Body & Mind

Toivepostaus: miten rikkoa vitutuksen viikko?

Body & Mind | 3.10.2019 | Katja Kokko

Te toivoitte, minä vastaan: 10 + 1 vinkkiä miten rikkoa vitutuksen viikko ja ärsytyksen ajanjakso.

Minulla sattuu olemaan poikkeuksellisen kiireetön viikko blogin suhteen, joten kysyin eilen Instastoorien puolella, olisiko teillä jotain toiveita, mistä haluatte minun kirjoittavan. Keksitte niin inspiroivia ideoita, että toteutan niistä varmasti muutamankin, mutta tälle toiveelle en voi lakata hekottamasta ääneen:

Joten pidemmittä puheitta, tässä tulee 10 + 1 vinkkiä ärsytyksen ajanjakson katkaisemiseen:

1. Yin-jooga

Tiedän, että todennäköisesti tämä vinkki aiheuttaa ensin vain lisää ärtymystä, koska mikäänhän ei ole niin ärsyttävää ärsytyksen tilassa, kuin että pitäisi pysähtyä hönkimään itsensä äärelle ja malttaa vielä olla paikoillaan yhdessä asennossa vähintään kolmen minuutin ajan yhteensä puolitoista tuntia. Mutta lupaan ja vannon, että kun teet Yin Your Skin® kurssin 90 minuutin yin-joogan sound healingilla, nouset joogamatolta sellaisen transformaation läpikäyneenä, ettet todellakaan muista, miksi edes olit ärsyyntynyt. Jos tämä vinkki ei toimi, lopetan bloggaamisen. (Vaihtoehtoisesti voit tehdä myös kurssin lyhyemmän, 30 minuutin harjoituksen, mutta tälle en anna 100 % vitutuksen poisto -takuuta.)

2. Ultimatum spa-hetki

Tämä on helpompi toteuttaa, jos omistaa kylpyammeen, mutta jos ei, niin siinä tapauksessa tehdään jalkakylpy. Ensin sytytetään kuitenkin kynttilöitä palamaan, paljon ja joka puolelle, missä ikinä kylvetkin. Ensin hoidetaan iho ja laitetaan kasvonaamio vaikuttamaan. Suosittelen erityisesti Dr. Alkaitiksen Universal Maskia sekoitettuna sarjan geelimäiseen kasvoveteen. Kuumaan kylpyveteen lisätään reilusti joko Frantsilan Rentouttavaa yrttikylpysuolaa tai Neal’s Yard Remediesin Aromatic kylpysuolaa. Kylvyn aikana luetaan esimerkiksi kunnon hömppäkirjallisuutta, kuten Jojo Moyesia tai vaihtoehtoisesti Mark Mansonin Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan? Kylvyn jälkeen keitetään chakra-yrttiteetä. Vitutukseen suosittelen solar plexus-teetä.

3. Kylmä suihku tai avovesiuinti

Jos olet niin onnekas, että asut paikassa, mistä pääsee helposti uimaan avoveteen (tai talvella avantoon), niin vitutus on hoidettu alta puolen minuutin. Vaihtoehtoisesti ota jääkylmä suihku. Tämä on todella kustannustehokas instant-metodi!

4. Kuuntele podcastia

Kuuntele mikä tahansa jakso Tuplakääk-podcastia tai Hei Baby Podcastia. Hei Babysta suosittelen erityisesti jaksoa Kirsikan synnytyskertomuksesta. Itse en tiedä mitään julkkiksista, joten siinä mielessä Tulpakääk ei aina välttämättä toimi minulle, mutta Hei Babyyn eläydyn, vaikka vauva-asiat eivät ole itselleni mitenkään ajankohtaisia.

5. Lähde lenkille syysmyrskyyn

Tämä vinkki toimii vain, jos on mahdollisimman paska sää, se on oleellisinta. Lenkki pitää olla mielellään vähintään tunnin mittainen. Joko reipasta kävelyä tai juoksua. Tämä vinkki toimii ekstrahyvin, jos asut lähellä luontoa. Silloin ei ole säätilallakaan väliä, eli myös hyvä sää kelpaa. Vielä on myöskin mahkut kerätä sienet ja puolukat talteen. Kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi ottaa sienikirja mukaan, ettei tule keränneeksi myrkkysieniä.

6. Huolla lempitakkisi, -neuleesi, -kenkäsi ja/tai -laukkusi

Asioita, joita pitäisi tehdä, mutta koskaan ei ole aikaa. Arkive Atelierin sivuilta löydät pomminvarmat ohjeet vaatteiden, kenkien ja laukkujen huoltoon. Olen myös kirjoittanut aiemmin omien talvitakkieni huollosta. Siivoa samalla vaatekaappisi ja ennen kuin heität mitään kirppiskasaan, huolla vaatteet – saatat nimittäin tulla toisiin ajatuksiin.

7. Vaihda mullat huonekasveille ja kylvetä ne

Jatkoa sarjalle asioita, joita pitäisi tehdä, mutta koskaan ei ole aikaa.

8. Opettele tekemään hapankaalia tai kombuchaa

Ohjeet hapankaalin valmistamiseen löytyy uuden kotimaisen ja maailman parhaan hapankaalimerkin, Nordkrautin sivuilta. Jos haluat maksimoida valmistamiskokemuksen estetiikan, suosittelen hankkimaan tämän keraamisen fermentointiruukun sekä puusta valmistetun kaalisurvimen. Ohjeet kombuchan valmistamiseen löydät puolestaan The Good Guys Kombuchan kombuchaopistosta. Voit tilata valmistamiseen tarvittavan Starter kit aloituspakkauksen Good Guys Kombuchan verkkokaupasta.

9. Lähde uimahalliin

Jos asut Helsingissä, mene Yrjönkadun uimahalliin. Ja tilaa samppanjaa sekä suolakurkkuja. Käy kaikissa saunoissa ja eritoten infrapunasaunassa. Suosittelen myös Vuosaaren uimahallia ja Mäkelänrinnettä. Uinti ja sauna on varsin edullinen ja kokonaisvaltainen sekä pomminvarma tapa vitutuksen poistoon.

10. Kokkaa itsellesi juhlaillallinen

Etsi netistä tai lempikeittokirjastasi mahdollisimman herkullinen resepti ja valmista itsellesi juhlaillallinen. Esimerkiksi kesäkurpitsalasagnea. Nauti se kombuchan kanssa. En suosittele alkoholia, koska se vituttaa myöhemmin. Jälkiruoaksi suosittelen pientä kourallista puolukoita. Ne nautitaan mascarpone-kökkäreen kera, johon sekoitetaan Foodinin aitoa vaniljajauhetta ja raakalakritsijauhetta sekä ripaus steviaa (saat muuten koodilla katjakokko 20 % alennuksen Foodinin verkkokaupasta).

+ 1. Älä todellakaan kokeile uutta kampausta

Tämä vinkki koskee kaltaisiani tumpeloita. Uuden kampauksen opetteleminen aiheuttaa vain todennäköisesti vitutuksen tuplaantumisen. Kampaa sen sijaan päätä gua sha kammalla.

Gua sha kuva: Ina Nordbäck

Avainsanat: ,