Beauty

Liinu’n Organic Beauty myy tehokasta niche kosmetiikkaa

Beauty | 29.9.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Liinu’n Organic Beauty

In Fiore, Argentum Apotechary, De Mamiel, Mara Beauty – Liinu’n Organic Beauty on tehokkaaseen niche-kosmetiikkaan erikoistunut verkkokauppa, joka on laajentanut kaikessa hiljaisuudessa kansainvälisille markkinoille.

Kalliossa Flemarilla sijaitsee kiistatta koko Helsingin varatuin kauneushoitola, jossa hoitoihin käytetään ainoastaan tehokkainta luksusluonnonkosmetiikkaa. Liinu’n Organic Beauty on Karoliina Rauhalan pieteetillä luoma holistisen ihonhoidon konsepti ja yhden naisen yritys, joka on tunnettu siitä, että hoitolan ajat ovat todella varattuja. Karoliinalla on niin uskollinen vakioasiakaskunta, että hän voi ottaa vain rajallisesti uusia asiakkaita ja naisen hoitokalenteri onkin buukattu yleensä melkein vuodeksi eteenpäin. Ihannetilanne kenelle tahansa pienyrittäjälle! Mutta kovaa työtä se on toki vaatinut ja Karoliina onkin rakentanut konseptiaan määrätietoisesti sekä omilla ehdoillaan keskittyen tekemisessään täysin omaan juttuunsa.

Jos et ole koskaan käynyt Karoliinalla hoidossa, mutta haluaisit kovasti kokea hoidon hänen osaavissa hyppysissään ja läsnäolevassa energiassaan, kannattaa kuitenkin tiedustella aikoja, sillä hän avaa pari kertaa vuodessa kalenterista aikoja, jotka eivät ole täyttyneet vakioasiakkaista. Karoliinan periaate on myöskin se, että jos käyt hänellä hoidossa, hankit tuotteet häneltä. Näin hän tietää missä ihonhoitotilanteen kanssa mennään ja kumpikin, sekä asiakas että hoitaja, tukevat toinen toistaan.

Karoliinalla on ollut vuosien ajan pieni verkkokauppa, jonka kautta hän voi palvella uskollisia asiakkaitaan myös tuotehankinnoissa, sillä yhden naisen on käytännössä mahdotonta ylläpitää kivijalkamyymälää ja kauneushoitolaa. Verkkokauppa on vuosien mittaan kokenut uudistuksia ja sen ovat löytäneet myös sellaiset asiakkaat, jotka eivät käy Karoliinalla hoidoissa. Liinun Organic Beautyn verkkokaupan tarjonta onkin erittäin kiinnostava laadukasta niche-kosmetiikkaa käyttävälle. Karoliina valitsee jokaisen sarjan testaamalla ne perusteellisesti itse ja sen verran hyvin olen oppinut hänet ammatillisissa merkeissä tuntemaan, että tätä naista on vaikea miellyttää – mikään puolivillainen ei mene hänen seulastaan läpi. Hän ei myöskään ota valikoimaan mitään sellaisia sarjoja, joita hän ei käyttäisi hoidoissa.

Liinu’n Organic Beautyn valikoima ei ole laaja, mutta sitäkin huolellisemmin valittu. Jokaisessa sarjassa korostuvat pitkälle viety tehokkuus, sielukkuus ja aito tekeminen. Monet sarjoista ovat sellaisia, joita ei ole myynnissä kenelläkään toisella kaupalla Suomessa ja osaa ei edes koko Euroopassa. Edullisia sarjoja valikoimasta ei löydy ja Liinu’n Organic Beautyn konseptiin eivät myöskään kuulu alennukset – rohkea veto tänä päivänä, kun luonnonkosmetiikan tarjonta on räjähtänyt käsiin ja kaupat käyvät keskenään värikästä hintakilpailua. Mutta siinä piilee tämän yrityksen menestyksen salaisuus, jos minulta kysytään: keskittyminen omaan tekemiseen ja omaan konseptiin luottaminen.

