Beauty

Korento – uusi suomalainen meikkisarja

Beauty | 13.11.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Nyt tehdään historiaa suomalaisilla luonnonkosmetiikkamarkkinoilla: Flow Kosmetiikan valmistaja on lanseerannut juuri meikkisarjan, Korento Cosmeticsin, joka on ensimmäinen suomalainen luonnonkosmetiikkameikkisarja!

Olen ehtinyt testailla ensimmäiseksi lanseerattuja tuotteita nyt hyvän tovin ja sarja vaikuttaa oikein hyvältä. Valikoimassa on kaksi erilaista meikkivoidetta: nestemäinen seerumimeikkivoide, joka on erittäin luonnollinen ja läpikuultava sekä voidemainen meikkivoide, joka muistuttaa koostumukseltaan RMS Beautyn meikkivoidetta. Lisäksi kokoelmassa on voidemaiset poski- ja huulivärit, nestemäinen seerumiposkipuna sekä väritön irtopuuteri. Aiemmin Flow Kosmetiikan valikoimassa olleet jauhemaiset mineraalimeikkivoiteet ovat myöskin siirtyneet Korennon alle.

Nämä tuotteet olivat vasta alkusoittoa sille, mitä Korennolta on vielä tulossa. Jatkoa seuraa pian toivottavasti ainakin peitevoiteesta, huulipunista ja varjostus- sekä kuultotuotteista.

Olen testannut Korennolta nyt voidemaista meikkivoidetta, seerumimeikkivoidetta, irtopuuteria sekä huuli- ja poskivärejä. Tehdäänpä niihin pieni katsaus:

Voidemaisesta meikkivoiteesta löytyy kahdeksan väriä; neljä lämmintä ja neljä kylmää. Minulta löytyy värit Warm 03 ja Warm 04 ja vaikka tuskailin sopivaa väriä valitessani, Warm 03 osoittautui heti ensimmäisellä kokeilulla tismalleen sopivaksi. Tosin se on sanottava, että kaikki värit ovat liian punertavia ja olisin kaivannut joukkoon myös selkeästi kellertävämpiä sävyjä. Onneksi sopiva väri kuitenkin löytyi.

Voidemainen meikkivoide on koostumukseltaan kermainen ja siinä aavistuksen satiinimainen tuntuma. Voidetta on helppo kerrostaa iholle ja säädellä siten sen peittävyyttä. Itse pidän nyt talven tullen tujummasta meikkipohjasta, koska se suojaa ihoa kylmyydeltä ja kuivalta ilmalta. Meikkivoide ei ollut niin peittävä kuin olin kuvitellut, mutta kerrostuksella peittävyyttä tuli riittävästi ja lopputulos on erittäin kaunis. Epäilen kuitenkin ettei tämä ole rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle paras valinta, joille valitsisin mieluummin sarjan mineraalimeikkipohjan.

Nestemäinen seerumimeikkivoide täytyy ravistaa huolellisesti ennen käyttöä, jotta väripigmentit sekoittuvat öljypohjaan. Seerumimeikkivoide on todella läpikuultava ja luonnollinen, joten se sopii parhaiten iholle, joka ei kaipaa peittävyyttä. Valitsemani sävy Warm 02 on tällä hetkellä itselleni hitusen liian tumma, mutta kesällä varmasti täydellinen. Tämä meikkivoide on todellakin niin au naturel, että lopputulos on vain aavistuksen peittävämpi kuin sävyttävällä päivävoiteella. Seerumimeikkivoide saa jäädä odottelemaan minun osaltani ensi kesää tai loppuvuoden Intian reissua, sillä tämmöiset meikkivoiteet ovat suosikkejani päivettyneellä iholla ja lämpimässä säässä.

Seerumiposkipuna jäi osaltani kokeilematta kasvoille, sillä kokeillessani sitä kädelle lanseeraustilaisuudessa, pipetti annosteli väriä aivan liikaa ja tuote tuntui hitusen vaikeakäyttöiseltä. Sen sijaan käytössäni on ollut kaksi sävyä huuli- ja poskiväreistä: Rosehip ja Cranberry. Ne ovat sävyltään todella kauniit, Cranberry on raikas ja rehellinen punainen, Rosehip puolestaan lämpöisempi sävy. Värin koostumus on niin kuivakka, että huulilleni en niitä käyttäisi, mutta poskille koostumus toimii sen sijaan täydellisesti – monien voidemaisten poskipunien ongelma on liian rasvainen koostumus, jolloin väri ikään kuin ”sulaa” ihoon. Värivalikoimaan jäin toivomaan vivahteikkuutta ja kiinnostavampia, etenkin lämpimiä sävyjä. Mutta tämä on aivan loistava alku, sillä meikkien tuotekehitys ei todellakaan ole mistään helpoimmasta päästä.

Irtopuuteriin jäin myöskin kaipaamaan ripauksen väripigmenttejä, kuten RMS Beautyn Tinted Unpowderissa. Nyt puuteri on siis vitivalkoista ja vaikka se häviääkin ihoon, olen itse sävytetyn puuterin ystävä.

Korennon tuotteet on pakattu mustaan miron-lasiin, joka on paitsi ylellinen, myös tuotteiden säilyvyyttä parantava valinta. Lisäksi miron-lasi on kierrätettävää.

Korennon alku on erittäin lupaava, vaikka pieniä parannuksia vielä toivon esimerkiksi värivalikoimaan. Katsotaan millaiseksi kokonaisuus hioutuu ajan myötä.

Joko olette ehtineet testata Korentoa? Mitkä tuotteet ovat nousseet suosikeiksi?

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , , ,