Astrologia

Haavoittunut rakastaja – Uusikuu Vaa’assa

Astrologia | 28.9.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 28.9. – 27.10.2019

Uusikuu Vaa’assa vie meidät taas ihmissuhteiden äärelle, ellemme jo koko ajan ole siellä tavalla tai toisella olleetkin. Poikkeuksellisen moni uusikuu on tänä vuonna aktivoinut jotain ihmissuhteisiin liittyvää osa-aluetta. Suhteiden, sosiaalisen elämän ja rakkauden äärellä ollaan nyt siksi, että Vaaka on koko eläinradan ihmissuhdekeskeisin merkki. Harmoniaa, kauneutta, rakkautta, yhteistyötä ja arvomaailmaa edustaa Vaa’an ohella myös Venus, joka on Vaa’an merkkiä hallitseva planeetta. Ja tällä uudenkuun kartalla näitä teemoja alleviivaa myös Venuksen korostunut ja vähän tukalakin asema.

Jokaisella eläinradan merkillä on oma parinsa. Voisi oikeastaan puhua kuudesta merkkiparista sen sijaan että on kaksitoista yksittäistä merkkiä. Ja koska merkkiparit edustavat aina saman asian ääripäitä, niin yhdessä ne muodostavat ehyen kokonaisuuden. Vaaka, joka on laadultaan yhteistyöhön, rauhaan ja harmoniaan pyrkivä, huomaavainen, miellyttämishaluinen ja usein kompromisseihin itsensä kustannuksella päätyvä esteetikko, tarvitsee vastavoimakseen Oinaan, joka edustaa minäkeskeisyyttä, itsekkyyttä ja omapäisyyttä. Ihanteellista on, että nämä laadut ovat tasapainossa elämässämme, jotta vältymme itsensä kadottamiselta muiden (oletettuihin) toiveisiin sekä despooottimaiselta omavaltaisuudelta, jolloin oma napa on aina se ensisijainen ja tärkein huomioitava. Toisinaan, kun tämä ”mitä minä haluan – mitä sinä haluat” –akseli on vinksahtanut epätasapainoon, elämä yrittää auttaa meitä vahvistamaan sitä puolta, joka on jäänyt toisen jalkoihin. Nyt juuri on kyse tällaisesta ajasta.

Vaikka Vaaka uusikuu on väljästi yhtymässä Oinasta hallitsevaan Marsiin, mikä jo itsessään tuo napakkuutta ja jopa ärhäkkyyttä aina sopuisaan Vaakaan (huomatkaa että en tähtimerkeistä puhuessani koskaan tarkoita ihmisiä, joiden ”horoskooppimerkki” on se merkki, vaan käsittelen niitä arkkityyppisinä laatuina, joita on meissä jokaisessa!), niin kaikkein tärkein ja huomionarvoisin seikka uudenkuun kartalla on Aurinkoa ja Kuuta vastapäätä oleva Khiron. Khironista on puhuttu paljon monissa aiemmissa Uudenkuun ajankuvissa, mutta lyhyesti vielä Khironin keskeisin tematiikka, koska se on niin oleellisen tärkeässä roolissa tässä ajassa.

Khiron, jota usein kutsutaan nimellä ”Haavoittunut Parantaja” edustaa kaikissa meissä olevaa haavoittunutta puolta, kipukohtiamme, itse-epäilyjämme, alemmuudentunnetta ja sitä kohtaa meissä, jota voisi nimittää Akhilleen kantapääksi. Khiron on moniulotteinen ja syvä arkkityyppi meissä, ja vaikka se vakavimmillaan voi edustaa traumatisoitunutta itseä, se on myös sisäinen tietäjä, opettaja ja parantaja. Khironin vastakkaisuus tämän uudenkuun kanssa nostaa esiin ihmissuhdehaavojamme, epävarmuutta, pelkoja ja sitä mikä omissa ihmissuhdevalinnoissamme tai uskomuksissamme ja toimintamalleissamme vahingoittaa meitä itseämme. Joskus kaikkein parasta mitä voi tapahtua on se, että tilanne kärjistyy ja vanhat kuviot aktivoituvat, jotta voimme oikeasti nähdä mistä on kysymys. Ei ole mahdollista päästää irti jostain sellaisesta, mistä emme tiedä pitävämme kiinni. Tämä aika voi tehdä meidät tuskaisen tietoiseksi siitä mikä mättää. Eikä tietenkään ole tarkoitus jäädä tuleen makaamaan ja valittamaan kuinka pahasti polttaa. Jos tilanne kaipaa muutosta, tämä aika tarjoaa sille loistavan mahdollisuuden. Uusikuu on aina uuden jakson alku, voimme valita jotain muuta, voimme toimia toisin.

Uudenkuun hallitsija, nyt kun uusikuu on Vaa’assa, on kovin paineisessa asemassa kipuileva Venus. Se on omassa merkissään ja yhtymässä uusia oivalluksia ja keskusteluyhteyttä vahvistavaan Merkuriukseen, mutta haasteellisessa kontaktissa menneisyyttä ja tulevaisuutta edustavan kuunsolmulinjan kanssa Tämän lisäksi Venus on transformatiivisen ja intensiivisen Pluton sekä rajoja ja vaatimuksia edustavan Saturnuksen puristuksessa, mikä parhaimmillaan viittaa rakkauteen, itsearvostukseen ja vastaanottamiseen liittyvien haitallisten ohjelmointien ja toimintamallien purkautumiseen, mutta kuten sanottu, se ei voi tapahtua ilman että tulemme ensin täysin tietoisiksi siitä mikä tilanne on. Haasteellisimman kulman Venukselle tekee suloinen Neptunus, joka saattaa harhauttaa meidät turvautumaan itsepetokseen tai eskapismiin. Tässä kun näyttäisi olevan nyt tilanne, jota sokerikuorrutus ei pelasta. Asiat täytyy kohdata sellaisina kuin ne ovat ja siitä mikä ei enää ravitse rakkautta ja hyvinvointia, tulee luopua.

On tärkeä muistaa, että mitkään astrologiset kuviot eivät koskaan ”saa aikaan” mitään. Siksi tällaiset kollektiiviset kuviot, joita tämäkin ajankuva käsittelee, ilmenevät jokaisella aina eri tavalla ihmisestä ja tilanteesta riippuen. Jonkun kohdalla kyse voi olla sisäisistä oivalluksista ja hienosäädöstä sen suhteen, miten vaikka ystävien kanssa voisi hiljalleen alkaa opetella myös pyytämään ja ottamaan vastaan, ilman että aina automaattisesti on se jolle aina käy kaikki ja joka ei koskaan ajattele itseään. Jollakin toisella voi vuosien ajan maton alle lakaistut parisuhdeongelmat nostaa päätään niin, että niille on vihdoinkin pakko alkaa tehdä jotain. Mutta mitä, ja millä tavalla? Sen päätät sinä itse.

Kuukauden keskeiset teemat: ihmissuhteet, antamisen ja vastaanottamisen tasapaino, kompromissien aika on ohi, ei enää myönnytyksiä, kipukohtien aktivoituminen rakkaudessa, haavat itsetunnossa, oman arvon näkeminen, ”mitä minä haluan – mitä sinä haluat”, itsensä hukkaaminen miellyttämiseen, omat tarpeet ja niiden tunnistaminen, uskaltaa vaatia mitä tarvitsee, rakkauden transformaatio, pariterapia, eheytynyt suhde

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Vaa’assa oppositio Khironiin Oinaassa ja kvinkunssi Uranukseen Härässä. Merkurius ja Venus yhtymässä Vaa’assa sekstiili Jupiter, neliö Pluto. Venus neliö Saturnus, kvinkunssi Neptunus. Neptunus neliö Jupiter, sekstiili Saturnus. Pluto sekstiili Neptunus. Pluto päättää perääntymisjakson ja Merkurius siirtyy Skorpioniin 3.10.  Mars siirtyy Vaakaan 4.10. Venus siirtyy Skorpioniin 8.10. Täysikuu Oinaassa 14.10. Aurinko siirtyy Skorpioniin 23.10. Uusikuu Skorpionissa 28.10.

Avainsanat: