Beauty

Tuoksumatkalla

Beauty | 11.11.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Miraz.fi

Ihania uutisia luonnonkosmetiikan parfyymirintamalta: laadukkaista hiustenhoitotuotteistaan tunnettu tanskalainen Unique on laajentanut tuoterepertuaariaan parfyymeihin! Niitä ei voi luonnonkosmetiikassa olla liikaa, sillä makuja on niin moneen junaan.

Uniquen parfyymit ovat varmasti monen skandinaavista minimalismia rakastavan mieleen tyylikkäillä ja yksinkertaisilla, mutta eleganteilla pulloillaan. Parfyymit on kehitetty Ranskassa parfyymien ”pääkaupungissa” Grassessa ja kehitysprosessiin kului aikaa yhteensä yli viisi vuotta.

Kaikki Uniquen parfyymit ovat 100 % luonnollisia ja niillä on Ecocert-sertifikaatti, joten kuluttaja voi todellakin luottaa siihen, että tuotteet eivät sisällä terveydelle haitallisia aineosia, joita synteettisissä parfyymeissä on lähes aina.

Luonnossa villinä versoavat tuoksut ovat ihmeellisiä. Kasvien kukissa, lehdissä, varsissa, juurissa, siemenissä ja kuorissa on eteerisiä öljyjä, jotka voivat sisältää satoja erilaisia tuoksukomponentteja. Kun kokonaisia eteerisiä öljyjä hajotetaan osiin, saadaan luotua monivivahteisia tuoksuyhdistelmiä. Lopulliset tuoksureseptit pidetään salaisina. Luonnolliset parfyymit ovat herkkiä ja vivahteikkaita, ja ne reagoivat aina jokaisen iholla yksilöllisesti, sillä kehon lämpötila ja oma tuoksu vaikuttavat siihen, miltä parfyymi tuoksuu iholla. Jokainen parfyymi on siis kantajallaan aina uniikki.

Uniquen parfyymikokoelmasta löytyy kuusi erilaista parfyymia. Yhteistä niille on mielestäni se, etteivät ne ole vahvoja, tummia ja kovin juurevia. Uskon, että näiden joukosta löytyy lempituoksu myös niille, jotka ovat aiemmin kokeneet luonnonkosmetiikan parfyymit liian mausteisina ja voimakkaina. Hienostuneet ja ajattomat tuoksut tavoittelevat mielikuvituksen syviä, sanoittamattomia osia.

Tässä pieni katsaus Uniquen parfyymikokoelmaan:

Ingrid

Kuningatar Ingridin mukaan nimetty  parfyymi on minun lempituoksuni! Rakastan tätä! Latvatuoksuna on ihanan pirskahteleva ja lempeän mausteinen kardemumma. Sydämessä tuoksuvat ruusu, mimosa ja orvokki. Juurituoksuna on santelipuu, vaan eipä tippaakaan liian tunkkaisesti. Santelipuu on ihanan tuoksuista, mutta liian dominoivana se voi olla myös ahdistava.

Tämä tuoksu on kunnianosoitus lukuisille ruusupuutarhoille, joita kuningatar Ingrid istutti Tanskaan.

Darling

Darling kietoo syleilyynsä kukkaistuoksujen ystävän. Kevätkukilta tuoksuvan parfyymin latvatuoksu on sekoitus bergamottia, sitrusta ja mustaherukkaa. Sydäntuoksun muodostavat jasmiini, orvokki ja ruusu, jotka tuoksuvat ainakin minun ihollani voimakkaimmin. Juurituoksuna ja hyvin huomiota herättämättömän hienostuneesti taustalla toimivat vanilja, santelipuu ja ruusupuu.

Fionia

Fioniaan on pullotettu täydellinen kesäpäivä tanskalaisella Fynen saarella. Latvatuoksun meloni ja appelsiini saavat veden herahtamaan kielelle. Sydäntuoksun persikka sekä juurituoksun sokeri ja kinuski vain lisäävät täydellistä aistinautintoa. Kutsuisin tätä tuoksua pullotetuksi kesäjälkiruoaksi. Suorastaan uskomatonta miten täydellisesti häivähdys kinuskia sulautuu yhteen mehukkaan melonin kanssa. Fionia saattaa hyvinkin olla ensi kesän luottotuoksuni.

Fusion

Tämä on seikkalijan tuoksu, jonka nimi osuu kuin naulankantaan! Tuoksu on nimittäin harmoninen ja ihanan pehmeä fuusio hedelmäisyyttä, mausteisuutta ja eksoottisuutta. Latvatuoksusta löytyy kardemumma, päärynänpuun lehdet, appelsiininkuori ja sitruuna. Sydämestä puolestaan neilikka, iiris ja orapihlaja. Juurituoksun muodostavat patsuli, vanilja, vadelma, persikka ja meloni. Tämä tuoksu on voimauttava ja viettelevä!

Hygge

Hygge on tanskalaisen elämäntyylin nimikkotuoksu. Hygge tarkoittaa kodikasta tunnelmaa, pienistä asioista nauttimista ja yhdessä rentoutumista. Tämä on joukon hedelmäisin tuoksu ja olen myös tämän äärellä viittä vaille perumassa puheeni lempituoksusta, sillä Hyggen kirsikankukat tuoksuvat aivan taivaalliselle. Sydäntuoksusta löytyykin kirsikankukkia sekä vadelmaa ja orvokkia. Juurituoksun muodostaa viehkeä vanilja. Hygge on vastustamaton ja nimensä mukaisesti siitä tulee jotenkin erityisen hyvä olo.

Summer

Jos rakastat aurinkoa ja yöttömiä öitä, rakastat tätä tuoksua! Tältä tuoksuu kesä! Olin jo aikeissa kirjoittaa, että Italian kesä, kunnes tajusin, että mielikuvissani matkaankin järven rannalle suomalaiseen kesämaisemaan, missä kuuluu vain puiden huminaa ja tuuli kuljettaa nenään juuri tällaisen tuoksun. Latvatuoksun muodostavat bergamotti ja sitruuna, sydämessä tuoksuvat ruusu, orvokki ja sistuksen kukka ja juurituoksusta löytyy seetripuu, patsuli, vanilja ja santelipuu. Enpä olisi heti osannut arvata moista yhdistelmää, sillä melkein kuvittelen erottavani tuoksusta häivähdyksen suomalaista koivua.

Uniquen parfyymit tempasivat minun mukaansa elämykselliselle tuoksumatkalle. Itselleni kävi tuoksujen kanssa niin, että juuri kun kuvittelin löytäneeni suosikkini, seuraava tuoksu onnistui taas viemään mukaansa. Ingrid, Fionia, Hygge ja Summer nousivat kuitenkin selkeästi suosikeiksi, mutta niiden välillä onkin jo vaikea punnita ehdotonta suosikkia. Ingrid tuntuu sopivalta tähän vuodenaikaan, mutta välillä mieleni tekee kietoutua kesäiseen tuoksuun keskellä kaamostakin.

Parfyymia on vaikea ostaa tuoksuttamatta, joten suosittelen piipahtamaan nuuhkimisreissulla esimerkiksi Ruohonjuuressa, Sokoksella tai Emotionissa. Kohtahan tuo joulukin jo kolkuttelee ovella ja tuoksulahja on aina ihana idea!

Joko olette löytäneet oman suosikkinne Uniquen parfyymikokoelmasta?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,