Beauty

Gua sha aknelle ja rosacealle

Beauty | 26.9.2019 | Katja Kokko

Voiko gua sha hoitoa tehdä aknelle ja rosacealle? Mitä hoidon tekemisessä tulisi huomioida?

Gua sha on tällä hetkellä ylivoimaisesti kirkkain johtotähti kauneudenhoitomaailmassa eikä mikään ihme, sillä luonnonkivestä valmistetut välineet ovat paitsi kauniita, niillä saa aikaan konkreettisia ja todella näkyviä tuloksia, nopeasti. Kaiken lisäksi hoitamalla gua shalla kasvoja, tulee samalla hoitaneeksi myös vartaloa ja tasapainotettua hermostoa, koska hermopäätteiden ja faskiaverkoston kautta vaikutukset ulottuvat kaikkialle kudoksiin.

Saan gua shaan liittyen eniten kysymyksiä koskien aknen ja rosacean hoitoa. Gua shalla nimittäin kerrotaan olevan positiivisia vaikutuksia näiden molempien hoitoon, mutta moni miettii miten hoito tulisi toteuttaa, sillä jo pelkästään maalaisjärki kertoo ettei gua sha välineellä voi hangata ihoa suoraan tulehtuneiden alueiden ja epäpuhtauksien päältä. Miten aknea ja rosaceaa tulisi siis hoitaa gua shalla?

Hoida oireiden ympäriltä, älä niiden päältä

Ensimmäisen ja tärkein vinkki aknen ja rosacean hoitoon gua shalla on, että älä koskaan tee vetoja gua sha välineellä suoraan oireiden päältä. Voit kiertää oireilevat alueet ja hoitaa ihoa niiden ympäriltä. Jos oireet ovat keskittyneet poskille, voit hoitaa dekolteen, niskan, kaulan, leuan, korvien ympärykset, silmänympärysihon, otsan ja hiuspohjan. Voit tehdä alueille, joilla oireita ei esiinny, täysin normaalin gua sha hoidon, jonka opit Yin Your Skin® verkkokurssista.

Hoida oireiden alapuolelta

Aknen ja rosacean, sekä minkä tahansa iho-ongelman hoitaminen oireiden alapuolelta on erityisen tärkeää. Jos oireet ovat keskittyneet poskien ja leuan alueelle, on erittäin tärkeää hoitaa kaulaa, niskaa ja dekolteeta. Kaula ja dekoltee ovat portti kasvoille, sillä ne yhdistävät muun vartalon ja kasvot. Gua sha hoidolla parannat nesteiden, eli verenkierron ja lymfanesteiden virtausta oireiden alapuolelta, joka huuhtoo solujätteitä, kuolleita soluja ja taudinaiheuttajia pois sidekudoksesta. Tällöin kollageenia, elastiinia ja soluväliainetta tuottavat fibroblastit pääsevät toimimaan kunnolla ja solut, hermosolut sekä kudokset saavat ravinteita ja happea – iho alkaa siis toimia kaiken kaikkiaan paremmin. Lymfanesteet virtaavat kasvoilla ja kaulassa alaspäin ja kun kudos puhdistuu alapuolelta, kuona-aineet pääsevät virtaamaan esteettömämmin. Dekolteella ja kaulalla on runsaasti lymfapisteitä, jotka suodattavat lymfanesteitä ja solisluun kuopassa sijaitsee ”pääviemäri”, jota kohti nesteitä huuhdotaan.

Gua sha lusikka on aknen ja rosacean must have väline

Aknen ja rosacean hoidossa kannattaa keskittyä hyvin helliin sivelyihin ja pumppauksiin. Pumppaava liike tapahtuu vain kiven painolla ja se ei suuntaudu ihoon sisäänpäin, vaan on ikään kuin alaspäin vetävää pumppausta, jota tehdään kiveä kallistamalla – tähän ehdottomasti paras väline on Yin Your Skin® gua sha lusikka, jolla pumppaukset onnistuvat todella helposti kuperan mallin ansiosta. Kuperuuden ansiosta lusikka on ylipäätään hellävarainen väline, mutta toisaalta sen kärjellä saa ryppyjen ja veltostuneen ihon käsittelyyn napakkuutta. Pumppauksia kannattaa tehdä nenän pielistä kohti korvan juurta, korvan alareunan kohdalla sekä korvanlehden takana korvan alaosassa. Lisäksi on tärkeää tehdä alas- ja ulospäin suuntautuvia sivelyitä, korvan yläpuolelta korvan taustaa pitkin korvan lehden takana olevaan kuoppaan sekä päänkiertäjälihasta pitkin alaspäin solisluun kuoppaan, jossa tehdään myös pumppauksia. Myös sivelyiden kuuluu olla helliä, vain kiven painolla tapahtuvia, sillä liian voimakas ote ei kohdistu suoraan lymfaan. Turvonneita ja kipeitä ja lymfapisteitä ei kuitenkaan tule käsitellä ja vaikeasti tulehtunutta ihoa ei tule käsitellä lainkaan.

Löydät video-ohjeet aknelle ja rosacealle sopivasta gua sha hoidosta Yin Your Skin® verkkokurssista.

Vaikka kehotan kiertämään oireilevat alueet, niin sanottakoon, että kun pumppauksen tekee oikein, se ei rasita esimerkiksi näppyjä samalla tavalla mekaanisesti toisin kuin hankaavat ja sivelevät gua sha vedot. Varovaisesti voi siis kokeilla tätäkin, jos iholla ei ole vaikeaa tulehdusta.

Hoida myös aina hiuspohja. Lusikka sopii erinomaisesti hiuspohjan käsittelyyn, mutta lisäksi voit käyttää gua sha kampaa.

Hoidon voi tehdä noin kolme kertaa viikossa. Aluksi hoidon voi tehdä noin kolmen viikon ajan päivittäinkin, mutta sitten on hyvä ottaa taukoa. Mitään hoitoa ei kannata tehdä joka päivä pitkäaikaisesti, sillä iho tarvitsee myös tilaa uudistua täysin rauhassa.

Akneihoisen asiakkaan tulokset gua shalla

Järjestin kesän alussa kolmen viikon gua sha haasteen Instagramissani. Haasteeseen osallistuneiden tulokset olivat aivan huikeita ja yksi upeimmista tuloksista tuli eräällä akneihoisella osallistujalla, joka ystävällisesti antoi luvan jakaa tulokset muillekin. Hän oli kärsinyt epäpuhtauksista vuodesta 2012 saakka ja varsinainen akne puhkesi 2017. Gua sha haasteen aikana iho alkoi oikeasti parantua ensimmäistä kertaa ja kolmessa viikossa tapahtui huikea muutos.

ennen ja jälkeen gua shan
Akneiho ennen ja jälkeen gua sha haasteen

Kun lähdet hoitamaan ihoa gua shalla itsenäisesti, muista pitää otteet hellänä (90 % ihmisistä painaa välineellä liian lujaa, koska menetelmä näyttää voimakkaammalta kuin se todellisuudessa on) ja tarkkaile ihon kuntoa. Gua shalla ei pitäisi olla mitään sivuvaikutuksia, mutta jos huomaat jotain ei toivottuja vaikutuksia, pidä taukoa hoidosta. Huomaa kuitenkin, että hetkellinen epäpuhtauksien lisääntyminen voi olla mahdollista.

Kiitos, kun tuet työtäni ostamalla gua sha välineesi Yin Your Skin® kokoelmasta, jonka jälleenmyyjiä ovat:

Biodelly
Charmonie Spa
Eco Beauty Wellness, myymälä ja verkkokauppa
House of Organic
Jolie, myymälät ja verkkokauppa

Life-ketjun myymälät
Liinu’n Organic Beauty, hoitola ja verkkokauppa
Natural Goods Company
Ruohonjuuri, kaikki myymälät ympäri Suomen ja verkkokauppa
TwistBe, myymälä ja verkkokauppa

Yin Your Skin® gua sha välineiden alkuperä ja vastuullisuus

Yin Your Skin® gua sha välineiden materiaali on xiuyan-jadea, joka on peräisin Xiuyan-kaupungista, Liaoningista, Kiinasta. Jokaisella välineellä on sertifikaatti, joka todistaa niiden alkuperän ja laadun. Louhoksen työolot ja työturvallisuus ovat asianmukaiset. Jaden louhinnan kestävyyden säilyttämiseksi sekä ympäristövaikutuksien korjaamiseksi maaperää, ympäristöä ja kasvustoa korjataan louhinnan jälkeen. Tuotteet valmistetaan Kiinassa – gua sha on siis kiinalaisen lääketieteen käyttämä menetelmä, joten Kiinasta löytyy paras osaaminen välineiden valmistamiseen, jossa on monta eri vaihetta ja paljon käsityötä. Jadesta valmistettu gua sha lasta on ikuinen, kun et pudota sitä lattialle, jolloin se toki hajoaa. Yin Your Skin® välineiden ulkopakkaukset valmistetaan ja kootaan Suomessa.

Lue edellinen osa, mitä gua sha on tästä postauksesta.

Gua sha kuvat Ina Nordbäck

Avainsanat: , , , ,