Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: hävikkihedelmät hyötykäytössä

Inken purkkinurkka | 21.9.2019 | Inke

Pulpe De Vie -tuotteet saatu pyynnöstäni testiin
merkkiä edustavalta pr-toimistolta.

Purkkinurkan Inke miettii, lasketaankohan ulkoisesti nautitut hedelmät ja vihannekset päivittäiseen 5 hedelmän suosituskiintiöön?

Ranskalainen Pulpe De Vie -sarja on kieltämättä kuin Purkkinurkkaan luotu: kekseliäs, hilpeä, lähestyttävä – ja bonarina vielä monelle kukkarolle sopiva.

Pulpe De Vien ideana on valmistaa luonnonkosmetiikkaa hävikkivihanneksia ja -hedelmiä hyödyntäen. Jokainen sarjan tuote sisältää vähintään 99% luonnonraaka-aineita ja niillä on myös Ecocert-sertifikaatti. Sarjan tärkeimpiä raaka-aineita ovat jollain tapaa pikkuvikaiset tai muutoin myymättä jääneet hedelmät ja vihannekset, joiden tehoaineet valjastetaan ulkoiseen hyötykäyttöön. Sen lisäksi, että tuotteet ovat kiertotalouden ja ruokahävikin vähentämisen asialla, ovat ne vielä kivasti kekseliäitä. Aika moni tuotteista nimittäin näyttelee sujuvaa tuplaroolia!

Sarjan yksi seerumi ja silmänympärysvoide ovat samalla myös naamioita, kasvovesi puolestaan seerumimainen, ja kuorintakin tuplaa tehonsa naamiona. Okei, ei ole ehkä ainutlaatuista, ja aika montaa seerumia varmasti voisi käyttää naamion tapaan, mutta näiden vinkkien jakaminen jo tuotteiden nimissä on mielestäni melko inspiroivaa. Vaikkapa viikonloppureissulle voisi siis napata mukaan putelin, josta saa seerumia meikin alle ja bonarina vielä naamion sunnuntaiaamuksi sinne hotellin kylpyammeeseen! Ihan jokaisella seerumilla en ehkä raaskisi tätä tehdä, mutta Pulpe De Vien 17 euron seerumin kohdalla ajatus ei ole laisinkaan mahdoton. Eikä ollut muuten käytäntökään – minä nimittäin kokeilin!

Testituotteiden valinta oli oikeastaan mahdoton tehtävä, sillä oikeastaan jokainen sarjan tuotteista kuulosti mielestäni jollain tapaa mielenkiintoiselta. Päädyin poimimaan testiin enimmäkseen hybridituotteita, joiden pohjalta onnistuin muodostamaan jo melkoisen kattavan kuvan tästä hedelmäpommista. Katsotaanpas:

Sarjan putsareista valikoin testiin vaahtoavan puhdistusöljyn, näpsäkän tuplatuotteen jolla kaksoispuhdistukseen noin niinku periaatteessa sitoutunut voi lintsata laiskana iltana hyvällä omatunnolla. Luomuluumua, vadelmavettä ja fermentoituja yhdisteitä sokerista (what?) sisältävä kauniin oranssinpunainen Tantalize me! -geelivoide levittyy iholle, vaahtoutuu veden kanssa ja poistaa meikit todella mainiosti. Jälkeenpäin ei kiristä eikä purista pätkääkään! 75 millilitran kätevä tuubi maksaa Suomessa vähän päälle 11 euroa, joten tästä kaksoispuhdistusta upeasti imitoivasta pikatuotteesta tuli heittämällä meikäläisen matkakosmetiikkalaukun vakkari. Nerokasta!

Suihkutettavien kasvovesien ja hoitonesteiden suurena ystävänä halusin tietysti testata myös Singing in the rain! -hoitonesteen. Antioksidanttipitoiseksi kehuttu hoitosuihke sisältää muun muassa kosteuttavaa hyarulonihappoa, ihoa rauhoittavaa sitruunamelissaa ja ruusuvettä, ikääntymistä hidastavaa viikunaa sekä taikapähkinää, joka tasoittaa ihon sävyä. Nyt täytyy kyllä todeta, että ainakin minun nenääni viikuna (tai joku muu tuotteen ainesosa) tuoksahtaa aavistuksen tunkkaiselta luutulta, mutta kylläpä tämän kestää, kun hoitoneste muuten hoitaa hommansa mallikkasti. Jos etsit edullista (11 €) hoitonestettä ja arvotat hyvät hoitotehot hivenen ummehtuneen tuoksun edelle, kannattaa tämä pikkuputeli (120 ml) ehdottomasti testata.

Seerumeita kokeilin kahta: Instagram-aikaan osuvasti nimettyä, prebiootteja sisältävää ja tasapainottavaa No Filter -seerumia sekä tehokosteuttavaa ja naamionakin tuplaavaa Pulpe Me! -seerumia.

No Filter -seerumi on suunniteltu toimimaan epäpuhtauksia vastaan ihoa kuitenkaan kuivattamatta. Prebiootteja ja kosteuttavaa kurkkua, rauhoittava ja epäpuhtauksia taklaavaa piparminttua, kirkastavaa greippiä ja sinkkiä sisältävä seerumi on mielestäni yllättävänkin toimivaa kamaa päivittäisen meikin alle – tai siis täytyy kyllä myöntää, etten odottanut 17 euron seerumilta kovinkaan kummia. Joo, maailmasta löytyy moni superseerumeita, mutta jos kaipailet noin parinkympin purkkia, tämä ei varmastikaan ole huono veto! Itselläni ei muuten näiden parin testailuviikon aikana ole näkynyt naamassa näpyn näppyä, joka on joko ihan järjetöntä mäihää tai sitten tämä purkki on parempi kuin vielä osaan arvatakaan. Käytän takuulla viimeiseen pisaraan!

Toinen seerumi, Pulpe Me!, on tehty tehokosteuttamaan ja juonteita pullauttamaan. Siihen on sekoitettu muun muassa uudistavaa, c-vitamiinipitoista tyrniöljyä, ihoärsytyksiä rauhoittavaa antibakteerista propolista sekä kiinteyttävää kaktusviikunaa ja luumua. Tätä seerumia voi myös laittaa sekä meikin alle että yötä vasten, mutta käyttää myös naamiona! Tällöin sitä vain hölvätään kasvoille vähän reilummalla kädellä, sen annetaan vaikuttaa iholla just niin kauan kuin ehtii, ja ylimääräiset, imeytymättömät seerumit painellaan lopuksi pois kasvopaperiin. Ei huono – kyllä tästä freesimpi olo tulee!

Merkin Blink of an Eye -silmänympärysvoide on tavallaan myös kaksoisvaikutteinen – sitä voidaan käyttää naamionomaisesti määrää kasvattamalla, mutta myös päivittäisenä silmänympärysvoiteena parin pikkupisaran voimin. Okei, eihän se tuote itsessään muuksi muutu, vaikka sitä miksi kutsuisi, mutta ehkäpä tämä kannustaa monia kikkailemaan purnukoillaan ja käyttämään niitä entistä luovemmin! Kirkastava, turvotusta ja tummuutta taklaava voide sisältää uudistavaa luomukiiviä, kosteuttavaa luumua sekä nestekiertoa buustaavaa levää. Omia silmiäni tämä ei kutita tai kirvele piilareiden kanssa, öisin tai naamionakaan nautittuna, joten pätevä purkki on tämäkin pikkuinen (17 € / 15 ml). Olen aika häkeltynyt näistä hinnoista – edullista luonnonkosmetiikkaa on nykyään monellakin sarjalla, mutta ei mielestäni muuta näin hauskaa ja silti niin hyvää?

Perfect Selfie -kasvoemulsio on samaa prebioottisarjaa No Filter -seerumin kanssa ja suunniteltu rauhoittamaan ärtynyttä, epäpuhtauksista kärsivää ihoa. Tehonsa tämä tuubi ammentaa kosteuttavista ja puhdistavista klementiineistä, talintuotantoa ja punaisuutta himmailevista laventelista ja mustaherukasta sekä ihoa kosteuttavasta kurkusta. Voiteessa on kevyt, blurraava efekti, joka aikaansaadaan ihoa siloittavalla maissitärkkelyksellä. Siksipä kevyt, kivantuntuisen pinnan jättävä voide onkin mielestäni parhaimmillaan meikin alla.

Ainoa testaamani Pulpe De Vie -tuote, josta en ole ihan varauksettoman haipeissa, on Feel on the Beach, itseruskettava kasvovoide. Voiteena se on koostumukseltaan kiva ja imeytyy nopeasti. Tuoksukaan ei ole oikeastaan minkäänlainen, vaikka tässä voiteessa usein kovin tunkkaiselta tuoksuvaa itseruskettavaa ainetta (DHA eli dihydroksiasetoni) onkin. Mutta enpä ole kyllä sitä itseruskettavaa vaikutustakaan tästä tuubista juuri vielä löytänyt. Okei, voidetta todennäköisesti pitäisi käyttää aamuin illoin tai ainakin päivittäin ja pidemmän ajanjakson ajan – ja sellaiseenhan minusta harvemmin on, kun testailen näitä puteleita jatkuvasti sekä blogia varten että omaksi ilokseni. (Okei, molemmat näistä ovat omaksi ilokseni, mutta ymmärtänette…) Parin perättäisen päivän käytöllä sekä satunnaisilla täsmäiskuilla en ole onnistunut vielä omaan silmään osuvaa päivitystä aikaansaamaan. Tai ehkä voide on paikannut syksyn myötä kasvoilta varisevaa väriä huomaamattani? En tiedä, mutta palaan varmasti tämän tuubin pariin marras-joulukuun kieppeillä – vaikea nähdä, että tällä oranssiksikaan pääsisi epähuomiossa muuttumaan.

Kirkastava Piña Tomata ja ryppyjä vastaan mittelevä Daïgui’rides -harsonaamio edustavat sarjan sheet mask -tarjoomaa – ajan hengessä olevalla, hauskalla sarjalla sellaisiakin tietysti on. Tomaattinaamio on suunniteltu kiukuttelevan ihon lepyttämiseen, rasvaisuutta vähentämään ja kosteutta tuomaan. Vahva suositus syyskiireiden keskelle maanantai- ja tiistai-iltoihin! Kiivipohjainen Daïgui’rides-naamio on vuorostaan suunnattu aikuiselle, kuivalle iholle juonteita siloittamaan, heleyttämään ja tehokosteuttamaan. Itse koen olevani päivästä riippuen vähän kumpaakin kohderyhmää, eikä tehokosteuttavasta harsonaamiosta nyt yleensä haittaakaan ole. Pulpe De Vien harsonaaamiot ovat biohajoavia ja laajentavat mukavasti vielä suhteellisen rajallista luonnonkosmetiikkasheetien tarjoomaa Suomessa. 6 euron kappalehinta on toki muihin sarjan tuotteisiin nähden melkoisen suolainen, mutta toisaalta taas ihan linjassa muiden harsonaamioiden kanssa. Harvapa näitä ihan päivittäin kuitenkaan hölvää… Sarjasta löytyy muuten harsonaamiovaihtoehdot myös samealle iholle, detoxia kaipaavalle sekä väsyneille kasvoille.

Jos ei käynyt vielä selväksi, niin sanotaanpa se vielä kertaalleen: tämä hauska pieni ranskalaissarja oli niin sanotusti miun maun mukkaan. Ehdottomasti tulen vielä testailemaan muitakin sarjan tuotteita ja palaamaan parhaiden pariin jatkossakin – aivan erityisesti tuo nerokas öljy-geeliputsari sekä herkullisen hedelmäiset seerumit tekivät minuun vaikutuksen! Ja iho kieltämättä näyttää ja tuntuu hyvältä, se kai lienee sitä parasta palautetta. Tykkään!

Kiinnostaako Pulpe De Vie – oletko jo ehtinyt kokeilemaan?

Avainsanat: ,