Liinu’n Organic Beauty on kasvattanut suosiotaan kaikessa hiljaisuudessa ja nyt verkkokaupasta on auennut myös kansainvälinen versio www.liinun.com, jonka myötä esimerkiksi muualla Euroopassa asuvien In Fiore-fanien ei tarvitse tilata tuotteita enää Jenkeistä.

Vaihdamme usein Karoliinan kanssa ajatuksia ja vinkkejä kauneudenhoitotrendeistä, tuotteista ja ihonhoidosta ylipäätään. Jaamme hyvin saman tyyppisen ihonhoitofilosofian ja nautin suunnattoman paljon, että voin keskustella näistä aiheista syvällisesti Karoliinan kaltaisen ammattilaisen kanssa, jonka ammattitaitoa arvostan erittäin paljon ja joka tuntuu olevan samoilla leveleillä. Yksinyrittäjälle tällainen brainstormaus on sanoinkuvaamattoman arvokasta.

Liinu’n Organic Beautyn verkkokaupasta löytyy useita suosikkisarjojani, joista olen kirjoittanut blogiin vuosien varrella, kuten In Fiore ja De Mamiel. Valikoima on kuitenkin laajentunut myös mielenkiintoisilla uutuuksilla, joista osa ei ole itsellenikään entuudestaan tuttuja. Valitsinkin tähän juttuun sellaisia tuotteita ja sarjoja, mitä en ole aiemmin kokeillut.

Aloitin tuotteiden testaamisen jo keväällä, joten aikaa testailuun on ollut poikkeuksellisen paljon. Nautin suunnattoman paljon tuotteiden testaamisesta, sillä Karoliina piti minuun yhteyttä koko ajan ja kyseli fiiliksiäni. Osa tuotteista oli sellaisia, joille en meinannut lämmetä aluksi ja osaan hän ehdotti sellaisia käyttötarkoituksia, mitä en olisi tullut ajatelleeksi. Oli inspiroivaa huomata, miten käyttökokemuksien pallottelu sai minut kokemaan nekin tuotteet eri tavalla, jotka eivät aluksi sytyttäneet.

Jos kaipaat ihonhoitotuotteiltasi supertehoa, laatua, sielukkuutta, kaunista pakkausdesignia tai olet muuten vain kiinnostunut kokeilemaan niche-kosmetiikkaa, jota ei ole saatavilla jokaisesta kaupasta, tässä on sinulle huolella testatut tärpit:

Jos pitäisi suositella Liinu’n Organic Beautysta vain yhtä tuotetta: Argentum Apotechary La Lune de Velours

Argentum Apotechary on englantilainen, mutta Ranskassa valmistettava, luksusihonhoitosarja, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty viimeistä piirtoa myöten. Valikoimaan kuuluu neljä tarkkaan harkittua ja huolellisesti suunniteltua tuotetta.

Argentumin La Lune de Velours puhdistusbalmi on saanut kaltaiseni puhdistusainefriikin täysin sekaisin. Tällä hetkellä hyytelömäiset jelly-putsarit ovat putsarikategoriassa kuuminta kamaa. Tällaisessa tuotteessa yhdistyvät puhdistusöljyn, -maidon ja -geelin hyvät puolet: jelly-putsarin pohja on öljyä eli se poistaa tehokkaasti vedenkestävänkin meikin ja aurinkosuojan samalla hoitaen ihoa. Geelimäinen tuntuma lisää käyttömukavuutta ja veden kanssa maidoksi muuttuva koostumus huuhtoutuu iholta helposti pois. Jelly-putsari on vähän kuin 2 in 1 kaksoispuhdistus.

Argentumin versiossa tulee mukana aivan taivaallisen ihana aito merisieni, jolla putsari pyyhitään pois, mikä tuo rituaaliin syväpuhdistavaa vaikutusta. Sieni on silkkisen pehmeä ja tuntuu iholla miellyttävämmältä kuin konjac-sieni. Olen rakastunut tämän tyylisiin merisieniin myös vartalonhoidossa. Yhtä hyvää sientä kuin Argentumilla on vain haastavaa löytää, sillä se on superpehmeä ja kaiken lisäksi kerätty Välimerestä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti käsin, sienen juuria vahingoittamatta.

Kun kaipaat erittäin tehokkaasti ryppyjä siloittavaa, napakoittavaa ja täyteläistävää voidetta: Argentum La Potion Infinie

Argentumin varsinainen hittituote on La Potion Infinie kosteusvoide. Tämä voide kuului niihin tuotteisiin, joille en lämmennyt aivan heti kättelyssä. Argentumin tuotteissa on maskuliininen, joskin erittäin hienostunut tuoksu, mutta se oli aluksi varsinkin voiteessa hitusen liian voimakas minulle. Kun Karoliina kyseli kokemuksiani tuotteista, ihan ensimmäinen tuomioni Argentumista olikin, että tuoksumaailma on liian vahva. Karoliina kehotti jättämään voiteen tauolle ja tutustumaan sarjaan aluksi vain putsarin kautta, jossa tuoksu ei ole yhtä voimakas. Strategia toimi, sillä nyt olen täysin tottunut tuoksumaailmaan ja rakastan sitä!

Kun totuin tuoksuun, se oli menoa se. Tämä kosteusvoide on suorastaan jumalainen. Koostumus on samettinen ja vesimäisiä voiteita täyteläisempi, mutta se sujahtaa ihoon hetkessä eikä jätä iholle tippaakaan rasvaista tunnetta, eikä se tuki ihohuokosia. Voide on aivan ihanteellinen ärhäkälle ja oikuttelevalle iholle sekä iholle, joka kaipaa kiinteytystä ja napakkuutta.

Tehoaineet ovat todella kiinnostavat: hopeahydrosoli rauhoittaa ja ehkäisee tulehduksia sekä epäpuhtauksien syntymistä. DNA HP (hyper polymerised deoxyribonucleic acid) on puolestaan Alaskan vesistä eettisesti kalastetun lohen maidista saatava yhdiste, joka kiinteyttää ja napakoittaa ihoa, tehostaa ihon toimintoja ja sitoo ihoon kosteutta kymmenkertaisesti enemmän kuin hyaluronihappo.

La Potion Infinie ei ole edullinen, mutta tavallisen 50 ml sijasta voide on pakattu 70 ml kokoiseen purnukkaan.

Jos ihosi oikuttelee punoituksella, herkkyydellä, ihottumilla tai epäpuhtauksilla: De Mamiel Skin Recovery Blend Pressed Serum

Brittiläisen De Mamielin tuoksumaailma on ehkä paras, johon olen koskaan törmännyt kosmetiikassa. Olen kirjoittanut sarjasta monta kertaa aiemminkin ja rakastan jokaista sarjalta kokeilemaani tuotetta. Sarjan Pressed serum, kiinteä seerumibalmi, kiinnosti minua erityisen paljon siihen lisätyn valkoisen saven ja malakiitin ansiosta, sillä savi on kiinnostava lisä öljypohjaisessa tuotteessa – puhumattakaan toki koko raaka-aineluettelosta, jota pelkästään lukemalla ihon ärhäkkyys rauhoittuu.

Incin perusteella tuote lunastaa lupauksensa aidosti ja tehoaineista löytyy ravintorikkaita, ihoa uudistavia ja tulehduksia rauhoittavia öljyjä, kuten ruusunmarjaöljyä, kukui-öljyä, mustakuminansiemenöljyä ja granaattiomenansiemenöljyä. Viisi erilaista atsuleenia (sininen sypressi, kolme kamomillalaatua ja siankärsämö) rauhoittavat tulehduksia ja ärsytyksiä ja ovat ihanteellisia reaktiiviselle iholle sekä erilaisille ihottumille.

Testijaksoni aikana minulla pamahti sopivasti keskelle poskea mojovan kokoinen finni, joka oli aivan täydellistä, sillä pääsin kokeilemaan tuotteen tehon tositoimissa. Kerroinkin kokemuksistani jo kesällä; balmi rauhoitti finnin muutamassa päivässä lempeästi, mutta tehokkaasti. Saven ansiosta balmista jää iholle aavistuksen mattamainen pinta, joka tuntuu erityisen miellyttävältä.

Uskomattoman vartalosi ylistämiseen: In Fiore Baume pour le Corps

Parfymööri Julie Elliottin luoman ihonhoitosarjan In Fioren ensimmäiset tuotteet 20 vuotta sitten olivat nämä ylellisen kiiltäviin lasisiin purnukoihin pakatut vartalobalmit, jotka on kuin luotu oman kehon rakastamiseen ja sen ainutlaatuisuuden ylistämiseen. Täyteläiset ja samettiset vartalobalmit tekevät vartalonhoidosta aromaterapeuttista ja läsnäolevaa itsehoitoa ripauksella ylellisyyttä.

Olen varma, että rakastan viidestä eri tuoksuvaihtoehtosta jokaista (kuten rakastan myös näitä In Fioren korurasioita muistuttaviin pakkauksiin pakattuja voidemaisia parfyymejä), mutta valitsin omaan käyttööni tuoksun nimeltä Tangiers, joka sisältää sitruunaruohon, mandariinin ja inkiväärin eteerisiä öljyjä, jotka stimuloivat verenkiertoa, lymfanesteiden virtaamista, korjaavat kudoksia ja lämmittävät.

Siloitusta dekolteelle ja täydellinen match gua shalle: In Fiore Decollete Balm

Olen useasti kirjoittanut kaulan, dekolteen ja rintojen ihon hoidon laiminlyönnistä. Näiden alueiden iho on erityisen herkkä rypyille, veltostumiselle ja pigmenttiläiskille. Syvimmät juonteet ja kimmoisuuden menetys esimerkiksi omalla ihollani on juurikin dekolteella, mutta säntillisellä hoidolla, laadukkailla tuotteilla ja gua shalla olen saanut ihosta huomattavasti sileämmän, tasaisemman ja napakamman. Lempituotteeni dekolteen, rintojen ja kaulan hoitoon on In Fioren ylellinen dekoltee balmi, joka on erittäin riittoisaa. Balmi sisältää ihoa kiinteyttäviä öljyjä, kuten viinirypäleensiemenöljyä, ruusunmarjaöljyä ja iltahelokkiöljyä sekä ryppyjä siloittavia ja ihon väriä kirkastavia mirhan ja frankinsensin eteerisiä öljyjä.

Dekolteebalmi on täydellinen match dekolteen ja kaulan ihon gua sha hoitoon. Suosittelen gua sha välineeksi joko gua sha kampaa tai lusikkaa, jotka ovat myös myynnissä Liinulla. Pakko muuten mainita tässä yhteydessä, että Karoliina on yksi niistä harvoista, jotka ovat tajunneet gua sha lusikan tehokkuuden rypistyneen ja veltostuneen ihon hoidossa ja lusikka taitaakin tällä hetkellä olla hänen lempivälineensä.

Tuote, joka menee ihosta ytimeen: In Fiore Fleur Vibrant Solution Botanique

Tämä ylellinen, huumaavan tuoksuinen ja syvävaikutteinen öljy sopii kasvoille ja vartalolle. Jasmiinintuoksuinen öljy tehostaa verenkiertoa, lymfanesteiden virtaamista ja ihon uudistumista. Fleur Vibrant vaikuttaa paitsi syvälle ihoon, sen aromaterapeuttiset ja energeettiset vaikutukset tavoittavat koko ytimen: se auttaa pehmentämään rintakehän alueen jäykkyyksiä, jonka taustalla ovat stressi, pelot, ahdistuneisuus ja haavoittuvuus. Tuote sopiikin erinomaisesti chakratyöskentelyyn ja se tehostaa juuri-, sakraali- ja kruunuchakran toimintaa auttaen löytämään sisimmästä omaa aitoa tahtoa, parantamaan itsetuntemusta ja lisäämään sensuaalisuutta.

Fleur Vibrant on luksustuote, jolla en päivittäin lotraisi. Se on ennemminkin tehotuote esimerkiksi kuivaharjauksen tai saunan jälkeen, jolloin vaikutukset pääsevät oikeuksiinsa. Karoliina kehotti myös kokeilemaan sitä tehotuotteeksi kasvoille, jota en olisi itse tullut ajatelleeksi, sillä mielsin tuotteen erityisesti vartalonhoitoon tarkoitetuksi. Muutama tippa kasvoilla toimi kuitenkin taivaallisen hyvin ja öljyä voi sekoittaa myös kosteusvoiteen tai seerumin joukkoon. Lisäksi Fleur Vibrant on erinomainen aromaterapeuttinen meditaatioöljy, jota voi levittää muutaman tipan ranteisiin ennen meditaatiota ja hengittää tuoksua syvään viiden syvän hengityskierron verran.

Tämä on siirappiosastoa, mutta meillä Fleur Vibrant on käytössä ennen kaikkea hierontaöljynä. En tiedä mitään ihanampaa ja romanttisempaa kuin kynttilänvalossa saatu kokovartalohieronta tällä öljyllä!

Potkua ihonhoitoon retinolista: Mara Beauty Algae Retinol Face Oil

Retinolista puhuvat tällä hetkellä kaikki, mikä on sinänsä hassua, että kyseessä ei todellakaan ole mikään uusi raaka-aineinnovaatio. Liinu’n valikoiman tuorein tulokas on Mara Beauty, joka yhdistää synteettisen retinolin 100 % luonnollisiin kasviöljyihin, -uutteisiin ja eteerisiin öljyihin. Ah kyllä kiitos, ensimmäistä kertaa elämässäni pääsen tutustumaan kunnon retinoliin ilman silikonien, PEG-emulgaattorien ja synteettisten säilöntäaineiden kaltaisia turhakkeita. En ole siis koskaan aiemmin kokeillut aitoa retinolia ja Mara Beauty on myöskin sen verran uusi tulokas Liinun valikoimassa, etten ole ehtinyt testata tätä tuotetta kuin pari kertaa, joiden perusteella en voi vielä arvioida sen tehoa, sillä näillä kerroilla en havainnut mitään vaikutuksia – en siis myöskään retinolille tyypillisiä alun sivuvaikutuksia, kuten ihon punoitusta ja kiristävyyttä, mikä voi ehkä johtua siitä, että tuotteella on todella hoitava ja ravitseva pohja.

Mara Beautyn öljyssä 1,2 % pitoisuus retinolia on sekoitettu mm. sinapinsiemenöljyyn, hampunsiemenöljyyn ja iltahelokkiöljyyn. Lisäksi tuote sisältää mustakuminaöljyä, vihreän teen uutetta ja merilevää. Sanonpa vain, että tuotteen inci on kokonaisuudessaan aivan nerokas. Olen viime aikoina fiilistellyt raaka-aineissa erityisesti merileviä niiden sisältämien aminohappojen ja mineraalien vuoksi. Merilevät ovat kertakaikkiaan loistavia raaka-aineita tukemaan ihon toimintoja, solujen uusiutumista sekä kosteuspitoisuutta.

Mara Beautyn retinoliöljy sopii ryppyiselle ja veltostuneelle iholle, tukkoiselle iholle ja pigmenttiläiskien hoitoon. Sitä tulee käyttään vain yöaikaan ja tuotteeseen pitää totutella pikkuhiljaa. Suosittelen lukemaan Karoliinan kirjoittaman loistavan bloggauksen tuotteesta ennen kuin aloitat sen käytön, sillä retinolin kanssa on huomioitava muutamia seikkoja, kuten se, ettei sitä tule yhdistää hedelmähappoihin.

Tässä oli vain murto-osa kaikesta ihanasta, mitä voin Liinun valikoimasta lämmöllä suositella. Testijoukossani oli myös muitakin tuotteita, mutta näihin tuotteisiin syntyi kunnon symbioosi (ja Maran retinoliöljystä halusin vain päästä kertomaan, vaikken olekaan ehtinyt vielä päästä siihen kunnolla sisälle). Lisäksi valikoimassa on kiinnostavia sarjoja, joihin en vielä tutustunut lainkaan, kuten Amly ja Twelve Beauty.

Mitkä ovat sinun suosikkituotteitasi Liinun valikoimasta tai mikä herätti eniten kiinnostusta?

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , , ,