Beauty

Sielukasta tuoksuterapiaa

Beauty | 21.11.2018 | Katja Kokko

Pitkä ja harras odotus on viimein palkittu: In Fioren taivaallisen ihanat Haute Concentré parfyymit ovat vihdoin saatavilla Suomesta, Liinu’n Organic Beautysta!

Muistaakseni olen ainakin ohimennen maininnut, että tilatessani aikoinaan In Fiorea ensimmäisen kerran Jenkeistä Suomeen, sain paketin mukana näytteen Saffron of Kashmir parfyymistä, joka vei kirjaimellisesti jalat altani. En ole törmännyt mielestäni minkään toisen sarjan tuotteissa sahramin eteeriseen öljyyn, mutta In Fiore käyttää sitä useissa tuotteissaan. Sahramin tuoksu on yksi maailman parhaista, varsinkin yhdistettynä neroliin.

In Fioren parfyymit ovat kiinteitä öljyparfyymeitä, eli koostumukseltaan kuin ihobalmia ja ne on pakattu korurasian näköisiin kauniisiin metallipakkauksiin, jotka voi hyvin uusiokäyttää vaikka DIY kasvobalmille.

Olen kysellyt In Fioren parfyymien perään Liinu’n Organic Beautyn Karoliinalta niin kauan kuin sarjaa on saanut Suomesta. Ihanaa, että ne ovat vihdoin saatavilla, varsinkin juuri ennen joulua, sillä tässä on ehdottomasti yksi joulun ihanimmista lahjoista!

Karoliina antoi minun valita kaksi parfyymiä omakseni. Valitsin tuon taivaallisen ihanan Saffron of Kashmirin, joka jätti mieleni tuoksusopukoihin unohtumattoman jäljen neljä vuotta sitten ja olen siitä saakka haaveillut kyseisen parfyymin hankkimisesta. Toiseksi tuoksuksi valikoitui jasmiinintuoksuinen Night Queen. Lisäksi Karoliina oli sujauttanut pakettiini näytteet kaikista muistakin parfyymeistä ja voin kertoa, että ne ovat toinen toistaan jumalaisempia. Tuoksut menevät sananmukaisesti suoraan ytimeen. Tätä on aromaterapia parhaimmillaan – sielukasta tuoksuterapiaa.

In Fioren parfyymien pohja koostuu jojobaöljystä ja mehiläisvahasta, eli se on ihoa hoitava. Tuoksut tulevat 100 % kokonaisista eteerisistä öljyistä, joilla on – kuten tiedämme – syvälle mieleen ja tunteisiin vaikuttavia aromaterapeuttisia vaikutuksia. Kiinteä parfyymi kulkee kätevästi mukana käsilaukussa ja korurasiaa muistuttava purnukka ilahduttaa joka kerta, kun sen kaivaa laukun kätköistä – ja herättää myös aina uteliaita ja ihastelevia katseita julkisella paikalla, kuten vaikka täällä Lontoon metrossa.

Kiinteää parfyymiä voi hieroa ns. pulssikohtiin eli ranteisiin ja korvan taakse, niin usein kuin mieli tekee. Koska kyse on täysin luonnollisesta tuoksusta, se haihtuu iholta tavanomaista parfyymiä nopeammin. Vaikka tuoksun nopea haihtuminen kuinka harmittaisi, muistutan, että luonnolliset tuoksut eivät sisällä terveydelle ja hormonitoiminnalle haitallisia aineita, kuten ftalaatteja tai synteettisiä tuoksukomponentteja, jotka voivat olla haitallisia niin terveydelle kuin luonnollekin. Luonnollisista parfyymeistä saadaan tuskin koskaan kehittettyä kovin pysyviä, mutta itse en näkisi tätä lainkaan huonona asiana.

Oma jalat alta -tuoksuni eli Saffron of Kashmir sisältää sahramin, nerolin eli appelsiininkukan ja santelipuun eteerisiä öljyjä. Tuoksu muistuttaa hieman patinoitunutta nahkaa, mutta se on ihanan raikas, mausteinen ja hunajainen, ei lainkaan tunkkainen ja väkevä. Tuoksun tuoma tunnetila on maadoittava, mystinen ja henkinen. Tässä tuoksussa on todellakin jotain, mikä kytkee päälle korkeamman taajuden yhteydet universumiin. Minä voisin vaikka kylpeä tässä!

Night Queenissa tuoksuvat jasmiini, sahrami ja ruusu. Tuoksu on viettelevä ja se saa olon tuntumaan sananmukaisesti kuningattareksi. Jasmiinin tuoksullahan onkin itsevarmuutta parantavia vaikutuksia. Tämä on hienostunut ja elegantti feminiinistä energiaa ja viehätysvoimaa nostattava tuoksu.

Nuuhkuteltuani läpi koko In Fioren Haute Concentré parfyymivalikoiman, voisin hyvin kelpuuttaa niistä jokaisen omaan parfyymikokoelmaani. Rakastan myös Abelin tuoksuja sekä juuri esittelemääni Uniqueta ja vaikka In Fiore ei ole pysyvyyden ja voidemaisen koostumuksen osalta yhtä hyvä, niin on pakko sanoa, että In Fioren parfyymeissä on jotain niin koukuttavaa ja kutkuttavaa, että sitä on vaikea pukea sanoiksi.

Oletteko kokeilleet In Fioren parfyymejä?

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , ,