Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: tämän hetken ihonhoitorutiinini

Inken purkkinurkka | 5.10.2019 | Inke

Tähdellä* merkityt tuotteet saatu testiin.

Purkkinurkan Inken harrastuksista kosmetiikka on ainoa, jolle löytyy aina aikaa.

Olen saanut lukuisia (okei, yhden – se oli Katja) kysymyksiä ja postauspyyntöjä nykyisestä ihonhoitorutiinistani. Tässäpä tulee kurkistus kylppärinkaappiini! Tai no, ei kaappiin, vaan sen tuotteisiin – kaapin lamppu meni rikki ja paska lastulevypinta kupruilee. Laitan niitä varsinaisia kaappikuvia, kun saadaan kylppärin pikkuremppa tehtyä!

Puhdistus:
Olen edelleen kaksoispuhdistuksen – tai oikeastaan kolmoispuhdistuksen! – vannoutunut fani. Aloitan puhdistusrutiinin Bybi Beautyn huipulla Swipe Clean -puhdistusöljyllä*, jolla irroittelen meikit öljyä tovin kasvoille hieroen. Huuhtaisen kasvot ja jatkan pesua Absolutionin Le Nettoyant Pureté -puhdistusgeelillä. Kyseinen tuote on minulle uudehko tuttavuus, mutta olen todennut sen oikein päteväksi tarkoitukseensa. Etsin nimittäin tällaista kevyesti vaahtoavaa ja silmiä enempiä kirvelemätöntä geeliä Foreo Luna 3 -puhdistuslaitteen* parina käytettäväksi ja tämä toimii hyvin!

Sain Foreon värisevän puhdistuslaitteen viimeisimmän version testiin alkukesästä ja olen käyttänyt sitä sen jälkeen joka ikinen päivä. Ja kuulkaa, käytän muuten vastedeskin! Tämä on vähän yllättävääkin, sillä ostin pikkuruisen, patterikäyttöisen Foreo Play Plus -laitteen reilu vuosi sitten, eikä rakkaus jostain syystä roihahtanut ensi testausten jälkeen. Ehkä minulla ei ollut tuolloin sille parhaalla mahdollisella tavalla sopivaa putsaria tai aika ei ollut silloin vielä kypsä. Tämä uusi, koukuttanut versio on isompi, USB:llä ladattava, sen tehoa voi säädellä ja siinä on myös erilaisia kasvohierontaohjelmia. Mainittakoon myös, että laitetta voi säädellä kännykän applikaatiolla ja sen akku kestää yhdellä latauksella noin 650 (!) pesukertaa.

Foreon laitteista moni varmasti onkin jo vuosien varrella lukenut: niiden pikkuruiset harjasnystyrät ovat silikonia ja laitteen puhdistusteho perustuu syväpuhdistavaan mutta hellävaraiseen värähtelyyn. Ennen tätä lopullista hurahtamista ajattelin, että tällaisesta tärisyttämisestä ei voisi kovin kummoista apua olla, mutta mitä vielä! Ihoni voi kivasti ja tuntuu siltä, joka toki voi olla myös käyttämieni tuotteiden ansiota, mutta Foreolle annan kunnian siitä, että epäpuhtauksien määrä kasvoillani on kuluneiden kuukausien aikana ROMAHTANUT. Vaikka olen puhdistanut kasvojani mielestäni huolellisesti, piinasivat leukaperien ja leukalinjan näppylät minua vuodesta toiseen. Kun olen alkanut puhdistaa kasvojani ja kaulaani Foreolla, on näppyjä tullut tälle ongelma-alueelle kuluneen kesän ja alkusyksyn aikana yksi (1!) ainoa kappale. Minä väitän, että tämä toimii – ja kasvojen suristelu sillä on myös kivaa. Tykkään myös toisinaan hieroskella kasvoja Foreon hierontaohjelmilla. Gua sha ja rollerit tuntuvat eri tavalla tehokkailta, mutta välillä on kivaa ottaa teknologia avuksi näihinkin hommiin.

Lisäksi käytän silmämeikkien poistoon ja kasvojen aamupuhdistukseen misellivettä. Olen kovin tykästynyt kesällä testailemaani Garnier Bion versioon – ja pullokaan ei tunnu loppuvan sitten millään! Hinta-laatusuhde on lyömätön, ostan toistekin. Matkoilla olin viime viikonloppuna ja silloin pärjäilin kerrassaan mainiosti juuri Purkkinurkassa esiintyneellä Pulpe de Vien geelimäisellä öljyputsarilla* – se toimii muuten myös Foreon parina!

Kasvovedet ja hoitonesteet:

Kyllä – monikossa! Purkkinurkka-vuosien aikana on kenties käynyt jo selväksi, että minusta on tullut vannoutunut kosteutuksen ystävä. Tällä hetkellä lutraan ja kerrostelen useampia supertuotteita pulloja fiilispohjalta vaihdellen ja miksaillen: Pulpe de Vien edullista, mutta toimivaa hoitonestesuihketta*, Bybi Beautyn herkullista Mega Mist -sprayta* sekä todella ylelliseltä tuntuvaa Novexpertin hyarulonihapolla turboladattua Hyarulonic Acid Smoothing Sprayta. Okei – noiden kaikkien juttu taitaa olla hyarulonihappo, eli sikäli olen hommissani ihan johdonmukainen.

Lisäksi korkattuna on uudistuneen Patykan Soothing Milky Toner -hoitoneste, jota taputtelen käsin kasvoilleni, usein suihkauttelen sen alle tai sekaan jotain edellämainituista suihkeista. Mielestäni tässä on aivan huipputuote 17 euron hintaan: jos hoitonesteskene kiinnostaa, mutta haluat aloittaa kasvovesikerrostelut edullisesti ja lempeällä tuotteella, tartu tähän! Ydintalvea varten minulla on kuitenkin jo valmiina jemmassa ehdoton ykkösluottopulloni Whamisa Toner Deep Rich – luulitteko muka, että edes suostuisin talveen ilman sitä!

Seerumihommat:

Hassua – hetki sitten käytössäni ei hoitonesteen lisäksi ollut erillistä seerumia, mutta tällä kertaa vekslaan kolmen loistavan vaihtoehdon välillä! Viime postauksessa esittelemieni Pulpe de Vien teholienten lisäksi olen ottanut virtaa syksyyn todella päräyttävän pinkistä Kora Organicsin Noni Bright Vitamin C Serum -pullosta*. Olen tainnut aiemminkin mainita olevani tämän supermalli Miranda Kerrin luotsaaman sarjan ykkösfani, ja tällaisten tuotteiden myötä tuo rakkaus sen kuin vahvistuu vaan. Näissä on hyvät koostumukset ja jotkut oudot mutta ylelliset hyvät vibat – mitäpä sitä muuta voisi vaatiakaan!

Lisäksi listaan seerumeiden alle Purkkien Purkin: Whamisan Water Cream -kosteusemulsion, jota minulla on menossa ainakin jo kymmenes tuubi. Kosteusemulsioksi tai -voiteeksi haukkuminen ei tee mielestäni tälle tehokosteuspommille oikeutta, minulle tämä on eliksiiriä. (Tai no: tämä tai se Whamisan hoitoneste. Onneksi ei ole pakko valita vain toista.) Herneen kokoinen nokare tätä seerumin päälle – ilmankin ehkä pärjäisi, mutta jos ja kun tällä naamalla on pärjäiltävä toivottavasti vielä kymmeniä vuosia eteenpäin, en ryhdy tässä asiassa säästelemään.

Silmänympärysvoide:

Se on tämä pimenevä syksy – silmänympärysvoiteessanikin on C-vitamiinia. Novexpertin Radiance Lifting Eye Contour -geeli humpsahtaa ihoon, kosteuttaa ja taltuttaa myös silmien alla möllöttävää kello kuuden aamupöhöä.

Kasvoöljy:

Joka päivä. Tällä hetkellä tehokäytössä vuorottelevat Bybi Beautyn siniseltä valolta (tuijotanhan läppäriä ja kännykkää noin koko valveillaoloaikani..) suojaava Blueberry Booster -öljy*, Goopin megaluksukas Enriching Facial Oil sekä kotimainen herkkisihopäivien pelastaja, rauhoittava Frantsilan Kehäkukka-porkkana -öljy*. Yleensä unohdan, mutta silloin kun en, sipaisen silmien alle vielä Kora Organicsin Noni Radient Eye Oil -silmänympärysöljyä*. Varmuuden vuoksi…

Ja nyt kun kelit alkavat kylmetä, kaiken tämän kruunuksi vielä:

Weledan Skin Food! Nyt ja aina. Kuivalle ja samealle iholle, karheisiin kohtiin, naarmuihin, jalkapohjiin, käsivoiteeksi, jäätelön päälle.. Eiku. Minä en ole vielä maistanut, mutta talouden terrierit menevät tästä purkista aivan totaalisen maanisiin lipitystiloihin. Ainakin se tuoksuu herkullisen appelsiiniselta!

Lisäksi on tietysti gua sha -hommeleita, valonaamiota, kasvorullaa, sheet maskia, happonaamiota, mutanaamiota ja muuta sen sellaista, päivästä, viikosta, kiireestä ja fiiliksestä riippuen. Tällaisella kattauksella mennään kuitenkin tällä haavaa päivittäin ja noin niinku pääpiirteittäin. Purkkinurkan pitämisen sivuseurauksena testissä on jatkuvasti useampia rinnakkaisia vaihtoehtoja, eikä rutiini pysy ikinä illasta toiseen identtisenä edes viikkoakaan. Tai no, ollaanpa rehellisiä – ei se varmaan pysyisi ilman Purkkinurkkaakaan, ja hyvä niin!

Laskiko joku tämän rutiinin vaiheet – minä sekosin laskuissa jo aikapäiviä sitten?

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,