaakin: minkä kauneushomman sinä viet mukanasi tulevaan vuoteen, minkä taas jätät taaksesi?

Avainsanat: , , , , ,