Beauty

Sielukasta tuoksuterapiaa

Beauty | 21.11.2018 | Katja Kokko

Pitkä ja harras odotus on viimein palkittu: In Fioren taivaallisen ihanat Haute Concentré parfyymit ovat vihdoin saatavilla Suomesta, Liinu’n Organic Beautysta!

Muistaakseni olen ainakin ohimennen maininnut, että tilatessani aikoinaan In Fiorea ensimmäisen kerran Jenkeistä Suomeen, sain paketin mukana näytteen Saffron of Kashmir parfyymistä, joka vei kirjaimellisesti jalat altani. En ole törmännyt mielestäni minkään toisen sarjan tuotteissa sahramin eteeriseen öljyyn, mutta In Fiore käyttää sitä useissa tuotteissaan. Sahramin tuoksu on yksi maailman parhaista, varsinkin yhdistettynä neroliin.

In Fioren parfyymit ovat kiinteitä öljyparfyymeitä, eli koostumukseltaan kuin ihobalmia ja ne on pakattu korurasian näköisiin kauniisiin metallipakkauksiin, jotka voi hyvin uusiokäyttää vaikka DIY kasvobalmille.

Olen kysellyt In Fioren parfyymien perään Liinu’n Organic Beautyn Karoliinalta niin kauan kuin sarjaa on saanut Suomesta. Ihanaa, että ne ovat vihdoin saatavilla, varsinkin juuri ennen joulua, sillä tässä on ehdottomasti yksi joulun ihanimmista lahjoista!

Karoliina antoi minun valita kaksi parfyymiä omakseni. Valitsin tuon taivaallisen ihanan Saffron of Kashmirin, joka jätti mieleni tuoksusopukoihin unohtumattoman jäljen neljä vuotta sitten ja olen siitä saakka haaveillut kyseisen parfyymin hankkimisesta. Toiseksi tuoksuksi valikoitui jasmiinintuoksuinen Night Queen. Lisäksi Karoliina oli sujauttanut pakettiini näytteet kaikista muistakin parfyymeistä ja voin kertoa, että ne ovat toinen toistaan jumalaisempia. Tuoksut menevät sananmukaisesti suoraan ytimeen. Tätä on aromaterapia parhaimmillaan – sielukasta tuoksuterapiaa.

In Fioren parfyymien pohja koostuu jojobaöljystä ja mehiläisvahasta, eli se on ihoa hoitava. Tuoksut tulevat 100 % kokonaisista eteerisistä öljyistä, joilla on – kuten tiedämme – syvälle mieleen ja tunteisiin vaikuttavia aromaterapeuttisia vaikutuksia. Kiinteä parfyymi kulkee kätevästi mukana käsilaukussa ja korurasiaa muistuttava purnukka ilahduttaa joka kerta, kun sen kaivaa laukun kätköistä – ja herättää myös aina uteliaita ja ihastelevia katseita julkisella paikalla, kuten vaikka täällä Lontoon metrossa.

Kiinteää parfyymiä voi hieroa ns. pulssikohtiin eli ranteisiin ja korvan taakse, niin usein kuin mieli tekee. Koska kyse on täysin luonnollisesta tuoksusta, se haihtuu iholta tavanomaista parfyymiä nopeammin. Vaikka tuoksun nopea haihtuminen kuinka harmittaisi, muistutan, että luonnolliset tuoksut eivät sisällä terveydelle ja hormonitoiminnalle haitallisia aineita, kuten ftalaatteja tai synteettisiä tuoksukomponentteja, jotka voivat olla haitallisia niin terveydelle kuin luonnollekin. Luonnollisista parfyymeistä saadaan tuskin koskaan kehittettyä kovin pysyviä, mutta itse en näkisi tätä lainkaan huonona asiana.

Oma jalat alta -tuoksuni eli Saffron of Kashmir sisältää sahramin, nerolin eli appelsiininkukan ja santelipuun eteerisiä öljyjä. Tuoksu muistuttaa hieman patinoitunutta nahkaa, mutta se on ihanan raikas, mausteinen ja hunajainen, ei lainkaan tunkkainen ja väkevä. Tuoksun tuoma tunnetila on maadoittava, mystinen ja henkinen. Tässä tuoksussa on todellakin jotain, mikä kytkee päälle korkeamman taajuden yhteydet universumiin. Minä voisin vaikka kylpeä tässä!

Night Queenissa tuoksuvat jasmiini, sahrami ja ruusu. Tuoksu on viettelevä ja se saa olon tuntumaan sananmukaisesti kuningattareksi. Jasmiinin tuoksullahan onkin itsevarmuutta parantavia vaikutuksia. Tämä on hienostunut ja elegantti feminiinistä energiaa ja viehätysvoimaa nostattava tuoksu.

Nuuhkuteltuani läpi koko In Fioren Haute Concentré parfyymivalikoiman, voisin hyvin kelpuuttaa niistä jokaisen omaan parfyymikokoelmaani. Rakastan myös Abelin tuoksuja sekä juuri esittelemääni Uniqueta ja vaikka In Fiore ei ole pysyvyyden ja voidemaisen koostumuksen osalta yhtä hyvä, niin on pakko sanoa, että In Fioren parfyymeissä on jotain niin koukuttavaa ja kutkuttavaa, että sitä on vaikea pukea sanoiksi.

Oletteko kokeilleet In Fioren parfyymejä?

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , ,

Beauty

11 kommenttia artikkeliin “Sielukasta tuoksuterapiaa”

 1. Tämä on ihan uusi tuttavuus, mutta jos pysyvyys ei ole hyvä, niin jäänee ostamatta. Mitenkäs nuo Uniquen ja Abelin parfyymit. Pysyykö tuoksu hyvin iholla? Käytän hajuvettä päivittäin ja yritän epätoivoisesti etsiä uutta mistä ei tulisi pää kipeäksi. Lisäksi haluan, että tuoksu pysyy ja merkin on oltavat ehdottomasti cruelty free. Honore des Presin Vamp a Ny kyllästyttää jo ja Love Coconutista tulee järkyttävä päänsärky (tilasin summassa). First world problems, mutta ketuttaa silti.

  • Unique ja Abel pysyy paremmin, Abel parhaiten, mutta tuoksut on melko voimakkaita, joten jos tulee helposti päänsärkyä, voi olla niistä ehkä hankala löytää. Uusin tuoksu Nurture on ehkä miedoin Golden Nerolin lisäksi. Mutta tosiaan luonnonkosmetiikan parfyymit eivät vaan voi pysyä kovin hyvin, koska ne ei sisällä ftalaatteja. Tämä on siis ominaisuus, joka täytyy joko hyväksyä tai sitten vaihtaa synteettiseen.

 2. Minna

  Mulla on käytössä Queen rose attar ja Night queen. Molemmat on ihania!! <3 Tuoksut tosiaan menee syvemmälle kuin "normituoksut". Niitä lisäilee mielellään pitkin päivää kauniista rasiasta. Tykkään muutenkin In Fioren tuotteista mm. tuoksujen ja tehokkuuden puolesta. <3

 3. Maria

  Moikka Katja!:)
  Oletko testannut One Seed parfyymien pysyvyyttä?
  Täytyykin tutustua näihin kaikkiin uutuuksiin. Mulla on 100 Bonin Bergamote& Rose sauvage, rakastan sen tuoksua, mutta tuntuu ettei se pysy ihollani oikein yhtään. Muistaakseni en aikoinaan haistanut kyllä synteettisiäkään tuoksuja, mitä itseeni suihkautin;(. Paitaan tarttunutta tuoksua sit aina nuuhkin..
  Huomasin myös vertaillessani Uniquen kahta parfyymiä ranteessa, että toinen jäi tuoksumaan aika paljon pidempään..

 4. EvaGo

  En ole kokeillut, In fioren sarjan tuotteiden tuoksumaailma ovat olleet liian voimakkaita omaan käyttööni. Sama kävi 100 Bon vanilla tuoksun kanssa. Kesällä käytin Abelin Golden Neroli tuoksua joka toimi hyvin mutta koin että se on liian raikas näin syksyyn joten hankin Red Santalin, kiva lämpöinen unisex tuoksu. Mutta kun se ei ollut vaan niin kivan energinen kuin tuo Golden Neroli, nyt kun testauksessa on Ila Span tuotteita niin valitsin muutamia aroma rollereita joista vital energy on osoittautunut maanläheiseksi, metsänraikkaaksi ja varsinaiseksi energiapommiksi. Tuoksu katoaa päivän mittaan mutta rolleri on todella helppo, annostelu on helpompaa kuin hajuvesipullossa josta tulee helpommin överit kuin vajarit. 😀

 5. Maria

  Sopivasti kirjoititkin näistä! Olen tuolta shopista havitellut juuri tuota Night Queen -tuoksua ihan puhtaasti sen houkuttelevan kuvauksen perusteella. Nyt se kiinnostaa entistä enemmän. 🙂
  Ai niin hei kiitos mielenkiintoisesta luennosta ihoon ja suoliston kuntoon liittyen I love me -messuilla! Mun piti tulla sua moikkaamaankin ja kiittämään blogista, mutta siihen ei sitten harmi kyllä oikein tarjoutunut tilaisuutta. Mut toisen kerran. 🙂

 6. Konnakartanon Konna

  Oletko törmännyt Laboratory Perfumesin tuoksuihin, tiedätkö sisältääkö pahiksia? Tampereen Inch farkkukauppa myy niitä, ja etenkin Atlas miellytti omaa nenää. Omilla nettisivuilla vaikuttavat lupaavilta, mutta toisaalta meikäläistä on helppo viherpestä kun en ymmärrä puoliakaan inceistä.
  Olisikin muuten kiva jos tekisit joskus postauksen aiheesta, siis jonkinlaisen koonnin tyypillisistä, luonnonkosmetiikassa hyväksyttävistä ja myös ei-hyväksyttävistä raaka-aineista yms, ja etenkin semmoisista ei-niin-maalaisjärkeen käyvistä, emulgaattoreista ja pinta-aktiivisista aineista jne. Kyllähän niitä tupsahtelee jatkuvasti postauksissasi, mutta jonkinnäköinen koonti, johon voisi palata purkkeja syynäillessä olisi eri mainio juttu. 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>